gedenkplaats van

Warner van Es

14-05-195228-07-2020
   Hier hopen we mooie, bijzondere verhalen over en/of foto's van Warner te verzamelen.
   Troosberichten zijn natuurlijk ook van harte welkom.
   Resi, Daan en Thije

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   • Verbinding
    reactie 30   |   niet OK

    Jouw persoon en jouw talent bracht verbinding
    Dank je wel Warner
    Mouse


    Mouse - Alphen aan den rijn
    23 september 2020

    Deel deze pagina:

   • Mijn moeder in gesprek met Warner op begrafenis van zijn moeder
    reactie 29   |   niet OK

    Opname gemaakt door neef Eric Mein
    Ik wil deze korte opname jullie niet onthouden.
    Veel troost toegewenst

    Eric

    eric - breda
    12 september 2020

    Deel deze pagina:

   • reactie 28
    Anja Pieterman

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Anja - Zoetermeer

    13 augustus 2020

   • gecondoleerd
    reactie 27   |   niet OK
    lieve resi en familie
    wat een verdriet... heel veel sterkte
    momo

    momo - zoeterwoude-dorp
    7 augustus 2020

    Deel deze pagina:

   • Het boompje van Warner
    reactie 26   |   niet OK
    45 Jaar geleden, maandagochtend 8.30, in de trein op weg naar contrapunt. ‘ Onder die boom wil ik begraven worden ‘ zei je en je wees naar een eenzaam esje middenin een weiland terwijl de trein voortraasde. Het was tevens de keer dat jij een formidabele contrapunt opgave had gemaakt die mijnheer Kien lyrisch wist te stemmen en waardoor mijn aanwezigheid in de les niet eens werd opgemerkt. Soms neem ik nog wel eens de trein naar het KC en kijk dan altijd even naar het boompje wat daar nu staat. Ik weet dat jij daar inmiddels ligt. Het doet me ook denken aan je talent voor contrapunt en je muziek die daar uit is voortgekomen.

    Huub - Guizerix, Frankrijk
    6 augustus 2020

    Deel deze pagina:

   • Voor Warner
    reactie 25   |   niet OK
    Ik zie je foto op deze pagina en denk: Ja, dat is Warner! En dat terwijl ik je eigenlijk niet goed ken. Toch is dit beeld wel wat ik me van jou herinner.
    Ik heb je ontmoet in Bujaleuf, wat een prachtige plek is dat! Ik kan me goed voorstellen dat je daar graag kwam met Resi en jullie kinderen. Lekker rustig, niet veel aan de hand, gewoon lekker de tijd om te ontspannen in het groene landschap en naast het water.
    Ik heb de kaars die je mij en Olivier toen hebt gegeven op de camping nog steeds. Wat een topkaars! Ik zal er nog even in spugen voor de knetters, als ie écht bijna op is.

    Voor Resi, de familie en iedereen die dichtbij Warner staat, alle goeds en veel sterkte gewenst.

    Lieve groeten, Esmée

    Esmée - Almere
    5 augustus 2020

    Deel deze pagina:

   • Vervolg 2 ‘Ontmoeting en afscheid van Warner’
    reactie 24   |   niet OK
    Dankjewel Warner,

    Hoe mooi en fijn om aan terug te denken en nog lang te blijven zingen met mijn zussen Eefke en Yolanda aan de grote tafel in Oegstgeest. Daar waar jij heel wat tijd hebt doorgebracht, al zingend, pratend en delend, gitaar of piano spelend. Wat een bevlogen, bijzondere, creatieve, bezielende, gepassioneerde en ook soms ingewikkeld en apart figuur, was jij zeg! Ik ben je ontzettend dankbaar dat ik je, vooral in mijn jonge jaren, heb mogen meemaken en zie het als een verrijking in mijn leven.
    Jij inspireerde mij met je fijne gesprekjes, je eigen authentieke kijk op het leven, de kunst en jouw muzikaliteit en aparte muziek. Want ook later (tussen zo’n 40 jaar tot 4 weken geleden...! ) kwam ik je regelmatig tegen in Leiden en hielden we elkaar op de hoogte van elkaars leven en wat ons bezighield. Ook met Madeleine (tot zes jaar geleden) en zussen hield je contact en werd je een tijd lang onze ‘gezinsvriend’ want we genoten alle vier van het samen tot diep in de nacht, muziek maken, zingen, sjekkies roken, biertjes drinken, zware gesprekken voeren over psychologie, relaties, geschiedenis, geloof en muziek, en lekker lachen of filosoferen over God, liefde en de dood!
    Toen jij je tweede liefde Resi ontmoette en trouwde, begon je aan je tweede episode van je leven. Jij als vader van twee zoons en ik als moeder van mijn dochter Jaël, zagen en spraken elkaar wat minder want we verdeelden onze aandacht meer naar onze eigen gezinnen. Ook al woonden we meer dan 30 jaar maar een paar straten van elkaar... maar omdat jij mij en ons natuurlijk elke keer bleef uitnodigen voor al je prachtige producties en voorstellingen die je maakte of aan mee had gewerkt, bleven we elkaar een beetje volgen.
    Dus tja, ik voel me zo verdrietig en geschokt dat je er zo opeens niet meer bent om jou dit te kunnen vertellen en je te zeggen hoe dankbaar ik je ben. Echt ontzettend erg dat ik dit niet eerder met je heb gedeeld Warner. Ik had je graag nog eens aan onze tafel gehad
    om weer eens lekker bij te kletsen elkaar. Maar heel helaas
    dan nu maar.... wel te laat, op deze schriftelijke manier, want je bent er niet meer....! Ik ben te laat, en jij te vroeg gegaan...al voelden we het altijd aan .. dat verbindende, bijzondere lijntje tussen ons zal altijd blijven bestaan in mijn herinnering en vooral mijn hart en leven.
    Dank je wel Warner, voor wat jij voor mij betekend hebt.
    En natuurlijk ook van Resi, je twee zoons en andere vrienden en kunstenaars die jullie om je heen hadden, heb ik genoten doordat jij al je bijzondere en vaak absurde maar boeiende voorstellingen en composities aan ons liet horen en zien wat er in jou omging.
    Wat ben ik blij met de bijzondere vriendschap die we hadden en die ik nooit vergeten zal.
    Dankjewel lieve Warner.
    Ik zal je missen!

