Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Vera Fivie

10-10-198501-02-2019
   Dit is een algemene kennisgeving om je op de hoogte te brengen van dit verlies. Je kunt dit bericht delen met andere bekenden. Wij stellen het zeer op prijs als je jouw herinneringen aan Vera met ons wilt delen. Hiervan wordt een boek voor Lot gemaakt.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • voor mijn lieve tante ????❤❤????????????????
    reactie 55   |   niet OK
    Vannacht is het zo ver 1 jaar overleden????????????????.
    Met lot is alles goed .
    Dus maak je maar geen zorgen.
    Ik hoop dat je het daar boven leuk hebt.
    met ons gaat alles goed


    kusjes van Fem & eEmee & Lieze ❤❤❤

    fem - het bugtje 11 duizel
    31 januari 2020

    Deel deze pagina:

   • Lieve Vera
    reactie 54   |   niet OK
    In onze kinder jaren kwamen onze families geregeld bij elkaar. Zo ook met kerst, naar de Efteling, etc. Jij was oprecht en lief, eigenlijk altijd, lieve Vera. Er zullen ook maar weinig mensen zijn op deze aarde die jouw moeder niet aardig vonden, kleine Lot.
    We ruilden wel eens Super Nintendo spelletjes uit in die tijd. Daarvoor was Vera altijd enthousiast :) Samen met Simone de paardjes suikerklontjes geven. Vele leuke dingen.

    Ik zou voor iedereen willen dat het anders was gegaan, maar niemand kan er iets aan veranderen. Als je oud genoeg bent om dit te lezen en te begrijpen hoop ik dat je je papa, tante Linda en opa en oma heel veel kan steunen. Stuk voor stuk lieve mensen die net als jij mama heel, heel veel missen.

    xxx
    Neef en nicht - Eric en Simone van der Aa

    Eric en Simone - Eindhoven en Weert
    8 augustus 2019

    Deel deze pagina:

   • Foto's Vera 17e
    reactie 53   |   niet OK

    Danny - Utrecht
    15 april 2019

    Deel deze pagina:

   • Vera rond haar 17e
    reactie 52   |   niet OK
    Beste lezers, familie en beste Lot,
    Het verschrikkelijke nieuws van het overlijden van Vera bereikte mij via Facebook. Vera en ik hadden al heel lang geen contact meer (behalve dus Facebook). Ik ken haar eigenlijk alleen uit de periode rond haar 17e jaar (als ik het me goed herinner). We zijn ongeveer 1 jaar samen geweest rond die tijd. We hebben elkaar ontmoet in 'De Joek' (lokale jongere platform/kroeg). De herinneringen die ik van Vera heb rond deze tijd zijn niet altijd even helder. Ik probeer wat dingen voor jullie op te schrijven als herinnering. Ik heb ook nog een aantal foto's die ik ga opzoeken en uploaden (o.a. van haar gala geloof ik?)
    Ik herinner me dat Vera heel eigen was, eigen mening had. Tikje onzeker. In die tijd hoorde je vaak nog bij een bepaalde stijl wat kleding betreft en Vera was voor mijn gevoel een beetje een 'kakker' en dat was ze met trots en stijl. (Ik was een skater, dus beetje wonderlijke combinatie).
    We gingen vaak wandelen met het hondje van de familie, in het natuurgebiedje vlakbij het ouderlijk huis van Vera. Zo konden we lekker samen knuffelen onderweg ;)
    Met kerst aten we bij onze beide ouders thuis, volgens mij de eerste keer voor ons beide om bij een 'vriendje' te eten met kerst. Het was erg gezellig en Vera viel goed in de smaak bij mijn familie. Ze was altijd heel beleefd, vriendelijk en gezellig.
    Voor mijn verjaardag had ze enorm haar best gedaan door een wierook-asbak-beeldje van een boeddha te kopen en een olielampje. (Als jongen van 18/19 wist ik me daar niet echt raad mee op dat moment haha).
    Ik weet nog dat ze rookte in die tijd en daarmee probeerde te stoppen. Dit vond ze toch wel erg lastig. We hebben hier enkele keren woorden over gehad geloof ik.
    We gingen vaak naar buiten samen. Daar genoten we allebei erg van. Wandelen of fietsen. We hebben ook veel tijd in de achtertuin doorgebracht, met de hond spelen.
    Voor Vera was familie altijd belangrijk. Ze had een goede band met haar ouders en vond het belangrijk wat zij vonden.
    Uiteindelijk bleken we niet echt bij elkaar te passen en zijn we uit elkaar gegaan. (Wat voornamelijk mijn schuld was destijds). Ik weet ook niet hoe accuraat mijn herinneringen aan Vera zijn en of alles 100% klopt. Er zit veel tijd tussen.

