Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Sijbold Tunnis Tonkens

11-10-195711-12-2020
   Dit is een algemene kennisgeving om u op de hoogte te brengen van dit verlies. U kunt dit bericht delen met andere bekenden. Naast informatie rondom het afscheid kunt u hier ook zelf reageren. Uw herinnering, reactie of condoleance wordt zeer op prijs gesteld.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Bekendste Ennio Morricone fan en filmmuziekverzamelaar overleden
    reactie 25   |   niet OK
    Ik was geschokt toen ik via MAESTRO, de Ennio Morricone online fanzine issue 20 March 2021, vernam dat Sybold Tonkens en Henk de Boer een dag na elkaar in december van het vorig jaar zijn overleden. Twee Morricone fans van het eerste uur. Henk de Boer stelde samen met Martin van Wouw in 1990 de Ennio Morricone Musicography samen. Met Sybold Tonkens hebben zij een grote bijdrage geleverd aan de totstandkoming van dit m.i. het beste naslagwerk van de eerste 30 jaar van Morricone's werken.

    Henk de Boer kende ik niet persoonlijk. Sybold Tonkens wel. Ik herinner mij de verhalen die Sijbold vertelde over Ennio Morricone. O.a toen hij speciaal naar Rome afreisde voor de presentatie van de Musicography aan Morricone en Morricone's reactie. Ik herinner mij nog van ons het weekend Parijs met Martin van Wouw naar de Ennio Morricone Fanclub Meeting, zo ergens in 1991. Verder herinner ik mij de zondagmiddagen op het dakterras aan Achter De Muur (bij de Poelestraat) luisterend naar de, toen nog voor mij onbekende, meer zeldzame muziek van Morricone. ("Once Upon A Time In The West", "Once Upon A Time in America", "the Untouchables" etc. etc., kenden we zo onderhand wel). Ik, als beginnend Morricone verzamelaar, was erg onder de indruk van zijn enorme collectie aan filmmuziek van Europese en Amerikaanse componisten. Sybold verzamelde niet alleen Italiaanse filmmuziek maar ook bijv. Bernard Herrman, John Williams, and Jerry Goldsmith. Had een brede interesse in filmmuziek. Daarnaast had hij van Morricone (de bekendste, grootste, en meest productieve filmcomponist aller tijden) destijds zijn gehele oeuvre ook nog compleet. Sybold had zelfs zo veel platen, CD's en video's dat de verdieping gestut moest worden om instorting te voorkomen. LOL. Reizend van Parijs, Brussel, Londen tot Berlijn en van de ene uithoek (Nagasaki) tot aan de andere Hollywood/Los Angeles, niets was hem te dol om dat ene collectors item te bemachtigen. Uiteindelijk werd Sybold de enige verzamelaar ter wereld die Morricone's enorme oeuvre compleet had.

    Idool en twee van z'n grootste fans sterven alledrie in hetzelfde jaar. Hoe toevallig. Wilma nog veel sterkte gewenst.

    Jaap - Kollumerzwaag
    22 maart 2021

    Deel deze pagina:

   • Sijbold, een fijne collega
    reactie 24   |   niet OK

    Toen ik in febr. 1978 bij Drukkerij Riemersma in dienst kwam, volgde Sijbold later ook. Er moest wat geld verdiend worden, zodat hij o.a. filmmuziek en films van Laurel en Hardy kon kopen. Hij was een fijne collega. We hadden hetzelfde gevoel voor humor en vulden elkaar aan. We hebben wel leuke dingen samen beleefd zoals: verjaardagen; op vrijdagmiddag loempia’s eten met Fred Bijleveld; excursies naar Grafische Beurs of Tetterode met Klaas Riemersma met na afloop op de terugreis lekker ergens eten; soep van Riemersma-senior aangevuld met verhalen over van alles; tussen de middag boeken van Ennio Morricone naar het postkantoor brengen en daarna naar zijn huis om de platencollectie te bekijken; verbouwen en verven van de drukkerij; ontmoeting met vriendin Wilma, later zijn vrouw en de geboorte van Carmen; etentje met personeel enz. enz.
    Toen Drukkerij Riemersma samen met Knoop en Zalsman in 1998 ging verhuizen naar de Osloweg werd het wat anders. Minder gezellig, dat kwam ook omdat ik eerst boven werkte en Sijbold beneden. Toch had ik het wel naar mijn zin. Wat hadden daar ook leuke uitstapjes en Kerstsamenkomst in de kantine bijv.
    De laatste jaren zagen we elkaar wat minder, omdat ik eerder ben gestopt met werken bij Zalsman, maar we hielden wel contact.
    Al met al, meer dan 40 jaar met mooie herinneringen.

