Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Arja Kruis

03-02-195926-06-2021

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 19   |   niet OK
    Ongeloof en verbijstering, waren het eerste wat me overvoel toen ik het bericht las van het overlijden van Arja. Mijn medeleven gaat uit naar Sjaak, familie, haar collega's en iedereen die haar lief was.
    Ik gedenk Arja als een wijze vrouw, die stond voor recht en de puurheid van het leven. Het goed voorhad met iedereen en zich daar persoonlijk en geengageerd voor inzette. Bijvoorbeeld in bijeenkomsten waar de dialoog centraal stond, ze verstond de kunst van het interviewen en als lezer en boekenliefhebber kon ze hele goede boekentips geven, aansluitend bij de interesse van de ander. Dank je wel Arja!

    Jan - Lelystad
    4 juli 2021

    Deel deze pagina:

   • goede herinneringen
    reactie 18   |   niet OK
    Beste familie en collega's van Arja.
    Via een van de ambassaders Roze 50+ kreeg ik het verdrietge bericht dat ARja is overleden. Ik wil iedereen condoleren en sterkte wensen met dit grote verlies.
    Ik bewaar goede herinneringen aan Arja, vanuit de tijd dat ik in 2013 als programmanager Atolplaza met haar mocht samenwerken. Zij zat in de activiteitencommisie. Samen met anderen en de Ontmoetingskerk hebben wij een festival opgezet op het plein. Ook is op haar initiatief een kerstdiner georganiseerd voor minder draagkrachtigen uit de wijk. Het recept van de courgettesoep heb ik meegekregen bij mijn afscheid .
    Onvergetelijk was ook het festival lhbti in het Agoratheater, waar ik vrijwilliger mocht zijn.
    Na onvrijwilige beeindiging van mijn contract na 1 jaar bood zij mij een kleine aanstelling aan bij Bureau gelijke Behandeling. Dat was geweldig! Na 4 maanden vertrok ik al weer met een beetje een schuldgevoel, omdat ik een baan van 4 dagen kon krijgen.
    Heel veel sterkte gewenst met het rouwen voor de familie, vrienden en collega's.
    Hartelijke groet, Nardie Eijsberg

    Nardie - Utrecht
    4 juli 2021

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 17   |   niet OK
    Arja rust in vrede

    carla - Lelystad
    4 juli 2021

    Deel deze pagina:

   • reactie 16
    Miny van

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Miny - Haestregt

    3 juli 2021

   • reactie 15
    Avanti Almere

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Avanti - Almere

    2 juli 2021

   • 'Aandachtig leven...'
    reactie 14   |   niet OK
    Lieve Arja,
    Wat vreselijk heftig dat je er ineens niet meer bent...
    Wat ben ik je onwijs dankbaar voor alles wat je hebt gedaan, jouw; tomeloze energie, onvoorstelbare hoeveelheid projecten en bijeenkomsten die je organiseerde/ bijwoonde, eindeloze contacten in en buiten de provincie, gepaste woorden die immer INCLUSIVITEIT omhelsden!!!
    Ooit schreef je mij een kaart waarin je zegt; 'Dank voor je 'aandachtig leven''! Graag wil ik je danken voor JOUW aandachtig leven, het is en zal inspirerend blijven!
    Je wordt gemist!!!!! 😘

    Sander - Amsterdam
    2 juli 2021

    Deel deze pagina:

   • ohhhhhhhhhhhhhh...
    reactie 13   |   niet OK
    Toevallig passeert net het bericht op FB van Arja's overlijden... Nee toch! Als Ambassadeur Roze 50+ heb ik je ontmoet in Lelystad om van gedachten te wisselen over LHBTI+ ouderen. Fijn te merken dat je de Roze ouderen een warm hart toe droeg. Ik ontmoette je voor het laatst op het Symposium voor LGBT+ seniors 2 jaar geleden. Een actieve vrouw is heengegaan... Een leegte blijft achter. Sterkte gewenst aan familie, vrienden en collega's.
    Gon Teunissen

    Gon - Amersfoort
    2 juli 2021

    Deel deze pagina:

   • Mijn herinneringen aan Arja
    reactie 12   |   niet OK
    Wijlen mijn vrouw Crystal en ik bezochten de Roze Maaltijd en de Roze Viering en werkten zamen met onder andere Bureau Gelijke Behandeling, en dus met Arja, toen Crystal voor de tweede maal een evenement wilde organizeren in Lelystad ter gelegenheid van de Internationale Transgender Gedenkdag. Wij kwamen op die manier Arja regelmatig in verschillende hoedanigheden tegen.

    Crystal moest indertijd haar poging om Internationale Transgender Gedenkdag in Lelystad te organizeren opgeven vanwege haar verslechterende gezondheid en overleed helaas in 2017. Arja kwam naar de herdenkings bijeenkomst die ik voor Crystal had georganizeerd, als een van de vertegenwoordeigers van Bureau Gelijke Behandeling maar ook als een vriend. Ze was ook een van de drijvende krachten achter het alsnog organizeren van de Nationale Transgender Gedenkdag in Lelystad in 2018. Ze vroeg me toen als een van de sprekers om de rol van Crystal in het naar Lelystad halen van dit evenement toe te lichten.

    Arja heeft me daarna vaker gevraagt om bij te dragen aan projecten die zowel nauw aan haar hart als aan dat van Crystal waren verbonden. Hoewel ik normaliter geen kerkganger ben vroeg ze mij om mee te werken aan het voorbereiden van de Roze Viering en tot mijn eigen verbazing vond ik mij verschillende malen terug als spreker tijdens een dienst.

    Het is mij altijd een genoegen gewest om mee te werken aan de door Arja aangestuurde projecten. Het kwam als een schok toen ze liet weten borstkanker te hebben. Arja balanceerde haar werk voor Bureau Gelijke Behandeling en haar gezondheid wat niet eenvoudig gweest moet zijn. De pandemie maakte alles nog ingewikkelder. Toch werkte ze door binnen de anti-Covid beperkingen. Het leek lange tijd goed met haar te gaan. Zo lang dat ik stiekem begon te hopen dat ze de kanker kon overleven. Helaas heeft het niet zo mogen zijn. Ik zal haar missen zoals allen die het genoegen hadden haar te kennen haar zullen missen.

    Ellen - LELYSTAD
    1 juli 2021

    Deel deze pagina:

   • Dank je, Arja!
    reactie 11   |   niet OK
    Ik was echt even geschokt toen ik hoorde dat je ons was ontvallen.
    Het was goed samenwerken met jou! Geen geneuzel, aanpakken, doorpakken, praktische vragen, oog voor de kwaliteit van het werk en voor de mensen voor wie je inzet bedoeld was! Je blijft in onze gedachten omdat je Iemand was waarover je graag praat omdat je een bron van inspiratie blijft! Dank je!
    Hilleke Linthorst

    Hilleke - Breda
    1 juli 2021

    Deel deze pagina:

   • Oprechte deelneming
    reactie 10   |   niet OK
    Met ontsteltenis hebben wij kennis genomen van het overlijden van Arja. Wij wensen de familie en nabestaanden veel sterkte in deze moeilijke tijd.

    De Flevolandse VVD

    Flevolandse VVD - Flevoland
    1 juli 2021

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.