Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Kees Versluijs

03-06-194831-07-2020

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • reactie 53
    Bruno

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Bruno - Oosterbeek

    31 juli 2021

   • Kees de sporter
    reactie 52   |   niet OK
    Beste familie van Kees,
    Hierbij wil ik laten weten Kees nog niet te zijn vergeten. Binnenkort is het al weer een jaar geleden. We zullen hem missen in ons groepje na de training in het Sportcentrum als we daar weer beginnen.
    Groeten, Jaklien

    J. - Dordt
    30 april 2021

    Deel deze pagina:

   • Kees,
    reactie 51   |   niet OK
    Kees als vakbondsfunctionaris, Kees als onderhandelaar, Kees als organisator van uitstapjes,
    Kees als fotograaf.
    Kees vervulde al die rollen op zijn manier.
    En zijn manier was met hart en ziel.
    In zijn vakbondswerk kon hij zijn gevoel voor rechtvaardigheid goed kwijt. Hij was maatschappelijk en politiek zeer betrokken. En kon zich echt boos maken over misstanden.
    Naast dat serieuze werk en zorgen dat hij de materie tot in de puntjes kende, hield Kees enorm van de sociale contacten met collega’s, onder andere om te sparren over ingewikkelde zaken. Zowel over individuele als collectieve kwesties. Hij voerde veel telefoongesprekken.
    Tijdens de vele cursusdagen praatte hij veel over het werk maar ook over de persoonlijke zaken. En daarbij werd de inwendige mens niet vergeten. Kees kon heerlijk eten en een goed glas wijn erg waarderen.
    Ook als onderhandelaar in het HBO wilde Kees goed voor de dag komen. Hij was erg consciëntieus en punctueel, dus ploos hij regelingen zeer nauwkeurig uit en bereidde hij zich goed voor. Kees wist waar hij het over had. Dat had ongetwijfeld met zijn fijn mechanische achtergrond te maken.
    Door zijn collega’s werd Kees op handen gedragen. De vrouwelijke collega’s waren in de meerderheid en Kees was dan ook zeer welkom. Zijn warme persoonlijkheid maakte dat ook makkelijk. Hij had altijd bijzondere aandacht voor iedereen. Een kopje koffie hier, een volkstuingesprek daar, een praatje tijdens een wandeling. Zelfs tijdens lange fietstochten weidde hij uit over ingewikkelde apparaten die hij op de universiteit had gemaakt.
    Hij heeft van 1999 tot aan zijn prepensioen in 2010 voor de vakbond gewerkt. Voor de Universiteit Leiden en voor de Hoge Scholen in het Zuid Westen van het land. Na zijn prepensioen heeft hij nog zo’n 4 jaar doorgewerkt ter ondersteuning van zijn opvolgster. Als zij dan een nieuwsbrief gemaakt had, wilde Kees er nog een paar zinnen aan toevoegen. Als zij dat niet wilde onder het mom van ouderwets beleefd, of oubollig dan ging Kees toch nog even langs de repro om de zinnen alsnog toe te voegen.
    Als hij zich soms iets niet meer kon herinneren zei Kees: “Ik heb geen ijzeren kop”.
    Kees was breed inzetbaar. Hij regelde een bijeenkomst voor de CAO Nederlandse Universiteiten toen er even geen vakbondsfunctionaris was aan de Universiteit Leiden. Zo was hij ook lid van de bezwarencommissie functie waardering voor de Hogeschool van Amsterdam en de bezwarencommissie van het Koninklijk Instituut voor de Tropen. Als hij dan in Amsterdam was kwam hij steevast een bakkie doen.
    De belangrijkste rol die Kees voor ons vakbondsconsulenten vervulde was het organiseren van de dagjes uit. Samen met Els Rhijnsburger, die er helaas ook niet meer is, verzorgde Kees een compleet programma met een uitgestippelde route naar de locatie, hoe je daar kon komen, hoelang het lopen was vanaf het station. De reservering van de lunchplek, hoe er afgerekend diende te worden. Een gids die ons rondleidde waarbij Kees goed op de tijd lette en je dan tussendoor ook nog een vragenlijst in de handen duwde. Die konden wij aan het eind van de excursie inleveren en dan kon je een prijs winnen.
    Een drankje aan het einde van de dag waarbij Kees alvast informeerde wie er nog mee gingen eten. En dat alles werd dan ook nog eens fotografisch vastgelegd. Na afloop kregen we dan ook de foto’s toegestuurd. Kees hield overal rekening mee, met het weer, de te laatkomers, alle details. Hij dacht overal aan.
    En hij was heel ad rem. Een keer stond iemand voor een deur te wachten tot die open ging, wat niet gebeurde. En dan riep kees “He, effe je handen gebruiken, gaat niet vanzelf hè.”
    Kees was een initiator, iemand die je een duwtje in de rug gaf, hij was een verbinder, een spin in het web en heel lief, ja een lieverd. Echt een gezelligheidsdier. En Kees was een trouwe vriend.
    Wie had met ons laatste uitje in het najaar in Haarlem kunnen denken dat dit jou laatste uitje was.
    Kees wat zullen we je missen.
    Uitgesproken op de afscheidsbijeenkomst van Kees

    Elle - Amsterdam
    6 oktober 2020

    Deel deze pagina:

   • Foto's 8-8-2020
    reactie 50   |   niet OK

    Lieve mensen,

    Hierbij een aantal foto’s van de uitvaart van Kees op 8-8-2020, een bijzondere en warme dag. We denken er met warme herinneringen aan terug.
    Via deze weg willen we iedereen ook bedanken voor de lieve woorden die we via allerlei kanalen ontvangen, dit is voor ons erg waardevol. Deze online gedenkplek blijft online staan, zo kan iedereen ook op een later moment herinneringen aan Kees delen en teruglezen.

