Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Hennie Houtveen

16-05-196225-05-2021
   Wij vinden het fijn als je een mooie herinnering, foto of anekdote achterlaat van en over Hennie.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • reactie 75
    Jan

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Jan - Goedereede

    17 september 2023

   • I worked with Hennie in Amsterdam
    reactie 74   |   niet OK
    I was just looking him up to see what he's up to now and I am very sad to hear this.
    Hennie was a very cool, kind and friendly guy and it was a pleasure to spend time with him.
    Condolences to Hennie's family.

    Benjamin - London
    6 september 2022

    Deel deze pagina:

   • Vaarwel van een oude vriend
    reactie 73   |   niet OK
    Lieve Hennie
    Ik hoorde gisteren dat je er niet meer bent, dat schokte me
    We hadden geen contact meer sinds midden jaren tachtig omdat wegen scheiden en levens andere invullingen krijgen. Dat gaat zo. Ik heb dierbare herinneringen aan onze fijne en onbezorgde jeugd in Soest. Met het hechte vriendenclubje van de Willibrordus basisschool en later de RK mavo en natuurlijk ook op hockeyclub Soest waar je nog kortstondig het eerste elftal hebt gehaald. Ik denk omdat er een chronisch tekort aan talent was in die lichting. We hebben fijne lange zomers gehad in het Soester Natuurbad, eindeloos gespeeld in de Soester Duinen, fikkies gestoken en door de boswachter van Galen achterna gezeten! De grote keien die we legden op de spoor rails in Soest Zuid hebben gelukkig niet tot ongelukken geleid, maar we moesten regelmatig het op een rennen zetten om de aangestormde politie te snel af te zijn. Je was ook de grote broer voor je zus en twee broertjes en die keken met trots naar je op. We hebben helaas niet meer de gelegenheid omdat allemaal nog eens her te beleven onder genot van een goed glas. Wel zal ik het initiatief nemen om onze oude vrienden uit Soest bij elkaar te krijgen om herinneringen op te halen en dan zullen we op jou een toast uitbrengen. Rust zacht lieve Hennie, bedankt voor je vriendschap

    jos - Voorschoten
    16 december 2021

    Deel deze pagina:

   • reactie 72
    Onno

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Onno - Zalbommel

    29 november 2021

   • Lieve Hennie
    reactie 71   |   niet OK
    Wat een schok om te horen dat je er niet meer bent!
    Als ik aan je denk, zie ik je gezicht met die enorm grote lach voor me. Ik leerde je kennen in 2007 toen ik bij NS Poort kwam. Je gaf me vleugels doordat je volop vertrouwen in me had en we elke dag de grootste lol hadden. Zo hebben we samen als Sinterklaas en Zwarte Piet de boel op stelten gezet, zijn we met het hele kantoor naar Berlijn geweest waar we tot diep in de nacht samen aan het drinken en kletsen waren en vond je het vooral leuk om iedereen in de maling te nemen. Vaak riepen we ook Duitse krachttermen naar elkaar als we ons even wilden uitleven.
    Je was ook zo trots op je kinderen en Riemke! Daar had je het vaak over. Ik ben ontzettend trot en blij dat ik je gekend heb, je was een bijzondere mentor en voor altijd houd je een warme plek in mijn herinnering en hart.

    René - Amsterdam
    1 juli 2021

    Deel deze pagina:

   • reactie 70
    Marion

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Marion - Zeist

    30 juni 2021

   • Persoonlijke reactie
    reactie 69   |   niet OK
    "Zeg me dat het niet zo is,
    zeg me dat het niet zo is,
    zeg me dat het niet waar is.
    We doen net alsof het niet zo is,
    alsof het niet zo is,
    alsof het niet waar is.
    We doen net alsof hij verder leeft,
    zelfs als het niet zo is."

    Eerder deze middag in de wachtkamer van de fysiotherapeut word ik compleet overvallen door het bericht op LinkedIn - gedeeld door René, een oud-collega van de NS - over het onverwacht overlijden van Hennie. Geëmotioneerd ga ik de behandelkamer in en vertel waarom ik verdrietig ben en wat voor fijn mens Hennie was. In februari 2008 heb ik Hennie ontmoet bij een sollicitatiegesprek voor de tijdelijke functie van secretaresse bij de NS en vervolgens het geluk gehad om met Hennie en zijn fijne 'team Kantoren' te mogen werken.
    Heel veel sterkte gewenst.
    Marjolein Krauss

    Marjolein - Gorinchem
    24 juni 2021

    Deel deze pagina:

   • reactie 68
    Jaap

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Jaap - Leusden

    20 juni 2021

   • Foto
    reactie 67   |   niet OK

    Hans - 's-Hertogenbosch
    9 juni 2021

    Deel deze pagina:

   • Mijn reismakker van toen
    reactie 66   |   niet OK
    Helaas zagen en spraken we elkaar de voorbije decennia enkel als er iemand dood ging. Hennie stuurde bijvoorbeeld een brief toen mijn vader overleed, hij kwam naar de begrafenis van mijn moeder, samen met zijn eigen moeder. We hoorden wel geregeld van elkaar, we namen ons voor onze oude vriendschap weer te vernieuwen, want we hadden elke keer zoveel leuke herinneringen op te halen, maar het kwam er nooit van. 'Zo gaat dat,' schreef Kurt Vonnegut. Sommige vriendschappen verwateren, wat niets zegt over de intensiteit die ze ooit hadden. Hennie was een zeer goede jeugdvriend. Onze band was het sterkst toen we pubers waren, want nadat mijn zuster getrouwd was besloten mijn ouders dat ik een vriend mocht meenemen en de keuze viel op Hennie. Toen hij veertien was, was hij nog nooit verder geweest dan het Budelerplasje bij Weert. Vanaf dan kwam hij in Straatsburg, Luxemburg, Parijs, Zürich, Frankfurt - de ene na de andere wereldstad, maar altijd vanuit de dorpen waar mijn ouders een huisje hoorden. We hadden elke dag enorm veel lol en Hennie toonde zich leergierig, nieuwsgierig, vindingrijk en steevast vrolijk. Ik weet dat die reizen zijn blik hebben verrijkt en zijn leven beïnvloed. We waren 'boertjes' en we werden een beetje wereldburger. Dat hij nu weg is shockeert me. Natuurlijk, we zijn allang geen veertien meer, het merendeel van ons leven ligt achter ons en niet voor, maar er was nog zoveel voor hem te doen en vooral: hij had zoveel dierbaren om zich heen, dat dit overlijden veel en veel te vroeg is. Ook al ken ik zijn gezinsleden niet, ik leef met ze mee, vanop afstand. Hartelijk Jeroen (ooit uit Soest).

    jeroen - Brasschaat
    8 juni 2021

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.