Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Ditte Postema

09-09-192405-04-2021
   Dit is een algemene kennisgeving om u op de hoogte te brengen van dit verlies. U kunt dit bericht delen met andere bekenden. Naast informatie rondom het afscheid kunt u hier ook zelf reageren. Uw herinnering, reactie of condoleance wordt zeer op prijs gesteld.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Condolatie
    reactie 19   |   niet OK
    Beste Franklin,Carin,Russell,Ginette,John,Elaine en Tino,

    Jane en ik zijn bedroefd to horen via jullie's rouwkaart van het overlijden van Ditte.
    Valerie, en Jane kenden haar vele jaren en wij bezochten haar als we in Nederland waren.
    Helaas was dat niet meer mogelijk de laatste jaren.
    Ik denk met dankbaarheid terug om haar en Joop als vrienden te hebben mee gemaakt in Newfoundland.

    Nogmaals onze condolaties.

    Piet en Jane

    Peter - Winnipeg
    20 april 2021

    Deel deze pagina:

   • reactie 18
    Gaby

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Gaby - Houten

    20 april 2021

   • Foto
    reactie 17   |   niet OK

    Fam. - Houten
    16 april 2021

    Deel deze pagina:

   • Familie Postema,
    reactie 16   |   niet OK
    Gecondoleerd met het verlies van jullie moeder/oma. Wij wensen jullie heel veel sterkte de komende tijd! Je kon altijd binnenvallen in huize "welkom en gastvrij". Ze heeft het toch mooi maar geflikt om in haar eentje 4 kinderen te laten opgroeien tot geweldige mensen.
    En wat hebben wij mogen genieten van de door haar zelf gebakken cakes die zij persoonlijk bij ons aan de deur kwam afgegeven.
    Heel veel sterkte en liefs van Ton en Petra van Ginkel

    Ton en Petra - Houten
    16 april 2021

    Deel deze pagina:

   • reactie 15
    Ralph

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Ralph - Schalkwijk

    15 april 2021

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 14   |   niet OK
    Lieve fam.
    Door het verlies van mijn dochter Marleen en Nikii dochter van elaine .
    Met elkaar verbonden ..
    Voor mij was jullie moeder ondanks eigen verdriet een troost .

    Je draagt het mooie dat voorbij is ,
    Als een kostbaar geschenk altijd met je mee .
    Lieve groet riëtte steijvers .


    Riëtte - Houten
    14 april 2021

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 13   |   niet OK
    Gecondoleerd met het overlijden van jullie moeder en oma, het was een geweldig leuk mens, we hebben vele leuke kaart uren gehad. En natuurlijk kwam “ Holy Shit “ vaak over tafel. Wij hebben het met de vrienden daar nog vaak over.

    Heel veel sterkte de komende tijd.

    Sjaak Kok

    Sjaak - Schalkwijk
    14 april 2021

    Deel deze pagina:

   • Ditte als tweede moeder tijdens mijn studietijd in Ned
    reactie 12   |   niet OK
    Beste Ditte & familie ,
    Met grote verslagenheid heb ik vandaag de kaart met het trieste bericht ontvangen op Curacao ,dat Ditte is overleden. Ik zal ditte en jullie nooit vergeten want Ditte was een soort tweede moeder voor mij geworden die mij heel veel heeft geholpen tijdens mijn studie( 1979 - 1983 ) in Ned.
    Voor mij was het geen gemakkelijke tijd in Ned. , maar met de hulp van Ditte en jullie voelde ik echt dat ik bij de familie hoorde en heb ik mijn studie toch kunnen voltooien en daar zal ik Ditte en jullie altijd dankbaar voor zijn.
    Gecondoleerd met dit grote verlies en heel veel sterkte toegewenst voor jullie allemaal.
    Met liefs namens Titia & Lionel Hodgson ( vanuit het warme Curacao )

    Lionel - Curacao
    13 april 2021

    Deel deze pagina:

   • Dear Postema Family
    reactie 11   |   niet OK
    Dearest Ditte

    I have so many memories.
    My earliest memories are of course, Craigmillar Avenue. I remember good smells of baked goods from your kitchen. And I remember occasionally being treated with something tasty. I remember, on a rare and special occasion, being invited to watch The Wonderful World of Disney with the family on Sunday evening. I remember when you would call to Frank and Russell in the back yard, or the garage where we kids - with Brenda, Chris & myself, used to listen to Beatles records, over and over. I can still remember exactly how your voice sounded, with those rolling ‘R’s.
    Then I remember great sadness following the sudden death of your husband, John. And I remember the unbearable sadness we all felt when you left Newfoundland. Life changed, dramatically and forever, for all of us.

