Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Gert-Jan Cornel

01-10-195910-01-2022
   Prachtman
   In onze gedachten en in ons hart

   Katja van Vliet
   Tomas Cornel
   Casper Cornel en Liezl Bolo
   Simon Cornel en Rosan Slits
   Ayham Ziada (in herinnering)

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Tijd
    reactie 101   |   niet OK
    Tijd,

    Gertjans oprechte sociale bewogenheid, gedreven mensen bij elkaar te brengen met een sterk gevoel van rechtvaardig idealisme, principieel van iets wat vinden en daarover geen discussie uit de weg gaan. Voor wie relativering soms een obstakel is.
    Gertjan leeft van het netwerken. Er kan geen gesprek voorbijgaan, waarin geen nieuwe verbinding gemaakt wordt. Gertjan die altijd wel iemand kent die jou kan helpen of die jij moet helpen.
    Gertjan die initiatieven neemt en de motor is waarop activiteiten kunnen bouwen. Gertjan nooit te moe of te beroerd om van een idee of initiatief iets te maken.
    Wars van politieke of bedrijfsmatige processen gericht op sociaal bewogen inhoud of het realiseren van één of andere innovatie. Niet voor hemzelf maar altijd voor allen. Zorgzaam voor iedereen.
    Wanneer ik denk aan die lange principale discussies op de Hogewoerd, Gertjans altijd aanwezige ogenschijnlijk onuitputtelijke aanstekelijke optimisme, het is niet meer. Het is gestokt en heeft leegte achtergelaten.
    Tijd is ongrijpbaar, de één wacht op dat moment, voor de ander komt dat moment abrupt onverwacht en oneerlijk vroeg.

    De tijd is stil komen te staan. Wij zullen je eeuwig missen.

    Paul - Monaco
    15 mei 2022

    Deel deze pagina:

   • mooie herinneringen aan Gert-Jan
    reactie 100   |   niet OK
    Beste Katja en kinderen,
    Op de een of andere manier is pas recent tot mij gekomen dat Gert-Jan begin januari is overleden. Wat een verlies! Zo'n sprankelende en betrokken man. Op de foto spat de levenslust uit zijn ogen. Wreed voor hem en voor jullie dat je elkaar al zo vroeg los hebt moeten laten. Ik heb Gert-Jan leren kennen toen hij directeur was van Imco en ik werkte bij de Gelderse steuninstelling Spectrum.
    De laatste jaren had ik heel veel contact met hem via Linkedin vanwege zijn grote betrokkenheid bij allerlei groeninitiatieven in Leiden. Wat een inzet heeft hij geleverd voor van alles en nog wat. Ook toen hij al ziek was. Wat een bewonderenswaardig man. Ik wens jullie samen heel veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.
    Hartelijke groet,
    Maarten Loeffen

    Maarten - NIJMEGEN
    7 maart 2022

    Deel deze pagina:

   • reactie 99
    Marjanne van Esveld

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Marjanne - Leiden

    24 februari 2022

   • Verdiende verrassing!
    reactie 98   |   niet OK
    Nu zijn je berichtjes gestopt... steeds kreeg ik allerlei ideeën en artikelen van je doorgestuurd over duurzaamheid en de donut-economie. Je was een een onvermoeibare bron van energie om Leiden en de rest van de wereld beter en duurzamer te maken. Daarom mocht ik jou afgelopen zomer namens velen een koninklijke onderscheiding uitreiken. Wat werd je verrast door al die vrienden, kennissen en natuurlijk je eigen gezin. Het was een ontzettend mooie en warme bijeenkomst waarin ik een lange speech mocht houden waarin diverse verhalen over wat jij allemaal hebt gedaan naar voren kwamen. Je hebt genoten en je had het heel erg verdiend. Er zijn zoveel mensen die je gaan missen en helaas blijft mijn app vanaf jouw heen gaan een stuk stiller :(
    Katja, Tomas, Casper en Li, Simon en Rosan, heel veel sterkte met het verlies van Gert-Jan.

