Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Sandra Ponfoort

02-01-196626-04-2020
   Let love rule

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • 1996 Autosalon
    reactie 176   |   niet OK
    Hallo Sandra,

    je kan niet geloven hoe droevig ik vandaag ben geworden na het lezen van dit nog droeviger bericht.
    Vanaf de eerste ontmoeting was je een innemend persoon : daadkrachtig, doortastend en direct waardoor je je onmiddellijk thuis voelde bij jou.

    Ik zal elke herinnering aan jou blijven koesteren en betuig hiermee graag mijn medeleven aan alles die achterblijven.
    We'll meet again.
    Olivier

    Olivier - Leuven, België
    9 februari 2021

    Deel deze pagina:

   • Castles in the Sky
    reactie 175   |   niet OK

    Joanne - Den Haag
    1 juni 2020

    Deel deze pagina:

   • Afscheid van San op 6 mei 2020
    reactie 174   |   niet OK
    San, Onze San, Met en over jou heb ik veel verhalen te vertellen
    En ik beloof dat ik dat in de toekomst ook zal blijven doen.
    Maar nu wil ik graag voorlezen wat ik 19 April aan jou heb geschreven, verstuurd via WhatsApp:

    Hi Lieverd, probeer de krant te lezen en dwaal weer af naar jou.
    ‘Aanwezig’ dat was mijn reactie op jouw vraag. Een vraag die je moest stellen aan degenen die jou goed kennen voor de trainingen van 365.

    Aanwezig was het eerste wat opkwam als ik aan jou denk.
    Je vond dat minder geloof ik, maar ik heb al eerder gezegd dat dat niet negatief moet worden gelezen. Behalve dat de kamer gevuld is als jij binnenkomt, ben jij sinds mijn 18e (of was het 17e, jij zal het beter weten) aanwezig in mijn leven, als een ‘force de vie’. Voor jou niets te gek.

    In een auto rijden zonder rijbewijs, pontificaal voor de kleine bakkersdeur parkeren om zo ‘s morgens vroeg croissantjes te kopen en de 20 baantjes zwemmen in Groenendaal weer teniet te doen. Wat ik daar aan over heb gehouden (niet alleen een jojo effect met mijn gewicht) is dat ik altijd eerst naar mijn bestemming rij en dan vandaar zo dicht mogelijk parkeer. Heus, ik neem echt dingen van je aan, lieve schat!

    Jij bent sinds die jaren altijd aanwezig in mijn leven. Er was geen tussentijdse onderbreking, je kwam me overal opzoeken tot Argentinië aan toe. Ok, Tanzania is je vergeven...

    Maar het meest gevoelde contact, was niet onze vakantie in Varazze, in Italië, waar ik twee weken meeging, overgeleverd aan jouw vertaling (Ik verstond namelijk geen woord Italiaans en zij spraken niets anders). Noch het dansen op tafels in Brussel en het helpen organiseren van jouw bruiloft,

    Maar het meest gevoelde contact was vooral tijdens de wekelijkse gesprekken gedurende mijn scheiding en het behalen van mijn Masters te gelijker tijd.
    Dat was een zware tijd en jij bleef me aanmoedigen, dat ik wél drie cursusdelen in een semester kon doen om zo op tijd klaar te zijn. Dat is gelukt.
    Jouw aanwezigheid is belangrijk en doet goed.

    We weten veel van elkaar, maar dat ik sinds mijn pubertijd vaak een liedje zing als ik ergens alleen loop wist je niet. Het is een liedje dat me gerust stelt en me goed doet voelen; Het heet ‘Liefde van Later’ van Herman van Veen. Grappig genoeg is het origineel Frans, van Jacques Brel.
    Het is nu ons liedje, ok? Ik hou van jou.
    Ik kan je aanwezigheid niet missen.    Hier nu ons liedje gezongen door Esther Adelaar.

    Joanne - Den Haag
    1 juni 2020

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 173   |   niet OK
    Lieve san
    Nog steeds kunnen wij dit niet bevatten,
    Deze zware tijd van verlies en verdriet,
    die je doet beseffen wat was ,en niet meer zal zijn.
    O en wat was je altijd weer blij als je haren mooi zaten. Of met je vriendin (djoeke) bij ons op afspraak, samen lekker naar de kapper en wat een gezelligheid spatte er dan af,!
    We denken aan je, en de familie!
    Heel veel sterkte
    Kapperszaak dynamics


    Lindsey - Zwaanshoek
    12 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • Avec toute ma solidarité
    reactie 172   |   niet OK
    Chère Solange,best Alex,
    Comme je vous l'ai écrit j'ai été très émue d'apprendre cette triste nouvelle. Ik wil zeggen aan ganse familie mijn sympatie. De afscheidplechtigheid was mooi. C'est bien malheureux de dire cela mais j'ai eu l'impression que la famille a fait une cérémonie en accord avec la personnalité de Sandra. Je compte sur vous pour dire à son mari et ses enfants que je leur souhaite de vivre cette séparation en pouvant rester avec les bons souvenirs.Hartelijk,
    Edith Creplet

    - 385/17, av.Van Volxem 1190 Bruxelles
    12 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • Dag lieve schat XXX
    reactie 171   |   niet OK

    Lieve schat,

    Jij bent mijn hartsvriendin!

