Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Wilco Roselaar

07-05-196110-03-2022
   MIJN LIEF
   Chef, Skeet, Wilco zo noemde ik jou en als ik Wilcooo zei, dan had ik wat nodig zeiden ze dan om me heen.

   Daar stonden we dan op de kermis 16-juni-1985 in Stompetoren. 1-juni-1986 vonden we wel dat we konden hokken, onder de jonge mensen heet dit nu samenwonen. We gingen gelijk sparen voor een bruiloft en dat werd dus 16-juni-1988.

   In 1991 namen we samen na flink overleg de garage over. Papierwerk liet je aan mij over en sleutelen was jou hobby, toevallig ook je werk. En alles wat je mij dacht te kunnen laten doen leerde jij mij ook. Je was een goede leermeester tot op de dag dat deze nare droom begon.

   Op 17-juli-1994 daar kwam Vera. Een verandering in ons leven. maar wel een hele mooie.

   Op 18-dec-1996 was het Julia die ons nog gelukkiger maakte.

   Op vakantie dat hoefde van jou niet zo, maar ik wilde dan wel ff weg. Dat deden we dan ook ik ging op de camping in Wijdenes of Heiloo staan, en jij ging dan daar vandaan te werk. Ik ben ook wel met de meiden en mijn moeder samen weg geweest. En mijn vader bleef dan bij jouw.

   Toen hadden jij en ik een geweldig idee, ik hield van doe vakanties zei jij. Dus het werd, een oude stacaravan die je niet zag door de onkruid en struiken van meters hoog. En jawel in Ursem. Nou dat was wat, alles opgeknapt in de loop der jaren. We hadden daar leuke buurtjes net als in Schermerhorn en nu in Spierdijk, na wat jaren in de zelfde laan een iets luxere stacaravan gekocht, dat noemden we dan ons buitenhuis.

   Vera was geslaagd voor haar opleiding, en ik ging met haar naar Hongarije. Ik ben samen met Julia naar Londen geweest na het behalen van haar papiertje. Jij werd daar wel eens gek van dat ik alles gelijk wilde tot op de cent en dat lukte me dan ook nog.

   Ik kwam terug met Vera uit Hongarije en wat denk je, we kwamen weer met een idee we gaan een camping kopen in Hongarije. Ik hield de boot nog af en jij zei we gaan. Dus met z’n viertjes in de auto, en terug om de camping te gaan bekijken. Maar dan moesten we wel de garage verkopen dat heeft wat jaartjes geduurd. De meiden waren ondertussen ook wat ouder en we besloten om niet meer te gaan.

   In de garage hebben we samen heel veel gewerkt en lol gehad, in de kantine en rond om. Met veel verschillende mensen waar we heel veel vrienden van over hebben gehouden.

   Auto,s was je passie. Je was ook veel bezig met oldtimers, ze weten je nu nog te vinden. De auto,s van nu vond jij niks aan alles is computer, veel vervangen en niets maken.

   In 2017 zag jij de advertentie van Schoenmaker ik weet nog dat je aan mij vroeg zal ik schrijven. Ik zei gelijk heb je geen tijd om nu heen te gaan. Daar ging je na een half uur was je terug je had een afspraak gemaakt om nog een keer uitgebreid te praten. Na alles goed besproken te hebben kon je daar 1-juni beginnen.

   Dus onze klanten kregen allemaal een brief heel Schermerhorn en omstreken stond op zijn kop. Je kwam elke dag met een lach op je gezicht thuis. Je werk bij Schoenmaker vond je echt geweldig. Fijne werkgever en collega’s als je vrij was zat je vaak op de telefoon om te kijken hoe druk ze het hadden.

   We waren tussen onze nieuwe banen door de garage aan het opruimen. En in 2018 is de garage verkocht en zijn wij verhuist naar Spierdijk dat had jij ook nooit gedacht dat je Schermerhorn uit zou gaan (niemand eigenlijk).

   Wij gingen op zolder slapen, de meiden op de eerste verdieping. In 2019 zijn Julia en Nicky achter ons komen wonen en in 2021 heeft Vera ook haar eigen stekkie.

   Nu de meiden de deur uit zijn. Zijn we begonnen om alles op te knappen, om een verdieping lager te gaan. Hier heb je maar 2 nachtjes van mogen genieten. En dan zouden we pas over 20 jaar nog een verdieping lager gaan.

