Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Bert van Grondelle

18-06-195513-12-2017

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • reactie 173
    Maria Fase

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Maria - Schoonhoven

    12 februari 2021

   • Geinig stel en vrij en gelukkig , totdat....
    reactie 172   |   niet OK

    Maria - Schoonhoven
    10 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • Al is het voorjaar 2020
    reactie 171   |   niet OK
    Jij ging over in dec. 2017 en 2018, 2019 kwam en ging zonder jou en nu is mei 2020. Maar de liefde die ik mocht geven aan jou en ook mocht ontvangen van jou verwarmd me nog steeds. Het gemis is nog even sterk, maar de korte en fijne en warme liefdevolle herinneringen tussen ons beiden zijn nog steeds sterk in mijn hart en geheugen. Het is het derde jaar zonder jou, maar ik hou nog steeds van jou en elke dag en nacht ben je in mijn gedachten en dromen. Je liet me toe, en ik jou. Ik hoop je snel te zien en te ontmoeten mijn liefste. Je Maria voor altijd.

    Maria - Schoonhoven
    10 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • EN ZO WAS HET. LAAT EN KORT . BEIDEN ZOEKEND EN WORSTELEND EN TOCH EINDELIJK THUIS BIJ DE ANDER. ZO LAAT IN ONS LEVEN. WAT HEERLJK KORT, 10 MAANDEN, DAARNA OP WEG NAAR EEN ONBESTEMDE BESTEMMING VOOR JOU EN OOK VOOR MIJ. JIJ BIJZONDER MENS, WAT PRACHTIG DAT IK EVEN D
    reactie 170   |   niet OK

    Allen die Bert veel langer dan ik hebben kunnen meemaken. In zijn lessen, in zijn vriendschappen, zijn passies, zijn toewijding en zoektochten. Ik dank jullie erg voor hetgeen jullie schreven en vertelden. Bert was werkelijk bijzonder en leeft voort.
    Zijn liefste wens zou zijn is was dat elk van jullie op enig manier jullie eigen weg zult vinden. Zoals hij vele jaren deed en zijn zoeken met velen deelde. Herinner Bert . Soms sterk gefocust in zijn opvattingen. Vasthoudend en overtuigend in zijn waarheid. Werkelijk een moedig man die ik als collega lang kon volgen en vlak voor zijn laatste levensjaren mocht ontmoeten en tot zijn zeer zwaar afscheid nabij mocht en kon zijn. Herinner je op Koester jouw eigen manier de herinnering aan Bert. Koester het, ook al is dat niet mijn herinnering. Elke herinnering is waardevol en leef daarin voort. Ds is het laatste bericht via memori van mij. Beetje ook namens Bert, dank en leef vooral voort in zijn voorbeeld. Nooit zeker, doch overtuigd maar zeer betrokken. Alle goeds voor allen die hem leerden kennen. Maria

    Maria - Schoonhoven
    26 augustus 2019

    Deel deze pagina:

   • ik mis je zo. Maria
    reactie 169   |   niet OK

    Maria - Schoonhoven
    26 augustus 2019

    Deel deze pagina:

   • Voor Bert.
    reactie 168   |   niet OK

    Zal je nooit vergeten!
    Paula D.

    Paula - DELFT
    8 juli 2019

    Deel deze pagina:

   • Schrikken
    reactie 167   |   niet OK
    Ik durfde de nieuwsbrieven niet meer te lezen. Bang om het onvermijdelijke te lezen. Ik bewonder hoe jij jouw eigen koers vaarde. Ik wou dat ik de moed had gehad. We hebben samen in dezelfde groepen van de NLP opleidingen gezeten, later bij coaching plaza kwamen we elkaar tegen en je hebt mij kennis laten maken de klankschalen. Nooit meer iemand tegengekomen die dat zo vanuit beleving en ziel kon. Daarna leerde ik kennismaken met GNM ....ik haakte toen een beetje af en vooral toen je ziek werd. Dat dubbele gevoel, ik kon er niet mee dealen. Ik heb je nog in een persoonlijke mail gemaild hoe ik het bewonder dat jij jou lot aanvaarde, vasthield aan deze nieuw gevonden levensovertuiging... en tegelijk toch liever zag dat je reguliere hulp had willen aanvaarden. Zo dubbel van mij. Want ook ik zal doen wat jij hebt gedaan: jouw koers varen. Ik heb eerder niet gedurfd op te zoeken wat ik al wist. Tot vandaag. Ik kwam je naam tegen en oude mails. Rust zacht, Ik hoop dat je familie inmiddels ook wat zachtheid in jouw verlies heeft kunnen vinden.
    Linda