    Time passed, and eventually I came to visit Holland. How wonderful it was to see you after all those years. You came and spent a wonderful day with my daughter, myself, and Russell.
    And that was the first of many wonderful visits, and with each return, I was always welcomed by you. I was very lucky to attend your 90th birthday party, and what a wonderful celebration it was.
    You were a loving and devoted Mother, mother in law, and Oma. You were so very loved by your family.

    You always remembered me as Cathy Taylor.
    I will remember your indomitable spirit despite unbearable losses.
    I will always remember you with warmth and affection, with laughter and love.

    My dear Dutch family, Elaine, John, Frank, and dearest Russell, I am so sorry for your loss.

    Cathy - Vancouver
    11 april 2021

    Deel deze pagina:

   • praatje tijdens de afscheidsdienst
    reactie 9   |   niet OK
    Ach lieve Ditte, dappere dodo, nu ben je dan toch vertrokken
    Je hebt je generatie helemaal overleefd
    Ik heb je niet meer vaak gezien de laatste jaren
    Zo gaan die dingen, uit het oog maar niet uit het hart

    We kunnen geen afscheid nemen van je zonder een bedankje. Ik ga je een lijst opnoemen van de mensen die hier nu niet zijn maar die je wel graag willen bedanken, dat weet ik zeker. Namens alle Henken en Dolly’s, Hansen en Ansen en Rudies en Renies, Irma en de Mary’s bedank ik je voor alle dagen dat jullie voordeur altijd weer openstond. Het touwtje van Jan Terlouw was niet nodig. Er was altijd wel een of meer iemanden om de deur open te doen
    Wat hebben we ontzettend met en ook om je gelachen. En je kon goed lachen (je moeder trouwens ook). Met al je heftige meningen, je kon flink opstandig zijn over alle onrecht ver weg of dichtbij. Eigenlijk was je een beetje onze Pipi Langkousmoeder. En dat is natuurlijk een geuzennaam. Bij jou kon er altijd veel en anders en nog meer. Je was eigenlijk van alle vrienden van je kinderen, zowel vriendin als hoeder. Onvoorwaardelijk stond je aan onze kant.
    Je sprak een fantastisch soort van Engels, wat ons altijd weer moed gaf op school, maar dat ons eraan wel herinnerde dat je uit Canada kwam en niet uit Hilversum. Vaak zocht je naar een woord, dan was het “wat je me called”. Verbazing werd steevast gevolgd door: “oh no your kiddin’ me”. En dan was er ook nog die Nederlandse uitdrukking die je waarschijnlijk zelf had bedacht: “die krijgt ook nog voor zeven stuivers van me”. Wat het precies betekende hebben we nooit geweten, maar het voorspelde niet veel goeds.
    Veel behaatjes op de Marijkeweg (…), ik bedoel de Benson en Hedges, theetjes, sjekkies en koekjes. Heel soms maakte je je culinaire hoogstandje: seafood. Dat was voor de alle postemaatjes een absoluut hoogtepunt. Ook had je een wel heel originele taart op je repertoire: je mikte een blik appelmoes op een kant en klare taartbodem met opstaand randje, beetje cinnamon er overheen: en voilà homemade applepie. Bij ons thuis en hoeveel anderen weet ik niet bracht je regelmatig een versgebakken cake, soms vonden we hem in de schuur als we even wegwaren.
    Een parade van Canadese vrienden en plaatsen kwam in je verhalen regelmatig voorbij: the Peter and the Mary’s, aunt Joan, the Makinson, St. Anne de Bellevue, the bank of Nova Scotia, Quebec-city , St Johnns, Newfoundland, die klote/fuckin” dollar…
    Wat ik altijd mooi vond en in mijn eigen gezin ook heb geprobeerd na te volgen is dat je grote mensen dingen voor kinderen niet altijd hoeft te verbergen. Als er b.v financiële problemen zijn mogen ze dat best weten en er ook over meedenken. Ze leefden we allemaal mee met jouw niet waardevaste pensioen, dat aan de dollar zat gekoppeld. De steeds verder dalende koers van de dollar werd zo ook voor ons een belangrijk item in het nieuws. Nou, ja een beetje dan…
    Lieve Ditte, misschien voedde je jezelf ook wel met de drukte die we in jouw huiskamer maakten, had je ons ook een beetje nodig. Maar vervolgens besprenkelde jij ons met sherry en vooral met veel liefde

    Dag Ditte

    aart - Houten
    10 april 2021

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.