Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Tineke Graafsma

01-06-197924-04-2024
   'When life gives you lemons, make lemonade...'
   Als het leven je tegenzit, moet je het beste ervan zien te maken. Met deze wijsheid is Tineke het leven tegemoet getreden nadat ruim twee jaar geleden bij haar borstkanker stadium IV werd ontdekt. Sindsdien heeft ze geprobeerd elke dag weer het moois dat het leven biedt te omarmen. Soms lukte dat niet, maar dat duurde dan nooit lang en er is letterlijk geen dag geweest waarop ze niet heeft gelachen. Tineke heeft alles uit haar leven gehaald wat erin zat.

   Toen haar ziekte de overhand kreeg en ze rustiger aan moest gaan doen heeft ze haar leven wat kleiner gemaakt, geen verre reizen meer, maar korte tripjes en veel tijd doorbrengen met haar vrienden en familie. En niet te vergeten met Bodhi en Pip, onze lieve viervoeters.

   Nadat een laatste behandeling haar zwaar viel heeft ze ervoor gekozen zelf de regie te houden. Haar lichaam was op, de energie was weg en de lichtpuntjes vervaagden. Tineke kon nooit goed kiezen, maar haar laatste keuze, de zwaarst mogelijke denkbaar, ging haar verrassend eenvoudig af.

   Tineke is woensdag 24 april in alle rust ingeslapen in het bijzijn van haar moeder Margret, broer Erik, schoonouders Rob en Ine en echtgenoot Tjeerd. Voorbij is het uitzichtloze wachten. Ze laat een ontzettende leegte achter die we graag willen vullen met mooie herinneringen en foto's.

   Dag lieve schat, we hebben allemaal heel veel van je gehouden en zullen dat altijd blijven doen...!!!

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Pancakes
    reactie 42   |   niet OK

    I am struggling to grasp that Tineke is no longer with us. It gives me some comfort that Tineke is now free from the struggles but also very sad because she is no longer here.

    I will miss her. I may have spent limited time with her, I wish I could have spent more time with her, but the time I did spend with her was beautiful and full of happy memories, especially the trips to Istanbul, Belgium, Scotland and South of the Netherlands and some spa time which she also really enjoyed. I am so grateful to have spent this time with her.

    I loved her simplicity, her easy nature, her humour, her infectious laughter, her warmth and her thoughtfulness and that she loved to read. Tineke always made me feel so welcome and included. I adored her company and presence. It was so easy and fun to be with her.

    I am really grateful that when I last saw Tineke we shared pancakes together, something we both like to eat, she seemed to enjoy herself, laughing and joking. This is how I will always remember her.
    With love,
    Sara, xx


    Sara - London
    27 mei 2024

    Deel deze pagina:

   • I feel the night explode when we're together....
    reactie 41   |   niet OK

    Emotion overload in the heat of pleasure.
    Take me I'm yours
    into your arms.
    Never let me go.
    Tonight I really need to know.
    Tell it to my heart
    Tell me I'm the only one.
    Is this really love or just a game?
    Tell it to my heart.
    I can feel my body rock every time you call my name.

    Suuuuuhuuuussss! Of
Ha meis, zo begroette jij mij altijd

    Toen ik eerst hoorde van dit nummer, had ik zo mijn bedenkingen
    Maar eenmaal in de auto en ik zette het nummer op en hoorde ook ineens ook de tekst
    Oh die kwam even echt binnen!
    I feel the night explode - when we’re together… Dit was ook echt zo… en wat waren we together en hoe!
    Van in de ochtend tot diep in de nacht, weekenden lang.

