Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Theo Berends

28-11-195609-12-2021
   De website van Theo blijft toegankelijk www.theo-berends-fotografie.nl
   Met dank aan Boudewijn Benting voor de foto van Theo.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Herinneringen
    reactie 25   |   niet OK
    Ik was jullie schoorsteenveger. Wat hebben we gelachen en mooie verhalen aan elkaar verteld. Theo je was veel meer dan zomaar een klant. Iedereen die jou kende zal je missen op zijn of haar eigen manier. Het was altijd een feest om bij jullie te komen en we konden uren met elkaar praten over alles. Ik wil Cora en alle familieleden en vrienden heel veel sterkte wensen met dit enorme gemis van een uniek mens.

    Anjo - Emmen
    28 april 2022

    Deel deze pagina:

   • Theo, je blijft voor altijd met een glimlach in onze gedachten.
    reactie 24   |   niet OK

    Theo in eens geen bericht meer van jouw. Maar een bericht van Cora dat jij niet meer in het midden bent van Cora, Vi en je kinderen. Zomaar uit het leven van een ieder die jij door je liefde, enthousiasme, vrolijkheid en altijd met een warm hart met raad en daad klaar stond.

    Theo, het laatste jaar hadden we elke dag contact via Signal. Theo wat ga jij vandaag doen of ik. Altijd even een berichtje heen en weer, maar altijd met een glimlach. Dan de tips die ik je gaf voor het tafel tennissen, ook altijd leuk en met veel enthousiasme.

    Theo, toen je de afgelopen zomer bij ons was en we samen door de tuin liepen en ik zei deze boom wil ik nog kappen. Dat je zei, zeg maar wanneer dan komen Cora en ik samen helpen.

    Theo, je blijft voor altijd met een glimlach in onze gedachten.

    Cora, Vi en kinderen veel sterkte met het verlies van jullie Theo.

    Dirk en Erica uit Bippen

    Dirk Lodder - Bippen
    29 december 2021

    Deel deze pagina:

   • Niet te bevatten...
    reactie 23   |   niet OK
    Vol ongeloof hebben wij inmiddels afscheid genomen van mijn broer en onze oom Theo.
    Lidy
    Lianne en Peter
    Margreet en Sanne

    Lidy - Almelo
    25 december 2021

    Deel deze pagina:

   • Wat een pracht mens
    reactie 22   |   niet OK
    Al een paar dagen ligt inmiddels de rouwadvertentie op tafel als herinnering om even aan jullie te laten weten hoe fantastisch mijn ervaringen waren met Theo en Cora, misschien iets te zwaar om te zeggen dat jullie mij geraakt hebben met die immense positiviteit en drive om er voor te gaan. De professionele, zakelijke foto’s die met veel passie werden gemaakt van zielloze plastic componenten, die door Theo’s lens tot leven kwamen als ware kunstobjecten, en dat nu voor altijd zullen blijven.

    Ook al hadden we de laatste jaren niet meer zoveel contact, in mijn hart, in mijn ziel hebben jullie voor altijd een plekje. En Theo potverdorie wat was jij een fantastische vent.
    Groetjes en sterkte
    Roel Beerling

    Roel - Emmen
    24 december 2021

    Deel deze pagina:

   • reactie 21
    Cisca Reininga

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Cisca - Noord-Sleen

    22 december 2021

   • Een lieverd
    reactie 20   |   niet OK
    Lieve Cora,
    Verslagen en vol ongeloof las ik jouw bericht...
    Theo? Nee, niet Theo...
    Maar toch, het was echt waar.
    Theo mijn "peukie-maatje" heeft mij heel veel gesteund in moeilijke tijden..altijd een vriendelijk woord, leuke gesprekken, beetje roddelen, recepten doornemen en dat allemaal tijdens het lopen met de honden.
    Altijd kon je op Theo en ook jou Cora rekenen, we lopen de deur niet bij elkaar plat, maar het was altijd goed.
    Een heerlijke, markante persoonlijkheid moeten we fysiek missen, maar hij zal altijd bij ons en in ons hart zijn...

