Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Jan Maurits van Mourik

19-06-194522-12-2020
 • 19 juni 1945 - Abcoude
 • Nelcy
 • Fysische geografie - UVA Amsterdam
 • UHD - UVA
 • fietsen
 • vis, eend, crême brulée
 • Bach, César Franck
 • geen
  geen
 • -

Jan Maurits van Mourik werd geboren in Abcoude op 19 juni 1945. Jan Maurits volgde in Amsterdam aan de UVA een studie Fysische geografie. Jan Maurits was werkzaam bij de UVA als UHD. In 1996 ontmoette hij zijn partner Nelcy. Zijn vrije tijd besteedde hij graag aan orgelspelen. Op sportief gebied stak hij zijn energie in fietsen. De laatste woonplaats van Jan Maurits was Amsterdam.

Mijn broer(tje) was in de wieg gelegd voor fysisch geograaf. Al voor zijn 7de verjaardag stond bovenaan zijn verlanglijstje een atlas. Weer 7 jaar later op de HBS in Amersfoort besloot hij onder de inspirerende en bezielende invloed van dr. Melchior later fysische geografie te gaan studeren. Zo'n kleine 5 jaar later vlak voor de eerste veldwerkexcursie naar Zuid-Limburg zat hij zingend op de trap : "Hier zit de gelukkigste jongen van Bloemendaal." De volgende muzikale uiting was na één of meerdere malen veldwerk in Italë: "Hoihoihoi Maria, Maria van Pione, alle fysisch geografen willen bij haar wonen..." Zijn jaargenoten zullen zich dit ongetwijfeld herinneren. Bij ons thuis jaren in de top 10!
Wandelend met zijn kleine nichtjes, die in het bos speurden naar kabouters, deed hij een poging hen te interesseren voor de geheimen van podzol. Niet echt de goede doelgroep!
Veldwerk, onderzoek, pollenanalyse: wie maar wilde luisteren kwam flink aan zijn trekken.
Na het overlijden van onze vader belden we elke zondag met elkaar. Zijn "schrijfsels" kwamen dan uitvoerig ter sprake. En uiteindelijk de door corona afgelaste presentatie van zijn wetenschappelijk testament. Dat heeft hem erg geraakt.
Op de ochtend van zijn overlijden had hij nog een gesprek met de SEH-verpleegkundige over .....zijn werk!
Veel troost putten we uit de reacties van de velen die hem zo hebben weten te waarderen.
Fijn dat jullie zo uitvoerig hebben gereageerd! Bedankt daarvoor!

Bregje van Mourik


Op dinsdag 22 december 2020 is Jan Maurits van Mourik overleden. We zullen hem missen en met veel liefde aan hem blijven denken.

Biografie
* verplichte velden

Gedenkplaats geopend door:

Stuur de beheerder een e-mail
Alumnivereniging Lulofs
Het officiële condoleanceregister van Nederland

Herinneren is een vorm van ontmoeten…

Help dit bericht te

verspreiden