   We hadden tot nu toe nog steeds het gevoel dat we op vakantie zijn in ons huis, dat ga ik helaas nu in mijn uppie doen.

   En ik weet Vera, Julia en Nicky dat hij heel veel van jullie hield.
   En ik hou ongelofelijk veel van jou en zal dat altijd blijven doen.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • reactie 31
    Rob

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Rob - heerhugowaard

    12 september 2023

   • Voor Brenda
    reactie 30   |   niet OK
    Voor Brenda.

    Vandaag mis ik je
    nog meer dan ik gisteren al deed.
    Vandaag voel ik dat
    jouw armen mij verwarmen
    je bent altijd dichtbij
    Dat is wat ik zeker weet.

    Ik mis jou nog iedere dag mijn schat.
    Maar wat ben ik dankbaar
    dat ik jou in mijn leven heb gehad.


    Joos Feenstra

    Brenda - Spierdijk
    6 april 2022

    Deel deze pagina:

   • Voor Vera en Julia
    reactie 29   |   niet OK
    Voor Vera en Julia.

    Superheld wat zullen we jou missen.
    Ons grote voorbeeld is heengegaan.
    Maar wat je ons hebt geleerd
    En hebt gegeven
    zal voor altijd voortbestaan.

    We vieren jouw leven,
    Ondanks de tranen
    Ondanks de pijn.
    Omdat jij onze vader was.
    Omdat jij ons leerde sterk te zijn.


    Joos Feenstra

    Joos - Alkmaar
    6 april 2022

    Deel deze pagina:

   • MOOI
    reactie 27   |   niet OK

    De hele week was ik bij Wilco zijn mooie gezin en het voelde vertrouwd van beide kanten. Onverwachts overleden, te jong en ontzettend geliefd. Er waren veel tranen en toch hebben we ook heel veel gelachen. Prachtige verhalen kwamen boven, en de ontroering was enorm toen bleek dat zijn werkgever Wilco graag zijn laatste rit op zijn eigen 'bergingstruck' wilde laten rijden. Met toestemming van de familie heb ik geprobeerd in een korte video te laten zien hoe indrukwekkend maar vooral MOOI het eerbetoon aan Wilco was op de weg naar het crematorium toe. Ik blijf het zeggen ik heb een prachtig beroep en ik gun jullie een kleine inkijk in waarom ik dit vind. (Credit foto's : Boy Hazes ) #Ontroerend # Liefdevol #Trots #Geliefd #Uitvaart #Vrienden #Collega's #Waardering.

    Jacqueline Keur

    Julia - Spierdijk
    2 april 2022

    Deel deze pagina:

   • Lieve Ome Wilco,
    reactie 26   |   niet OK
    Ik wou al eerder iets plaatsen, maar had geen idee wat ik moest schrijven. Ik was nog klein toen ik over de vloer kwam bij jullie met mn paps. Dus veel herrineringen heb ik helaas niet:(
    Met uw afscheid heb ik veel over u gehoord van Tante Brenda, Vera en Julia, Ome wout, Uw zusjes en van uw vrienden. U was een geweldige man, vader, broer en vriend.
    En natuurlijk niet te vergeten een onwijs lieve oom!
    Ik had graag meer tijd met jullie door gebracht.
    De meiden waren zo onwijs sterk, en tante Brenda ook ♡
    Ik wens ze onwijs veel sterkte toe de aankomende tijd.

    Shanna.

    Shanna - Beverwijk
    24 maart 2022

    Deel deze pagina:

   • Lieve pap ♡
    reactie 25   |   niet OK

    Lieve pap,

    Jijzelf zat nog vol met leuke verhalen. Iedere keer vertelde jij wel weer wat moois. Van vroeger wat je uithaalde met mam, vrienden en de brandweer. Tot aan je te leuke baan als automonteur en berger. Altijd zulke gave verhalen over welke auto’s of busjes jij weer op de vrachtwagen takelde. Wanneer jij dat met trots vertelde kwam er een grote glimlach op jouw gezicht. Dit was jouw leven. Pap wat ben ik trots op jou dat je zoveel mensen hielp.