    Linda - Zoetermeer
    14 april 2019

    Deel deze pagina:

   • Nooit weg...
    reactie 166   |   niet OK
    Zoveel muziek gemaakt, zoveel samen gezongen Bert.
    Soms komt er gewoon een liedje mijn hoofd binnen en dan denk ik: "hoi Bert, ik vergeet je niet hoor".
    En dan zie ik je lachen ... :)

    Paula - DELFT
    23 december 2018

    Deel deze pagina:

   • Ik heb een vriend gehad
    reactie 165   |   niet OK
    Lieve Bert,

    Je bent nu vertrokken naar een andere wereld. Een wereld die jij voor een stukje al kende. Al bestaat "Bert"in fysieke vorm niet meer, jouw leven en jouw karma zijn voor eeuwig en zullen eeuwig blijven rimpelen op het water van het leven. Met blijdschap herinner ik mij de tijd dat we samen hypnose CD's maakten. Ik herinner me de sessies bij jou thuis en dat we samen met jouw zoon de microfoon kochten. Wat zullen die CD's voor impact hebben gehad op de mensen die er naar luisterden. Wat een ervaring, een leermoment dat ik mijn hele leven bij mij zal dragen. Het was nou eenmaal zo dat we toch het contact met elkaar verloren. Maar je bleef altijd een beetje in mijn achterhoofd. Ik heb een vriend gekend. De onzichtbare atmosfeer is nu een stukje voller en uiteindelijk keren wij allen terug naar dezelfde bron. Ik ben gecommiteerd grootsheid en liefde in de wereld te verspreiden tot die tijd. Bonvoyage beste vriend. Bonvoyage. - Dave Albrecht, Rotterdam, juni 2018

    Dave - Rotterdam
    17 juni 2018

    Deel deze pagina:

   • Jouw interessante leer over GNM.....
    reactie 164   |   niet OK
    Beste Bert,
    Ik schrok toen ik het nieuws hoorde want ik had dit totaal niet verwacht. Het leek namelijk nog niet zo heel lang geleden dat ik bij je kwam voor sessies en bijeenkomsten over de Germaanse geneeskunde (GNM). Je gaf aan dat GNM leert dat de psyche een grote rol speelt bij het ontstaan van wat wij "ziekte" noemen en dat je door de biologische natuurwetten je eigen te maken je zelf ziektes in een vroeg stadium kunt herkennen, voorspellen en oplossen.

    Sinds ik weet van je overlijden merk ik dat ik mezelf steeds afvraag of je juist nog ergens mee worstelde of dat je dit juist had opgelost wat heeft geleid tot botkanker. Ik herinner me namelijk nog dat je zei tijdens een GNM bijeenkomst dat oplossen soms juist ook kon leiden tot een ziekte en je leek hier zo kalm altijd onder wat ik dapper vind. Je was in je kijk op het leven en "ziekten" een bijzondere man waarbij ik je bewonderde om hoe jij echt jezelf kon zijn en je niks leek aan te trekken hoe anderen over je dachten.

    Lieve Bert, ik hoop echt dat waar je nu bent, je rust mag vinden en geen pijn hoeft te voelen. Voor je familie en dierbaren hoop ik dat zij kracht mogen vinden om te dealen met het missen van jou. Je was een inspirerende, positieve en warme man die rust uitstraalde en ik geloof dat je voor veel mensen een gemist zult zijn. Het ga je goed.

    Liefs Milene

    Milene - Rotterdam
    20 maart 2018

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.