Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Sander Petiet

22-11-196625-04-2021
   Dit is onze digitale gedenkplek voor Sander, onze papa. Dit blijft online staan, zodat wij hier altijd bij kunnen en ook jullie kunnen dit altijd zien. Wij zouden het fijn vinden als jullie mooie momenten met onze papa willen delen hierop. Dit geldt ook voor mooie gedichten, filmpjes, foto’s etc. Heel erg bedankt!

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • herinnering
    reactie 37   |   niet OK
    Lieve mensen, wij denken nog vaak aan Sander, maar ook zeker aan jullie. Speciaal op deze dag voor jullie een dikke knuffel en voor Sander steken we een kaarsje aan. Liefs van Hans en Marleen

    Hans en Marleen - Lisse
    22 november 2021

    Deel deze pagina:

   • reactie 36
    mieke

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    mieke - almere

    16 augustus 2021

   • Lieve Sander....
    reactie 35   |   niet OK
    Per toeval stuit ik op het bericht dat je ons verlaten hebt....
    Geen woorden te vinden , maar de herinneringen van vroeger zo ontzettend dierbaar
    “The two hardest things to say in life is hello for the first time and goodbye for the last.”
    Dag lieve Sander,
    Ik wens je vrouw, kinderen, familie en alle vrienden ontzettend veel sterkte in deze moeilijke tijd.
    Rust zacht,
    Amber Gooijers

    Amber - Almere
    23 juni 2021

    Deel deze pagina:

   • reactie 34
    Hans

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Hans - Villa 60 phase I Adarsh Palm Meadows Ramagondanahalli, Whitefield Bengaluru KA 560066 India

    7 mei 2021

   • Dag Sander
    reactie 33   |   niet OK

    Lieve Sander,
    En toen waren we bij elkaar om afscheid te nemen. Dit was in jouw stijl, het was bijzonder, verdrietig maar ook vrolijk.

    Onze vriendschap gaat lang terug. Het doorbladeren van verschillende fotoboeken levert leuke herinneringen op. In deze herinneringen staan een aantal kernwoorden centraal:
    Gezelligheid, vakantie, technisch knutselen , vriendschap, muziek en liefde.

    Van deze foto worden wij altijd heel vrolijk. De eerste vakantie van Tanja en Ellen zonder ouders naar Benidorm. Jij die als enige in een echt Spaans restaurant een bruin gegrilde kip kreeg, terwijl wij het met een bleek kippetje moesten doen. Jij die als enige ziek werd en daar voor ons gevoel te lang in bleef hangen en vervolgens door Ruud, Felix en Frank in bad werd gestopt met veel schuim. Dat bleek het beste medicijn (foto1).

    Voor een reisje was je ook altijd te porren. Met de vriendenploeg hebben we verschillende leuke reisjes gemaakt. Zo zijn we meerdere keren op wintersport geweest, waarbij we met een gezellige groep aan het eind van het seizoen in Sölden in Hotel Alpenland verbleven. Wij kwamen elke dag net op tijd voor het eten binnen, maar wel na de après-ski, met als gevolg dat we na dag 2 al uit het restaurant verbannen werden en in een aparte zaal gezet werden. We waren te luidruchtig, oftewel te gezellig. Op dag 4 schoven meerdere andere vaste gasten bij ons aan in de aparte zaal, want het restaurant werd te ongezellig (foto 2 en 3).

    Ook verschillende weekendjes weg waren altijd gezellig. Zo zijn we met zijn allen naar Parijs geweest, waar we gezellig de toerist hebben uitgehangen, waar de mannen met balletje-balletje zijn opgelicht en op de meiden gemopperd werd omdat ze hun geld hadden uitgegeven aan een leuke karikatuur (foto 4).

