Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Trevor James

05-04-194929-04-2023
   - for englisch see below -
   Onze lieve, krachtige Trevor is tot onze grote schrik op 29 april volkomen onverwacht overleden. Hij zou drie weken gaan wandelen in Wales en was net een paar dagen onderweg. Een lange wandeling dwars door de prachtige natuur zoals hij al zo vaak heeft gedaan. Tijdens de wandeling op zaterdagochtend is zijn hart plotseling gestopt met kloppen. Gelukkig waren er lieve mensen bij hem die hun uiterste best hebben gedaan om hem in leven te houden, we zijn dankbaar voor de hulp die ter plekke is geboden. Helaas heeft dat niet meer geholpen. Hij is overleden op Hatterall Hill. Wij zijn heel erg verdrietig en geschrokken.

   Annemiek, Dora & Jiri, Lianne & Joris


   Our dearest Trevor passed away completely unexpectedly on the 29th of April. He had planned to go hiking in Wales for three weeks and had just been walking for a few days. A long walk through the beautiful nature as he has done so many times before. During the walk on Saturday morning, his heart suddenly stopped beating. Fortunately, there were lovely people with him who did their utmost to keep him alive and we are grateful for the help that was provided.
   He passed away on Hatterall Hill. We are very sad and shocked.

   Annemiek, Dora & Jiri, Lianne & Joris

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Eerlijkheid
    reactie 132   |   niet OK
    Hoe langer hoe meer geef ik niet zo veel meer om 'de waarheid'. Daar zijn oorlogen voor uitgevochten. Veel meer ben ik gaan geven om eerlijkheid. En dat was jij, Trevor. Bedankt daarvoor. Zeldzame Trevor.

    Arjan - Delft
    16 juni 2023

    Deel deze pagina:

   • reactie 131
    Jacqueline

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Jacqueline - Haarlem

    22 mei 2023

   • Veel sterkte en warmte van alle mensen om jullie heen toegewenst!
    reactie 130   |   niet OK
    Lieve Annemiek, Dora, Jiri, Lianne, Joris en alle dierbare vrienden en familie van Trevor
    Wat een schok om Trevor zo plots kwijt te raken en wat een verdriet. Zo'n bijzondere en warme man voor zoveel mensen. Hij was sociaal, betrokken en zo gedreven voor de inhoud. Ik heb fijn met Trevor samengewerkt en we deelden een passie voor het betrekken van bewoners en ze aanspreken op hun kwaliteiten. Als we elkaar zagen, hadden we leuke gesprekken en de zin om een kop koffie eens samen te doen. Het kwam er niet van, maar gelukkig hebben we elkaar in november uitgebreid gesproken op de Vannimwegen reunie over altijd weer datzelfde onderwerp. Nog steeds gedreven en actief alsof je niet met pensioen was. Trevor, ik had je nog vele jaren gegund en ook vooral voor de mensen om je heen. De mooie herinneringen blijven en het zijn er veel die dat van je hebben. Erg mooi om te lezen en ik hoop voor jullie een beetje troost. Veel sterke en warmte van alle mensen om jullie heen toegewenst. Warme en hartelijke groet, Marion (oud collega van Vannimwegen)

    Marion - Amsterdam
    19 mei 2023

    Deel deze pagina:

   • 1978 Heraklion, Kreta.
    reactie 129   |   niet OK


    Je viel op met je rode schoenen en we raakten aan de praat. We gingen iets drinken. De volgende dag schreef je je naam in het zand. Je had een naam die ik nooit eerder had gehoord.

    Als afstudeerproject had je een school ontworpen, gemaakt van oud hout. Dat raakte me. De universiteit keurde dat project af, ze vonden dat je op zoiets niet kon afstuderen. Je moest een "echt" bouwwerk maken.

    Solon in Londen was een progressief collectief. Iedereen werd betaald naar behoefte, en zo hoorde het ook. Dat wil zeggen, tot het te zot werd. Het systeem had geen rekening gehouden met wat er in het leven van de medewerkers ging gebeuren. Met alimentaties en zo.

    In Amsterdam schreef je “repairing houses”, een met vrouwelijke bouwvakkers geïllustreerde handleiding voor iedereen die zelf zijn huis wilde opknappen.
    In Canada en Amerika spraken we Nederlands met elkaar. Dat beperkte onze communicatie, maar het was de enige manier om je door de Nederlandse taalbarrière heen te trekken. Anders bleef iedereen Engels spreken tegen je.

