Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Ton van Loon

   "De liefde heerst niet maar zij vormt. En dat is groter. (Goethe)" Vrienden, collega’s en relaties: Ik ben op 59 jarige leeftijd overleden. Sinds mijn diagnose in januari 2020 heb ik geleefd in de wetenschap dat ik nog 2 tot 5 jaar te leven zou hebben. Het hebben van kanker zag ik nadrukkelijk niet als een strijd of gevecht. Ik wil niet vechtend door het leven. Ik geloofde niet dat verdriet mijn leven zou rekken. Ik was eigenlijk iedere dag nog gelukkig.

   Ik ben enorm dankbaar dat mijn vrouw Jacqueline, mijn dochter Lieke en mijn zoon Splinter mij in die visie gesteund hebben en daar zelf waar mogelijk naar hebben geleefd. Dat zij het leven niet stil hebben gezet. Dat het daardoor een prachtige, bewuste periode heeft mogen zijn en geen bucketlist-jacht. Ik put daar de hoop en de kracht uit dat ze het leven ook niet zullen gaan stil zetten. Dank aan Evert, Leon en Jan, voor hoe en wat, zij daar aan hebben bijgedragen.

   De vele boeiende contacten, uitdagende opdrachten en waarachtige gesprekken in mijn werk waren voor mij eigenlijk net zo mooi en waardevol als vriendschappelijke contacten. Ik dank een ieder met wie ik heb mogen samenwerken. Zoals Aarti, Christine, Arjon, Lia, Monique, Theun, Peter, Jurriën, Bas, Dick, Daphne, Yvette, Mee Ling, Anne-Mieke en de vele anderen die tekort worden gedaan door nu niet met naam genoemd te worden.

   In mijn werk was het zaak tot de kern te komen. Als ik mag, dan vat ik terugkijkend (het) leven als volgt samen: "Denk niet te weten en wees geïnteresseerd. Geef zonder iets terug te verwachten en leef in het nu. Liefde is uiteindelijk de enige essentie."

   Had ik dat zelf ook maar eerder zo gezien. Maar goed, ieder zijn pad. En daarna ben je dood.

   Een anekdote of verhaaltje hier op memori.nl over jou en mij - met of zonder een leuke foto - zal door Jacqueline, Lieke en Splinter als een enorme steun worden ervaren. Voorts collecteer ik bij deze gelegenheid graag voor de Stichting Levensportret. Uw donatie kunt desgewenst doen op https://stichtinglevensportret.digicollect.nl/ton-van-loon


   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Vier het leven en koester de herinneringen...
    reactie 62   |   niet OK

    Lieve Ton,
    Een mooi mens is niet meer... Wat hebben we tijdens de Hotelschool veel leuke dingen samen beleefd. Bladerend door de fotoboeken kom ik je vrolijke gezicht gelukkig veel tegen. Van uren aan de bar hangen tot oud & nieuw vieren op de Stevinstraat, van ontgroeningen waar we samen Hoofdmedewerker waren tot inauguratie diners en gala's van La Confrérie. Aan de feesten op Azivo, de spontane knuffel die ik kreeg als we elkaar tegen kwamen, de lange avonden met heel veel bier in onze 'eigen"societeit onder het Europa Hotel, maar ook de gezellige avonden bij (en met) Gon & Jack en de ski vakantie, jij al samen met Jacqueline en ik met Wouter, in het huis van Dorus in Frankrijk, heb ik hele goede herinneringen. We konden eindeloos praten over van alles en nog wat en je gaf gevraagd, maar liever nog ongevraagd, advies over mijn liefdesleven.
    Toen we een paar weken geleden 'for old time sake"nog gezellig een koffietje dronken in Bussum drukte je me op het hart om te genieten van iedere dag en de herinneringen te koesteren. "Maak er wat moois van" zei je toen we opstonden om weg te gaan. We gaven elkaar nog een stevige knuffel, waarvan ik wist dat dit echt onze laatste zou zijn, en je wandelde de deur uit... Ik ga je missen X