    Mattheus Tel


    Mattheus - GROOTEGAST
    16 februari 2021

    Deel deze pagina:

   • reactie 23
    Monique

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Monique - Almere

    2 februari 2021

   • reactie 22
    Hans en Ria

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Hans en Ria - Silvolde

    12 januari 2021

   • Vaarwel
    reactie 21   |   niet OK
    Dag lieve, mooie, Sijbold,
    We hebben samen wel eens gedanst op één van de gala's van de galantes. Ik hoop dat je daarboven nog wat verder danst. Ik ga je missen!
    Ik zeg dit ook namens Marie-Joie, onze vriendin uit Kerkrade.

    Anita - Roermond
    23 december 2020

    Deel deze pagina:

   • reactie 20
    Elleke

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Elleke - Haren

    21 december 2020

   • Een herinnering aan jouw dienstperiode in Hammelburg (D) 1978-1979
    reactie 19   |   niet OK

    Lieve Sijbold,

    Wat heb jij mij , nu een hoog bejaard oudje, laten schrikken en erg verdrietig gemaakt!
    Heel lang geleden, om precies te zijn 40 jr. geleden, kwamen wij in elkaars leven in Hammelburg (D), jij ...als jong dienstplichtig militair en ik... de 'jonge' moeder van het trio Lewis.
    Wij konden altijd op jou rekenen als wij weer een oppas nodig hadden, maar ook was het heel gezellig, als je onverwachts weer voor de deur stond en de kinderen dan wisten, dat ze later naar bed mochten.
    Het was een leuke periode en daar heb ik ook erg leuke herinneringen/foto's aan over gehouden.

    Helaas moest er eerst zeer lange periode overheen gaan, voordat jij en ik elkaar weer hebben ontmoet in Groningen, jij ... nu als echtgenoot van Wilma en vader van een mooie dochter Carmen.... ik al een heel eind richting de overjarige 'bejaarden-categorie' ! Helaas is het bij die ene keer gebleven, maar ons contact was weer hervat/mail/telefoontjes en daar ben ik ook heel blij om.
    Rust zacht, Sijbold.....

    Wilma en Carmen, ik wens jullie heel veel sterkte de komende tijd !

    Amy - Zeist
    17 december 2020

    Deel deze pagina:

   • Een bijzonder mens
    reactie 18   |   niet OK
    Lieve Sijbold,

    Een bijzonder mens is er plots niet meer. Onverwacht en niet te bevatten. We kennen elkaar van de Galanten jaren negentig. Ietsje ouder dan de rest maar je paste goed bij het clubje Galanten wat iedere dinsdagavond samenkwam op de FAAM. Soms aan het einde doorzakken met de verenigingsdrank, port! Leuke gala's ieder jaar; ik heb nog een foto van het Cupido gala met jou als enige echte Cupido, dansend met Niclaa.
    Iedereen waaierde na jaren uit naar alle hoeken van het land en het buitenland. het jaarlijkse gala bleef en daar was je trouw ieder jaar. Ook ik heb deze altijd zoveel mogelijk bezocht. Samen een Fledermaus dansen of een Keizerwals (ehhh hoe ging die ook al weer precies).
    Ik, wij de Galanten zullen je missen. Voor Wilma en Carmen breekt een moeilijke periode aan. De herinneringen aan jou als een mooi mens en kleurrijk persoon blijven.
    Lieve Wilma en Carmen, heel erg veel sterkte de komende periode.

    Groet, Hilda (mede namens Reinier en Esmée)

    Hilda - Heukelum
    17 december 2020

    Deel deze pagina:

   • reactie 17
    Cor

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Cor - Zeist

    17 december 2020

   • Te snel
    reactie 16   |   niet OK

    Lieve Sijbold,
    Ongeveer 2 jaar geleden heb ik je door Ad leren kennen. Bijna wekelijks gingen we samen naar de sneak. Eerst altijd jou ophalen, koffiedrinken, vaak samen met jou en Carmen nog even kletsen en dan samen film kijken. Naderhand altijd de film en met name de filmmuziek bespreken, daar waar jij zo van hield. Geweldig vond ik je double dutch humor waar je steeds mee aankwam en onze gezamenlijke liefde voor woordgrapjes.
    De laatste keer dat ik je zag was bij een toneelvoorstelling van de Poolse bruid in de Oosterpoort. Daar was je samen met je dochter Carmen. Dat soort uitstapjes deed je vaak met haar. De band die jullie samen hebben is overduidelijk en zo mooi om te zien. Je was zo trots op haar. Elke week vertelde je wel iets nieuws over haar en ook over Wilma.
    Je hebt me geraakt in meerdere opzichten en hebt een plekje in mijn hart waar je zal blijven. Ik ga je missen lieve vriend.
    Voor Wilma en Carmen heel veel sterkte en liefs. Mijn hart gaat naar jullie uit.
    liefs Diana


    Diana - Haren
    17 december 2020

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.