    Ik leerde je kennen via Maris
    Al snel werden jij en ik vriendinnen, dit gebeurde gewoon
    En elk vriendje wist het - Suus die gaat het weekend naar Tineke.
    Of ik nou in Rotterdam woonde of nog in Veenendaal zat bij mn vader of in Renswoude bij Joost
    Ik kwam dan direct uit mn werk naar je toe rijden en gingen we zaterdag lekker boodschapjes doen en samen koken, samen dansen, Lekker samen slapen en een feest om samen wakker te worden.
    Het zijn allemaal zulke dierbare herinneringen.
    Om dan ook ’s ochtends vroeg zo’n hardstyle nummer op te zetten van ‘Follow Me’… oh die buren van je haha!

Maar met de komst van een vriendje in Renswoude kwamen ook de vele weekendjes met de meiden samen
    Wat hebben we er veel gehad! Van samen met zn allen in de kroeg staan, of Denies die een trekkershutje daar pakte.
    Heerlijk samen eten koken en veel samen lachen en ook zeker uitbrakken!
    Jij werd echt mijn allerbeste vriendinnetje… zelfs met een opa en oma die langzaam maar zeker ook mijn opa en oma werden, want die had ik niet meer.. Als we dan kwamen slapen lag er een handgeschreven kaartje en een snoepje op het kussen. Wat was ik gek op ze en jij op mij dat ik gek op hun was! Je genoot dat ze mij zo veel liefde gaven. Want dat konden we ook, elkaar echt liefde geven…

    ook toen ik voor 4 jaar naar het buitenland ben gegaan. Misschien was het contact wel wat minder frequent, maar altijd zo fijn. Toen ik terug kwam was jij de eerste die daar weer stond te wachten op mij. Daar gingen we weer hoor, feestje op/ feestje af - suusje had altijd wel een feestje of een gastenlijstje en daar gingen we. Het begon altijd met ‘nou uh, ik weet niet hoor, even over nadenken’ maar ik haalde je altijd over!

    Die ene keer ook; A State of Trance, in Utrecht. Gaat tjeerd ook mee, vroeg je? En tjeerd op zijn beurt andersom ook. De hele avond waren jullie om elkaar heen aan het draaien! Tot je zei; ok, Suus gewoon normaal doen en geen rare dingen, maar heb dus net met tjeerd gezoend. Jullie even zetje geholpen om te zeggen niet zo moeilijk te doen en gewoon lekker te gaan afspreken…

    Daarna volgde een rustigere periode, ook omdat ik een relatie kreeg en mijn zoon Laurens natuurlijk en namen de feestjes af, maar de weekendjes bleven en kregen nog meer diepgang. Heerlijk zo die sauna weekendjes en vaak ook mooie gesprekken met een lach en een traan.

    Nog geen 5,5e week geleden hadden we ons laatste weekendje weg naar België. Ik weet nog precies dat je mij belde en vroeg; uhm, ik weet niet of je het kan regelen met werk maar ik zou dat graag met je weg willen want als we dat willen doen, moeten we snel zijn. Natuuuuuuurliji ging ik dat regelen, of anders zelfs ziek melden! Wat een weekend was dat. Je had het al zo zwaar, veel last van allemaal dingen, niets ging vanzelf, veel huilen en moe, maar het was zoooo waardevol. Samen huilen, heel heel heeeeel erg veel muziek luisteren, de sauna bij het huisje opstoken en ik voor je zorgen, zal het nooit vergeten.

    Sowieso de laatste weken waren intens en bijzonder! Zo veel diepgang en liefde, waardering en dat jij jezelf wegcijferde en nog van de kleine dingen kon genieten, zoals mijn tonijnsalade. Zelfs de een na laatste keer dat je mij aan het troosten was omdat ik echt ontroostbaar was en je zei; komt goed hoor meisje!

    Ik kan zo nog uren doorgaan! Maar ga je missen. ik ben wie ik ben in dit leven door jou! Of het nou komt door je broodje kaas met selerie salade, die schater lach, of de manier waarop je danst of het feit dat je nooit over iemand oordeelt of de manier waarop je mijn gezicht beet pakte en een zoen gaf of even aan je nagels zat, of mij even belt..

