Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Muriël van Mameren

07-10-196425-09-2023
   Dit is een algemene kennisgeving om u op de hoogte te brengen van dit verlies. U kunt dit bericht delen met andere bekenden. Naast informatie rondom het afscheid kunt u hier ook zelf reageren. Uw herinnering, reactie of condoleance wordt zeer op prijs gesteld.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Fond memories of Muriël
    reactie 50   |   niet OK
    Muriël was a vibrant person with whom I became friends through Miriam Jakes-Fournet. We got acquainted ten years ago and gradually became friends, although we rarely saw each other since I live in France. When we did see each other it was intense! I enjoyed the dog walks and the talks we had about sewing projects. I remember how hard we laughed when Muriel couldn't enter her apartment because there was a problem with the lock. Fortunately, she had left her bedroom window slightly open so, I "broke into her apartment" and opened the door from inside. She was playful and I miss her.

    Holly - Lyon
    18 november 2023

    Deel deze pagina:

   • Gecondoleerd
    reactie 49   |   niet OK
    Ik ben net terug van vakantie en ben geschokt dit bericht te lezen.
    Door het organiseren van de introductiedag in Amstelveen heb ik met Muriël te maken gehad. Ze was duidelijk en recht door zee. Ze deed haar werk met veel passie. Heel verdrietig dat ze zo jong is overleden.
    Veel sterkte aan haar familie en vrienden.
    Carla Bijsterbosch-Chavero

    Carla - HELMOND
    9 oktober 2023

    Deel deze pagina:

   • Een gewaardeerde collega
    reactie 48   |   niet OK
    ik lees net het bericht en ben geschrokken. Ik heb vele jaren met Muriël samengewerkt in mijn jaren bij Atos. Ik leerde haar kennen als een kundig mens met veel integriteit. Zowel in de Atos Scientific community als in BTN was het een genoegen om met haar samen te werken. Heel veel sterkte voor de familie gewenst.

    Paul - Diemen
    5 oktober 2023

    Deel deze pagina:

   • Condoleances uit Madrid
    reactie 47   |   niet OK
    Ik kreeg de kans om met Müriel samen te werken in de Atos Scientific Community.
    Het was altijd een plezier om met haar samen te werken. Ze was fantasierijk, inventief, gepassioneerd en altijd goedgehumeurd en vriendelijk.
    Ik zal Müriel missen. Mag ze rusten in vrede.
    Mijn oprechte deelneming aan haar familie en vrienden. Ik wens jullie de kracht om dit grote verlies te verwerken.
    Jose Esteban

    Jose - Madrid, Spanje
    5 oktober 2023

    Deel deze pagina:

   • Heel veel sterkte
    reactie 46   |   niet OK
    Wij kenden Muriel als een vrolijke en gezellige vrouw.
    Ze kwam al jaren bij ons in de praktijk, wij behandelde haar met plezier en Mocca nam ze ook gezellig mee en lag dan vaak bij haar heel rustig op schoot.
    We hadden altijd fijne gesprekken over de dingen die je bezig hielden en de dieren.
    Wij wensen de nabestaanden veel sterkte, wij zullen haar vrolijke lach missen.

    Veel liefs Mariska en Lonneke
    Skincare Laren

    Mariska en Lonneke - Laren
    4 oktober 2023

    Deel deze pagina:

   • Sterkte!
    reactie 45   |   niet OK
    Ik las net het bericht dat Muriël overleden is. Ik heb de afgelopen jaren een paar keer met Muriël mogen sparren over het duurzaamheidsbeleid van onze organisatie. Mooi om te zien hoe zij die rol binnen Atos vervulde als een echte ambassadeur, die altijd bereid was om je mee te helpen bij lastige vragen op duurzaamheidsgebied.

    Heel veel sterkte voor familie en vrienden om dit zware verlies te verwerken!

    Pierre - Zwaag
    3 oktober 2023

    Deel deze pagina:

   • Wat zullen we je missen lieve Mu
    reactie 44   |   niet OK

    Lieve Muriel.
    Het is voor ons allemaal nog steeds niet te bevatten dat jij er niet meer bent. Er zijn zoveel collega’s – in Nederland en over de hele wereld – die de afgelopen dagen herinneringen hebben gedeeld over de mooie, speciale en unieke samenwerking met jou. Hartverwarmend.

