Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Leny Borsboom

10-03-195513-08-2017

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • De beste lerares.
    reactie 46   |   niet OK
    Juffrouw Borsboom, met de rode krullen zoals ik haar destijds kende was mijn favoriete lerares op de Casimir school in Voorburg, ik had haar in groep 6 of 7. Ze was iemand die ons de liefde voor het leren bijbracht en ons deed interesseren in de wereld. Na haar reis naar Indonesië en Australië kwam zij terug op school met allerlei lokaal gekochte dingen, zoals balletjes gemaakt van geweven lianen en behandelde dan op speelse en leerzame manier haar reis en de bestemming.
    Zij was ook diegene die nadat ik en de rest van onze klas er om hadden geëist, zorgde dat wij seksuele voorlichting kregen, met veel gegiechel, maar we werden wel altijd door haar serieus genomen.

    Er zijn weinig mensen aan wie ik betere herinneringen heb, dat ik vandaag pas er achter kom dat zij in 2017 is overleden maakt wat ik voel er niet minder om, de wereld is iemand kwijt die haar beter maakte.

    David - Voorburg
    13 juni 2024

    Deel deze pagina:

   • reactie 45
    Wendeline

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Wendeline - Vlaardingen

    16 januari 2018

   • Als het lot lieve, nette, aardige en zorgzame mensen treft
    reactie 44   |   niet OK
    Landsmeer, 17 augustus 2017

    Lieve Wilfred, Leonie, Rosine en Carola, c.s. ,

    Gecondoleerd met het overlijden van jullie Leny, je echtgenote, jullie moeder, schoonmoeder en oma.

    Ondanks al haar inspanningen, het ondergaan van de vele zware kuren en bestralingen heeft het niet zo mogen zijn dat zij nu nog bij jullie en vele anderen is.

    Wat jammerlijk, triest en verdrietig, zo een lieve vrouw die al reeds zware tijden had meegemaakt en elke keer weer met al haar energie, doorzettingsvermogen, opgewektheid, liefde en zonder enige rancune er weer bovenop wist te komen. Het verlies van haar Hans, jullie vader is daarbij wel een van de meest ingrijpende.
    Doch ondanks dit alles, de zorg en zorgzaamheid voor haar drie dochters ging zij weer studeren om andere wegen in te kunnen slaan. Wat een energie, wat een moed.

    En dan, Wilfred te ontmoeten en weer intiem geluk en liefde te ervaren.
    Gewoon, zonder te vergeten, weer innig gelukkig zijn.
    Mede-moeder worden van een andere kinderschaar en daar heerlijk en gezamenlijk mee om gaan.

    Het maakt het lot wat haar en jullie allen overkomen is wreed en bizar.

    Maar ondanks dit lot brengt haar overlijden ook mooie herinneringen mee.
    Wandelen door de bergen van Zwitserland, uitleg krijgen over de meest mooie, bijzondere, zeldzame bloemen en dan gewezen worden op de blauwe gentiaan. Het zit ons nog steeds diep in het geheugen gegrift.
    Of wandelend van de top van de berg af naar beneden en dan plots een felle, harde schreeuw die echode door de bergen en dalen: Edelweiss.
    We zien haar nog gehurkt bij die bloem zitten, al de anderen erbij halen, samen genieten, niet alleen voor haar zelf, ook mooiheid delen.

    Wij hadden het genoegen om samen met Leny, Wilfred, Yvonne en Arend in december 2015 heerlijk door Mokum, de oude binnenstad van Amsterdam te lopen. Prachtig en gezellig. Haar enthousiasme voor de fotografie kwam ons naderhand toe, tal van sprekende mooie foto’s van onze rondgang.

    En toen, verrast, liepen ze daar, voorjaar 2016, over het parkplein in Haarzuilens, innig samen Leny en Wilfred.
    Stapte uit mijn fietsgroep om ze te ontmoeten. Leny met een gaasje op haar rechterhals.
    “ Wij wandelen om de tijd te overbruggen tot de eerste uitslag vanmiddag wat Leny voor plekje heeft”.
    Het is, nogmaals, ondanks al haar inspanningen en de liefdevolle begeleiding van jullie allen anders gelopen dan allen, vele anderen naast jullie, gehoopt en voor Leny en jullie gewenst hadden.

    De bezoekjes in het ziekenhuis aan haar zullen wij ook als bijzondere momenten blijven ervaren, toch weer optimistisch, toch weer vol goede moed en altijd goede woorden voor de mensen om haar heen.

    Wij zullen jullie Leny blijven herinneren als een lieve, oprechte vrouw, moeder en oma.

    Wij wensen jullie sterkte bij de verwerking van dit grote verlies.
    Lieve groet,
    Netty en Jan    Landsmeer, 20 augustus 2017

    Lieve Wilfred, Leonie, Rosine en Carola, c.s. ,

    Indrukwekkend, waardig, warm en liefdevol.
    Zo hebben wij, samen met vele, vele anderen het afscheid van jullie Leny ervaren, meegevoeld.
    Omgeven door een bloemenpracht in haar zo geliefde kleuren, blauw, paars en wit, begeleid door muziek en beelden van haar leven samen met die waarvan zij hield.

