Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Engelien Tuijp

27-03-195902-12-2022
   Jouw liefste glimlach staat velen helder voor de geest,
   maar ik zag die, in oneindige dankbaarheid, het meest.
   Moge onze Lieve Heer jou opnemen
   in het licht van Zijn onvoorwaardelijke Liefde.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Waar ben je nu?
    reactie 25   |   niet OK
    Hey meissie,
    Dag 4 na jouw afscheidsdienst. Wat was het mooi, hè? En zoveel mensen... Ik kende er heel veel, de meeste eigenlijk wel, maar sommigen ook niet. De laatste vier weken zijn in een roes aan mij voorbijgegaan. Ik draaide gewoon maar door op een soort automatische piloot. Nu zit ik hier in mijn eentje in dat grote, koude huis. Ik mis jouw glimlach, je complimenten over het gekookt eitje in het weekend of voor het eten dat ik voor je maakte. Je was ongelukkig, lieverd, en ik wist maar niet wat ik voor je kon doen. Misschien was het leven met zijn aanhoudende tranendal te zwaar voor je geworden. Ik besef het geloof ik nog niet goed, dat je nooit meer terugkomt, ik je nooit meer zal zien of vasthouden. Het leven om mij heen gaat door. Voor mij staat de wereld een stil. Ik hou zo van je. Ik mis je. Waar ben je nu?

    Ab zelf - Volendam
    11 december 2022

    Deel deze pagina:

   • Engelien
    reactie 24   |   niet OK
    The memories will never fade away.

    Joukje & Ed - Heerhugowaard
    8 december 2022

    Deel deze pagina:

   • Engelientje
    reactie 23   |   niet OK
    Een jongetje van tien, smoorverliefd op zijn nieuwe zusje, stond ik naast je bedje.
    Je was zo mooi, zo lief, zo klein.
    Heel voorzichtig gaf ik je een kusje.
    De verpleegsters lachten, zij wisten niet dat jij mijn eerste liefde was

    Je komst bevrijdde ons kleine gezin van verdriet en wanhoop. Pappa’s geliefde zusje Dietje was juist overleden. Ze was 31 jaar en we waren er kapot van. Nooit tevoren had ik zoveel pijn op pappa’s gezicht gezien

    Mijn broertje Robbie en ik renden binnen bij opa en oma, “Engelientje is geboren, Engelientje is geboren” riepen we allebei zo luid als we konden. Ik begreep niet waarom ze huilden.

    Tegen jouw lach was verdriet niet bestand, tegen jouw vrolijkheid had wanhoop geen kans. Jij was onze ster, onze weg terug naar plezier in het leven.

    Nu sta ik weer naast je bedje, nog steeds smoorverliefd geef ik je voorzichtig een kusje door mijn tranen.
    Je bent zo mooi, zo lief.
    Het is moeilijk afscheid van je te nemen en zonder je verder te gaan.
    Ik hou zoveel van je.

    Ton - New York
    8 december 2022

    Deel deze pagina:

   • Tante Engelien
    reactie 22   |   niet OK
    Vroeger als klein meisje op visite bij oom Jan en tante Engelien, dat was altijd een feestje , want ik was stapel gek op jou. Je deed er alles aan om me te vermaken, altijd lachen en gek doen, ik vond je geweldig. Altijd hebben we contact gehouden, en toen ontmoette je de liefde van je leven,Ab uit Volendam. Een wereld vent , ook voor mij, want wij, ik, mama en jij gingen naar Jan Smit , waarbij ik in de artiestenruimte mocht komen, en daar de dag van mijn leven had, dat vergeet ik nooit meer. Je zit voor altijd in mijn hart. Until we meet again. Liefs Monique

    Monique - Zaandam
    7 december 2022

    Deel deze pagina:

   • Lieve Buuf
    reactie 21   |   niet OK
    Lieve buur en buuf,
    Gernot en ik kregen in december 2003 de sleutel van onze woning. Er stond een forse renovatie op de planning. Nog voordat de eerste stukken behang van de muur waren gehaald, kwam daar onze nieuwe buurman aan: “Hoi, ik ben Ab, kan ik jullie ergens mee helpen?” Enkele ogenblikken later kwam ook onze nieuwe buurvrouw kennismaken. Het was het begin van een fijne buren- relatie, die, naar ik wel kan zeggen, overging in een vriendschap. Hoeveel mazzel kun je hebben met je buren?
    Lieve Engelien, lieve, lieve, buuf.
    Nu we jou, veel te vroeg moeten missen, heerst er verdriet, maar bovenal dankbaarheid.
    Dankjewel voor de vele fijne momenten samen. Onze vele bbq’s, de wijntjes in de tuin of bij een van ons thuis. Wat hebben we gelachen en wat was het gezellig. Je heerlijke droge humor die soms plots uit het niets opdook. Wat gaan we die humor en gezelligheid van je ongelofelijk missen.
    Dankjewel ook voor alle goede zorgen voor ons “vee” en ons huis, als we weer eens voor korte of langere tijd in het buitenland vertoefden.
    Dankjewel voor de vele lieve, met zorg uitgekozen, kaartjes aan ons en zelfs onze (kat) Mick. De vele bossen bloemen, de lieve woorden bij verdriet en blijdschap. De gezellige koffie-klets- praatjes en niet te vergeten.....je niet te evenaren erwtensoep. Rond deze tijd van het jaar stuurde Gernot je vaak een berichtje met:.....mmmmm, lekker, ik ruik erwtensoep. Een paar uur later volgde dan altijd een bakje met een nog warme inhoud.
    Maar bovenal....dankjewel voor je liefde voor Emma.
    Toen we haar eindelijk mochten verwelkomen, deelden jullie mee in ons geluk. Altijd was er interesse in haar wel en wee. Altijd werd er voor haar verjaardag of de feestdagen gevraagd:” In welke fase zitten we nu? De LOL of unicorn fase, of moeten we verder denken?” Om vervolgens met zorg een cadeautje voor haar uit te kiezen. Emma wist je altijd te vinden.....gewoon voor een klets-praatje of om je een kaart te laten schrijven voor papa of mama, toen ze zelf nog niet kon lezen of schrijven.
    Ze heeft jullie zelf uitgekozen en gevraagd om haar Peter en Meter te zijn. Toen de foto’s van haar Communie niet waren wat we er van verwacht hadden, kwam buur Ab met de oplossing op de terugkom-dag. Buur Ab had een super camera en dankzij hem en jouw aanwijzingen hebben we die dag prachtige foto’s gemaakt, om vervolgens aan het einde van de foto sessie met z’n allen, in ons beste pak, het zwembad in te duiken. Die foto’s zijn geweldig en ik durf te wedden dat er maar weinigen zijn die zo’n Communie foto hebben.
    Lieve buuf....Er zijn zoveel mooie en fijne herinneringen die we aan jou hebben. Te beseffen dat er geen nieuwe herinneringen met jou erbij zullen worden gemaakt, doet pijn.
    Toen ik Emma laatst moest vertellen dat het erg slecht met je ging en we ons op het ergste moesten voorbereiden, hebben we in de kerk menige kaars voor je gebrand. Op een van die momenten zei Emma: “Maar mama, buurvrouw blijft gewoon bij ons hoor, alleen zien we haar nu niet meer”. En daar heeft ze gelijk in. Want wie of wat je in je hart bewaard, is nooit ver en écht bij je vandaan!
    Lieve buuf, dankjewel voor alles!