    Wat was je een heerlijk mens, als collega en als vriendin. Een markante persoonlijkheid met een groot hart, een passie voor sport en een grote liefde voor dieren. Je nam de tijd en moeite om iemand echt te leren kennen en wist altijd met een kleine geste, berichtje of belletje collega’s op het juiste moment een hart onder de riem te steken.
    Je was een echte verbinder, zowel lokaal als internationaal. Niet alleen op het werk waar je altijd de juiste collega’s bij elkaar wist te brengen en te enthousiasmeren om projecten tot een goed einde te brengen. Je was ook vaak de initiator van menig gezellige lunch zoals even een uitsmijtertje eten bij De Steiger toen we nog een kantoor hadden in Utrecht, en de laatste jaren bij Brasserie 10 in Amstelveen. En onze vergaderingen op kantoor begonnen steevast met een lekkere cappucino van de Barista en bijkletsen over het weekend, over de grappige capriolen van Miyuki en Mocca, en de verbouwing van je huis waar zo trots op was. We keken al uit naar je verjaardag op 7 oktober. De laatste jaren heb je dit altijd samen met Martin gevierd die een weekje eerder jarig was, met steevast de bijzondere petit fours van patisserie Remy uit Blaricum. Nothing but the best voor jou.

    We kennen elkaar al sinds 2007, toen je bij het marketing en communicatie team in dienst trad. Samen met Martin en Erica, die net iets eerder starten, vormden jullie een hecht team, en dat is over de jaren heen altijd zo gebleven. Je deelde zelfs een tijdje een kamer met Martin, en dat was een perfecte combinatie aangezien jullie niet alleen de liefde voor de Olympische Spelen, voetbal en tennis deelden, maar uitgebreid konden praten over van alles, van politiek tot het weer en de laatste nieuwe auto’s. Gelukkig voor de andere collega’s kon de deur dicht, want het enthousiasme van jullie beiden was niet voor iedereen de perfecte start van de maandagochtend na een weekendje stappen.

    Jouw positiviteit en oprechte interesse in de mens achter de collega waren typerend voor jou. Jouw hart stond altijd open, en daardoor wist je ons allemaal ook echt te raken. Maar je was ook duidelijk over wat je niet leuk vond, zo hield je niet van – en ik quote jouw woorden – “droeftoeters”. Mensen die altijd negatief waren of iets te zeuren hadden. Jouw type mens waren meer de bruistabletten, fris, vernieuwend en positief. Net zoals jij.
    Je bracht Gooise allure naar het team. Met jouw charmante voorkomen, altijd perfect gekleed, haren mooi gekapt en met de laatste nieuwe design bril was je een unieke persoonlijkheid. Jouw welbespraaktheid maakte een diepe indruk op mij en op vele anderen, het was altijd een plezier om naar je te luisteren. Of je nu iets in het Engels of Nederlands vertelde, je kon moeiteloos je publiek boeien van directieleden tot medewerkers. Je was tot in de puntjes voorbereid, je kende je materie, anticipeerde de vragen en had al nagedacht over mogelijke oplossingen. Dankzij jouw mensenkennis en scherpe analytische vermogen was je niet alleen eerlijk, duidelijk en direct, je was ook altijd oprecht en vanuit je hart bezig om het voor je collega’s en voor het bedrijf beter te doen. Liefst legde je ook alles vast, toch nog maar even een extra e-mailtje versturen zodat het voor iedereen duidelijk was. Want, zo was een van jouw favoriete uitspraken uit je retail verleden, “dubbelnaaien houdt beter”

    Je was een pionier, en we vonden elkaar in het ontdekken van nieuwe gebieden en het verleggen van grenzen. Samen hebben we bij Atos jaren geleden, toen het net in opkomst was, de internationale social media aanpak opgezet in de vorm van de Global Content Factory . Niet gemakkelijk in een corporate omgeving waar destijds voor elke externe uiting 10 handtekeningen nodig waren. Regelmatig gaf ik in onze gesprekken aan wat ik voor ogen had. Steevast kwam jij dan met jouw reactie “ik begrijp helemaal wat je bedoeld Marianne en dat is zo niet mogelijk. Maar….. ik heb wel een idee hoe we het op een andere manier wel kunnen bereiken. Laat me even wat mensen bellen, ik ga het uitzoeken. Dankzij jou is het vakgebied social media nu uitgegroeid tot een belangrijk expertise gebied en niet meer weg te denken bij Atos.