    In jullie eigen autobedrijf liepen Vera en ik jou al vrij snel te helpen. Ons 1ste bijbaantje zeiden we dan. Je vond Vera netter werken dan ik, want ik ging overal omheen met de bezem en Vera verplaatste alles. In onze slaapkamer was dat juist andersom.

    Kermissen vieren in Schermerhorn was ook altijd weer feest bij ons. Kwam er een rock en roll nummer op stond jij altijd met mam midden op de dansvloer. Ons sleurde je ook vaak mee om te dansen.

    Laatst vertelde ik aan iemand: “Ik heb de beste ouders.” Ik heb een top jeugd gehad met jou, mam en Veer. Ik kon jou altijd bellen en ik wist ook 100% zeker dat jij je mobiel op zou pakken. Je stond altijd voor iedereen klaar en vergat daarmee ook vaak jezelf. Zo een goedzak was jij.

    Woensdagochtend 9 maart tijdens het knippen van je haar zei je tegen mij: ‘Over 2 weken ben ik wel weer te werk.’ Waarop ik zei: We brengen je omstebeurt wel heen. Nee joh, Ik pak de fiets wel. Ben er zo. Komt goed. Zei jij dan.

    De dag erna zouden wij wel even een rondje gaan lopen. Jij wilde graag bij de overkapping van Nicky en mij komen kijken die wij aan het bouwen zijn. Je zei: Dan ga ik lekker in de zon zitten met een biertje in mijn hand kijken naar jullie. Helaas heb jij dit niet meer mee kunnen maken.

    Ik had nog zoveel willen zeggen tegen jou. Alleen gaat dat nu niet meer. Lieve pap ik hou ontzettend veel van jou en wat gaan Nicky en ik jou missen.


    Julia - Spierdijk
    19 maart 2022

    Deel deze pagina:

   • Mooi mens dat was jij
    reactie 24   |   niet OK
    Het gaat goedkomen hoor. Als het goed is kan ik er weer 16 jaar tegenaan.
    Dit waren jouw laatste mooie optimistische woorden tegen mij.
    Ik hoorde zaterdag 5 maart dat je was opgenomen in het ziekenhuis en 8 maart mocht je naar huis.
    Brenda had je opgehaald en dat was goed nieuws.
    Donderdagmiddag hoorde ik dat je niet meer in ons midden was.

    Wilco, Je hebt een mooi gezin gevormd in al die jaren. Brenda die een goed hart heeft en nog steeds zie ik hoeveel liefde er is. Vera en Julia zijn prachtige meiden waar je trots op was. Jouw meiden stonden op nummer één en daarna kwam de rest.

    Er zijn alleen maar mooie herinneringen over jou, want je was een mooi mens, mijn broer.
    Jij bracht ons wel eens naar school met een eend scheuren over de oude kant.
    In een kleine fiat over de vrouwenweg in de Beemster racen, en ik hield mijn hart vast, omdat je daar nou net geen tegen verkeer moet treffen.
    Vroeger bietste ik altijd centjes bij je. Als je geld in je broekzak had zitten kreeg ik wat en als je het niet had zei je dat ook en was dat ook prima.
    Mijn eerste auto hebben wij samen gekocht, want jij wist of de auto goed was. Vele merken waren niet goed waarmee ik kwam. De auto waar ik nu in rijd hebben wij ook samen gekocht. Een volgende auto zal ik kopen met de dingen die jij mij geleerd heb om op te letten dus dan voelt het nog steeds, samen verbonden.
    In 2019 kreeg ik een nieuwe schutting en jij hielp om de oude te slopen, maar de palen eruit halen was wel een dingetje. Je zei ik kom wel met de vrachtwagen en het lukte om de palen eruit te halen.
    Je had altijd wel een oplossing voor alles.
    Als er een verjaardag werd gevierd konden we altijd bij jullie blijven eten. Lekkere soep met broodjes. Dat was altijd erg gezellig.
    De laatste paar jaren ben ik regelmatig geopereerd en kwamen jij en Brenda altijd even langs met een presentje. Je maakte altijd tijd. Vorig jaar wilde Brenda de mooie bos bloemen voor mijn voordeur leggen en toen zei je vanuit de auto, niet op de grond leggen, want ze mag niet bukken, en daar konden we om lachen.
    Één keer dat ik je appte kreeg ik hetzelfde terug gestuurd en vroeg ik je, waarom stuur je de afbeelding terug, antwoorde je, ik ben niet zo goed met telefoons en drie lach emoijs. Geweldig.

