3,5 miljoen steunbetuigingen op Memori.nl sinds corona

27 oktober 2020

Persbericht ZorgNa Group

 

Donderdag 29 oktober 2020

 

Overledenen virtueel herinneren neemt grote vlucht

3,5 miljoen steunbetuigingen op Memori.nl sinds corona

 

Overleden dierbaren virtueel herinneren heeft sinds corona een grote vlucht genomen. In een half jaar tijd zijn er op Memori.nl, het grootste herinneringsplatform van Nederland, zo’n 3.500.000 steunbetuigingen geplaatst. Na een overlijden worden online massaal foto’s, video’s, (kinder)tekeningen, teksten, anekdotes en verhalen vanuit alle hoeken van de wereld gedeeld door familie, vrienden, kennissen, buren, collega’s, zakenrelaties en mensen ver weg. Ook kan men virtueel een kaarsje aansteken. Door alle persoonlijke bijdragen wordt een ‘koud’ overlijdensbericht  zo een warme herinneringsplaats. Het aantal gepubliceerde overlijdensberichten op Memori.nl is afgelopen half jaar ook sterk toegenomen.

 

‘Online communiceren en steun betuigen is het nieuwe normaal’

Sinds het aantal bezoekers van een uitvaart drastisch is ingeperkt zoeken belangstellenden andere kanalen om hun medeleven te betonen. Memori.nl voorziet in deze behoefte. Peter van der Pol, oprichter van Memori.nl:  “Sinds corona de wereld in zijn greep heeft en we fysiek afstand moeten houden, wonen we uitvaarten via een live stream bij en betuigen we onze steun online. Online communiceren rondom uitvaarten is voortaan het nieuwe normaal.”

Op Memori.nl komt alle communicatie rond een overlijden samen: de uitvaartinformatie, een uitvaart online bijwonen, online registreren en condoleren en virtueel herinneren.  

 

Herinneringspagina maanden na uitvaart nog bekeken

De bezoekersstatistieken van Memori.nl laten zien dat nabestaanden vaak maanden na de uitvaart de herinneringspagina van hun dierbare nog bijna dagelijks bezoeken. Daarnaast downloaden zij ook vaak reacties en herinneringen en maken hier een tastbaar herinneringsalbum van. “Ik ben ervan overtuigd dat online reacties, herinneringen en steunbetuigingen voor nabestaanden van onschatbare waarde zijn en hen troost kunnen bieden. Zij helpen de herinnering aan een dierbare levend te houden,” aldus Van der Pol.

 

Over Memori.nl

Memori.nl, onderdeel van Zorgna Group, is het grootste herinneringsplatform in Nederland. Zowel nabestaanden als uitvaartondernemers kunnen op Memori.nl een herinneringsplaats (een Memori) aanmaken voor een overledene. Hierbij bepalen zij zelf het privacy niveau, dus of reacties openbaar zijn of niet.

 

Over Zorgna Group

Zorgna Group is sinds 2006 gespecialiseerd in het ondersteunen van de dienstverlening van uitvaartorganisaties na de uitvaart. Dit doen we met een aantal digitale platforms zoals Memori.nl (het grootste herinneringsportaal van Nederland) en Nabes/ Nabestaandendesk (afwikkeling nalatenschap) en een reeks papieren uitgaven (Zorgen erna, Dag Lieve, Verlies). Onze producten zijn ook verkrijgbaar in België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

 

                                               --------------------------------------------------------------

 

Terug naar overzicht

Lees ook

Het officiële condoleanceregister van Nederland

Herinneren is een vorm van ontmoeten…