Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Johan Berkhof

24-12-195002-10-2021
  • 24 december 1950 - Apeldoorn
  • één zoon, één dochter en zes kleinkinderen
  • Wilma Berkhof
  • Timmermansopleiding - Ambachtsschool Apeldoorn
  • Timmerman - Draisma
  • Voetbal - Tennis

Johan Berkhof werd geboren in Apeldoorn op 24 december 1950. Johan volgde in Apeldoorn aan de Ambachtsschool een studie Timmermansopleiding. Johan was werkzaam bij Draisma als Timmerman. In 1967 ontmoette hij zijn partner Wilma Berkhof. Johan en Wilma trouwden op 24 augustus 1973. Johan had één zoon en één dochter: Ronnie en Wendy. Ook had hij zes kleinkinderen: Celine, Robin, Yara, Sanne, Kyan en Lotte. Op sportief gebied stak hij zijn energie in Voetbal en Tennis. De laatste woonplaats van Johan was Apeldoorn.

Pa was de definitie van een mooi mens. Niet perfect, maar een onuitputtelijke bron van liefde voor iedereen die daar voor open stond. Kinderen leren het meest van het gedrag van hun ouders. En als je mensen helpt zoals pa dat deed, dan leer je je kinderen hoe je een goed hart moet hebben. Ze kopiëren het en gaan dit vervolgens zelf ook toepassen. Pa heeft ons laten zien dat als je hard werkt, je veel kan bereiken.

Hij heeft de kinderen altijd betrokken in het maken van nieuwe dingen. Samen met de kinderen een nieuwe garage gebouwd en een verdieping op het huis gezet. Daarmee de tijd genomen om te laten zien hoe dit gedaan moet worden. Hoe je metselt, hoe je timmert en wanneer je dat ook niet moet doen. Hij wist dat je iemand vooral wat kan leren als je het hem of haar zelf laat doen.

Een mooi mens en een goede leermeester, maar natuurlijk ook niet perfect. Toen in 2004 die nare hersenbloedingen zijn leven verwoestte, kwam hij in een fase die hij nooit heeft kunnen accepteren. Vanaf die tijd is er stap voor stap steeds meer van hem afgenomen en dit is iets wat hij nooit heeft kunnen accepteren. In die jaren heeft hij ook “De Doorzetters” opgericht. Een stichting waarmee hij mensen wilde helpen die ook in zo’n vervelende situatie terecht zijn gekomen, door samen te gaan sporten. Ik weet zeker dat hij hiermee een aantal harten van mensen heeft aangeraakt en hun leven een klein beetje beter heeft gemaakt. In zijn laatste uren hebben we hier zelfs nog even bij stil mogen staan omdat Gerrie, zijn penningmeester, nog even kwam kijken.

Hij is in 2019 verhuisd naar het verzorghuis “De Loohof”. Hij heeft zijn hart weer open gezet en geprobeerd wat van de situatie te maken. En als wij als familie nu zien hoeveel harten hij in twee jaar alweer geraakt heeft kan je alleen maar trots zijn. Tot de laatste dag attent en lief, de definitie van een mooi mens.

Op zaterdag 2 oktober 2021 is Johan Berkhof overleden. We zullen hem missen en met veel liefde aan hem blijven denken.

Biografie
* verplichte velden

Gedenkplaats geopend door:

Ronnie Berkhof
Het officiële condoleanceregister van Nederland

Herinneren is een vorm van ontmoeten…

Help dit bericht te

verspreiden