Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Herman Peter Blankenberg

09-12-193715-04-2020
   Dit is een algemene kennisgeving om u op de hoogte te brengen van dit verlies. U kunt dit bericht delen met andere bekenden. Naast informatie rondom het afscheid kunt u hier ook zelf reageren. Uw herinnering, reactie of condoleance wordt zeer op prijs gesteld.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Een bankje in de Hemel...
    reactie 15   |   niet OK
    Lieve familie, vandaag het dankkaartje ontvangen, waarvoor veel dank! Wat een prachtig gedicht over dat bankje in de hemel; ik zie oom Peter en tante Jansje helemaal voor me, hand in hand; een troostrijk beeld 💕 Heel veel sterkte met het gemis, liefs Mieke.

    Mieke - Soest
    27 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • Herinneringen
    reactie 14   |   niet OK
    Hoi Johan, Joost, Herman en Wiebe,
    Gecondoleerd met het verlies van jullie lieve vader.
    Met ontroering gekeken naar de mooie afscheidsdienst, met zoveel goede herinneringen aan jullie vader en ook aan moeder. Mooi verwoord en prachtige muziek!
    Als kind kwam ik vaak bij jullie, vooral op de Melkweg in dat leuke huisje, op "de heuvel"
    Wij woonden toen nog op de Taanderstraat. Ook later bleven we als gezinnen bij elkaar komen en dat was altijd erg gezellig. Ook de vaste dinsdagavonden als tante Jans bij
    mijn moeder kwam om eindeloos te kletsen, te breien, spannende films te kijken, met soms een advocaatje erbij , ik keek er naar uit. Wat moesten wij altijd lachen om haar hilarische uitdrukkingen! Soms kwam oom Peter haar ophalen en dronk dan een lekker wijntje, als afsluiting. Ook met jullie vader kon je heerlijk lachen, om zijn subtiele, ondeugende grapjes, waar hij zo fijntjes bij kon kijken.
    Jullie zullen hem gaan missen, maar koester de mooie momenten en neem dat mee voor de toekomst. Hij is in Vertrouwen gegaan en is dan na al die jaren weer samen met zijn Jansje, waar hij zo goed voor gezorgd heeft en altijd is blijven missen! Dat lijkt mij een troostrijke gedachte!
    Wens jullie veel sterkte voor de komende tijd en jullie ouders kunnen trots zijn op hun jongens! Of zoals jullie moeder zo mooi kon zeggen : "Die donderse jongens! "
    Het ga jullie goed!
    Hartelijke groeten van Ineke ( Den Oude )

    Ineke - Huizen
    22 april 2020

    Deel deze pagina:

   • Condoleance
    reactie 13   |   niet OK
    Gecondoleerd met het verlies van jullie (schoon)vader en opa
    Ondanks de vreemde tijd was het een heel warm en liefdevol afscheid.
    Heel veel sterkte..
    Harry, Carla, Maria en David

    Harry - Huizen
    22 april 2020

    Deel deze pagina:

   • Condoleances
    reactie 12   |   niet OK
    Lieve familie, van harte gecondoleerd met het overlijden van jullie (schoon)vader en opa. Voor hem nu een fantastische plek, aanschuiven bij het hemels feest. Maar voor jullie gemis en verdriet. Jullie hebben hem een mooi en waardig afscheid gegeven met prachtige, betekenisvolle woorden en zang. Hij heeft een bewogen leven gehad en geloof, hoop en de liefde vastgehouden tot het einde. Glorie aan God!
    Wij wensen jullie veel sterkte en Gods nabijheid in de komende tijd.
    Veel liefs van Jaco, Karin, Famke & Teun

    Karin - Huizen
    22 april 2020

    Deel deze pagina:

   • Sterkte!
    reactie 11   |   niet OK
    Veel sterkte gewenst!

    Wim - Rotterdam
    21 april 2020

    Deel deze pagina:

   • Warme herinneringen
    reactie 10   |   niet OK
    Altijd hartelijk, oprecht en prettig in de omgang. Als ik aan hem terug denk krijg ik automatisch een glimlach op mijn gezicht. Ondanks de zware beproevingen die hem in zijn leven ten deel vielen ervaarde ik hem als een zeer positief mens. Ik heb daar altijd veel respect voor gehad. Sterkte de komende tijd in deze moeilijke periode. Een mooi mens heeft ons verlaten.