    Op ons weekendje weg hebben we toen ook vaak naar dit nummer geluisterd. De muziek heeft ons altijd zo verbonden… vooral de muziek met hoge vrouwen stemmen vond je het mooist, maar in deze is het ook de text; sometimes the sound of goodbye, is louder than any drumbeat!

    Ga je missen lieve Tienus


    Suzanne - Zandvoort
    8 mei 2024

    Deel deze pagina:

   • reactie 40
    Francis

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Francis - Loosdrecht

    5 mei 2024

   • Dag lief, bijdehand nichtje van me
    reactie 39   |   niet OK
    Lieve Tinus,
    Ik word de hele week al wakker met jou in mijn hoofd, dus ik ontkom er niet aan wat aan en over je schrijven. Mijn herinneringen aan jou zijn van je kinderjaren, ik was je acht jaar oudere grote nicht. Ik kwam graag bij jullie thuis om te logeren, maar ik mocht ook komen oppassen, vaak samen met mijn zus. Ik zie je nog in de kinderstoel waar je na elke hap eten je duim in je mond stopte om met kracht je eten naar binnen te duimen. Ik vond het geweldig om te zien hoe jij, net zo oud als Lex, echt zijn hondenbaas was. Jullie liefde was sterk en duidelijk wederzijds. Ik heb hard gelachen toen je boos en verdrietig was omdat je moeder je niet had geroepen voor het tweede bakkie koffie. Koffie vond je heerlijk, het drinken was je volgens mij als vierjarige aangeleerd door je oma Roos. En hoe leuk was het dat Esther en ik je mee konden nemen naar de nieuwste Disney films, vooral omdat wij ze zo graag wilden zien, maar eigenlijk te oud waren om zonder kinderlijke begeleiding naar de bios te gaan.
    Supertrots was ik toen je bij mij op de Scouting kwam en mee op Heksenkamp ging. Je was eerst verlegen, al heel snel vrolijk en daarna een tikkeltje bijdehand. En nou niet omdat je het echt te bont maakte, maar misschien juist om dat we je allemaal zo leuk vonden, ben jij de enige die ooit met kleren en al in de wasbak terecht is gekomen 'als straf'. Ik denk dat ik hier achteraf meer van onder de indruk was dan jij. Mijn nog steeds vriendinnen en medeleidsters waren stuk voor stuk gecharmeerd van je en hebben altijd bij mij naar 'dat bolle nichtje van je' geïnformeerd, refererend naar je blozende ronde wangen, niet naar je gewicht.
    Ik realiseer me dat ik daarna niet echt meer in je leven was, maar de klik die wij hadden ben ik altijd blijven voelen. Nog steeds ben ik supertrots op je om wie je bent geworden, om wat je hebt gedaan en om te lezen hoe liefdevol mensen over je zijn. Ik snap en herken het.
    Ik neem je mee in mijn hoofd en hart en zal altijd aan je blijven denken in de periode tussen de verjaardag van mijn zus en de dodenherdenking. Dat je het weet... Dag lieve Tien.
    Nanda van der Ven-Graafsma

    Nanda - Santpoort-Noord
    5 mei 2024

    Deel deze pagina:

   • reactie 38
    Philip & Christa

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Philip & Christa - Haarlem

    2 mei 2024

   • Dag dappere vrouw
    reactie 37   |   niet OK

    Lieve Tineke,

    Wat heb jij op ons een bijzondere indruk achter gelaten. Een prachtig, leuk en lief mens is niet meer en dat maakt ons enorm verdrietig.

