Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Willem van der Veen

15-12-195728-05-2023
   "How I wish, how I wish you were here ...."

   Pink Floyd zong dit, wij wensen het zoals we nog nooit iets gewenst hebben. Onze lieve, zorgzame, leuke Willem ... Laten we deze plek gebruiken om herinneringen aan Willem met elkaar te delen en hem zo bij ons te houden, in woorden en foto's.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Patrick Stevelink
    reactie 32   |   niet OK
    Willem heb jou leren kennen bij Top-Craft als mijn leidinggevende. Je was veruit de best leidinggevende waaronder ik gewerkt heb. Je gaf mij ontplooiingskansen als administratief medewerker, en daar ben ik je eeuwig dankbaar voor. Was iedere leidinggevende maar zoals jou, helaas weet ik uit eigen ervaring dat dit niet het geval is. Lieve Willem jij keek verder dan mijn lichamelijke beperking en dat maakt jou zo uniek. Rust zacht Willem.

    Patrick - Ootmarsum
    7 september 2023

    Deel deze pagina:

   • Publicatie op Autosport.nl
    reactie 31   |   niet OK

    Tijdens de Austrian Historic 2023 in Spielberg werd Wim door de YTTC op passende wijze herdacht doordat op al hun wagens een sticker met Willem zijn naam was aangebracht


    Guido - Vlaardingen
    3 juli 2023

    Deel deze pagina:

   • Publicatie in HARC Nieuwsbrief juni
    reactie 30   |   niet OK

    In de nieuwsbrief van juni heeft de HARC aandacht besteed aan het plotseling overlijden van Wim


    Guido - Vlaardingen
    3 juli 2023

    Deel deze pagina:

   • FB groep Dutch Historic Race @ Rallye Memories
    reactie 29   |   niet OK

    Toen het bericht kwam dat ons lid Willem tijdens het uitoefenen van zijn hobby was verongelukt en overleden kwam dat aan als een schok.
    Wij hebben toen een foto, die die dag van Willem genomen is, een week lang ter nagedachtenis als hoofdfoto geplaatst. Dat was het minste wat we konden doen....voor hem, voor Fleur en zijn familie
    Tevens hebben een bericht van Randall Lawson geplaatst die hem goed kende en hem regelmatig ontmoette bij de YTTC.
    Tenslotte hebben we de roerende rouwkaart van Fleur gedeeld, zodat eenieder in de DHRRM groep kon reageren.


    Guido - Vlaardingen
    3 juli 2023

    Deel deze pagina:

   • Duwtje in de rug [voorgedragen laatste afscheidswoorden]
    reactie 28   |   niet OK
    Toen ik vorige week maandag, de dag na je overlijden, thuiskwam, kon ik niet wachten om Jasmijn weer in m’n armen te nemen. Ik was bij Fleur geweest en het enige wat we konden uitbrengen was “en nu?”, samen onze schouders ophalend, niet wetende wat we hier nou mee moesten. Door de dag heen lukte het aardig staande te blijven, met hier en daar gedoseerde golfjes van verdriet.
    Nadat het kleine meisje zich de pasta aardig had laten smaken, wreef ze in haar oogjes van vermoeidheid. Ik bracht haar naar boven, waste haar gezichtje en poetste haar… twee tanden. Ik legde haar in bed en gehuld in haar roze slaapzak, omgeven door de knuffels lag ze hoopvol te wachten op mama’s pre-slaap entertainment.
    Het was ondertussen een automatisme geworden: ik pakte het zware boek van Jip en Janneke en sla op goed geluk een bladzijde open. Ik was zo blij met dit cadeau van Fleur en jou, want je wist nog precies dat we die samen voor het slapen gaan altijd lazen.

    Algauw zat ze ademloos in mijn verhaal over het ongeduld van de twee BFF’s bij het zaaien van hun bloemen in de tuin. Toen ik halverwege de pagina was, keek ik haar even aan: twee grote blauwe ogen staarden terug. Ze schonk me dankbaar een grote glimlach achter de nog grotere speen en niet eerder lagen intens geluk en verdriet zo dicht bij elkaar.

    Ik beantwoorde haar lach en begon weer verder lezen bij waar ik gebleven was.

    En toen kickte die in…

    Zij zal haar opa nooit leren kennen… en ik ben mijn vader kwijt.

