Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Wim Arts

11-12-195028-12-2020
   Om zoveel mogelijk herinneringen aan Wim te kunnen verzamelen is deze online herdenkingspagina gemaakt. Willen jullie hier een mooie herinnering met ons delen?

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • reactie 43
    Joop

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Joop - Udden

    7 januari 2021

   • Persoonlijk bericht
    reactie 42   |   niet OK
    Beste familie Arts,
    gecondoleerd met het verlies van je man,jullie vader en opa Wim.
    Heel veel sterkte gewenst in de komende tijd.
    Tiny en Riet Romviel

    Tiny en Riet Romviel - 5427ce Boekel
    6 januari 2021

    Deel deze pagina:

   • Schapenman Wim
    reactie 41   |   niet OK
    Beste familie Arts,
    gecondoleerd met het verlies van jullie man, vader, schoonvader en opa.
    Ik wens jullie veel sterkte toe!
    Jeroen Boeijen
    (de schaapscheerder)

    jeroen - odiliapeel
    6 januari 2021

    Deel deze pagina:

   • reactie 40
    Cees

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Cees - mill

    6 januari 2021

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 39   |   niet OK
    Het spijt ons te horen van het verlies van Wim.
    We herinneren hem als een zeer betrokken en altijd behulpzame man.
    Altijd tijd voor een praatje en in voor een lolletje.
    Hopende dat de mooie herinneringen de kracht geven om samen verder te gaan.
    Veel sterkte met het verlies van je man, (schoon)vader en lieve opa.

    Wim en Marion Verboom

    Wim en Marion - Boekel
    6 januari 2021

    Deel deze pagina:

   • Twitter berichtje
    reactie 38   |   niet OK

    Marc - Uden
    5 januari 2021

    Deel deze pagina:

   • ongeloof en verdriet
    reactie 37   |   niet OK
    Ome Wim,

    In mijn jeugdjaren heb ik diverse malen op de Schepersdijk gespeeld en kleine klusjes gedaan samen met Ome Wim en opa. Ik was daarbij niet altijd even handig want ik heb met de riek in mijn teen gestoken en ben zelfs met spelen een stuk van mijn vinger verloren in de bietensnijder. Het was fijn dat ome Wim altijd de moeite nam om je wat te leren. Hij had natuurlijk wel zijn eigen stijl van reageren. Ome Wim had toen ook nog een machinale werkplaats waar hij van alles maakte, volgens mij ook veel kozijnen, wij mochten daar dan nooit spelen want dat vond hij te gevaarlijk. Ik heb leuke herinneringen aan die tijd.

    een gedicht:

    In deze donkere dagen
    van pijn en verdriet
    wil ik je even zeggen
    ik vergeet je niet

    Veel sterkte en lieve groeten van Marcel, Arianne, Elodie en Caron Jacobs

    Marcel - Wijchen
    5 januari 2021

    Deel deze pagina:

   • Beste Wim,
    reactie 36   |   niet OK
    De afgelopen jaren had ik de eer jou mee te mogen maken als politievrijwilliger. Als begeleider/coach van de vrijwillige politie in Peelland heb ik jou leren kennen als een goudeerlijke, oprechte harde werker.
    Op straat dwong je in deze rol ook veel respect af. Iedereen wist meteen waar hij bij jou aan toe was en jij wist hier een leuke kwinkslag aan te geven waardoor bijna niemand boos op je kon worden. Tot op het laatst kon je jou dag en nacht bellen als je nodig was. Jij kwam gewoon.

    Het enige waar jij niet voor in de wieg gelegd was, was de moderne technologie. Computers en mobiele telefoons waren niet jouw specialisme maar zorgden vaak voor hilarische momenten. Zo werd ik nog wel eens door je "broekzak" gebeld en ontvingen we in de groepsapp onbedoelde spraakberichten, vaak op de achtergrond blatende schapen te horen. We konden er meestal smakelijk om lachen, omdat die geluiden typisch bij jou hoorden!

    Toen ik je een keer belde, was je net onderweg terug van je vakantie in Texel. Jij en jouw vrouw in jullie combo-busje. Op de achtergrond hoorde ik allemaal vreemde geluiden. Ik vroeg wat er allemaal aan de hand was daar in de auto. Jij zei: "Ja, ik kon het niet laten! Het mag wel niet, maar ik heb er inne meegenomen, die kon ik niet laten staan!" Bleek dat je een schaap achterin je auto vanuit Texel naar Venhorst aan het vervoeren was!

    Iedereen kon het goed met je vinden. Van jong tot oud. Nooit zal ik vergeten dat bij jou de tranen kwamen toen onze (bijna) jongste vrijwilligster stopte als vrijwilligster om als beroepscollega aan de slag te gaan. Dit gaf wel aan dat jij met iedereen een band had, ongeacht welk leeftijdsverschil daar tussen zat. Als er een feestje of barbeque was, dacht jij steevast aan de organisatie en nam jij een doosje groenten uit je groentetuin mee.
    Ook bij je pensioen bij Ball mochten wij als collega's komen. Zowel op het bedrijf als daarna op het feest. Het lijkt nog zo kort geleden.

    Op enig moment kreeg ik een filmpje doorgestuurd dat was opgenomen in Helmond de avond ervoor. Ik zag rellen bij Helmond Sport. De stenen en bierflesjes vlogen door de lucht en er stonden slechts een paar collega's die dit rellende tuig een halt toe moesten roepen. Jij was 1 van die collega's. Geheel onverwacht beet een diensthond jou in de arm. Ik schrok enorm, want zo'n bijtende hond, daar kom je meestal niet goed bij weg. Ik belde je op en vroeg hoe het met je ging. Jij zei: "Joh, die politiehonden van tegenwoordig, dat is toch ook niet meer wat het geweest is!" Je had slechts een paar lichte wondjes. Zelfs zo'n politiehond kreeg jou niet klein!