    Astrid - Nieuw-Amsterdam
    22 december 2021

    Deel deze pagina:

   • Dankbaar
    reactie 19   |   niet OK
    Sprankelend. Inspirerend. Begaan met anderen. Dienstbaar. Een buitengewoon vakman. Dat is hoe ik me Theo herinner - en wat erg om het nu al over herinneringen te moeten hebben! Lieve Cora en familie, wat een verschrikkelijk gemis en wat een verdriet voor jou en jullie allemaal. Niet meer samen kunnen zijn... Theo laat een immens en indrukwekkend oeuvre na, met vooral zijn visie op de wereld. Zo waardevol! Wat hebben we ook met elkaar mooie producties gemaakt. Jullie het beeld, ik de tekst. Dankbaar, dat ben ik, dat ik af en toe met zo´n fantastische vakman mocht werken. Zie ik zijn beelden, dan zie ik Theo en jou, vooral jullie samen, achter de camera's, allebei met zoveel toewijding en enthousiasme. Heel veel sterkte gewenst Cora en familie.

    Leonie Spronk, Zweden

    Leonie - Borlänge, Zweden
    21 december 2021

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 18   |   niet OK
    Lieve Cora en familie,
    Geschokt las ik dat Theo er niet meer is. Heel veel sterkte met dit immense verlies. Ik heb Theo en Vi leren kennen bij het watergat. Vi en Luna (mechelse herder) zijn dezelfde leeftijd en konden het goed met elkaar vinden. Theo genoot als ze samen speelden.
    Theo stond altijd open voor een praatje. Theo had altijd wel een onderwerp om over te kletsen en was ook zeer geinteresseerd in de mensen om hem heen. In de gesprekken kwam Cora ook vaak ter sprake. Mooi om ernaar te luisteren.
    Gecondoleerd !

    Met vriendelijke groet.
    Hennie Frieling

    Hennie - Nieuw-Amsterdam
    20 december 2021

    Deel deze pagina:

   • Fijne herinnering aan Theo
    reactie 17   |   niet OK
    Beste Cora en familieleden

    Ik leef erg met jou mee Cora. Het is al lang geleden dat we samen wat dingen gedaan hebben en het was altijd leuk met jullie. Theo hoefde ook niks te verkopen, hij hoefde alleen maar te tonen wat reeds geproduceerd was. Daar kwam zijn enthousiasme nog bij, ja hij heeft heel veel waardering gehad maar dat ook verdiend. Maar niet alleen voor zijn werk, het was een aimabel persoon. Beschaafd, beleefd, goedhartig.en hard werkend. Ik ben blij dat ik hem gekend heb. Echt waar. Het was gewoon een bijzonder prettig iemand. Jammer dat het eindig is. Veel sterkte voor iedereen.

    Henk Wortmann
    Wortmann Milieutechniek BV
    20 december 2021

    Henk - Emmen
    20 december 2021

    Deel deze pagina:

   • ZOUT
    reactie 16   |   niet OK
    Het is net als gastronomie! We maken een gerecht en doen er zout bij in! Het is niet te zien dat zout, totaal onzichtbaar, maar veel mensen proeven en voelen het wel. Hetzelfde met onze kunst, wij bepalen het zout in de kunst, al is het niet te zien, de toeschouwer kan het voelen.' (Citaat van Theo)

    Kende Theo vooral als fotograaf, kunstenaar, mentor en vriend in een tijd die zo roerig voor je kan zijn als jonge student. Wat hadden we vaak mooie gesprekken, maakten we foto's en gingen we vaak samen op pad voor zowel het zakelijke werk als de kunst. Was altijd weer wijzer door alle 'Theo' verhalen en geïnspireerd om door te gaan met mijn werk als ik weer bij jullie was geweest. Helaas ontmoet ik je niet nog eens... In de beelden zie ik de mooie herinneringen.

    Lieve Cora en familie, veel sterkte.

    Willeke - Steenwijk
    20 december 2021

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.