    Na een aantal jaren begon het te kriebelen en wilde je graag weer een nieuwe uitdaging in een heel ander gebied. Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen hadden altijd al jouw belangstelling. De stap naar duurzaamheid manager voor de regio Noord Europa was groot maar wel eentje die je aandurfde. Dit was je ten voeten uit, je ging ervoor en wel voor 200%. Binnen no-time had je je de ingewikkelde materie rondom carbon footprint metingen eigen gemaakt en werd je al snel gezien als de expert. Ik had bewondering voor jouw gedrevenheid en passie, en het gemak waarmee jij complexe materie eenvoudig en inspirerend wist over te brengen. Je voelde je helemaal op je plek in deze rol.
    En dan net op het moment waarop je je volgende grote stap zou maken om op strategisch gebied nog meer impact te kunnen maken, kwam er abrupt een einde aan jouw reis.

    Muriel, we waren en zijn enorm trots op jou. Jij hebt echt het verschil gemaakt en laat een onvergetelijke indruk achter. Hoe nu verder zonder jou, dat weet ik nog niet. En dan hoor ik daar weer je stem met een andere geliefde uitspraak “kom op, niet lullen maar poetsen”.
    Lieve Muriel, je bent en blijft voor altijd in ons hart.
    Until we meet again.
    Marianne


    Marianne - Valkenswaard NL
    2 oktober 2023

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 43   |   niet OK
    Hi Erwin, Manon en kinderen. Wij hebben de dienst gevolgd via internet vanuit Mallorca. Was een mooie dienst. Er zijn een hoop dingen gezegd, waarin ik Muriël op en top in kan herkennen. Ik ken haar en ook jou vanaf jullie geboorte. In jouw verhaal kwam ook nog even playa Cañellas naar voren. El Trull en de beroemde lift naar beneden tot het strand. Bij die passage moest ik toch wel even glimlachen. Zo klein als we waren hebben we daar in die tijd daar wat kattenkwaad uitgehaald met z´n allen en daarvoor ook op ons lazer gehad. Jullie zijn ook een paar keer bij ons geweest met z´n allen en individueel ook. De laatste keer dat Muriël bij ons kwam, was dat met een Cruise ship en had ze een paar uurtje tijd. Had regelmatig kontakt via de telefoon met haar, waarin ze me iedere keer weer uit de doeken deed met waar ze mee bezig was dat dat met vol enthousiasme. Ik koester al deze leuke momenten die we met elkaar hebben beleefd en die gedachten zullen altijd bij mij blijven. Ron

    Ronald - Costa de la Calma (Mallorca)
    2 oktober 2023

    Deel deze pagina:

   • Vol ongeloof
    reactie 42   |   niet OK
    Ik kreeg net het vreselijke berichtje te horen over Muriel. Vol ongeloof lees ik het nu op de site van Atos. Wat een verschrikkelijk verdrietig bericht voor alle nabestaanden. Ik ken haar als gedreven en heel erg geinteresseerd in alles op Mobility gebied. Ze vroeg altijd naar de status van het beleid en of wel al konden melden dat we minder CO2 uitstoot hadden. Muriel bij deze ; meer dan de helft van de vloot is inmiddels geelectrificeerd. Veel sterkte gewenst in deze moeilijke tijden voor iedereen.
    Ingrid

    Ingrid - Amsterdam
    2 oktober 2023

    Deel deze pagina:

   • Condolences
    reactie 41   |   niet OK
    Dear Muriël,
    You will be deeply missed in our environmental community at Atos. Especially in our little "local" team of BTN (Denmark, Belux and NL) Always taking the the lead for the environment. My best wishes on your last journey. I hope someone will take good care of your little doggy :) My sincere condolences to your family.
    Vibeke Gammerath, Denmark

    Vibeke - Denmark
    2 oktober 2023

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.