Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Wim Enkelaar

26-09-197621-12-2020
   Tussen duizend sterren en een maan,
   waak jij altijd over mij.
   Als ik je mis denk ik daaraan,
   en dan voel ik je dichtbij.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Wim stond altijd voor ons klaar
    reactie 74   |   niet OK

    Deze foto stamt uit de tijd dat ik Wim net kende. Met onze band Detonation speelde we kleine shows door heel Nederland. Wim stond altijd klaar om te helpen en ons van hot naar her te rijden. Meestal moest hij de volgende ochtend om 4 uur z'n bed uit om aan de slag te gaan bij de bakker, maar ik heb Wim nooit, maar dan ook nooit horen klagen. Zonder problemen reed hij 2-3 adressen in Utrecht langs om iedereen thuis te brengen, ging dan even 2 uur op de bank liggen, om vervolgens aan het werk te gaan. Ik heb Wim in al die tijd nooit op een slecht humeur kunnen betrappen, en we hebben ontzettend veel plezier gehad. Op verjaardagsfeestjes was hij altijd een van de gangmakers, veel van al zijn verhalen zullen me altijd bijblijven. Ook zijn bijzondere cocktail-experimenten (pisang ambon met bier) zal ik niet snel vergeten. Wim, je was een kei, rust zacht maatje.


    Otto - Utrecht
    16 februari 2021

    Deel deze pagina:

   • reactie 73
    yana suryana

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    yana - amersfoort

    11 februari 2021

   • Super gezellig en mega behulpzaam
    reactie 72   |   niet OK

    Lieve Anouk, Justin en Fabian,

    Wat hebben we veel momenten om ons te herinneren; weekendjes Landal, de winter Efteling, etentjes en we zijn ook een paar keer bij een optreden van de band geweest. Altijd was het leuk en gezellig!

    Wim heeft ons twee keer geholpen aan de allermooiste tuin van de straat. Het was een krachtpatser en een super harde werker.

    Al deze mooie herinneringen dragen wij in ons hart.

    We wensen jullie heel veel kracht en liefde toe!

    Pim, Marlies, Iris en Just


    Pim, Marlies, Iris en Just - Zoetermeer
    28 januari 2021

    Deel deze pagina:

   • Foto
    reactie 71   |   niet OK

    Lieve Anouk, Justin en Fabian,

    Wat een geweldige vent was jullie vader en man!

    Ik leerde Wim kennen in de bakkerij in Bilthoven, toen al was niets te zwaar of teveel voor deze krachtpatser uit Zeist.
    Wim kón alles en dééd alles, was een goeie collega maar kon ook verschrikkelijk eigenwijs zijn wat nu en dan ook wel botsten maar duurde nooit lang, dan dronken we weer een pilsje en wisten ná afloop niet meer waar we nou over aan het twisten waren.
    Privé leerde we elkaar ook kennen en zo kwam ik erachter dat Wim fretten hield, leuk zo'n klein lief beestje maar Wim zal Wim niet zijn als die niet weer wat bijzonders had... Wim had een monster van een fret van minstens 25 cm die het leuk vond dwars door je schoen heen te bijten!

    Muziek was zijn passie en kon daar helemaal in los gaan, gitaar en muziek schrijven.. vooral het nummer wat hij voor zijn, helaas véél te vroeg overleden moeder geschreven had, was geweldig mooi..
    Zijn band was zijn alles, was ik maar vaker naar zijn concertjes geweest maar gelukkig heb ik ze wel diversen keren gezien en vooral gehoord!

    Eén van de vele herinneringen aan Wim was ons wintersport avontuur menig jaar geleden (zie foto's)
    Wim ging de eerste dag gelijk in de lift naar boven mét ski's, een hoop lef maar nul ervaring.. Wim had een plan.
    Met een noodgang en als een raket vloog hij naar beneden om zich daar gewoon te laten vallen in een hoop sneeuw.. om daarna weer op staan voor nog een rondje.... Bang was hij voor niets...