    Onbegrijpelijk is het dan ook dat juist dit virus wel vat op jou kreeg. Jij was nog niet klaar met jouw leven en jouw omgeving was ook nog niet klaar met jou! Ik voel me bevoorrecht dat ik gisteren jouw afscheid heb mee mogen maken. Dat jouw familie hier ondanks alle maatregelen ruimte voor heeft willen maken, daar ben ik ze enorm dankbaar voor. Ik wens hen enorm veel sterkte!

    Rust zacht Wim
    Jeroen - Mierlo
    5 januari 2021

    Deel deze pagina:

   • zal je missen
    reactie 35   |   niet OK
    Lieve Wim,
    Wat zal ik je missen, wanneer je onderweg naar buiten was of terug naar je werkplek kwam je vaak even een praatje maken aan de balie. Gewoon ff kletsen want kletsen, daar hield je wel van. Ook wanneer ik je dan vertelde dat er vaak op vrijdagmiddag jeugd in de hal hing met een bakje chocolademelk, gewoon vervelend doen. Jij zei dan; belt de volgende keer mijn maar dan kom ik wel eens ff met die jong praten. Jij wilde namelijk alles oplossen. Hopelijk komen die jongens niet meer terug want ik kan jou niet meer bellen......
    Je was een echt lief en warm mensenmens en geliefd bij iedereen !! Boven hebben ze er wel een hele mooie ster bij.
    Lieve familie van Wim, onwijs veel sterkte met dit grote verlies. Koester de mooie herinneringen die jullie hebben, dat zal jullie uiteindelijk weer sterk maken!!
    Wendy van Zummeren
    afdeling Burgerzaken Gemeente Uden

    Wendy - Veghel
    5 januari 2021

    Deel deze pagina:

   • Wim Arts uit Venhorst, aangenaam!
    reactie 34   |   niet OK
    Wim Arts uit Venhorst aangenaam!.

    Dat waren jouw woorden bij onze eerste kennismaking in 1981 in het postbureau van rijkspolitie in Boekel.
    Ik kwam net kijken in de politiepraktijk en voor mij stond een man, klein van stuk die mij met een open blik een stevige hand gaf.
    Oprecht en eerlijk was je Wim!.
    Als jij zei dat je bij een melding wel even bij die persoon langs zou gaan en dat je het op ging lossen dan ging dat zo mogelijk met de nodige gemoedelijkheid.
    Als iemand het echt te bont gemaakt had zei jij in die tijd : “Wa makt die me nou klaar, da kan echt nie”. Ook dan werd het opgelost, maar niet op de gemoedelijke manier, maar op de strenge manier.

    De trouwdag van Jac en Marianne Poppelaars was voorbij en het feest was bij de Kreeft in Venhorst gevierd. We gingen hierna nog bij jou en Ellie op de eieren. Het had gesneeuwd en jullie erf was wit.
    Ik parkeerde de auto op een mooi open stuk. Stond daar prima vond ik.
    Tot we samen in gesprek kwamen. “Rick, het is mooi da ge den auto dar nirgezet het, een mooi plekske, mar ge stat midden in het wortelveld”. Deze woorden werden gevolgd door een schaterlach en een stevige klap op mijn schouder.


    Toen onze wegen in 1991 uit elkaar gingen omdat jij in Gemert bleef en ik met de post Boekel richting Uden/Veghel ging kwam ik je nog regelmatig tegen in de politieauto of als milieu-inspecteur. Altijd vragend hoe het ging en altijd oprechte menselijk interesse.
    Je lachte dan altijd en zei: “Ik zit dan wel in Gemert, maar ik vergeet Boekel niet he”.

    Ik had brand gehad in ons tuinhuis en het hele tuinhuis moest vervangen worden. Ik haal dat tuinhuis wel op Rick en dan maak ik er een mooi hok van voor de schapen. Zo gezegd en iets minder snel gedaan. Tuinhuis van Boekel naar Venhorst verhuisd in gedeeltes en efkes opgeslagen zoals Wim zei. Ik denk dat het daar nog zo staat, …..Wim is er in al die jaren niet aan toegekomen, oh ja de brand was in 2009.

    Ik heb zeven keer de vierdaags van Nijmegen gelopen en op de vierde dag was het altijd uitkijken naar de doorkomst in Beers. Want daar op de eerste kruising stond jij ALTIJD het verkeer te regelen. Als je me zag dan was de begroeting altijd heel hartelijk. Het mooie was ook dat tijdens onze gesprekken de wandelaars onbeperkt door konden lopen want dan vond je een gezamenlijk gesprek belangrijker dan het verkeer regelen.” Die kunnen wel efkes wachten Rick” waren jouw woorden dan.

    De laatste jaren zag ik je weer wekelijks als je met de BOA ploeg op het Udense politiebureau kwam. We maakten ook bijna wekelijks een praatje. “Hoe is het met jou en jullie Germ” was jou vaste vraag in ons geprek….
    Ik zal deze gesprekken missen Wim, ik zal jou missen…… mensenmens bij uitstek.

    Goede reis Wim en tot ooit…………….


    Rick - Boekel
    4 januari 2021

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.