Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Ruud Bruijnis

21-09-195220-01-2018
   Vol liefde, bewondering en diep respect voor hem, laten we u weten dat is overleden mijn grote liefde, onze wijze vader en schoonvader.

   U kunt hier uw reactie plaatsen of uw herinnering delen.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Ruud Bruijnis - lid van ons Comité van Advies van Samen Oplopen
    reactie 77   |   niet OK
    Ruud Bruijnis, een zeer betrokken lid van ons Comité van Advies is niet meer in ons midden. We gaan zijn grote betrokkenheid, mee-denken en adviezen missen en zijn dankbaar voor wat hij onze stichting bracht.
    Samen Oplopen heeft vanaf 2013 een Comité van Aanbeveling (CvA). Ruud werd daar als één van de 6 ervaren bestuurders voor gevraagd en zei ‘ja’. Mede door zijn actieve betrokkenheid bij het bestuur van onze stichting en de adviezen die hij ons als jonge organisatie gaf, is het ‘CvA’ gaan staan voor ‘Comité van Advies’.

    Ruud wist zijn bestuurlijke talenten, opgedaan bij o.a. de KNVB als directeur amateurvoetbal, toe te passen op onze kleine stichting, die in de afgelopen vier jaar vijf keer zo groot werd. Hij sprak vaak in voetbaltermen: wat is jullie aanvalsplan, wat is jullie strategie? Waar zet je je spelers neer in het veld? Omdat hij om de hoek woonde bij de directeur, Linda Otterman, liep hij vaak even langs om mee te lezen of zijn commentaar op een stuk te geven. Hij was zeer praktisch ingesteld en wars van allerlei poespas. Als we hem een kleine blijk van dank wilden geven, wimpelde hij dat af met een: ‘geef dat maar aan iemand anders.’ Zelfs een chocoladeletter aannemen kostte hem moeite.
    Ruud was een belangrijke sparringpartner voor onze bestuursvoorzitter, Annet Roodenburg. Vaak hielp hij mee de vergaderingen voorbereiden. In november 2017 leidde hij onze heidag met zijn scherpe en opbouwende inzicht en feedback. In december 2017 was hij nog actief aanwezig bij de gezamenlijke vergadering van het Comité van Advies en het bestuur. Wij waarderen zijn betrokken inzet enorm, hij liep samen met ons op. We vinden het bijzonder dat hij zijn teruglopende energie aan ons wilde besteden.

    Ruud Bruijnis zal door ons altijd herinnerd worden als een kundig en betrokken adviseur. We gaan zijn bekwaamheid, visie en mee-denken zeker missen. Zijn overlijden is een droevig verlies voor ons CvA en onze stichting.
    We wensen zijn vrouw, zoons en schoondochters, de verdere familie en vrienden van harte veel sterkte toe met dit grote verlies.

    Comité van Advies, bestuur en coördinatoren van Stichting Samen Oplopen


    Linda - Zeist
    1 februari 2018

    Deel deze pagina:

   • reactie 76
    Eef

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Eef - Utrecht

    30 januari 2018

   • reactie 75
    Bart

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Bart - Amsterdam

    29 januari 2018

   • Sollicitatie
    reactie 74   |   niet OK
    Toen de afdelingen in 1997 werden opgeheven konden medewerkers van die afdelingen solliciteren naar een nieuwe baan binnen de KNVB organisatie. Als competitieleider van de afdeling Dordrecht solliciteerde ik naar de functie van clubondersteuner, toen een nieuw onderdeel van de KNVB.
    Hoewel ik Ruud al langer kende heb ik hem echt leren kennen tijdens mijn sollicitatiegesprek met hem. Hoe eerlijk en oprecht hij was, maar vooral hoe hij mij stimuleerde om, als ik die functie niet kreeg, mij toch te blijven inzetten voor de KNVB.
    Ik kreeg de baan van clubondersteuner en daar ben ik Ruud altijd dankbaar voor gebleven.

    Gerrit - Hendrik-Ido-Ambacht
    28 januari 2018

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 73   |   niet OK
    Ruud was een knvb-er in hart en nieren. Nog zo iemand die echt opging in zijn werk . Niets was Ruud teveel . Je kon merken dat hij een lange staat van dienst binnen de bond had, hij had een grote kennis van bijna alle onderwerpen binnen de bond en kende bijna iedereeen. Ik denk met heel veel plezier terug aan de jaren dat ik met hem heb mogen samenwerken . Toch nog veel te vroeg heeft hij het keven los moeten laten, maar hij laat heel veel mooie herinneringen na. Ik wens de nabestaanden veel sterkte met dit verlies.