    De kleine golfjes ontwikkelden zich plots in een enorme tsunami van verdriet en herinneringen. En terwijl ik me verbijt, bluf ik me erdoorheen en na het laatste woord, sluit ik opgelucht het boek. Terwijl ik naast haar in de schommelstoel zit, laat ik m’n hoofd rusten op mijn armen aan de rand van haar ledikant. Langzaam vallen haar ogen dicht en valt ze tevreden in slaap.
    Terwijl ik naar haar kijk, denk ik eraan hoe je mijn grote held was. Je zag als enige m’n talenten, m’n voorliefde voor dingen maken en steunde me waar je kon. Je leerde me omgaan met een boormachine, ik zaagde met volle overgave jouw afvalhout en timmerde erop los.

    Ook zie ik ons nog zo fietsen op de dijk vanuit Oud-Bijerland, onderweg naar natuurbezoekerscentrum Klein Profijt. Het ging natuurlijk niet zo snel, die kleine beentjes op dat kleine fietsje. En altijd als ik dacht dat ik écht niet meer verder kon, voelde ik je hand in mijn rug om me een zetje in m’n rug te geven.

    Een veel te lange tijd zijn we elkaar uit het oog verloren. Je bent me door de jaren heen altijd voorzichtig berichtjes blijven sturen, totdat ik er op een dag weer klaar voor was. Gelukkig stond je net zo nerveus als ik voor m’n deur. Maar eigenlijk was het enige wat ik hoorde je Twentse accent, waarvan ik geen idee had hoe je dat nou weer had opgelopen.

    We waren het erover eens de tijd nooit te kunnen inhalen, maar dat we blij waren elkaar weer te mogen zien. Je geloofde heilig in de filosofie dat je in het nu moet blijven.

    En heel even, maar veel te kort, mocht ik ervaren hoe onvoorwaardelijke vaderliefde voelde.

    Jouw bloed leeft voort in Jasmijntje en dat maakt me trots. Ik beloof dat ik met haar net zulke mooie herinneringen zal maken. Ik zal haar ’s avonds stiekem uit bed halen als het sneeuwt om een sneeuwpop te maken, we gaan samen kijken naar het onweer, waardoor de schoonheid de angst overstemt en ik leer haar in zichzelf te geloven.

    En pap, mocht ik nou denken dat ik écht niet meer kan, omdat mijn benen te kort zijn of de tegenwind te hard, wil je me dan nog steeds af en toe eens een zetje in de rug geven?

    Shanna - Eemnes
    20 juni 2023

    Deel deze pagina:

   • reactie 27
    Wilma

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Wilma - Dieren

    19 juni 2023

   • bedankt
    reactie 26   |   niet OK
    Willem, bedankt voor je zakelijke goede zorgen.
    Harry Sanderink
    PLAZA FIT & Healthclub

    harry - Oldenzaal
    15 juni 2023

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 25   |   niet OK
    Willem, we zullen jou missen....er is een leegte

    Bert van Doorn
    TC HARC

    Bert - Kesteren
    14 juni 2023

    Deel deze pagina:

   • Die Zielflagge ist gefallen !
    reactie 24   |   niet OK
    Die Zielflagge ist gefallen, das Rennen ist zu Ende. Leider viel zu früh für Willem. Wir haben ihn als fairen Fahrer auf den Rennstrecken kennengelernt. Neben seiner Familie, gehörte auch dem Motorsport sein großes Herz, das auf einer Rennstrecke leider aufgehört hat zu schlagen. Manchmal ist es wie bei einem Rennmotor, er kann nicht mehr der vom Fahrer verlangten hohen Drehzahl folgen und bleibt einfach stehen. Das ist sicher kein Trost für seine Familie und Freunde. die ihm im Moment des Todes nicht seine Hand halten konnten. Wir, seine Motorsportfreunde vom" Kampf der Zwerge" werden Willem stets ein ehrendes Gedenken bewahren.
    Klaus Kleber, Gründer Kampf der Zwerge in 2002.

    Klaus - D-47804 Krefeld
    13 juni 2023

    Deel deze pagina:

   • Bedankt Willem
    reactie 23   |   niet OK
    Met groot verdriet lees ik dat Willem is overleden. Ik ken Willem van een van de eerste interviews die ik deed voor de HARC en die zowaar ook werd gepubliceerd in RTL GP Magazine. Je deed een beetje lakoniek over jouw verhaal in de nationale pers, maar was ondertussen beretrots. Ieder evenement dat we elkaar ontmoetten praatten we even bij, ik kan me ook herinneren hoe trots je was op jouw HTP, nogal een boekwerk, dat je me liet zien.
    Bedankt Willem voor de gezelligheid op de baan, veel sterkte voor familie en vrienden.
    George

    George - Wezep
    12 juni 2023

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.