Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Sjoukje Boonstra-Vrieswijk

29-05-193204-05-2020
  • 29 mei 1932 - Damwoude
  • twee zoons en één dochter
  • Douwe Boonstra
  • Horeca - Horeca Leeuwarden
  • cheffin keuken en hoofd housekeeping - Bonnema's/Orjanje hotel
    Cheffin Keuken - Condensfabriek
  • Schaatsen
  • Tom Jones, Roy Orbinson, Zarah Leander, Hildegard Kneff - Richard Tauber, Rudolf Schock, Lucille Star, Peter Alexander
  • Hond (Stranger)

Sjoukje Boonstra-Vrieswijk werd geboren in Damwoude op 29 mei 1932. Sjoukje volgde in Leeuwarden aan Horeca een studie Horeca. Sjoukje was vanaf 1953 werkzaam bij het Bonnema's/Orjanje hotel als cheffin keuken en hoofd housekeeping. Vanaf 1958 werkte zij als Cheffin Keuken bij de Condensfabriek. In 1958 ontmoette ze haar partner Douwe Boonstra. Sjoukje en Douwe trouwden op 27 oktober 1961. Sjoukje had twee zoons en één dochter: Douwe, Johannes en Sjoukje. Haar vrije tijd besteedde ze graag aan handwerken o.a. kleding naaien, Koken met name Franse keuken en Lezen, met name Russische literatuur. Op sportief gebied stak ze haar energie in Schaatsen. De laatste woonplaats van Sjoukje was Lochem.

Een zeer zorgzame moeder. Zij zorgde al vroeg voor haar jongste zusje Ellis. Na de oorlog met haar middelste zus en een nichtje in Duitsland op vakantie ging en later naar Frankrijk ging. Maakte en verstelde kleren. Breidde truien en vesten voor de televisie. Zorgde dat de kinderen op tijd naar school gingen, zelfs op sloffen in midden in de winter een zoon wakker maken om hem op tijd naar school te kunnen laten gaan. Wilde dat het de kinderen aan niets ontbrak en dus gingen zij naar muziekles/zwemmen/toneelschool/tekenles/voetbal/zeilen/turnen/handwerk en figuurzaag club, e.d. Stelde zichzelf bescheiden op.
Door moeilijke perioden gegaan, getekend door de tweede wereld oorlog, maar ook een moeder en vrouw die haar fouten kende. Ze was een trotse en fiere vrouw.

Een fijne herinnering, dank je wel mam.

Biografie
* verplichte velden

Gedenkplaats geopend door:

Stuur de beheerder een e-mail
Sjoukje Kunne-Boonstra

Help dit bericht te

verspreiden