    Lieve Resi, Daan en Thije, vrienden, familie en alle nabestaanden wens ik ontzettend veel sterkte, kracht, licht en liefde, met het grote en zware proces om het verlies en gemis van partner, vader, vriend, en maatje Warner, te verwerken.
    Laat het verdriet, hoorbaar klinken, het gemis zichtbaar zijn, huil lang en rouw zo lang als nodig blijkt, want alle herinneringen aan Warner blijven bestaan in mij en jullie zelf en leven dus door in gedachten, beelden, geuren, kleuren, en vooral in muzikale klanken!
    Vraag steun, deel en deel en deel al je gevoelens om je kracht weer te vinden en het gemis te vullen met liefde en dankbaarheid voor en van iedereen.

    Heel veel sterkte Resi, en ik hoop tot ziens in de stad of aan onze grote tafel in Oegstgeest. Je bent altijd heel welkom!

    Liefs,
    Marleen Eijgenstein.

    MarLeen - Oegstgeest
    5 augustus 2020

    Deel deze pagina:

   • Vervolg 1 ‘Ontmoeting en afscheid van Warner’
    reactie 23   |   niet OK

    Op de foto een prachtig en typisch ‘Warner tekst ‘ die je schreef en aan mn moeder stuurde om naar te kijken, voor je eerste ‘Antithese’ stuk in 1974:


    MarLeen - Oegstgeest
    5 augustus 2020

    Deel deze pagina:

   • Ontmoeting en afscheid van Warner
    reactie 22   |   niet OK
    Ontmoeting en afscheid van Warner

    Ik leerde je kennen als meisje van 10 jaar omdat mijn moeder Madeleine Driessen jou ontmoet had. Zij zag jou als bijzonder persoon, als muzikant, en later ook als filosoof, schrijver, kunstenaar en natuurlijk componist!
    Jij vroeg haar om mee te komen zingen in jouw eerste muziektheater productie; ‘Antithese’. Een heel bijzonder muzikaal sprookje over de liefde tussen leven en dood.
    En toen mijn moeder mij, als jong verlegen meisje, een paar keer mee nam naar het repeteren in het Lak-theater aan het Levendaal in Leiden, nodigde jij mij heel lief en voorzichtig uit om ook mee te doen en dus ook echt op te treden!
    Het voelde als een hele eer en wat een bijzonder prachtige rol heb je mij toen gegeven...! Echt heel belangrijk en voor mij op precies het goeie moment! Want mijn zelfvertrouwen en identiteit ontwikkeling kon dat toen heel goed gebruiken.
    Ik werd, als ‘stil en klein meisje’ nu als ‘groot en belangrijk’ gezien! Ik kreeg van jou deze kans en het vertrouwen om mezelf te tonen en te stralen op toneel. Jij gaf me zelfs ‘dė verbindende sleutelrol’ waar het koor zong;
    ‘Een meisje treed naar voren,
    voelt de eenheid in hun hart,
    en legt hun handen in elkaar als teken van een band...’
    Toen stond ik op uit het publiek om de handen van de bovenaardse prinses en onderaardse prins te verbinden, aan t eind van het stuk!
    Wat heb kunnen ik stralen en genoten toen, en nog steeds voel ik de waarde van dat bijzondere moment en de ervaring van alle mooie en muzikale mensen die jij om je heen verzamelde. Ook het hele gebeuren in de creatieve, liefdevolle sfeer die er altijd voelbaar was onder elkaar, staat me nog heel goed bij.

    Lees vervolg op volgende blad +foto:    MarLeen - Oegstgeest
    5 augustus 2020

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 21   |   niet OK
    Lieve Resi,
    Heel veel sterkte in deze verdrietige tijd. Wat een onverwachts groot verlies voor jullie.
    Liefs,
    Noortje van der Poel

    Noortje - Leiden
    5 augustus 2020

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie