Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Monique Hems

23-06-196611-10-2017
   Dit is een algemene kennisgeving om u op de hoogte te brengen van dit verlies. U kunt dit bericht delen met andere bekenden. Naast informatie rondom het afscheid kunt u hier ook zelf reageren. Uw herinnering, reactie of condoleance wordt zeer op prijs gesteld.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Monique in de tekenles
    reactie 30   |   niet OK

    Marianne - Oosterhout
    27 november 2017

    Deel deze pagina:

   • Bruiloft Theo en Anke
    reactie 29   |   niet OK

    Theo en Anke - Tilburg
    11 november 2017

    Deel deze pagina:

   • Nog meer foto's
    reactie 28   |   niet OK

    Monique vond het altijd prima om tijdens de lessen op de foto te gaan, vandaar dat het er zoveel zijn. Tijdens de Chakra cursus zijn de kleuren van de kleding afgestemd op het chakra van die dag, vandaar dat Monique op die betreffende foto's uitgesproken kleuren draagt.


    Marianne - Oosterhout
    21 oktober 2017

    Deel deze pagina:

   • Lieve, gezellige, vrolijke en een beetje eigenwijze collega
    reactie 27   |   niet OK

    De laatste jaren hadden Monique en ik samen een middenbouwgroep op de Montessorischool. We hadden het allebei niet makkelijk in die periode. Maar door wekelijks met elkaar te bellen konden we de dingen weer goed relativeren en in het juiste daglicht zetten. Wat hebben we tijdens die telefoongesprekjes veel gelachen en plezier gehad! Zelfs toen jij zo ziek werd, bleven we plezier houden en lachen om dezelfde dingen, die ik nog steeds meemaakte en jij vanaf een afstandje met mij mee beleefde.
    Lieve Monique, ik ben heel dankbaar dat ik dit met jou heb kunnen meemaken. Ik ga je missen!


    Marieke - Breda
    20 oktober 2017

    Deel deze pagina:

   • collega's in dezelfde levensfase
    reactie 26   |   niet OK

    Van 1990 tot 2008 waren we collega's op de montessorischool in Oosterhout. Daar hebben we veel mooie en gezellige momenten gedeeld toen we ieder een onderbouwgroep hadden. Ook buiten school hadden we contact: samen op poppen- en berencursus bij Lucy. Samen met Pieter en Richard carnavallen in Oosterhout, samen feestjes vieren en elkaar helpen met verhuizen.
    Twee weken na elkaar werden we moeder, daarna kregen we nog een tijdje samen een klas.
    We hielden contact, samen en ook af en toe met de (oud) collega's. Het laatste jaar werd het contact intensiever en hadden we fijne gesprekken samen.
    Met veel bewondering heb ik gezien hoe jij je lot aanvaardde en telkens weer de zonnige kant van het leven bleef zien. Je kon zo genieten van wat nog wel ging.
    Dag lieve Monique, je hebt voor altijd een plekje in mijn hart.
    Heel veel sterkte en kracht voor Pieter, Amber en Iris.


    Lianne - Teteringen
    18 oktober 2017

    Deel deze pagina:

   • Familie Hems
    reactie 25   |   niet OK

    De familie Hems met alle neven en nichtjes die toen al geboren waren en in ieder geval één op komst. Monique in het midden achter Rudy op de driewieler. De foto is uit 1971.
    De 2e foto is gemaakt bij onze Gouden Bruiloft in oktober 2010. Dit is Monique zoals ik haar ga herinneren: vrolijk, blij, hartelijk en altijd geïnteresseerd in een ander.
    Lieve Monique, rust zacht. We zullen je missen


    Nellie - Esbeek
    18 oktober 2017

    Deel deze pagina:

   • 33 jaar vriendinnen
    reactie 24   |   niet OK

    Mirjam - Vlijmen
    17 oktober 2017

    Deel deze pagina:

   • 33 jaar vriendinnen
    reactie 23   |   niet OK
    Lieve Monique,

    Wie had kunnen denken dat het zo zou gaan, toen we elkaar leerden kennen. 33 jaar geleden. We zaten op de Pabo, in Tilburg. We zaten bij elkaar in de klas en hadden meteen een klik. Gingen samen uit. In Tilburg. Maar voordat we uitgingen, ging je eerst werken bij De Druiventros. Daar was je heel beslist in. Als jij iets in je hoofd had, gebeurde het ook. Als het mooi weer was, spijbelden we weleens en vertrokken we naar zee. Met onze winterjassen op onze buik op het strand. Onze namen in het zand geschreven.

    We gingen op kamers wonen, in Tilburg. Jij aan de Bisschop Masiusstraat, ik aan de Varkensmarkt. We gingen veel uit. Wat hebben we een heerlijke tijd gehad. Ik leerde Joost kennen. Jij Pieter. Ons afstuderen vierden we met een ‘Paborrel’ aan de Masiusstraat.
    Je kon zo smakelijk lachen om je eigen uitspraken. Altijd als ik jou zag was er meteen weer die klik. We konden zo’n lol hebben om onze eigen gedachtenkronkels en onbenulligheden. Met jou werden zware dingen lichter.

    Er waren veel parallellen in onze levens. Pieter en jij gingen samenwonen aan de Appelaar in Oosterhout. Joost en ik volgden aan de Europalaan in Tilburg. Jullie kochten een huis in Oosterhout, wij daarna in Engelen. Jullie gingen trouwen. Wij trouwden na jullie. Jij raakte zwanger en Amber werd geboren. Negen maanden later kregen wij Tijmen. Je werd weer zwanger en Iris werd geboren. Negen maanden later kregen wij Karlijn. We maakten er grapjes over. Jullie kochten een nieuw huis in Oosterhout aan het Kapucijnenhof, wij een huis in Vlijmen.

    Zo ontwikkelde onze levens en onze gezinnen zich en hielden we steeds contact.
    Het was altijd gezellig en leuk. Het voelde altijd goed. We hadden steeds weer die klik, hadden serieuze gesprekken èn veel plezier. Er was ook verdriet, over het verlies van je moeder en Frank, de vader van Pieter. De zorg om je familie.

    Jij zetten in je leven vaak een stap eerder dan ik. Je had eerder een baan, woonde eerder samen, trouwde eerder, kocht eerder een huis, had eerder kinderen. Ook nu ben je me weer een stap voor….Bij al die andere momenten heb ik daar nooit moeite mee gehad, maar nu wel. Deze stap die je nu moest zetten, die valt heel erg zwaar…

    Het afgelopen anderhalf jaar kende verdrietige maar zeker ook mooie momenten. Waarin we veel gewandeld en ook weer veel gelachen hebben. Onze laatste wandeling was op 22 september. We liepen door de bossen naar Het Houtse Meer. Samen met jullie hondje Kiki die eigenlijk niet naar binnen mocht. Tegen de ober zeiden we: ‘We zullen er de volgende keer rekening mee houden’. Me niet beseffende dat er geen volgende keer meer zou zijn…

    Naast verdriet en onzekerheid was er bij jou ook veel dankbaarheid. Verschillende keren zei je hoeveel steun je aan Pieter hebt gehad. Hoe fijn je het vond dat hij zo betrokken bij je was, steeds met je meeging, er voor je was, vertrouwen had in jullie uitstapjes en dit ook voor jullie samen regelde, zich verdiepte in de behandelingen, hier ook kritisch over was en in discussie ging met de artsen. Je hebt vaak gezegd: ‘Zonder Pieter had ik dit nooit allemaal kunnen doen, had ik dit nooit volgehouden’.

    Zo knap dat je naast de moeilijke momenten ook kon genieten. Je trip naar Barcelona met Pieter, waarbij je zei: ‘Ik kies niet voor angst maar voor vertrouwen’. Je bezoek met Pieter aan Amber in Sevilla. Zo trots was je op Amber dat ze haar trip naar Sevilla toch heeft doorgezet. Dat ze zo goed Spaans sprak en jullie rondleidden in Sevilla. Trots ook was je hoe Amber zo aktief was in haar werk, koor en genoot van haar studententijd in Nijmegen.