    Arjen, Petra, Senna en Noah
    arjen - Blaricum
    21 april 2020

    Deel deze pagina:

   • Mooie herinneringen
    reactie 9   |   niet OK

    Nog meer Portugal!


    Rob en Janny - Huizen
    21 april 2020

    Deel deze pagina:

   • Achter elke traan van verdriet schuilt een glimlach van herinnering
    reactie 8   |   niet OK

    Lieve familie,

    Ook langs deze weg willen wij jullie hartelijk condoleren met het overlijden van jullie vader, schoonvader en opa en wij wensen jullie veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.
    Bovenstaande tekst vonden wij treffend toen wij een oude foto vonden van een gezamenlijke vakantie in Portugal, nu zo’n 20 jaar geleden!
    Met z’n zessen genietend van het mooie weer en het prachtige huis aan de Algarve en natuurlijk mocht daar het wijntje van Peter niet bij ontbreken.

    Later in dat jaar kreeg Jansje een hersenbloeding (het feestje van Janny’s 50ste verjaardag moest afgeblazen worden) en dat heeft duidelijk een stempel gedrukt op hun verdere levens. Dementie bij Jansje, hartklachten en Parkinson bij Peter zorgden er voor dat ze uiteindelijk terecht kwamen in de Veilige Haven bij Voor Anker.
    Na het overlijden van Jansje mocht Peter daar nog meer dan 6 jaar blijven wonen en ondanks de ziekte van Parkinson, wat een gevecht met lichaam en geest was, de leeftijd van de zeer sterken bereiken.

    Begin maart, net voordat wij met vakantie naar Spanje vertrokken, ging ik nog even langs en kwam ook ouderling Schram op bezoek. Er mocht gelezen en gebeden worden en Peter mocht zijn geloof bevestigen in het volbrachte werk van de Heere Jezus.
    Dat geloof wensen wij jullie allemaal toe.

    Veel liefs van Janny en Rob


    Rob en Janny - Huizen
    21 april 2020

    Deel deze pagina:

   • Afscheid
    reactie 7   |   niet OK
    Lieve familie Blankenberg,
    Wij willen jullie hierbij condoleren met het overlijden van jullie (schoon)vader en opa. Wij hebben mooie herinneringen aan hem; één keer per maand kwam hij met Herman bij ons in 's Graveland naar de kerk en daarna dronken we met elkaar koffie bij mijn moeder in de van Heumenhof. Jullie vader zag er altijd verzorgd uit, jasje/dasje, en had zo zijn eigen mening over de preek van de dominee en de keuze van de liederen. Dit waren boeiende gesprekken. Vaak ook zei hij niets, maar je kon aan hem zien dat hij genoot van het met elkaar daar zijn. We vinden het fijn dat we jullie vader en opa gekend hebben.
    We wensen jullie met elkaar, kinderen en kleinkinderen, morgen een mooi en waardevol afscheid toe. En voor de komende tijd veel sterkte om dit verlies een plekje te geven in jullie leven dat doorgaat. In gedachten zijn we bij jullie en steken morgen een kaars aan voor opa Peter.

    Henk en Jantie - Kortenhoef
    20 april 2020

    Deel deze pagina:

   • Herinneringen...
    reactie 6   |   niet OK
    Lieve Johan, Joost, Herman, Wiebe en familie; gecondoleerd met het overlijden van jullie vader, schoonvader en opa. Wat is hij nog herkenbaar op de foto's, met zijn karakteristieke blik. Onze ouders kenden elkaar al sinds 'eeuwen'geleden. Zo veel meegemaakt met elkaar en beider gezinnen. Al weer zeven jaar geleden dat 'tante Jansje' overleed, lieve vriendin van mama. Ineke en ik hebben destijds nog afscheid genomen, en jullie daar ontmoet. We zijn elkaar uit het oog verloren, maar 'oom Peter en tante Jansje' zal ik nooit vergeten. Dierbare herinneringen en jeugdsentiment. Lieve jongens, heel veel sterkte, ook morgen bij het afscheid. Ik ga proberen de dienst digitaal bij te wonen. Veel liefs, Mieke (Den Oude)

    Mieke - Soest
    20 april 2020

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.