    Vanaf het moment dat we elkaar ontmoeten in 1996 heb ik jou in mijn hart gesloten en daar ga je nooit meer uit! Dat jaar werd je mijn collega en veel meer dan dat. Wat ik me vooral herinner is, dat ik vlak nadat wij elkaar hadden leren kennen, in verwachting was van mijn eerste kindje en wat onzeker werd gemaakt door onze werkgever. Jij ging als een ware leeuwin voor mij staan en liet het gewoon niet gebeuren en je sprak mij moed in.
    Ik werd moeder en jij vond dat reuze spannend, samen hebben wij daarna nog 4 prachtige kinderen gekregen en vanaf dat moment zijn onze gezinnen samen opgegroeid en werd onze verbondenheid alleen maar intenser.

    Wij werden volledig onderdeel van elkaars leven.

    Samen met onze prachtige dochters, Lotje en Babette, zijn we een lang weekend naar Parijs gegaan. We hebben behalve het Louvre, waar wij vol belangstelling alles tot in details bekeken en onze dochters verveelt uren hebben moeten wachten, uiteraard geshopt en tot in de late uurtjes met elkaar detailistisch gekletst.
    Onze gesprekken gingen ergens over, geen onderwerp werd uit de weggegaan of het nu ging om de liefde, kinderen, politiek, het mileu, gastenlijstjes, ons volgende uitje, wat eten we vanavond? Wanneer zien we elkaar weer? Met jou raakte ik niet uitgepraat en als we elkaar belde ging de tijd snel en waren we zo een uur verder. Meestal totdat jij zei “Peet ik moet je laten” dan belde Bart of kwam Lot of Tias binnen en moest ik plaats maken. Helemaal terecht natuurlijk!

    Er zijn al zoveel mooie woorden over jou gezegd vandaag waaruit blijkt hoe bijzonder en dierbaar je voor iedereen bent. Je bent een verbinder en door jou mocht ook ik nieuwe mensen leren kennen en ontstonden nieuwe vriendschappen. Jij durft te delen en dat is een meer dan prachtige eigenschap.

    Samen met jou en Sjoe werden wij de sisters, verbonden door het hart, uniek in zijn soort en onconditioneel. Gelukkig heb ik je vaak kunnen zeggen hoe enorm blij ik met jou als vriendin ben, omdat je eerlijk, oprecht en duidelijk bent, wat mij keer op keer hielp om mijn roer recht te houden.

    Weet je lieverd, als ik het niet meer wist, wist jij het nog wel en daardoor bleef ik vooruit gaan en geloof houden in de toekomst. Jij stelde niet alleen je hart maar ook je huis open voor mij en bij jou voelde ik mij zo ongelofelijk veilig.

    Nu moet ik verder zonder jou, geen idee hoe, maar ik beloof je dat ik bij alles wat ik doe in mijn gedachte raad vraag aan jou en in jouw gedachtegoed mijn pad verder zal vervolgen.

    Lieve schat, zo had ik het me niet voorgesteld, wij hadden nog zoveel plannen en om daar een andere invulling aan te moeten geven doet verschrikkelijk veel pijn. Ik beloof je dat ik er altijd voor Bart, Lot en Tias zal zijn. Uit liefde en met liefde zal ik ze beschermen zoals jij mij altijd beschermd hebt. Onze vriendschap is uniek en ik blijf hem mijn hele verdere leven bij mij dragen. Ik zal iedereen vertellen hoe ware vriendschap kan zijn en jou daarbij als voorbeeld noemen, ik had me geen betere vriendin kunnen wensen.

    Lieverd, dank je wel voor al je zorgzaamheid, je aandacht en interesse maar bovenal je liefde.

    Het was mij een eer om jouw vriendin te zijn.

    Ik hou van jou!

    side by side
    or miles apart
    SISTERS
    will always be connected
    by the heart


    Petra - Gouda
    11 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • Liefs & sterkte
    reactie 170   |   niet OK
    Lieve Bart, Matthias & Charlotte,

    Wat een onvoorstelbaar groot verdriet. Veel sterkte en kracht om dit verlies te dragen. Dat alle mooie herinneringen aan haar en haar warmte voor altijd in jullie harten blijven voortbestaan. Wij hebben Sandra, langs de lijn en bij de BBQs, leren kennen als een lieve persoonlijkheid. Wij denken aan jullie.

