Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Sonja Schrijver

21-08-195226-01-2021
  • 21 augustus 1952 - Langedijk
  • Dirk Nolten
  • nasi goreng
  • Oslo Gospel Choir
  • Sil (kat)

Sonja Schrijver werd geboren in Langedijk op 21 augustus 1952. In 1990 ontmoette ze haar partner Dirk Nolten. Haar vrije tijd besteedde ze graag aan Zingen. De laatste woonplaats van Sonja was Sint Pancras.

Sonja was als kind al een bijzonder persoon. Voor de duvel niet bang, met het hart op de tong en desnoods vechtend als het neerkwam op het verdedigen van haar broertjes en zusjes. Met liefde zorgde ze voor hen en hielp ze in de winkel van haar vader. Aan school had ze een grondige hekel en menig keer had ze het aan de stok met haar leraar. Zowel spijbelen als nablijven waren geen onbekenden voor haar...Een wildebras met een klein hartje en een grote hang naar vrijheid, zo klein als ze was...

Al vroeg in Sonja's leven was de liefde voor muziek onmiskenbaar aanwezig. Ze leerde gitaar spelen en zingen maar al snel bleek dat zingen haar grootste talent was. Sonja begon samen met broer Cees in diverdse bandjes waaronder een heuse hawaian-band. Later zong ze bij Skyline, waar ze haar grote liefde Dirk ontmoette en bij Fresh en laatstelijk Fresh XL. Met deze bands heeft Sonja jarenlang opgetreden en diverse CD's opgenomen. Haar mede-muzikanten maar ook het publiek zullen haar allemaal erg missen.

Met Dirk en later zijn dochter uit een eerder huwelijk Priscilla, leidde Sonja een gelukkig leven. Natuurlijk met de gebruikelijke ups en downs maar altijd met heel veel liefde.

In 2016, na een concert van het Oslo Gospel Choir kwam Sonja tot geloof en in augustus 2020 werd ze gedoopt. Hierin vond ze kracht en uiteindelijk ook berusting in het onvermijdelijke.

Sonja, een unieke liefhebbende vrouw, wiens kracht het was om uit liefde dingen los te laten om ze daardoor juist te behouden.

Op dinsdag 26 januari 2021 is Sonja overleden na een korte en ongelijke stijd tegen die gehate ziekte. We zullen haar liefde, haar lach en haar zang missen en met veel liefde aan haar blijven denken.

Biografie
* verplichte velden

Gedenkplaats geopend door:

Dirk Nolten
Het officiële condoleanceregister van Nederland

Herinneren is een vorm van ontmoeten…

Help dit bericht te

verspreiden