    Na jaren de garage te hebben gerund samen met Brenda besloot je een nieuwe weg in te slaan.
    Je begon een nieuwe carrière bij Schoenmaker. Wat straalde je weer. Ik zag dat deze job je gelukkig maakte. Een jaar daarna hadden jullie een huis gekocht in Spierdijk en dat kondigde je ook met veel vreugde en enthousiasme aan. Je zal voor altijd herinnerd worden.

    Ik ga bijna afsluiten…..ik wil alleen dit nog zeggen

    Kan ik nog maar even bij je zijn
    Ik wil nog zoveel aan je vragen
    Wat doet het ongelofelijk veel pijn

    Kon ik nog maar even naast je staan
    Ik wil je zo graag horen
    Was je maar niet zover bij mij vandaan
    Voor altijd in ons hart
    Wilco bedankt. Liefs je zusje    Marja - Schermerhorn
    19 maart 2022

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 23   |   niet OK
    Geschrokken van het plotselinge overlijden van een buurtgenoot. Elkaar nooit echt gesproken. Alleen altijd even een groet als je met je hondje wandelde. Rust zacht en veel sterkte aan de familie

    Alex - Spierdijk
    18 maart 2022

    Deel deze pagina:

   • Tranen zijn woorden die je niet kunt uitspreken.
    reactie 22   |   niet OK
    Beste Brenda, Vera, Julia en Nicky
    Zonder enige reden hebben jullie je allerliefste Wilco verloren, het spijt ons dat wij dit drama niet hebben weten te voorkomen, wij bidden dat jullie wonden mogen helen.
    Ted en Afra Boon.

    Ted en Afra - Noordbeemster
    18 maart 2022

    Deel deze pagina:

   • Vriend ik ga je missen
    reactie 21   |   niet OK


    Beste Wilco,

    Dat we nu hier staan was geen onderdeel van het grote plan. We waren nog lang niet klaar met elkaar.
    We kennen elkaar al jaren, eerst alleen als klant die zijn auto kwam brengen voor reparaties en onderhoud. Later werd het contact iets meer, doordat mijn Oom met een restauratie project bezig was in de garage. Toen der tijd heb ik daar te weinig tijd voor vrij gemaakt om hem daarbij te helpen. Toen mijn Oom ziek werd ben ik vaker gekomen en hebben wij samen er nog voor gezorgd dat de motor van de Fiat op de bok kon draaien. Ook hebben we de motor in de Fiat geplaatst.
    Met mijn Oom ging het steeds slechter en op het einde kon ik ook op jouw bouwen door de Fiat 1900 op de aanhanger naar de hospice te brengen voor een laatste groet.
    Zo heb ik jouw altijd ervaren. Er was nooit iets te veel gevraagd en je stond altijd voor iedereen klaar.
    Na het overlijden van mijn Oom ben ik verder gegaan met de restauratie van de Fiat en kon ik altijd op jouw advies en hulp rekenen. Het is altijd lastig iets weer in elkaar te zetten wat je zelf niet uit elkaar hebt gehaald. Op een van die avonden dat ik aan het sleutelen was aan de auto ging het niet helemaal goed met mij, wat resulteerde in een spoedrit met de ambulance naar Alkmaar. Het hele gezin Roselaar had zich om mij en mijn vrouw ontfermd en daar ben ik allemaal nog steeds heel erg dankbaar voor. In de periode daarna moest ik rustig aan gaan beginnen en dat heb ik gedaan door elke dag naar de garage te komen en aan de Fiat te werken. Samen met jouw heb ik dat tot een goed einde gebracht.
    Het contact werd alleen maar hechter. Na afronding hebben we met zijn vieren de Rit naar Zweden gemaakt om de laatste wens van mijn Oom te vervullen.
    Vriendschap is iets wat je niet hoeft te zeggen toch ?
    Nee
    Vriendschap moet je uitspreken voor het te laat is. Brenda, Vera, Julia en Nicky jullie zijn niet alleen, en wij zullen er voor jullie zijn nu en in de toekomst als vrienden.
    Wilco, “Vriend” ik ga je missen    Peter - Alkmaar
    18 maart 2022

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.