    Zo dankbaar was je dat je er voor Iris kon zijn in haar examenperiode. Trots dat ze zo haar plek heeft gevonden met haar studie, op haar kamer en haar sociaal leven in Delft, dat ze toch naar Milaan is gegaan. Je genoot van een familiedag bij de roeivereniging in Delft. Je vertelde hoe fijn je het vond dat jullie als gezin daar bij elkaar waren.

    Je hebt heel bewust jouw leven geleid. Hele duidelijke keuzes gemaakt. Je hebt genoten van de goede en mooie momenten die je ook zelf hebt gecreeërd. Jij hebt tot op het allerlaatste moment zelf de regie genomen over je leven en je afscheid. Dit getuigt van veel kracht en doorzettingsvermogen. En dit Monique, hoe jij jouw leven hebt geleefd en om bent gegaan met tegenslagen, is wat jij samen met Pieter aan je kinderen, aan ons door hebt gegeven.

    We zouden 10 oktober weer met elkaar afspreken maar je gaf aan dat je te ziek was.
    Ik heb op 9 oktober telefonisch afscheid van je mogen nemen.
    Dat vond ik heel zwaar maar ook zo fijn.
    Je zei; ‘Het is goed zo, ik heb een goed leven gehad’. Ik heb er toch anderhalf jaar bij gekregen’. Ook zei je: ‘Misschien is het hierna allemaal veel mooier’.
    We beloofden elkaar dat, als het zo mag zijn, we elkaar dan weer tegen komen.
    Lieve Monique, naast intens verdriet voel ik ook een intense dankbaarheid.
    Dankbaar dat je mijn vriendin was.
    Rust zacht.

    Mirjam - Vlijmen
    17 oktober 2017

    Deel deze pagina:

   • Onze jeugd in Berkel-Enschot
    reactie 21   |   niet OK

    Met heel veel warmte denk ik terug aan onze jeugd samen in Berkel-Enschot. Onze diepe achtertuinen grensden aan elkaar en we konden zo makkelijk via het hofpad met elkaar in contact komen. Wij hoefden de straat niet op... wij hadden zo ons eigen paradijsje!
    De herinnering aan Monique en onze fijne tijd samen bewaar ik in mijn hart.
    Lieve familie, heel veel kracht en sterkte toegewenst! Het was een prachtig afscheid!


    Antje - Berkel-Enschot
    16 oktober 2017

    Deel deze pagina:

   • Knitting is the new yoga
    reactie 22   |   niet OK

    Lieve Monique,

    Tikkende breinaalden, heerlijke geuren van versgebakken cake, we breien sokken...
    We inspireren elkaar ons leven te leven en zelf richting te geven!
    Monique maakt ieder jaar een rooster, we breien om de twee weken dan bij de een, dan bij de ander. We praten over dat wat ons in het leven raakt. We delen lief, we delen leed.

    Ik ben dankbaar voor de vele uurtjes tikkende breinaalden en het zinvolle samenzijn.
    Dankbaar voor de creativiteit die we hebben kunnen delen,. Vorige zomer hebben we nog een middag samen wat ebru- schilderingen gemaakt. Allebei niet fit maar we deden het toch..Vorige week woensdag waren we op zolder bij je en je vertelde ons dat je van alles zo vol hebt kunnen genieten. Je hebt zoveel gedaan, van alles ontdekt, gedaan en met plezier alle materialen aangeschaft, heerlijk! Dank je wel lieve Monique!
    Uit het oog maar voor altijd in ons hart!

    Voor Pieter, Amber en Iris heel veel kracht gewenst het warme verdriet te dragen en de mooie herinneringen te delen.

    Namens het breiclubje,
    Liefs,
    Karin


    Karin - Oosterhout
    16 oktober 2017

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.