    Op 6 mei, op zoek naar een foto voor een vriendin, zag ik deze foto van jou. Hij ontlokte mij een glimlach. De volgende dag, op weg naar PhotoLondon, hoorde ik van jouw overlijden. Mijn verblijf in Londen riep veel herinneringen aan je op.

    Vaarwel, Lieve Trevor

    Veel sterkte voor Annemieke en de kinderen!


    Maria Louise - Amsterdam
    19 mei 2023

    Deel deze pagina:

   • Trevor
    reactie 128   |   niet OK
    Schrik, onverwacht en ongeloof. Je laat verdrietige mensen achter, familie, vrienden, buren, (ex)collega's. Maar ook herinneringen, mooie plannen en projecten, publicaties en veel kennis.
    De wereld van het collectief wonen is een stukje armer zonder jou, en rijker door wat je achterlaat.

    Sterkte voor iedereen.
    Mare Nynke/Iewan

    Mare Nynke - Lent
    18 mei 2023

    Deel deze pagina:

   • Een groot gemis..
    reactie 127   |   niet OK
    Lieve familie, vrienden en collega's van Trevor,
    Wat een schok om te horen dat Trevor zo plotseling is overleden. Ik heb hem de afgelopen jaren een aantal keer ontmoet in het kader van gemeenschappelijk wonen in zelfbeheer. 'We moeten ophouden met allemaal verschillende woorden te gebruiken voor het zelfde fenomeen, want daardoor is het lastig op de agenda te komen bij beleidsmakers,' zei hij nog in de podcast over wooncoöperaties. Het was prettig om met hem te praten over het werk met wooncoöperaties. Hij nam je serieus, stond open voor ideeën en was bevlogen om de woningmarkt te veranderen, dat heb ik in die paar keren wel gemerkt. Jammer dat we hem nu nooit meer kunnen spreken. Maar zijn werk zetten we met zijn allen voort. Heel veel sterkte met dit grote verlies.
    Hartelijke groeten,
    Hanneke Beld

    Hanneke - Lent
    18 mei 2023

    Deel deze pagina:

   • Dank voor onze fijne samenwerking
    reactie 126   |   niet OK
    Lieve familie van Trevor,
    Wat een schrik en gemis dat Trevor onverwachts is overleden.

    In mijn 'Van Nimwegen-jaren' heb ik met heel veel plezier met Trevor samengewerkt. In de dagelijkse dynamiek van het bureau was Trevor een rustpunt, een mentor en collega die altijd een luisterend oor had. Trevor had het vermogen om 'de VNP-dynamiek' buiten beschouwing te laten om vervolgens rustig en samen tot een oplossing of inzicht te komen. Ik heb hier veel van geleerd en mijn waardering voor Trevor blijft groot.
    Heel veel sterkte met het verwerken van jullie verlies.

    Liefs,
    Sabina Kok

    Sabina - Almere
    18 mei 2023

    Deel deze pagina:

   • Coverack
    reactie 125   |   niet OK
    De eerste keer dat we Trevor spraken was toen we in de Mozartlaan net instapten om op vakantie naar Coverack in zuid Engeland te gaan met Aleida en Fabian. Jullie woonden er net. Het eerste wat Trevor zei: "jullie moeten naar 'the old lifeboat house' gaan voor 'fish-and-chips'. Het was niet te missen want het was het enigste restaurant in Coverack. Hij wist dat omdat hij daar uit de buurt kwam. Nu weten we dat hij door heen gewandeld had. Cheers Trevor.
    Erik en Anne

    Erik en Anne - Utrecht
    17 mei 2023

    Deel deze pagina:

   • reactie 124
    Jaap

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Jaap - Amsterdam

    17 mei 2023

   • Elke week een broodje
    reactie 123   |   niet OK
    Opeens staat Roos voor de kraam ,waar Trevor al wat jaren als graag geziene klant zijn vaste bestelling kwam halen, en zie aan haar dat er iets niet goed is. Ze vraagt of we even kunnen praten en stap uit de kraam. Trevor is in Wales overleden tijdens een wandeling. Phoe dat komt binnen.. Onverwacht natuurlijk en vreselijk nieuws. Hij is nog daar en er volgt een verhaal over hoe ingewikkeld dat is voor Annemiek. Heel veel sterkte gewenst. Trevor wat een mooi mens, ik denk vaak aan je. Onze vluchtige gesprekjes altijd met een humoristische draai hebben dat gemaakt. Dank je voor dit

    Paul - Arnhem
    17 mei 2023

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.