    Ook niet te vergeten waren de draai-avonden van Ruud en Frank met hun drive-in-show Star Light. Een bijzondere anekdote is de feestavond op de school van Felix, waar geëxperimenteerd werd met het tussendoor korte fragmentjes laten zien van porno, tussen de videoclips door. Daar hebben jullie geleerd dat gratis drank en de tijd bewaken niet heel goed ging. Toen de drank in de man was en een leraar vroeg om de film nog eens aan te zetten, werd de tijd vergeten en waren het geen korte shotjes meer. Felix moest zich de eerstvolgende schooldag melden bij de directie, maar kon zich er met zijn charme en vlotte babbel gelukkig uit redden (foto 5).

    Ook bij het opknappen van onze eerste auto, een 18 jaar oude Ford Taunus Coupé, was je betrokken (foto 6).

    De vrijgezellenweekenden van je vrienden sloeg je ook niet over. Er was altijd veel plezier (foto 7).

    Ook met Goorhuis zijn er diverse reisjes gemaakt. Het weekend Antwerpen wordt nog regelmatig binnen Goorhuis besproken. Jij had toen net Sylvia ontmoet en maakte van de gelegenheid gebruik om er een romantisch weekend van te maken. Je kwam goed voorbereid binnen met een mooie fles rode wijn. Deze fles liet je in de lobby op de lichte marmeren vloer vallen, waarmee ook voor de eigenaar een blijvende herinnering ontstond aan jullie romantische weekend in Antwerpen. Niet alleen bij aankomst maakten jullie indruk, ook bij vertrek. Daar waar iedereen op tijd in de bus zat om te vertrekken, waren jij en Sylvia er nog niet. Jullie waren de tijd vergeten en kwamen na ruim een uur aangehold. Het droge commentaar op het gemopper uit de bus was dat we niet hadden hoeven wachten, want je had altijd Felix kunnen bellen 😊. (foto 8)

    Vrienden voor het leven. (foto 9)

    Zoals uit de foto’s blijkt gaat onze vriendschap ver terug. Ondanks het feit dat we in verschillende fases zaten en ook andere hobby’s hadden, jij je auto’s, wij het duiken, bleven we elkaar op de belangrijke en gezellige momenten zien. Dit zijn de momenten die wij zullen koesteren en herinneren. We gaan je missen!

    Daar waar mogelijk zullen we proberen om de belangrijkste personen in jouw leven, Sylvia, Laura, Nathalie en Felix de komende tijd te helpen.

    Liefs Tanja en Ruud    Tanja en Ruud - Kamerik
    5 mei 2021

    Deel deze pagina:

   • Een fijne buurman....
    reactie 32   |   niet OK
    Lieve Sander,
    Wij hebben jaren tegenover elkaar gewoond. Wij kende jou als een fijne vent die altijd klaarstond voor iedereen. Altijd tijd voor een praatje en als hij je ergens mee kon helpen dat kon je op hem rekenen! Niet te geloven dat zo'n mooi mens zo vroeg uit het leven wordt gerukt. We hadden jou en je gezin zoveel meer gegund! Wij wensen Sylvia en de meiden heel veel sterkte met het verweken van zo'n groot verlies!
    Veel liefs Arjan & Roos Zwaan & kids

    Roos - Almere
    4 mei 2021

    Deel deze pagina:

   • Toffe vent!
    reactie 31   |   niet OK

    Lieve Sander,
    Ondanks dat we maar 3 dagen schelen in leeftijd, en de eerste jaren van ons leven dicht bij elkaar in Amsterdam woonden (we hadden bij wijze van spreken bij elkaar in de klas kunnen zitten), duurde het nog jaren voordat we elkaar via de liefde voor mooie klassiekers leerden kennen. Fantastisch zijn de herinneren aan de tochten met jou en onze vrienden door bijvoorbeeld de Eiffel, de Moezel, Luxemburg en uiteraard de Belgische Ardennen, waar we z'n lekker la Chouffe dronken, in goed gezelschap.
    Ze zeggen wel eens dat mooie auto's een ziel hebben. Als dat zo is, dan komen jouw ZX en mijn 912 dus óók in de hemel, Sander, en dan scheuren we daar over een tijdje gewoon lekker door. Voor eeuwig.
    Ik zie je daar!


