Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Yke van Hettema

10-12-194910-01-2021

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Dank!
    reactie 54   |   niet OK
    Yke,

    Dank voor al je wijze lessen, aandacht en passie, ik heb je bij MHC MEP mee mogen maken en later bij MHC Rosmalen. Altijd met rust legde je graag het spelletje uit. Het was een voorrecht je te hebben gekend. Rust zacht.

    Joost

    Joost - Maliskamp
    24 januari 2021

    Deel deze pagina:

   • Afscheid Yke
    reactie 53   |   niet OK

    Vandaag neemt de familie om 14.00 uur in besloten kring afscheid van Yke. Met een boeket in de clubkleuren namens leden, vrijwilligers en bestuur gedenken we Yke en betuigen wij ons medeleven aan zijn kinderen en de overige nabestaanden op dit moeilijke moment.


    Mark - Rosmalen
    18 januari 2021

    Deel deze pagina:

   • Onzichtbaar zichtbaar onmisbaar
    reactie 52   |   niet OK
    Beste Yke, een jaar of 8 geleden kwam ik je voor het eerst tegen op de hockeyclub. Jarenlang spraken we op de zaterdagen voor of na de wedstrijden over het spelletje, situaties, jouw scheidsrechtersdeskundigheid en vooral ook je duidelijkheid. Gelijkheid, rechtvaardig, eerlijk, oprecht, innemend, een beetje zonderling, maar ook een gouden hart zijn de woorden die bij je passen. Je was zo extreem goed in onzichtbaar zichtbaar onmisbaar te zijn. Iedereen kende je kracht, geruisloos stond je op alle velden de wedstrijden aan elkaar te fluiten zonder dat je hiervoor een podium opeiste. Wat een enorm respect en waardering hiervoor. Dag mooi mens Yke!

    Marc - Rosmalen
    17 januari 2021

    Deel deze pagina:

   • Streng maar rechtvaardig
    reactie 51   |   niet OK
    Oh Yke,
    Wat verdrietig dat het hier eindigt. Niet alleen bij MHC Rosmalen maar ook bij HC ‘s-Hertogenbosch zul je gemist worden. Ik heb je leren kennen als een strenge scheidsrechter maar een aardige man. Er zat geen onvriendelijkheid in jou maar wel gedrevenheid om als scheidsrechter het juiste te doen. De finales van Dolce Vita waren ook voor jou een evenement waar je graag bij was. Maar ook in de zaal was je vaak te vinden als toeschouwer, mentor voor wie wilde en invalscheids wanneer nodig. Met jouw ervaring en bescheidenheid was je een fijne collega. Rust zacht.

    Maarten - ‘s-Hertogenbosch
    17 januari 2021

    Deel deze pagina:

   • Dag Yke
    reactie 50   |   niet OK
    Dag Yke,

    Precies een week geleden leek je geruisloos van het levenspodium te verdwijnen. Wat ben ik blij dat we dat niet hebben laten gebeuren.

    Je was heel wat jaren lid van onze hockeyfamilie. Niet op de voorgrond, maar wel elk weekend aanwezig. Jij voelde je altijd zichtbaar thuis op en langs onze velden en was een vaste waarde binnen onze club.

    Als ik alle condoleances lees, krijg ik kippenvel op mijn armen. Heel veel reacties die laten zien wat jij voor ons allemaal hebt betekend, als scheidsrechter én als mens. Je was deskundig, een leermeester, hulpvaardig, betrokken en hield van gezelligheid. Stiekem hoop ik dat je ze ergens kunt lezen, want alle woorden vol warmte en waardering zijn oprecht en waar. Neem dat maar van mij aan!

    Diverse keren vertrokken we gelijktijdig van de club. Dan fietsten we samen tot het dierenparkje in Maliskamp. Daar namen we afscheid en koos jij jouw eigen richting. Welke? Ik wist het eigenlijk niet precies. Want jouw persoonlijke situatie liet je graag in het midden. En dat deed ik daarom ook. Maar je kwam altijd weer terug.
    Morgen neemt jouw familie afscheid van je. Waar je heen gaat, weet ik ook nu niet precies. Ik weet alleen zeker dat we je helaas nooit meer terugzien op onze club. Daar gaan we jouw inbreng en aanwezigheid enorm missen.

