Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Tineke Boersma- Moerbeek

11-04-193008-01-2021
   Dit is een algemene kennisgeving om u op de hoogte te brengen van dit verlies. U kunt dit bericht delen met andere bekenden. Naast informatie rondom het afscheid kunt u hier ook zelf reageren. Uw herinnering, reactie of condoleance wordt zeer op prijs gesteld.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 49   |   niet OK
    Beste Bauke, Joan en Maarten,
    Mede namens Arnold condoleer ik jullie en de overige familie met het overlijden van jullie moeder, Tineke. De komende tijd zullen de vele mooie herinneringen uitgesproken bij het afscheid in Westerveld een belangrijke troost zijn. Dierbare herinneringen, heel passend verwoord.
    Een mooie herinnering vind ik dat jullie ouders samen zittend aan de waterkant kijken naar de Sneekweek bij een TV opname, uiteraard lang geleden. Maar zo mooi bleef het niet. Met uiterste inspanning kon Tineke in 2019 de bijeenkomsten van InnerWheel in de Groote Sociëteit bijwonen. De InnerWheel excursie naar het depot archeologie op 5 november 2019 lukte niet meer, al was Tineke daar wel in geïnteresseerd. Ik beloofde foto’s te laten zien. Dat is niet gebeurd. Daarom deze collage ter illustratie. Mislukt!
    Misschien heeft Maarten wel verteld over het bezoek van de Rotary Club aan het depot op 21 september 2020. Om het verhaal en de rondleiding in een uur te persen, werd dat eigenlijk een te kort bezoek.
    Niet alleen als moeder, schoonmoeder, oma en grootmoeder laat Tineke dierbare herinneringen achter. Bij de start van Innerwheel heeft ze gestaan. Bij de lustra keek Tineke altijd graag op terug op de beginperiode en de veranderingen in de loop van jaren. Blijvende interesse en betrokkenheid hoorden bij Tineke. Iedereen heeft mooie herinneringen om bij stil te staan.
    Toos


    Toos - Gorinchem
    31 januari 2021

    Deel deze pagina:

   • La Grande Dame van het Efterom
    reactie 48   |   niet OK
    Lieve mensen die haar lief hadden,
    La Grande Dame van het Efterom is niet meer. Hoewel wij praktisch opgroeiden aan het Efterom beperkte het contact met toen nog jullie beide ouders zich tot Hallo en Tot Ziens. Pas toen wij in 2006 op 26 kwamen, veranderde dat. Wij waren er heel vaak en zij ook. Vanaf dat moment leerden wij Mevrouw Boersma (want dat zal ze voor ons altijd blijven ook al heeft ze wel eens gezegd 'Zeg maar Tineke') kennen als een lieve en geestige dame met 'n groot hart. Hoewel ze er 'n hekel aan had om ons iets te vragen leerde ze al snel dat wij of de kinderen haar met liefde een helpende hand boden. Van n boodschapje tot het verjagen van een duif uit het huisje. De laatste jaren moesten we haar al missen op het streekje en nu is dat missen voor altijd. Op een prachtige leeftijd, maar dat maakt het gemis niet minder groot. Sterkte voor jullie allemaal.

    Liefs, Willem-Baan en Moniek

    Moniek - Willemstad, Curacao
    26 januari 2021

    Deel deze pagina:

   • Mooie herinnering.
    reactie 47   |   niet OK

    Lieve Familie Boersma.
    Via oom Fred hoorde ik van het overlijden van jullie moeder.
    Gecondoleerd met dit enorme verlies.
    Deze foto kwam ik deze week tegen en vond hem heel toepasselijk en geeft een mooie herinnering aan een lange vriendschap.
    Heel veel sterkte en kracht.
    Lieve groet
    Joke van de Giessen


    Joke - Amsterdam
    23 januari 2021

    Deel deze pagina:

   • reactie 46
    klaas Doeke en Pieta Meijer

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    klaas Doeke en Pieta - Stadskanaal