    We weten nog heel goed hoe jij in ons leven kwam. Tjeerd onze beste vriend had al best wat pogingen om een leuk meisje te vinden gedaan, maar niemand voldeed (aan die heerlijke eisen van hem) of bleef plakken. Maar jij bleef.. en hoe…
    Bij jou was Tjeerd op zijn gemak en had hij echt een maatje gevonden. Jullie leken elkaars tegenpolen maar ook zo gelijkgestemd. En dat werkte. Want wij weten Tjeerd is niet altijd de makkelijkste ;)

    We hebben samen nog heel wat mooie evenementen mogen meemaken die Tjeerd en Frenk organiseerden. A day at the Park, Electronic Family, 40Up en nog veel meer.
    Jullie prachtige reizen moeten een ontzettend mooie herinnering zijn voor Tjeerd want jeetje wat hebben jullie mooie dingen gedaan samen en van het leven genoten!
    We gingen ook nog samen met jullie op vakantie naar Spanje en ook voor Ramses was je toen zo ontzettend lief. Wat een heerlijke week was dit. Jij altijd met alles ok en natuurlijk veel en lekker eten in de leukste restaurants. Voor al die ene langs de snelweg bleek een topper!

    Liefde voor eten deelden we met elkaar en dan het liefste door iemand anders klaar gemaakt ;) Vele etentjes volgden en zeker de afgelopen 2 jaar maakten we er iets bijzonders van. We kozen steeds een ander lekker restaurant waar jullie of wij iets mee hadden. De voetangel was wel een favoriet. Daar zullen we nog vaak naar terug gaan en op jou proosten!
    Als ik foto’s terug kijk zitten we dus 9 van de 10 keer te eten. En wij maar klagen ook over de lijn ;)
    We hadden ook mooie gesprekken en soms moesten we een beetje doorvragen maar dan kwamen je verhalen wel. Opeens was je een expert geworden in een wereld waar je helemaal niet wilde zijn.
    Ik zou er 10 kilo bij willen eten om nog veel meer herinneringen met je te maken maar helaas….. We gaven je vlak voordat je afscheid van ons ging nemen onze lievelingstaart en je laatste woorden naar ons waren ‘Liefde gaat door de maag’. Hoe toepasselijk.

    Het weekend dat je meeging met de Pussycrew naar het huis van mijn ouders in Zorgvlied was ook zo leuk. Met je neus in de boter om met al die gekke lui een weekend door te brengen. De eerste avond lekker diep in het glaasje gekeken en gelukkig hadden jullie een eigen kamer zullen we maar zeggen ;)

    Onze avond in het Casino om Tjeerd zijn 50ste te vieren is ook zo een heerlijke herinnering. Eerst lekker eten (natuurlijk) en daarna op naar de gokautomaten waar zoveel hysterisch geluid uit kwam maar waar we zo een lol hadden. Die avond hebben we oprecht zoveel plezier gehad en zoveel gelachen. En Tineke en ik gingen nog met winst naar huis ook. Het werd veelte laat maar we waren helemaal voldaan van een ontzettend leuke avond.

    Ons laatste weekend in de Ardennen hebben we ook zo genoten. Het was zo bijzonder dat je daar was. De groep was niet te groot en dat vond je fijn. Dicky heeft 2 avonden heerlijk gekookt en Jeroen maakte een smakkerd dus die moest naar het ziekenhuis en Tjeerd ging met hem mee. Die avond heb je heerlijk met een wijntje zitten genieten. We hebben voor mijn gevoel uren skip-bo gespeeld Het was een fijn en ontspannen weekend.

    Een paar weken geleden appte Tjeerd met de vraag of ik interesse had om jou auto over te nemen. Hij wist hoe blij ik destijds met mijn 1-serie was geweest. jullie vonden het een fijn idee als jouw auto ‘in de familie’ zou blijven. Omdat jij er zo blij mee was geweest. Inmiddels scheur ik lekker rond in jouw auto en vind ik het dus fijn dat je er zo toch nog een beetje bent. Je haarbandje en waaier liggen er nog in die blijven ook als fijne herinnering aan jou.