    Mariska, Gernot en Emma - Vilendam
    7 december 2022

    Deel deze pagina:

   • reactie 20
    Jenny

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Jenny - Almere

    7 december 2022

   • Eens familie, altijd familie
    reactie 19   |   niet OK
    Engelien was mijn schoonzusje, getrouwd met mijn broer Jan. Maar helaas gingen die twee uit elkaar, heel verdrietig, maar ze bleven vrienden.
    Het eerste wat mijn ouders zeiden dat ze dit hoorden was:" je blijft toch wel komen he", want je blijft gewoon familie hoor! En uiteraard bleef Engelien regelmatig een bakkie doen bij de oudjes. En op een dag vertelde ze dat ze iemand ontmoet had, een lieve man uit Volendam. Nou, die moest natuurlijk voorgesteld worden, die wilden ze wel even zien. Dus ze kwam, met Ab. En mijn moeder, geen blad voor de mond hebbende, riep uit:" wat een stuk!!! Dus het ijs, als het er al was, was gebroken, en ze zijn nog regelmatig langsgegaan bij de oudjes.
    Muizemientje, zo noemde mijn moeder Engelien, als je de oudjes ziet, doe ze de groetjes, en tot ooit lieverd❤️

    Sonja - KOOG AAN DE ZAAN
    7 december 2022

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke herinnering
    reactie 18   |   niet OK
    Lieve Engelien,
    Wij kennen jou van de verjaardagen bij René en Ciska. Eerst in Assendelft en later op al die adressen waar zij daarna nog woonden. In die eerste tijd werkte jij bij de Kamer van Koophandel in Zaandam en ik aan de overkant op het advocatenkantoor en zo raakten we aan de praat op die verjaardagen.
    Soms kwamen we elkaar een hele tijd niet tegen, maar als we elkaar dan weer zagen op een verjaardag dan was het meteen gezellig om met jou even bij te praten.
    Lieve Engelien wij zullen jou herinneren als een hele lieve, zorgzame en gezellige vrouw met veel humor,;
    een Mooi Mens. En wat verschrikkelijk voor Ab dat hij jou zo plotseling moet missen.
    Wij wensen Ab en jouw familie heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies en wij weten zeker dat onze Lieve Heer jou zal opnemen in het licht van Zijn onvoorwaardelijke Liefde.

    Joep en Mieke Kleine
    Assendelft    Joep en Mieke - Assendelft
    6 december 2022

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 17   |   niet OK
    Lieve Engelien,

    Wat ben ik blij je gekend te hebben.
    Als ik aan jou denk, denk ik aan een mooi, warm, eerlijk en een enorm lieve vrouw..
    Ik herinner me met veel plezier ons uitstapje naar Frankrijk met de schilderclub, wat hadden we een plezier en wat genoot je ervan en wij van jou.
    Later ben je nog een keertje naar Frankrijk toe gekomen samen met Ab en weer hebben we het leuk gehad, deze herinneringen zijn voor altijd.
    Je kwam ook altijd heel trouw naar de schilderclub, sloeg nooit een avond over.

    Lieve Engelien we zullen je nooit vergeten, je blijft voor altijd in ons hart,

    Ik en ook de dames van de schilderclub wensen jou Ab enorm veel kracht en sterkte toe in deze moeilijke periode en wat nog komen gaat.

    Lia

    Lia - Broek in Waterland
    6 december 2022

    Deel deze pagina:

   • Lieve Engelien
    reactie 16   |   niet OK
    Na jaren haden we weer contact via een brief of kaart want je was niet van mailtjes, wat schrok ik van dit bericht lieverd.
    De Hemel is een mooi mens rijker geworden ,maar hier wordt je enorm gemist.
    Tot ooit daar ben ik van overtuigd goede reis dikke kus.
    Ab en de rest van de familie en vrienden heel veel kracht en sterkte toegewenst
    Monique Fritz

    Monique - Wormer
    6 december 2022

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.