Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Sybil Langenberg-Slengard

13-06-192828-07-2021
   Dit is een algemene kennisgeving om u op de hoogte te brengen van dit verlies. U kunt dit bericht delen met andere bekenden. Naast informatie rondom het afscheid kunt u hier ook zelf reageren. Uw herinnering, reactie of condoleance wordt zeer op prijs gesteld.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Dag Sybil
    reactie 7   |   niet OK
    Van Jan Zwemmer hoorden wij dat jullie (groot)moeder is overleden. Wij condoleren jullie met dit grote verlies en heel veel sterkte met de verwerking. Wij zijn een kleine 50 jaar buren geweest en hebben aan Sybil maar ook aan jullie vader fijne herinneringen. Sybil was altijd heel vrolijk en aardig en haar verjaardag lunches met haar familieleden waren geweldig en heel gezellig.
    Sybil was altijd heel correct in alles. Vooral haar hoeden waren bijzonder en ze ging nooit op straat zonder zo een mooie hoed.
    Sinds ze naar Bussum verhuisde verwaterden de contacten maar heel lang nog kregen wij met onze verjaardagen een bloemetje bezorgd.
    Wij zullen Sybil blijven herinneren als een bijzondere en lieve vrouw.
    Nogmaals heel veel sterkte en groeten van,
    Mieke en Hans Wassink

    Mieke en Hans . - Naarden
    4 augustus 2021

    Deel deze pagina:

   • Nana van Nickyp
    reactie 6   |   niet OK
    Voor allen onze condoleances,
    maar vooral voor onze Nick, die al zo veel heeft meegemaakt. Ze was altijd heel betrokken bij haar Nana. Vreselijk moeilijk voor haar dat ze niet bij de uitvaart kon zijn.
    Om dit op afstand mee te maken maakte het nog moeilijker voor haar! Soms lopen dingen zo. Rust zacht Nana🍀
    Schoonouders van Nicky, Léon en Saskia.

    Saskia en Léon - Voorschoten
    3 augustus 2021

    Deel deze pagina:

   • 12 juni 2002
    reactie 5   |   niet OK

    Dick - HAARLEM
    3 augustus 2021

    Deel deze pagina:

   • Lieve mw. Langenberg en familie
    reactie 4   |   niet OK

    Ongeveer 4 of 5 jaar geleden of nog langer misschien nam ik contact op met mw. Langenberg. Ik stelde ik me voor en zei dat ik de schoonzoon was van mw. de Haas, haar vroegere buurvrouw uit Naarden waar ze regelmatig heel fijn contact mee heeft gehad. Ik vroeg of ik iets voor kon doen. Ze wilde wel een paar dingen van de markt. Kip en kaas van Gerrit….haar oude kaasboer en soms ook wat fruit of iets anders. Dit heb ik zo een paar jaar voor haar gedaan. Dan bracht ik het langs op donderdagochtend, ik moest ook voor mijzelf naar de markt, legde alles op de aanrecht in de keuken en bergde ze het daarna zelf later op. Toen heb ik zo genoten van mw. Langenberg. Ze was altijd heel erg charmant en zag er altijd uit als door een ringetje te halen. Ook hadden we altijd heel erg leuke gesprekken. En ik moest ook altijd lachen met haar. Ze was zo vrolijk met mooie verhalen over haar ouders, over Suriname, over het leven daar, de familie en de kinderen. Haar werk, Naarden en over alles wat zo te pas kwam. Zoals ook op de foto te zien is, zat ze altijd keurig rechtop vlakbij de tv. Ook wanneer ik haar in Bussum tegenkwam, dan was er altijd een leuk gesprek.


    Jan - Naarden
    2 augustus 2021

    Deel deze pagina:

   • Dag Sybil
    reactie 3   |   niet OK
    Op 1 december 1979 ontmoette Sybil, toen mevrouw Langenberg, en ik elkaar bij de Universiteit van Amsterdam. Zij was de koningin van het secretariaat en misschien wel van de hele Vakgroep. Ze hield vast aan haar principes: ze zei tegen iedereen meneer/mevrouw en u en verwachtte ook dat zij zo werd aangesproken. Een ander principe was dat ze vroeg begon met werken en in september met vakantie ging. Sybil was altijd heel goed verzorgd, had mooie kleren aan en had ook altijd armbanden en kettingen om. Sybil beheerde de lief-en-leedpot. Die was bij haar in zeer goede handen. Bij geboortes konden we rekenen op heel mooie cadeaus. Lego en Fisher Price speelgoed hebben we nog steeds. Ze organiseerde voor de kinderen van de medewerkers in december feestjes met cadeautjes. Toen Sybil met pensioen ging, hielden we contact en werd mevrouw Langenberg Sybil. We belden zo'n vier keer per jaar bij verjaardagen en rond de verjaardag en sterfdag van Paul van Philips. De gespreken waren geanimeerd, gingen over haar en mijn belevenissen en over het wel en wee van Piet Verburg en Hans van der Weel, twee collega's die zij regelmatig bezocht. Langzaam maar zeker werden de gesprekken moeilijker voor haar. Dat was verdrietig om mee te maken. Toen we haar in juni 2021 in Naarderheem bezochten, hebben we een mooi uur met haar doorgebracht. Bij het afscheid kregen we spontaan een innig omhelzing. We hadden toen niet kunnen vermoeden dat het afscheid zo snel zou volgen.

    Beste Ap, Marjan en de andere familie en vrienden, we wensen jullie heel veel sterkte om dit verdriet te verwerken. Laten we mooie herinneringen aan haar koesteren.

    Dick en Ina - HAARLEM
    2 augustus 2021

    Deel deze pagina:

   • Condoleances aan de directe familie. Samen hebben wij mooie herinneringen en samen zullen wij deze koesteren.
    reactie 2   |   niet OK

    Ik heb de foto's van Sybils' ouders opa James Slengard en van oma Mariam Slengard als aandenken toegevoegd.

    Het dankgedicht heeft Sybil met haar zus Joyce gedeeld en dit gedicht heeft een belangrijke betekenis in hun leven gehad. Tante Sybil en oom Ap kwamen vaak op bezoek bij ons in Suriname en later in Amsterdam met hun gezin.

    Tante Sybil was bijzonder en ik had een bijzondere band met haar. Ik kwam haar wel eens tegen in Amsterdam centrum als wij beiden van ons werk naar huis gingen. Het was leuk om elkaar in de menigte te herkennen. Wij waren ook altijd welkom in hun gezellige huis in Naarden. Gelukkig heb ik tant Sybil in de laatste jaren nog een paar keer kunnen bezoeken in Naarderheem samen met Jerome en met mijn moeder.

    Ik wens Marjan, Ap en de directe familie heel veel sterkte toe met het verlies.
    Een warme groet van Joyce, Marjorie, Chermaine.    Marjorie - Amsterdam
    1 augustus 2021

    Deel deze pagina:

   • Moge goede herinneringen het grote verlies verzachten
    reactie 1   |   niet OK
    Lieve kinderen en kleinkinderen van tante Sybil,
    Gecondoleerd met het verlies van jullie lieve moeder en nana.
    Ik ben in gedachten bij jullie en wens jullie veel kracht bij het
    verwerken van dit verlies.
    Brasa van Elizabeth Keizerweerd-Slengard en gezin

    Elizabeth - Almere
    31 juli 2021

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.