    Ronald - 's-hertogenbosch
    2 mei 2021

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 30   |   niet OK
    Maatje, ik heb het geprobeerd. Fier en rechtdoor te speechen op je afscheid. Maar de emoties waren overweldigend. Ik hoop dat het een beetje is doorgekomen. Dit is in ieder geval wat ik wilde zeggen. En dat ik je nu al onbeschrijfelijk mis.
    Tot ooit maatje.


    Sander,
    Van alle plekken ter wereld om iets te zeggen is dit wel mijn minst favoriete. Geen moment had ik ooit gedacht dar ik hier ooit zou staan, en ik had hier geen moment willen staan. Want hoe raar en hoe zwaar is het om met tranen van verdriet in de ogen iets te zeggen, niet tegen, maar over, een vriend met wie ik altijd alleen maar tranen van het lachen in de ogen heb gehad. Toch sta ik hier om iets te zeggen over Sander,
    Sander, de man die ik cadeau kreeg, een fijn extraatje, toen ik een markante, ietwat luidruchtige Amsterdammer had leren kennen in de klassieke Porsche scene. Er bleek een even fijne mens als door een navelstreng verbonden bij te horen. Sander en Felix. Een olijke Siamese tweeling die na hun geboorte aan elkaar was vastgegroeid.
    Sander, een vreselijk handige donder wiens handtekening – of signatuur – voor altijd gegrift staat in mijn oude auto die hij minutieus restaureerde. De kleur van mijn bloem is een eerbetoon aan zijn vakmanschap.
    Sander, de man naar wie ik ontelbare keren ben gereisd, Geleen-Amere, een barre tocht, met een dikke riestevlaai mit sjlaagroum, een rijstevlaai, om het thuisfront gunstig te stemmen voor alle uren die hij aan mijn auto had zitten friemelen. De bakker bij mij om de hoek gaat je ook missen.
    Sander, de man met wie ik de liefde deel voor oude auto’s, van staal of polyester, voor Nena, voor dames in dirndl’s met grote balkons en grote potten bier.
    Sander, zonder wie de rit naar Italië nooit meer de rit naar Italië zal zijn.
    Het was een eer en een voorrecht om je te kennen
    Je kunt alleen maar loslaten als je kunt vasthouden. Ik houd voor altijd de gedachte vast aan je glimmende pretoogjes die me altijd direct net zo’n goede zin bezorgden als die Sander al had.
    En ooit drinken we samen weer een hele grote pot bier, daar, op een bergwei, of in een haarspeldbocht, en die wordt ons dan gebracht door een dame in een dirndl, met een heel groot balkon
    Goeie reis maat!
    Henry - Geleen
    2 mei 2021

    Deel deze pagina:

   • reactie 29
    Laila

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Laila - Hilversum

    2 mei 2021

   • Bijzonder mens
    reactie 28   |   niet OK
    Ja sander , als ik al die verhalen zo lees wat je voor iedereen betekende
    Dan ben je zeker niet voor niets onder ons geweest.
    Wat niet iedereen weet is dat je het ook Niet schuuwde om aan een huis te werken : de Akkerlaan in Bussum,
    En dan in Davos in Zwitserland een appartement verbouwen met Ruud en mij en daarna met Stanley erbij.
    Wat een feest als we dan later tussen de nette lui in ons kloffie een drie of vier gangen menu namen.
    Niet te vergeten in Almuñécar ( Spanje) waar we een appartement hebben verbouwd en de cortijlio van Nobel hebben opgeruimd ,niets was je teveel .
    Als iets aan de auto stuk was en ik je belde dan zij jij , kom maar dan gaan we het maken ‘en zo gebeurde dat dan ook .
    Alles bij elkaar ben je een geweldig en een markant mens .
    Dank je wel voor wie je bent geweest.
    Dag lieve BROER

    Peter - Neede
    2 mei 2021

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.