    Yvonne - Leiden
    21 februari 2022

    Deel deze pagina:

   • Bevlogen
    reactie 97   |   niet OK
    Af en toe had ik vanuit Movisie een gesprek met Gert-Jan. Ik was dan altijd blij dat er mensen zijn die zich zo vanuit zichzelf inzetten voor een mooiere samenleving. Niet gericht op dat wat niet goed gaat, maar hoe het anders kan. Leerzaam, inspirerend, bevlogen en enthousiasmerend! Veel licht, liefde en kracht voor alle naasten.

    Christine - Utrecht
    20 februari 2022

    Deel deze pagina:

   • Enthousiasme en verbindende kracht
    reactie 96   |   niet OK
    Gert Jan stond aan de wieg van Peen en Ui. Hij bracht het eerste kernteam van onze stichting bij elkaar, omdat hij het belangrijk vond de creatieve krachten van Leiden bij elkaar te brengen om hun talenten voor deze stad in te zetten. Dat doen we, na 12 jaar met veel plezier nog. Veel sterkte voor iedereen die het enthousiasme en de verbindende kracht van Gert-Jan zal missen. Wij blijven erdoor geïnspireerd.

    Stichting Peen en Ui - Leiden
    26 januari 2022

    Deel deze pagina:

   • Heel veel sterkte
    reactie 95   |   niet OK
    Gert-Jan heeft mij in 2013 geholpen met afstuderen bij het Kwartiermakersgilde. Ik heb hem leren kennen als een mooi mens met het hart op de goede plek. Helaas is hij te vroeg heengegaan. Heel veel sterkte aan de familie en nabestaanden en laten we een stukje van zijn aanstekelijke positiviteit en enthousiasme in ons houden.

    Jordy - Utrecht
    25 januari 2022

    Deel deze pagina:

   • Groot gemis
    reactie 94   |   niet OK
    Ik heb de Familie Cornel leren kennen toen ze in de Johan de Wittstraat kwamen wonen en zag Gert-Jan nadat ze verhuisd waren nog regelmatig in de Sportschool.

    Ik wens ze heel veel sterkte toe met dit enorme verlies.

    Pieter - Leiden
    25 januari 2022

    Deel deze pagina:

   • Gert-Jan telde voor 10!
    reactie 93   |   niet OK
    Toen de OVBD (ondernemersvereniging Boerhaavedistrict) vijf jaar bestond wilden we als lustrumactiviteit iets leuks doen voor de verenigingen in de buurt. De Vrienden van de Leidse Hout lieten weten dat zij graag het openluchttheater nieuw leven wilden inblazen. Binnen de OVBD riepen we vervolgens de ondernemers op om mee te denken over hoe we dit konden gaan doen. Reacties: nul. Dat was zeer teleurstellend.

    Toen meldde Gert-Jan zich aan.

    In plaats van met een team ondernemers uit de buurt – zoals ik me had voorgesteld, waren we nu ‘maar’ met z’n tweeën. Wist ik veel dat Gert-Jan telt voor 10!

    Gert-Jan kreeg het voor elkaar om binnen een paar maanden allerlei belangrijke spelers op cultuurgebied in Leiden op een koude winteravond buiten (!) bij het Theehuis in de Leidse Hout rond het kampvuur te verzamelen en een start te maken met een plan voor de aanpak van het Openluchttheater.
    Een jaar later (zomer 2016) stonden er 12 geweldige voorstellingen in het Openluchttheater geprogrammeerd.

    Gert-Jan was een echte verbinden en kwartiermaker. Hij kende iedereen, was altijd vrolijk en inspirerend. Wat een gemis nu hij er niet meer is.

    Annette - Leiden
    24 januari 2022

    Deel deze pagina:

   • Gemis
    reactie 92   |   niet OK
    We kennen elkaar meer dan 40 jaar en kwamen elkaar steeds weer tegen bij onze activiteiten in Leiden. Ideeën delend. Je enthousiasme was altijd aanstekelijk. Wat zal ik je missen.
    Dankjewel en dag lieve Gert-Jan. Fokje

    Fokje - Leiden
    24 januari 2022

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.