    Veel liefs van Marga en Maartje

    Er zijn veel meer foto’s van de uitvaart (bij interesse even contact opnemen met Maartje). De foto’s zijn gemaakt door Elisabeth Beelaerts.


    Maartje - ROTTERDAM
    15 september 2020

    Deel deze pagina:

   • Lieve Marga
    reactie 49   |   niet OK
    Gecondoleerd met het overlijden van Kees. Wat is dat snel gegaan........onvoorstelbaar. Zo'n lieve man, krachtig, sportief, vrolijk, lief medemens en dan in een half jaar tijd het niet gaan redden en elkaar en het leven los moeten laten. Heel veel sterkte de komende tijd. Hopelijk heb je steun aan je kinderen, kleinkinderen, familie en vrienden.
    Liefs,
    Meriam

    Meriam - Sassenheim
    1 september 2020

    Deel deze pagina:

   • Van weleer
    reactie 48   |   niet OK
    Wat een schrik. Ik hoorde het via mijn ouders uit Oegstgeest. Lieve Marga en Maartje, heel veel sterkte met dit verlies. Kees en ik hebben jarenlang elkaar wekelijks ontmoet op de gitaarlessen. In onze hoogtijdagen zagen we elkaar ook daarbuiten een genoot ik van de energie en vriendelijkheid in jullie huis en gezin. Wat een lieverd was Kees altijd. Als het moest stond ie altijd klaar voor me. En tjonge wat betrokken bij de goede zaak op vakbondsgebied. Ik zou er jaren ouder van zijn geworden. Maar Kees had een missie. Die was heilig voor hem. En ja ook nog eens topklusser met veel kennis van zaken. Hij heeft vele malen de kwast in mijn huis in de hand gehad. Een verlies. En veel te vroeg

    Erik - Haarlem
    22 augustus 2020

    Deel deze pagina:

   • Vrijwilliger bij alle digitale cursussen voor de Bibliotheek Bollenstreek
    reactie 47   |   niet OK

    Wij noemden Kees in Oegstgeest altijd cursusKees. Er was namelijk nog een Kees in ons vrijwilligersbestand, en cursusKees hielp altijd bij de digitale cursussen in zowel Oegstgeest als meerdere vestigingen in Teylingen. En wat deed hij dit met enthousiasme... Zoveel geduld en toewijding. En kennis van de digitale wereld, wat ook bijzonder is voor zijn generatie. We gaan hem enorm missen, want hij is onvervangbaar.

    Deze foto kwam ik nog tegen in een oud bericht, hierbij staat hij trots achter de deelnemers van een van de afgeronde cursussen.

    We wensen heel veel sterkte aan familie en vrienden.

    Lieve groet,
    Team Bibliotheek Oegstgeest (Joke, Seliena, Bettina, Sarine, Roxanne)


    Roxanne - Voorhout
    18 augustus 2020

    Deel deze pagina:

   • Mooie herinneringen aan Kees
    reactie 46   |   niet OK
    Kees, Marga en Maartje kennen we van de verjaardag partijtjes bij Corrie en Ge.
    Tijdens die bijeenkomsten hadden Kees en Arie goede gesprekken over de situatie in Nederland en de rest van de wereld. We leerden hem kennen als een zeer betrokken verdediger van de belangen van werknemers.
    We zullen hem missen bij die partijtjes.
    Marga en Maartje sterkte toegewenst

    Arie en Koosanne - Den Haag
    16 augustus 2020

    Deel deze pagina:

   • Muziek afscheid Kees (opening)
    reactie 45   |   niet OK

    Voor de hele afspeellijst van het afscheid zie: (link even kopiëren en plakken)
    https://www.youtube.com/playlist?list=PLShAlyvnArzl1oqp0_eHggaJgGoD8OESV

    Jean Ferrat- La Montagne
    Jacques Brel – Mijn vlakke land
    Francisco Tarrega – Lagrima
    The Beatles - Blackbird instrumental
    Jacques Brel – Le Moribond
    Cornelis Vreeswijk – Een fles met tijd
    Cesaria Evora – Sodade
    Astor Piazolla – Oblivion

    Maartje -
    13 augustus 2020

    Deel deze pagina:

   • 1978
    Altijd vrolijke en super behulpzame collega op het Fysiologisch Lab.
    reactie 44   |   niet OK

    Van 1976 tot 1981 werkte ik als elektronicus op het Fysiologisch Lab. in Leiden. Onvergetelijke jaren voor mij en de andere collega's van Kees. Die enkele keer dat we elkaar nu nog zagen, lagen we binnne de kortste tijd weer in een deuk om alle malle voorvallen en verhalen. Wat een gemis dat deze altijd vrolijke, super behulpzame man er nu niet meer is. Kenmerkend voor Kees is de volgende herinnering: ik was een lastig electronisch circuitje aan het bouwen, terwijl Kees over mijn schouder meekeek. In plaats van mij aanwijzingen te geven (Kees was immer DE specialist als het soldeerwerk op de mm betrof), hield hij precies op het goeie moment het soldeer tin tegen mijn bout. Alles wat hij bouwde was niet alleen van een vanzelfsprekende perfectie, maar het zag er ook altijd zo mooi uit, ook inwendig. Kees, wat fijn dat we je hebben mogen kennen en van je mochten leren, met je mochten samenwerken en van je humor en vriendschap mochten genieten!


    Wim - St Maarten
    12 augustus 2020

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.