    Danny - Utrecht
    11 april 2019

    Deel deze pagina:

   • Vriendschap
    reactie 51   |   niet OK
    Hey lot,

    Ongeveer 9 jaar geleden leerde ik jouw mama kennen. Want jouw papa had een dame aan de haak geslagen en gelukkig een die ook met je vaders vrienden meer dan goed over weg kon. Vele jaren van gezellige avondjes kletsen, samen eten en spelletjes spelen, hebben we samen beleefd.

    Je zult het inmiddels wel vaker gehoord hebben: jouw moeder was een lieverd. Ik zie haar nog voor me, zittend op de grond in mijn achtertuin, alle aandacht voor haar nichtjes. Ik vierde mijn verjaardag en het was lekker weer en dus zaten we met z'n allen buiten. Samen met Sam en Fem was jouw mama fanatiek bezig om mijn stoep vol te krijten met een regenboog aan kleuren.

    Ze was ook echt een doorzetter. Ik herinner me nog dat ze na een aantal mislukte pogingen om te leren snowboarden besloten had om het dan maar op de ski's te proberen. Met z'n vieren beleefden we een mooie week wintersport in Oostenrijk. Net als bij het snowboarden, was het voor jouw mama ook op ski's flink doorzetten om van die berg naar beneden te komen. Maar ze deed het wel! Het vooruitzicht van een gezellig terrasje in de zon, waar ze onder het genot van een drankje kon bijkomen van de spannende afdaling, hielp haar daarbij. Zo ook de shotjes jägermeister, die we samen achterover sloegen voor de moed, telkens wanneer we weer bovenaan de piste aangekomen waren en een nieuwe afdaling begonnen.

    Ze was ook betrokken. Ze wist dat ik erg van snowboarden houd. En toen ik ooit een moeilijke periode zat, had ze haar best gedaan om me aan te laten haken bij goede vriendin van haar, die samen met vrienden op wintersport ging. Ze hoopte zo, dat ik, ondanks dat ik alleen was, toch op een leuke wintersportvakantie zou kunnen gaan. Erg lief!

    Ze stond ook klaar om te helpen toen ik net verhuisd was. Samen met jouw papa heeft ze de muur in mijn woonkamer geschilderd. Ze hebben samen hard doorgewerkt! Want in de tijd dat ik zelf 'even' weg was om nog een extra blik verf te halen, hebben ze met z'n tweetjes alles afgeschilderd. Later heeft je moeder me nog regelmatig geplaagd met de kleur van de muur. Ik had een donkerdere kleur uitgekozen dan de oorspronkelijke kleur zodat ie af zou steken tegen de rest van de woonkamer. Maar het verschil is uiteindelijk helemaal niet te zien! Zoals ze had voorspeld...

    Hopelijk geven de verhalen van iedereen jou een beetje een idee over wie jouw moeder was. Hoe lief, grappig, en wat voor doorzetter ze was. En natuurlijk nog veel meer!

    Liefs Romano.

    Romano - Eersel
    25 maart 2019

    Deel deze pagina:

   • Mijn herinnering aan Vera
    reactie 50   |   niet OK
    Mijn herinnering aan Vera,

    Wat een verrassing was het op de eerste les van het seizoen, zo'n twee jaar geleden, toen Vera het lokaal binnenstapte. Jong, vrolijk en mooi, een goede aanvulling voor onze tekengroep.
    Al gauw bleek zij een een heel eigen manier van tekenen te hebben. Ze trok zich niet zoveel aan van de opgegeven materialen om een onderwerp mee uit te werken. Nee, bister inkt was haar favoriete materiaal.
    Zo werkte zij haar ideeën met veel fantasie uit. Voor de hele groep een eye-opener.

    Iets later in haar zwangerschap kon je goed merken dat ze met andere dingen bezig was. Ze bleef trouw komen dat wel, zelfs toen ze haar jas niet meer aankon vanwege haar dikke buik en maar met de jas van Ingmar naar de les kwam.
    Wat was het leuk dat Vera en Ingmar als trotse ouders hun mooie dochter Lot op de tekenles lieten zien aan ons.
    Dit beeld van Vera dat ik hier geschetst heb wil ik graag vasthouden in mijn herinnering.