    Marjolijn - HILVERSUM
    4 april 2024

    Deel deze pagina:

   • Dierbare herinneringen
    reactie 61   |   niet OK
    Lieve Jacqueline, Lieke en Splinter,
    De eerste gedachte die bij me opkomt als ik aan Ton denk is ‘de perfecte gastheer’. De deur stond altijd open en er was altijd iets lekkers te eten en te drinken. Ton was in staat om met een ogenschijnlijk lege ijskast, een volledig diner op tafel te toveren. Ik kwam dan ook graag en vaak langs op de Brinklaan, meestal op zondag, om op de bank te crashen en dan ook nog even een hapje mee te eten. Later kwamen we bij jullie logeren op de Kamperfoeliestraat. Ik ben altijd onder de indruk geweest van Ton, zijn sterke mening met een boeiende eigen invalshoek, eigenwijs en niet te vergeten intelligent. Het gezin kwam voor Ton altijd op de eerste plek, en je vormde met Ton vanaf dag 1 een mooi stel, zelfs de achternamen pasten als ying en yang.
    Ton sprak vaak trots over zijn lieve Lieke en Splinter. Zijn ogen glinsterden dan achter zijn bril, terwijl hij over jullie vertelde.
    Mijn dierbare en liefdevolle herinneringen aan Ton zijn die van een vrolijke, intelligente en ondeugende gastheer.
    Lieve Jacqueline, Lieke en Splinter en natuurlijk ook Ton, jullie houden voor altijd een speciale plek in ons hart.
    We wensen jullie heel veel liefde, steun en sterkte toe van alle mensen om jullie heen in deze moeilijke tijd.
    Veel liefs,
    Michiel en Sonja

    Sonja - Amstelveen
    3 april 2024

    Deel deze pagina:

   • Gecondoleerd
    reactie 60   |   niet OK
    Lieve Lieke, Splinter en Jacqueline,
    Wat een verdrietig nieuws dat Ton is overleden. Wat heb ik mooie herinneringen aan de tijd dat Lieke en ik op de middelbare school erg close waren. Ik was altijd welkom bij jullie en het voelde echt een beetje als mijn tweede thuis. Ton was altijd vrolijk het het was altijd heerlijk om een praatje te maken of mee te proeven aan de fantastische bbq's die hij bereidde. Ik wens jullie heel veel sterkte dit grote verlies.
    Liefs, Tamara

    Tamara - Amstelveen
    3 april 2024

    Deel deze pagina:

   • Gecondoleerd
    reactie 59   |   niet OK
    Beste Jacqueline, Lieke en Splinter, Wat verdrietig dat Ton zo ziek was, en nu op te jonge leeftijd is overleden. De vader van een close vriendinnetje van Tamara. Altijd met met een gezellig verhaal en een lach. Ik wens jullie heel veel sterkte met het verlies van Ton. Lieve groet, Petra Datema

    Petra - Bussum
    3 april 2024

    Deel deze pagina:

   • reactie 58
    Marjan

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Marjan - Amsterdam

    3 april 2024

   • reactie 57
    Jenneke

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Jenneke - Bussum

    2 april 2024

   • reactie 56
    Annita

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Annita - Leidschendam

    29 maart 2024

   • reactie 55
    Annebet

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Annebet - Naarden

    28 maart 2024

   • Topvent
    reactie 54   |   niet OK
    Ton is (ik weiger om in de verleden tijd te spreken) een topvent.
    Wij werken heel lekker samen. Hij heeft verstand van wat hij doet, kent zijn grenzen en communiceert daar duidelijk over. Ik leer veel van Ton.
    Hij helpt me als ik het persoonlijk zwaar heb. En dat is waar je een vriend op beoordeelt: komt hij je uit de shit halen als je dat nodig hebt?
    Ton is en blijft heel vaak in mijn gedachten.
    @ Ton: Dank! En het ga je goed makker!

    Harm - Diessen
    27 maart 2024

    Deel deze pagina:

   • reactie 53
    Meggie

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Meggie - Geldermalsen

    27 maart 2024

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.