    Karakter trekje van Wim was nooit opgeven dus dat gebeurde in de sneeuw ook niet, alhoewel..
    Hij gaf op tijdens zijn ski les en besloot de klas te verlaten en al zat hij hoog op de berg, mét zijn skies in zijn nek besloot hij terug te lopen naar het dorp, sneeuw en afgrond trotserend zat hij uren later aan de pils bij de lift.
    Wim had vele talenten maar skiën zat daar zeker niet bij...

    Met tennis en squash blonk hij wel uit.. zijn opslag was zó genadeloos hard dat ik menig keer moest bukken om een blauw oog of een lelijke plek ergens op mijn lichaam te vermijden.
    Hij was super snel en gaf nooit op, geweldige herinneringen liggen voor het oprapen op de tennis baan en bij de bar waar we meestal alle twee als verliezers huiswaarts keerden.

    Zijn laatste wedstrijd was een ongelijke partij, de tegenpartij speelde vals en was gemeen voor Wim.
    Nét als op de tennisbaan wilde Wim ook deze wedstrijd winnen óf op zijn minst er een verlenging uitslepen maar zijn tegenstander was meedogenloos.
    Voor Wim was het tennissen met zijn handen gebonden op zijn rug maar zelf op deze manier gaf hij niet op en bleef positief en bleef knokken voor war hij waard was.

    Zo was Wim, geef nooit op...en blijf positief.

    Ik noemde Wim onlangs nog een kleine reus maar met een groot hart, een reus die deed waar hij voor stond al moest je vaak even wachten maar ook dat gaf niets, je wist dat het goed ging komen.

    Blij dat ik je een groot deel van mijn leven mijn vriend mocht noemen en bedankt
    voor zoveel mooie herinneringen.

    Wat een geweldige vent was jullie vader en man!

    Arjan


    Arjan - Bilthoven
    21 januari 2021

    Deel deze pagina:

   • Herinneringen blijven....
    reactie 70   |   niet OK
    Lieve Anouk, Justin en Fabian, wat een verdrietig bericht kregen we op de Notedop.... eerst dat jullie papa en man zo ziek was een poosje geleden, en nu al dat Wim overleden is... we hoorden van Fabian en mama regelmatig hoe t ging, en ook dat jullie met elkaar nog mooie herinneringen wilden maken! De tijd hiervoor is wel heel kort geweest,maar we hopen dat dit toch nog een beetje heeft mogen lukken en dat jullie hier mee verder kunnen. We wensen jullie alle sterkte en kracht toe voor de komende tijd! Liefs van Petra en Diana( groep Oker/18) van de Notedop

    Diana en petra - Hagestein
    12 januari 2021

    Deel deze pagina:

   • We zullen je noot vergeten Wimpie
    reactie 69   |   niet OK

    Wim, Wimpie, Wimpiedo, Wimpiedoos,

    In de grofweg 25 jaar dat wij met elkaar omgingen hebben vele verbasteringen van jouw naam de revue gepasseerd. 'Wimpiedo' was wellicht de meest gebruikte. En je paste deze naam als een op maat gemaakte colbert van het fijnste materiaal. Niemand anders had zo'n bijnaam ook kunnen verdienen. Niemand anders kwam dan ook in de buurt van de persoon die jij was.

    Zo'n ongelofelijk goedaardige en vriendelijke gast. Zo'n onwaarschijnlijk harde werker. Zo'n fantastische vriend, die altijd voor je klaar stond ook al zagen we elkaar de laatste jaren soms maandenlang niet. Maar je was er altijd. Voor mij, voor Ilona, voor Ravi.

    Met grote vreugde denk ik terug aan onze 'golden years'. Op stap met 4 man in jouw veel te kleine rode Daihatsu, op vakantie naar Italië, en daar onwijs slecht voorbereid in een alles behalve toeristisch gebied een geweldige en legendarische tijd te hebben. Maar ook alle jaren dat wij minstens 3x per week naar de sportschool gingen. In de gewichten hingen. Lood pompen. Om vervolgens 9 van de 10 keer alle progressie direct te verpesten door na het sporten linea recta de kroeg in te duiken, voor bier en kaassoufflés met pindasaus.