    De toespraken, van Leny’s zussen, vriendinnen en oud werkgever gaven nog eens aan hoe gezien zij was en hoe trouw, jarenlange intense vriendschap of verbondenheid.
    De toespreken van jou Wilfred en van jullie Leonie, Rosine en Carola gaven zo mooi weer hoe Leny in totaliteit was, als vrouw, partner en als moeder, die bewezen heeft wat bij Hans zijn afscheid naar voren kwam : Het doorgeven van leven in al zijn vormen, Leny heeft dat bijzonder ingevuld.

    Wij wensen jullie allen nogmaals sterkte en hopen dat de beelden en de herinnering van het, gedwongen, afscheid van haar een blijvende steun voor jullie zal zijn.

    Lieve groet,

    Netty en Jan

    Jan en Netty - Landsmeer
    15 november 2017

    Deel deze pagina:

   • Evoragroen 23
    reactie 43   |   niet OK
    Daar was altijd wat te klussen en dat heb ik met alle liefde voor dit gezin gedaan en daarbij ook nog fijne gesprekken gehad. Ook in de tijd na Hans zijn overlijden vond ik het erg fijn om er voor leny en de meiden te zijn.
    Wij wensen jullie allen heel veel sterkte met het verlies van Leny.

    Ruud en Marianne - Zoetermeer
    13 november 2017

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 42   |   niet OK
    Als buren aan het Evoragroen in Zoetermeer ontstond er al snel een mooie vriendschap tussen ons en de “Van Dammetjes”. Mede door de montessorischool Passe Partout waar Rosine, Carola en Joost op zaten. We hebben samen veel lief en leed gedeeld en hielden ervan onze tuinen goed bij te houden in een omgeving waar vaak liever de verharding bij de huizen aan de voorkant opkwam. Erg gezellig was het samen als iets voor Sint of een kinderpartijtje geregeld moest worden.
    Altijd zullen wij ons herinneren hoe dapper Leny was toen zij afscheid moest nemen van Hans en met de meisjes alleen achterbleef. Fijn dat we altijd contact hebben gehouden. Ook toen we allemaal Zoetermeer achter ons hadden gelaten en Wilfred in haar leven kwam. Zelfs toen zij daarna zelf ernstig ziek werd, bleef haar belangstelling nog steeds naar ons uitgaan. Wij zijn heel blij geweest dat Wilfred en Leny het feest rond ons zesde kroonjaar bij kwekerij De Boschhoeve in Wolfheze hebben weten bij te wonen. Voor ons een mooie herinnering!
    Na al die jaren zijn we na afloop van haar begrafenis in Zoetermeer nog eens door ons straatje gereden. We waren getroffen door het feit dat haar geplante Hortensia’s nog steeds volop in de voortuin van jullie ouderlijk huis staan. Heel veel dank voor deze lieve vriendschap. We zullen haar missen, maar zijn er zeker van dat het contact met jullie blijft voortbestaan.
    Christine, Raymond en Joost den Burger

    Christine, Raymond en Joost - Doorwerth/Utrecht
    11 november 2017

    Deel deze pagina:

   • reactie 41
    Hanni

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Hanni - Amsterdam

    22 september 2017

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 40   |   niet OK
    Lieve Leny,
    Als ik aan je denk, zie ik een krachtige en zeer betrokken vrouw voor me. De manier waarop je de zeer zware behandelingen hebt ondergaan, heeft bij mij diep respect afgedwongen. We zijn maar een jaar collega's geweest en pas op het einde van dat jaar ontdekten we dat we zoveel gemeenschappelijks hadden met name de liefde voor de bergen. We zouden dan ook zeker ons contact verder verdiepen. Helaas heeft het niet zo mogen zijn. Ik ben in ieder geval ontzettend blij dat we elkaar in het voorjaar nog gezien en gesproken hebben. Je hoopte dat je nog een aantal jaren zou krijgen en dit gunde ik je ook zo van harte. Jouw overlijdingsbericht kwam dan ook als een shock. Ik wens Wilfred en de kinderen ongelooflijk veel sterkte en kracht om ook zonder jou verder te gaan.

    Margriet - Mijdrecht
    26 augustus 2017

    Deel deze pagina:

   • op zoek...
    reactie 39   |   niet OK
    Leny was op zoek naar het beste dat ze van zichzelf en haar werk kon maken. Kritisch naar zichzelf en kritisch naar haar omgeving. Wat mag en kan je van elkaar verwachten? Zie ik 't goed zo? Kan ik 't nog anders doen?
    Zo leerde ik Leny lang geleden kennen in het Kruiswerk, later Thuiszorg. We hebben elkaar nog privé bezocht; beiden in de kleine kinderen. Zo knap hoe ze doorging toen Hans overleed. In de jaren '90 - ik was inmiddels ZZP'er - mocht ik Leny nog een poosje 'coachen' toen ze bij Mezzo ging werken.
    Een schok van ongeloof ging er door me heen toen ik de overlijdensadvertentie zag in de Volkskrant. Dit heb je niet verdiend, Leny!
    Ik wens jullie kracht en veel mooie herinneringen toe!

    Hetty - Bodegraven
    25 augustus 2017

    Deel deze pagina:

   • reactie 38
    Annie

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Annie - ZOETERMEER

    25 augustus 2017

   • reactie 37
    Suzanne

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Suzanne - Den Haag

    22 augustus 2017

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.