    20 januari 2021

   • Aimabel en integere persoonlijkheid
    reactie 45   |   niet OK
    Beste Bauke, beste familie Boersma,
    Met schok ontving ik de rouwkaart van het overlijden van jouw moeder ,mevrouw Tineke Boersma.
    Ik wil jou en jouw familieleden mijn intense medeleven betuigen.
    Zij was een scherp van geest zijnde, integere en montere persoonlijkheid. Als haar verkoopmakelaar in Heemstede was het de afgelopen jaren plezierig met haar samen te werken en …altijd het gezellige kopje koffie na afloop van een succesvolle verkoop-overdracht. En haar meegebrachte Gorinchemse Zoute Bollen waren een traktatie.
    Aimabel met een positief ingestelde houding en respect voor haar medemens.
    Het is een verdrietig definitief afscheid. Gelukkig blijven de warme en leuke herinneringen altijd voortleven.
    Ik ben in gedachten bij jou en wens jou en de familie heel veel sterkte toe in deze verdrietige periode.
    Met hartelijke groet,Tjalling Ament
    Makelaardij Bloemensteede te Heemstede

    Tjalling - Heemstede
    20 januari 2021

    Deel deze pagina:

   • Onze moeders.
    reactie 44   |   niet OK
    Beste familie Boersma,

    In de krant las ik dat moeder Tineke is overleden en dat stemt mij verdrietig. Wij maakten vaak een praatje, buiten meestal langs de haven of in de Hoogstraat, maar vooral sprak ik haar als ik langskwam om te collecteren voor het KWF.
    Dat werd mij heel dierbaar, omdat zij nog een verbinding met mijn moeder was, die morgen 12 jaar geleden overleed (we hadden net naar de inauguratie van Obama gekeken). Als leden van de Vereniging van Artsenvrouwen kenden onze moeders elkaar in de jaren '60 en '70 en gingen zij vriendschappelijk met elkaar om. Ze zullen elkaar hebben getroffen op gezellige middagen, wanneer ze in een workshop 'leerden' emailleren of pottenbakken en op feestavonden met de echtgenoten erbij. Ik geloof dat ze elkaar ook kenden van de UVV.
    Daarom bekommerde jullie moeder zich een beetje om mij en vroeg zij altijd of het goed met mij ging en heb ik haar als een lieve vrouw ervaren.
    Met het verlies betuig ik jullie mijn innige deelneming en ik hoop dat jullie troost vinden in mooie herinneringen aan moeder Tineke.

    Met lieve, meelevende groet,

    Annet Ardesch
    Nonnenveld 104
    4201 AR Gorinchem

    Annet - Gorinchem
    19 januari 2021

    Deel deze pagina:

   • namens mijn moeder
    reactie 43   |   niet OK
    Namens mijn moeder, Wies Brunsting, in Spanje condoleer ik jullie met het verlies van jullie moeder. Mijn moeder leeft nog, maar kan zelf niet reageren. Ze zou jullie zeker een condoleance willen sturen, vandaar dit bericht. Gedurende de jaren dat mijn moeder in Spanje in een verzorgingshuis woont was contact niet meer mogelijk. De vele jaren eraan voorafgaand hebben ze een goede band gehad herinner ik me uit de verhalen van mijn moeder. Jullie moeder komt in die verhalen naar voren als een autonome vrouw die zeer oprecht was in haar contact met anderen. Mijn eigen ervaring, hoewel beperkt, sluit hierbij aan. Veel sterkte de komende periode.
    Jan Brunsting

    Jan - Naarden
    18 januari 2021

    Deel deze pagina:

   • Ons buurmeisje
    reactie 42   |   niet OK

    Tineke was heel lang ons buurmeisje in Langweer. Het meisje van 22. Efterom 22. Als ze er was was er ook altijd gesprekstof. Kinderen, kleinkinderen, boeken, het weer de boten... En dan dronken we koffie en vielen elkaar niet lastig. Het ideale buurmeisje. In 2006 waren we bij de begrafenis van Doeke, maar dit jaar is alles anders en delen we jullie verdriet van grote afstand. Tot ziens allemaal in Langweer waar jullie zoveel herinneringen hebben aan Doeke en Tineke.


    Agnes en Jan - Amersfoort
    17 januari 2021

    Deel deze pagina:

   • reactie 41
    Arja & Steef Staal

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Arja & Steef - Gorinchem

    16 januari 2021

   • Lieve familie Boersma,
    reactie 40   |   niet OK
    Mijn oprechte deelneming met het verlies van Tineke. Ik wens jullie heel veel sterkte.
    Moge de mooie en fijne herinneringen troost bieden.
    Annemiek Otten.

    Annemiek - Koog aan de Zaan
    15 januari 2021

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.