    Ineke van der Burg
    Docent tekenen/schilderen.

    ineke - geldrop
    10 maart 2019

    Deel deze pagina:

   • Niet te bevatten
    reactie 49   |   niet OK
    Lieve Lot,

    Ik kende je mama van het hockeyen bij EMHC waar ze samen met je tante Linda heeft gehockeyd.

    Je moeder was een hele fanatieke maar vooral vrolijke en stoere meid! Ik bewonderde haar om haar nuchtere kijk op alles en dat ze echt gewoon deed wat zij belangrijk vond!

    Heel veel sterkte en ik hoop dat jij net zo’n stoer en fantastische vrouw zult worden.

    Lindsy

    Lindsy - Waalre
    22 februari 2019

    Deel deze pagina:

   • Lieve lot
    reactie 48   |   niet OK
    Lieve lot,

    Samen met jouw mama en papa zijn we als groep van 6 een prison escape gaan doen. Jouw mama was hoog zwanger van jou. Ze riep van te voren heel hard dat ze echt niet van plan was te gaan rennen. Wat er ook zou gebeuren. In haar enthousiasme deed ze dit toch toen de ontsnapping daar was. Ze moest hier hard om lachen, omdat ze zelfs nog anderen inhaalde!

    Helaas heb ik jouw lieve mama maar 3 jaar mogen kennen. Alle keren samen met haar waren fijn, leuk, gezellig en soms ook van serieuze gespreksstof voorzien. Het was super mooi om haar te zien stralen van trots terwijl jij op haar schoot lag. Ook de manier waarop ze jouw liet boeren was grappig, maar werkte goed, zoals ze zelf zei. Ze zette jouw dan in zitstand, maar dan iets verder naar voren gebogen. Ze deed haar hand dan onder je kin en wreef/klopte op je rug. Ze heeft je veel geknuffeld en gekust. Vanaf het eerste moment was je moeder jouw beschermengel en dit zal ze ook nu nog zijn en blijven.

    Hopelijk gaan alle verhalen over je mama jou helpen om haar te leren kennen.
    Veel liefs Cherinda

    Cherinda - Eersel
    21 februari 2019

    Deel deze pagina:

   • Zangles op de middelbare school
    reactie 47   |   niet OK

    Hallo,
    Jullie kennen mij niet, maar Vera was een schoolvriendin op de middelbare. Ik zat bij haar in de 1e, wanneer ik haar leerde kennen. En we zijn de hele schoolperiode op het Strabrecht vriendinnen geweest. Samen hebben we wel wat avonturen beleefd. Zo zijn we op een blauwe maandag begonnen met zangles bij Hella Hertogs in Geldrop. We hebben een paar lessen samen gevolgd, Vera stopte, maar ik ging door en ben inmiddels zangeres en docent van beroep. Ik ben dus heel blij dat ze met mij mee op zangles durfde toentertijd!
    Ook zijn we samen op excursie geweest naar Londen, samen logeren in een gezin net buiten Londen, dat was me een partij gezellig! 1 ding staat me nog heel goed bij. We hadden een bepaald budget aan zakgeld en dat van mij was op. Ik kwam een poster van 'Jim Morrison' van the Doors tegen en ik wilde die toch wel kopen, dus ik vroeg Vera om me het geld te lenen. Ze zei: 'nee, daar moet je echt geen geld aan uitgeven. Ik houd hem wel vast, dan neem maar een foto van mij' En zo geschiede. Dit verhaal was helemaal compleet geweest als ik ook nog de foto had..., maar die heb ik tot nu toe nog niet terug gevonden. Als ik hem vind, dan zet ik hem meteen hierbij. Verder heb ik nog wel de klassenfoto en een foto van het afstudeerfeest van mijn broer en mij, waar zij uiteraard bij was.
    Later zijn we nog een paar keer wezen stappen in Eindhoven, Heeze of Geldrop, beetje rondscheuren in de nieuwe mini van haar moeder en ze heeft me leren biljarten. Uiteindelijk zijn we na het studeren elkaar uit het oog verloren, ieder een eigen leven.
    Wilde dit graag met jullie delen.
    Heel veel sterkte met het verwerken van dit extreem verlies.
    Liefs, Linda


    Linda - 's-Hertogenbosch
    20 februari 2019

    Deel deze pagina:

   • reactie 46
    Kai Mao

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Kai - China

    14 februari 2019

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.