    Het doet ons en onze vrienden heel veel dat jij er niet meer bent.
    Als mensen dan vragen wat jou bijzonder maakte dan zeg ik in tranen: Tineke was gewoon een heel leuk mens om bij in de buurt te zijn. Bij Tineke was ik gewoon helemaal op mijn gemak. Ze had humor, luisterde goed en gewoon ook de liefste vrouw voor Tjeerd.

    Toen we je vroegen of we nog iets voor je konden doen, nadat je had besloten om te stoppen met de behandeling, vroeg je of we alsjeblieft goed voor Tjeerd willen zorgen…
    Nadat we onze tranen hadden gelaten en we 3 keer hadden geslikt zeiden we:

    Natuurlijk zorgen wij voor Tjeerd. Wij houden de wacht.


    We gaan je missen.

    Dag dappere vrouw.

    Veel liefs Jildou en Frenk

    Ps zoals afgesproken zullen we bij elke vlinder even aan je denken.


    Jildou - Abcoude
    2 mei 2024

    Deel deze pagina:

   • Quote
    reactie 36   |   niet OK
    No one is finally dead until the ripples they cause in the world die away

    (Terry Pratchett)

    Lieve Tineke,

    en de dingen die zijn ontstaan door jouw inzet, energie, liefde en aanwezigheid, zullen nog lange tijd doorklinken

    veilige reis
    Gerda

    Gerda - Amsterdam
    2 mei 2024

    Deel deze pagina:

   • Lieve Tineke
    reactie 35   |   niet OK
    Lieve Tineke,
    We leerden elkaar kennen op werk toen ik in augustus 2021 in dienst kwam bij Credit Linked Beheer. Een gezellige, lieve collega die altijd een gezellig praatje maakte, interesse toonde in anderen en lekker bijdehand kon zijn. Heerlijk mens. Na de diagnose kwam je gelukkig nog met enige regelmaat naar kantoor. Vaak was er eerst een traan en daarna weer die fijne lach van je. En nog steeds die oprechte interesse in de mensen om je heen. Zo bewonderingswaardig. Je bent een heel mooi mens. Ik ga je missen.

    Tjeerd, ik wens je heel veel sterkte met dit enorme verlies. Ik wil je bedanken voor het delen van de foto’s en filmpjes vandaag. Wat mooi om te zien wat jullie allemaal nog hebben kunnen ondernemen samen. Fijn dat jullie nog zoveel mooie herinneringen hebben kunnen maken. Ik wens je heel veel kracht toe.

    Lisa

    Lisa - Loosdrecht
    1 mei 2024

    Deel deze pagina:

   • Sterker dan de dood zijn de mooie herinneringen die blijven..
    reactie 34   |   niet OK
    Lieve Tineke, veel te kort hebben je mogen meemaken...Uniek om wie je was en zonder oordeel. De wereld zou nog iets van je hebben kunnen leren, maar helaas. We hopen dat je de rust gevonden hebt na de strijd die je hebt gestreden en tot ooit hierna X0 X0

    Lieve Tjeerd, we hebben geen woorden voor het verlies van je lieve Tineke. Wat mooi en verdrietig tegelijk om vandaag te zien hoe jullie de laatste twee jaren samen door alle ups en ook downs zijn gegaan. We wensen je sterke met het verwerken van je verdriet en het groot gemis. XO XO
    Charlie, Claudia &Joost

    Joost - Weesp
    1 mei 2024

    Deel deze pagina:

   • De engel
    reactie 33   |   niet OK
    Het werd avond.
    Zijn wij uitgevochten, vroeg een man.
    Wij zijn uitgevochten, zei een engel

    en hij tilde de man op, hield hem tegen het licht,
    en zei: je bent doorzichtig, nu

    Laat me maar los, zei de man
    en de engel knikte en liet hem los.

    Toon Tellegens

    Lieve Tineke, we wensen je veel licht daar waar je bent.
    Lieve Tjeerd, we wensen je veel kracht en warmte om deze leegte te vullen.

    Liefs, Rik en Esther

    Rik en Esther - Abcoude
    1 mei 2024

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.