    Arie - Olst
    27 januari 2018

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 72   |   niet OK
    Beste Wil en kinderen,
    In 1984 werd ik door Ruud en Han van der Zeeuw aangenomen op het secretariaat Amateurvoetbal. Voor mij een beslissing waarvoor ik Ruud nog steeds dankbaar ben. Wat hebben we in die jaren veel plezier gehad of het nou ging over zijn liefde voor NAC (en Saestum natuurlijk) of over het dagelijkse werk en de mensen die er bij en rond de KNVB bij betrokken waren. We waren jarenlang collega's en in sommige jaren was Ruud mijn leidinggevende, maar dat maakte niets uit voor de prettige manier van samenwerken. De KNVB veranderde en aan die noodzakelijke veranderingen heeft Ruud een grote bijdrage geleverd. Ik kijk met veel dankbaarheid terug op onze samenwerking. In de sportwereld merk ik bij collega's van sportbonden en NOC*NSF hoe respectvol en met bewondering zij over Ruud spreken. Ook voor de positie en de ontwikkeling van de sport heeft Ruud enorm veel betekend. Wat zullen jullie hem missen! Een prachtmens is niet meer, maar blijft in veler harten! Heel veel sterkte om dit niet te bevatten verlies te dragen!
    Henk van de Wetering, Woudenberg.


    Henk - Woudenberg
    27 januari 2018

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 71   |   niet OK
    Toen ik in 1992 bij de KNVB kwam werken in Alkmaar wist ik van naam wie het was de directeur. Maar in het echt zagen wij hem niet veel. Ik weet dat ik heel erg tegen hem op keek met hem spreken deed je toen niet. Door de reorganisatie kwam ik in Amsterdam en daar moest hij langs mij om naar binnen te komen vanaf die tijd maakte wij bijna altijd een praatje met elkaar. Ik vond het heel fijn dat hij mij het gevoel gaf dat ik er toe deed en ook een belangrijke schakel was, wij deden het allemaal samen. Grote schrik toen hij ziek werd en afscheid nam van zijn werk. Ik stuurde hem een kaartje of een email wat hij waardeerde. Via Hans hoorde ik wel hoe het met hem ging. Na mijn gedwongen ontslag gaan de wegen dan nog verder uit elkaar helaas. Ik wil vanaf deze plek laten weten dat ik je een fijne menselijke directeur heb gevonden met veel kwaliteit. Heel veel sterkte voor de familie. Maar onthoud wat in je hart zit raak je nooit kwijt.
    Tonneke Lensen-Broersen.

    Tonneke - Schoorl
    27 januari 2018

    Deel deze pagina:

   • Ruud Bruijnis: professional en liefhebber, in meer opzichten
    reactie 70   |   niet OK
    Het bericht van het overlijden van Ruud Bruijnis overviel me. Ik was weliswaar op de hoogte van zijn ernstige ziekte, maar meende dat het - na zijn definitieve aftreden als directeur van het amateurvoetbal bij de KNVB - toch wat beter ging. Niets blijkt minder waar. Ruud heeft op veel te jonge leeftijd afscheid moeten nemen van zijn gezin, familie en vrienden, binnen en buiten de voetbalwereld. Ik heb Ruud Bruijnis goed leren kennen, aanvankelijk in de jaren dat ik als voorzitter van de Afdeling Nijmegen van de KNVB af en toe in Zeist kwam, later als voorzitter van het Bestuur Amateurvoetbal. Het waren de jaren 1990 tot 1996, de periode, waarin de omvorming van de 20 afdelingen naar 9 en later 6 districten vorm kreeg. Ruud heeft daarin een belangrijke rol gespeeld, ook en vooral door de professionalisering van de hele KNVB. Hij was en blijft het toon- en voorbeeld voor andere sportbestuurders. Eigenschappen als gedrevenheid en verbondenheid maar ook inzicht, kennis en deskundigheid wist hij te koppelen aan inzet en bescheidenheid. Het was een voorrecht om Ruud te ontmoeten en van dichtbij mee te maken in de jaren 1991 tot 1996, toen ik regelmatig in Zeist was. Daarna zagen en spraken we elkaar veel minder, de laatste keren bij de jaarvergadering van De Zwaluwen. Ik herinner me vooral zijn hartelijkheid en ook zijn belangstelling voor wat ik zelf - buiten de voetbalwereld - deed. Zijn gezin moge zich getroost weten door de waardering van talloze fans, vrienden en kennissen, binnen en buiten de KNVB.

    Ad Lansink, voorzitter Bestuur Amateurvoetbal 1990 - 1996

    Ad - Nijmegen
    27 januari 2018

    Deel deze pagina:

   • reactie 69
    Ton

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Ton - ZEIST

    27 januari 2018

   • Rust zacht
    reactie 68   |   niet OK
    Geen woorden voor...Dag mooi mens,rust zacht!!
    Heel veel sterkte voor zijn dierbaren!!

    Lydia en Ted - Zeist
    26 januari 2018

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.