Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Hennie Löring

13-12-194927-10-2019
  • 13 december 1949 - Mierlo
  • LTS - Helmond
  • Formula Air
  • Fietsen, - Jeu de Boules
  • Abba

Hennie Löring werd geboren in Mierlo op 13 december 1949. Hennie volgde in Helmond een studie LTS. Hennie was werkzaam bij Formula Air . Zijn vrije tijd besteedde hij graag aan Muziek en Tuin. Op sportief gebied stak hij zijn energie in Fietsen, en Jeu de Boules. De laatste woonplaats van Hennie was Helmond.

Levensloop Hennie, een aantal herinneringen
Hennie werd geboren aan de Kanaaldijk op sluis 8 te Mierlo, op 13 december 1949. Hier woonden vader en moeder op twee kamers, sinds hun huwelijk in 1946. Net voor zijn derde verjaardag verhuisd het gezin naar Mierlo-Hout naar de Lieve Vrouwestraat waar hij vervolgens dertig jaar heeft gewoond, tot voorjaar 1983. Hier deelden we een van de slaapkamers.
Toen ging hij zelfstandig wonen aan de Zeeltstraat waar hij de beschikking kreeg over een zogenaamde “bejaardenwoning”. Hier heeft hij tot eind juli vorig jaar prettig gewoond, totdat hij gedwongen werd te verhuizen in verband met een renovatie.
In de loop der jaren had hij een prachtig tuintje met vijver aangelegd dat echter wel veel onderhoud kostte. Maar de hierin verblijvende karpers koesterde hij zeer. Ook de andere huisdieren, vogels werden verwend. Zij vlogen door heel zijn huis, en verbleven tot in zijn keukenkastje. Totdat Dennis, zijn laatste vogel, direct na de verhuizing voor de vrijheid koos.
In Mierlo-Hout zat Hennie op fröbelschool en ook nog even op de Sint Odulphus. Dit ging niet zo goed, daarom verhuisde hij naar de Sint Hubertusschool aan de Zuid Koninginnewal in Helmond.
In Mierlo-Hout deed hij, een week na het gouden huwelijksfeest van opa en oma, in het zelfde kostuum samen met mij (Harrie), zijn eerste communie. Ook het Vormsel, Plechtige Communie e.d. deden we samen in Mierlo-Hout. Trots was hij om peetoom te worden van Vera.
Samen met Harrie was hij ook bij de Scouting, als welp, verkenner en Rowan. Tot de leeftijd van 18 jaar werd bereikt en het aanbod ophield. Een hoogtepunt was het zomerkamp, een traditie die nog enkele zomers werd voortgezet, samen een week kamperen, o.a. in Oisterwijk (1968) en Berg en Dal.
Vanaf zijn 23e jaar heeft hij vervolgens heel Europa afgereisd. De eerste busvakantie was samen met Ans naar Oostenrijk. Hierna is hij op plaatsen geweest waar velen van ons nog van dromen. Van de Noordkaap tot Gibraltar, van Ierland tot Moskou, alle locaties in Europa die per bus bereikbaar zijn, is hij geweest. Van iedere reis bracht hij een herinnering mee, een T-shirt. Hij heeft nog tassenvol in de kast liggen………
Na zijn LTS is Hennie zijn hele werkzame leven werkzaam geweest in “de metaal”, eerst een korte periode in de machinefabriek van de familie Löring, gevolgd door ondermeer gieterij van Dongen en de firma Smits, luchtkokers en plaatwerk. Hier is hij werkzaam kunnen blijven, ondanks de wisseling van eigenaars, namen en locaties, als laatste bij Formule Air.
Ad van Hoof heeft hem steeds meegenomen. Op 59,5 jarige leeftijd kon hij stoppen met werken, voorwaarde was wel dat hij enkele ochtenden per week, op de fiets, naar Beek en Donk kwam, om koffie te zetten voor de medewerkers. En dat deed hij. Hiermee werd een mogelijk sociaal gat waarin hij terecht zou kunnen komen, voorkomen.
Toen hij nog werkte, had hij al verschillende hobby’s en was lid van verschillende verenigingen. Zo was carnaval zijn lust en zijn leven, het kon niet lang genoeg duren. Maar ook de bezoekjes aan de Karper vond hij gezellig, evenals Jeu de Boules bij Het Barrierke.

Na zijn pensionering kreeg hij nog meer tijd voor zijn verenigen. Hij werd lid van de Bond van Ouderen en ging hier ondermeer mee fietsen op zondag en door de week, sjoelen in de wintermaanden, jeu de boules spelen. Daarnaast bleef hij nog een aantal jaren Carnaval vieren en ging fitnessen bij Fit For Free. Hij kwam de week wel door………
Ook zijn vakantiereizen per bus werden voortzet. Verschillende bestemmingen werden voor een tweede maal bezocht.
En als derde kunnen we noemen zijn muziek. De audioapparatuur zat met talloze kabels aan elkaar, maar alles werkte.
Hij hield van muziek. Als je er overdag kwam dan stond minimaal de radio aan, en wel zo hard! Verder bezat hij een uitgebreide LP en CD-verzameling waarvan hij kon genieten
Aan dit alles kwam in voorjaar van 2018 een einde toen die vreselijke ziekte werd vastgesteld. Nog meer dan anderhalf jaar heeft hij het volgehouden. Hij kreeg thuishulp, verbleef verschillende malen in het Elkerliek, heeft gelogeerd in Valkenhaege en ten slotte verbleef hij nog vier maanden in de Hospice.
En vorige week zei hij nog:”over twee maanden word ik zeventig”, als ik dat nog haal….

Hennie, Houdoe héOp zondag 27 oktober 2019 is Hennie Löring overleden. We zullen hem missen en met veel liefde aan hem blijven denken.

Biografie
* verplichte velden

Gedenkplaats geopend door:

H. Löring

Help dit bericht te

verspreiden