Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Columba de Feber-Rusman

28-03-191516-07-1988
  • 28 maart 1915 - Hillegom
  • één zoon en één dochter
  • Cornelis Antonie de Feber
  • basisschool Hillegom
  • Moeder - huishouden
  • Schoonmaak
  • Pasta
  • Coco (Grijze Roodstaartara)

Columba de Feber-Rusman werd geboren in Hillegom op 28 maart 1915. Haar ouder/opvoeder was Jo zus. Columba volgde in Hillegom aan de basisschool een studie. Columba was vanaf 1943 werkzaam bij het huishouden als Moeder. Ze had een relatie met Cornelis Antonie de Feber. Columba en Cornelis Antonie trouwden op 27 mei 1942. Columba had één zoon en één dochter: Johannes Gerardus en Anna Gerarda. Haar vrije tijd besteedde ze graag aan Koken en Breien/borduren. Op sportief gebied stak ze haar energie in Schoonmaak. De laatste woonplaats van Columba was Hillegom.

Samen met haar zuster Jo, wist ze haar huis tot in de finesses schoon te houden en ze was altijd goedlachs. Een hobby van haar was ook breien en borduren. Zo heeft ze ook het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci helemaal geborduurd en dit werd ook ingelijst en nu zij er niet meer is, hangt het bij mij boven de bank!

Het blijft eeuwig zonde dat ze mijn opvoeding niet mocht overnemen, dat zou een hoop sores voor mij voorkomen hebben en i.t.t. 'mijn' 'ouders' (nota bene haar broer en schoonzus), was mijn vrouw wel bij hun welkom en dat terwijl ze uit Duitsland kwam en mijn peetouders in de oorlog in werkkampen in Duitsland hebben gezeten en 'mijn' 'ouders' niets anders dan tulpenbollen moesten eten in de hongerwinter.

De herinneringen aan haar zijn dierbaar en dat wil ik dan ook in muziek vertalen.

Ik wil haar gedenken met het lied: Stil in mij van Van Dik Hout.

Ik hoop nadat ze door de bestralingen van haar kankercellen, helemaal tot rust komt in het hiernamaals in het gezelschap van man en zus.

Hartelijke groeten en alle liefs gewenst!

Boudewijn

Op zaterdag 16 juli 1988 is Columba de Feber-Rusman overleden. We zullen haar missen en met veel liefde aan haar blijven denken.

Biografie
* verplichte velden

Gedenkplaats geopend door:

Boudewijn Rusman
Het officiële condoleanceregister van Nederland

Herinneren is een vorm van ontmoeten…

Help dit bericht te

verspreiden