    Wat hebben we altijd gelachen. Onwijs veel lol beleefd. Met het sporten, de concerten, in de kroeg, in Italië, met het kaartje blazen. Het was geweldig, en ik had het voor geen goud willen missen allemaal.

    De laatste jaren zagen we elkaar vooral als je bij ons de tuin kwam opknappen. Onze drukke levens als soortvan-volwassenen maakte dat niet altijd even praktisch en frequent. Maar als je er was was het altijd weer gezellig als vanouds. Maar met name de manier waarop jij met Ravi omging vond ik heel bijzonder om te zien.

    Je bent en blijft voor mij die unieke vriend, Wimpiedo. Ik dank je vanuit mijn hart voor alle mooie herinneringen.

    Names Ilona, Ravi en mijzelf wens ik Anouk en de jongens, en ook de rest van de familie alle sterkte toe.
    Ik zie je aan de andere kant. Zet je gitaarversterker op 11 daar, en laat ze wat horen!

    Koen Romeijn


    Koen - Houten
    10 januari 2021

    Deel deze pagina:

   • Muziek is de gevoelige snaar die je hart altijd raakt.
    reactie 68   |   niet OK
    Lieve Anouk-Justin-Fabian.
    Wij kennen Wim Als een enthousiast een gezellig en ondernemend iemand,wij wensen jullie heel veel sterkte in de komende tijd. Oom Joop Tante Anja.

    Joop&Anja - Helmond
    5 januari 2021

    Deel deze pagina:

   • Zo'n vriendelijk gezicht...
    reactie 67   |   niet OK
    Lieve Fabian, Justin en Anouk,
    Het is alweer even geleden, maar ik zie nog zó voor me hoe jullie vader, Wim, groep 9 van De Notedop kwam binnenlopen om Fabian op te halen. Zijn werkkleding nog aan, tatoeages op zijn armen. Zo op het oog een sterke, stoere man.
    Maar wat mij het allermeest is bijgebleven, is zijn ongelooflijk vriendelijke gezicht, altijd met een glimlach...
    Ik wens jullie alle sterkte toe voor de komende tijd en ik hoop dat alle prachtige teksten en boodschappen die ik op deze gedenkplaats lees, een heel klein beetje troost bieden.
    Alle liefs van (juf) Hanneke

    Hanneke - Houten
    5 januari 2021

    Deel deze pagina:

   • De herinneringen blijven
    reactie 66   |   niet OK
    Beste Anouk, Justin en Fabian,
    Nog steeds is het onwerkelijk wat er allemaal is gebeurd. Het is allemaal zo snel gegaan, zo oneerlijk.
    Ik en mijn collega's van de Makro zullen papa nooit vergeten. Wat heeft hij ons goed geholpen in de afgelopen jaren. Nooit was het, te veel voor hem, altijd wilde hij helpen om alles voor elkaar te maken. Papa was een ongelofelijk harde werker, en wat een kracht ! Ik ben binnen Makro nog nooit iemand tegengekomen die niet graag met jullie man en vader werkte. Het was, zoals ze dat zeggen, een gouwe gozer.
    Jullie zullen hem ongelofelijk missen, maar weet dat papa ongelofelijk trots op jullie was !!
    In gedachten blijft hij altijd bij jullie, en weet dat alle herinneringen voor altijd blijven.


    Stephan - Veenendaal
    4 januari 2021

    Deel deze pagina:

   • Man naar mijn hart
    reactie 65   |   niet OK
    Wim hield mijn tuin bij en vanaf het eerste moment had ik gelijk een klik met hem.
    Waarom? Hij was open, humorvol, eerlijk en bovenal muzikaal.
    Over dat laatste hebben we menig boompje opgezet.
    Ik zal je warme persoonlijkheid zeer gaan missen en wens Anouk / Justin / Fabian heel veel liefs en
    sterkte toe om dit verlies te verwerken.

    Hans - Houten
    4 januari 2021

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.