    Peter, Miranda, Symar & Fenna

    Familie - Haarlem
    10 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • reactie 169
    Hetty

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Hetty - Haarlem

    8 mei 2020

   • Afscheidswoorden voor onze lieve San 06-05-2020
    reactie 168   |   niet OK
    Lieve San,
    Écoute! Zo sprak je niet alleen je moeder aan over de telefoon, maar ook je gezin, je collega’s en je vrienden. Luisteren moesten we. Jij maakte jezelf kenbaar, en verwachtte dat ook van anderen. Diegene die dat deden kregen jouw respect. En jij luisterde vervolgens ook. Zeer aandachtig. En dat maakte onze vriendschap.

    Die vriendschap begon in 1998 bij PSINet waar wij samen met Jasper een drie-eenheid waren. Kaatje kwam in 1999 en ook daar was een klik. Beurzen, uitjes, borrels en etentjes en toen het inrichten van het nieuwe pand waar jij, Ka en ik een nieuwe drie-eenheid vormden. Gezamenlijk zorgden we voor de inrichting van het pand aan de Siriusdreef in Hoofddorp. Gisteren zijn we er nog even langs gereden, gewoon om het nog even te voelen. In die tijd ontwikkelde ook de liefde tussen Ka en mij. Jij zat er natuurlijk bovenop, ook soms tot op het irritante af, maar we konden je hebben. En jij genoot, of zoals jij zou zeggen, smulde er van.

    Onze huwelijken volgden; een mooi feest van jullie in Zandvoort, een heerlijk feest van ons in Leiden. De vriendschap tussen ons vieren ontstond. De geboortes van de mooie kindjes volgden. De herinneringen zijn veel en zullen we altijd koesteren. Wat dacht je van de Koninginnedagverkoop met Ka? Vroeg op, weinig verkopen en dan met de mannen en kids naar het strand om de schamele omzet uit te geven aan drank en hapjes? Maakt niet uit; het werd een topdag. Het mooie samenzijn in Poppi met je ouders? De zondagmiddagdunches met hele mooie wijnen en heel veel mooie hapjes? En de daarbij behorende mooie gesprekken en kritische vragen. De telefoongesprekken over politieke vraagstukken, de kritische blik en de spiegel die je ons altijd voorhield. De challenging vragen om onze blik te verruimen. Al die vragen. De avonden dat je bij Ka in de salon lag en gewoon de hele avond boekte? De rondjes Strand Culinair.... De theateravondjes. Wat gaan we het allemaal missen. Maar ook het zwemmen, het lunchen, het fietsen, het varen en de zeilvakantie die nu in vooruitzicht lag, maar die we dus nooit zullen maken. Ka is zo dankbaar voor het laatste jaar waarin jullie zo veel extra deelden; het gezamenlijke opruimen, de mooie gesprekken over 365. Haar kritische vragen aan jou. En jouw luisterende oor.

    Vandaag nemen we afscheid van jou; we moeten je laten gaan. Wat hadden we je nog graag heel lang bij ons gehad. Nooit meer samen; het is de nieuwe werkelijkheid waar we lastig mee kunnen dealen. Je was een trouwe, lieve, gezellige, kritische, inspirerende, spiegelvoorhoudende, intelligente, goedlachse, loyale maar vooral heel goed luisterende vriendin voor ons beiden; al 21 jaar lang. Altijd oprecht geïnteresseerd, altijd nieuwsgierig, je was mee met ons.

    Lieve San, we zullen je naam blijven noemen, de mooie herinneringen blijven koesteren en over je blijven praten. Weet dat er altijd een plekje is voor jou aan onze kersttafel, waar je zo genoot; we zullen op je blijven proosten; keer op keer. Ik beloof je dat we het leven zullen vieren en er alles uit zullen halen, zoals jij ook als geen ander deed. Dank je wel dat je onze vriendin was; het was werkelijk geweldig.
    En.. we will let love rule 🖤

    Rick en Karin - Cruquius
    7 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • Thank you
    reactie 167   |   niet OK

    Hey San, thanks for being my friend. When we met in 97 or 98 in Berlin (you'd remember exactly when!) I didn't think this funny, crazy dutch woman would stay in touch. But you did, and I'm glad of that. Because although we didn't see each other much - you always made me come to Holland - we texted, mailed and spoke about our lives. You never pulled any punches and I was happy that you shared some of your life with me.

    You made a beautiful family, and the thoughts of my family are with Bart, Mathias and Charlotte.

    Thanks for coming to visit us in Greece last summer whilst you were sailing. It's the last photo I have of us. I'll cherish our time together, although I'll always wish for more.

    Let Love Rule.
    CU Soon, BK, MYL


    Pete - UK
    7 mei 2020

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.