    Dag Yke, dank voor alles wat je voor onze familieclub hebt betekend. Daar mag je heel trots op zijn. Fijn dat ik je heb mogen leren kennen, al heb ik het gevoel dat ik je nooit écht helemaal heb gekend. Rust zacht scheids.

    Mark - Rosmalen
    17 januari 2021

    Deel deze pagina:

   • Dankjewel
    reactie 49   |   niet OK
    Dankjewel voor het fluiten van zoveel van mijn wedstrijden Yke. Je had als ik moest fluiten ook altijd wat tips en tops, wat erg hielp met beter kunnen fluiten.
    Rust zacht

    Anna - Rosmalen
    17 januari 2021

    Deel deze pagina:

   • Yke
    reactie 48   |   niet OK
    Bij onze eerste ontmoeting had ik mijn scheidsrechters-examen, je kwam langs, wees een vraag aan en zei: "Weet je dat wel zeker?"
    Op een subtiele manier is Yke uitgegroeid tot een onmisbaar ledemaat van de club. Elk weekend stond je op het veld en langs de lijnen. Samen eens én oneens, maar altijd was duidelijk wie er aan het langste eind trok. Je bracht in de winderige herfst en bloeiende lente altijd dat ene beetje extra. Jij gaf betekenis aan "altijd thuis", daarom zal je ook nooit ver weg zijn!
    Oan t sjen!

    Thomas - Rosmalen
    16 januari 2021

    Deel deze pagina:

   • Ontmoetingen op het station
    reactie 47   |   niet OK
    Yke,
    vaak kwam ik je tegen op de club en hadden we het over het spel en de regels. Interpretatie van het spel en vooruitdenken is wat ik van je heb geleerd.

    Soms kwam ik je, met de trein vanuit werk reizende, tegen op het station. Bij de Starbucks praatten we dan over hetgeen ons ook verbond, logistiek. Dan vertelde je hoe je cursisten op de voor jou karakteristieke manier bij de les hield. De parallellen tussen beide werelden waren legio.

    We zullen je karakteristieke aanwezigheid op de achtergrond gaan missen wanneer we weer gaan hockeyen. En ik extra wanneer ik weer met de trein ga reizen.

    Vincent - Rosmalen
    15 januari 2021

    Deel deze pagina:

   • Dames 2 in memoriam
    reactie 46   |   niet OK
    Yke, ongrijpbaar en onkreukbaar.
    Je was er altijd voor de club en zeker voor Dames 2, waarvan je samen met Peter al een aantal jaren alle thuiswedstrijden floot. Een verzoek werd beantwoord met de meest korte mail mogelijk, maar er bestond nooit twijfel of je wel zou komen. Je floot zoals je karakter: rechtlijnig . Een bedankje was voldoende voor je, het was al moeilijk een kop koffie aan je te slijten.
    Je was altiijd vroeg op de club, verscheen vanuit het niets en daarin verdween je ook aan het einde van de dag.
    Ik zag je 2 weken geleden nog in de stad, niet op je vaste plekje in starbucks (dat kon natuurlijk niet) maar in de Arena en even later in op de markt. Fragiele man, broodje etend; even geen ruimte tussen de lippen voor een sigaretje.
    Ik maakte me zorgen, maar wist ook dat het kontakt nooit naar het persoonlijke mocht neigen.
    En toen vernamen we van je overlijden, gevonden op een plek waar niemand gevonden mag worden.
    Yke, op een bepaalde manier ben jij toch ook slachtoffer van het Covid virus geworden, de lockdown verstoorde je natuurlijke habitat enorm en moet je fysiek ernstig parten hebben gespeeld
    Dames 2 en mn ook ik hebben alleen maar goede herinneringen aan je, we kunnen ze alleen niet meer met je delen .

    Namens Dames 2

    Bonne Biesma

    Bonne - Rosmalen
    15 januari 2021

    Deel deze pagina:

   • Rust zacht Yke!
    reactie 45   |   niet OK
    Ik ben erg geschrokken van het bericht van jouw overlijden. De herinneringen zullen altijd blijven. Jij was altijd op de club, op zaterdag en zondag maar ook tijdens toernooien. De club kon altijd op jou rekenen. Ook sprong je in als er een scheidsrechter niet kwam opdagen, het maakte niet uit voor welk team. Mede dankzij jou is het scheidsrechterskorps naar een hoger niveau getrokken. Bedankt voor alle uren die jij op het veld hebt gestaan!

    Petra - Rosmalen
    15 januari 2021

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.