Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Ron Borsboom

02-10-196104-03-2023
   Dit is een algemene kennisgeving om u op de hoogte te brengen van dit verlies. U kunt dit bericht delen met andere bekenden. Naast informatie rondom het afscheid kunt u hier ook zelf reageren. Uw herinnering, reactie of condoleance wordt zeer op prijs gesteld.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Do not stand at my grave and weep.
    reactie 25   |   niet OK
    Do not stand at my grave and weep
    I am not there. I do not sleep.
    I am a thousand winds that blow.
    I am the diamond glints on snow.
    I am the sunlight on ripened grain.
    I am the gentle autumn rain.
    When you awaken in the morning's hush
    I am the swift uplifting rush
    Of quiet birds in circled flight.
    I am the soft stars that shine at night.
    Do not stand at my grave and cry;
    I am not there. I did not die.

    Gedicht van Mary Elisabeth Frye

    Anja - Schiedam
    8 november 2023

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 24   |   niet OK
    Lieve Tjarda, Vreni en Olaf,
    Van harte gecondoleerd met het verlies van jullie Ron.
    Veel liefde, warmte, kracht en steun gewenst voor de toekomst.
    Liefs,
    Willemien Meijering
    Groningen

    Willemien - Groningen
    14 maart 2023

    Deel deze pagina:

   • reactie 23
    Patrick

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Patrick - Den Bosch

    14 maart 2023

   • Het maximale eruit halen
    reactie 22   |   niet OK
    "Het maximale eruit halen"
    Dat kenmerkte voor mij Ron Borsboom. Of het nu ging om het werk, of in zijn leven. Ron wilde altijd het maximale eruit halen.
    En dat ging hem geweldig af. Veel innovaties gebracht en prestaties geleverd op zakelijk gebied. Vele discussies in zijn voordeel beslecht, door toepassing van een ijzeren logica.
    Via het ultieme understatement: “ Ik ben natuurlijk maar een eenvoudige mechanical engineer, maar ...”, kwam er tijdens een discussie een vraag, die menig expert deed verbleken.
    Waar zelfbenoemde experts zich graag omhullen met complexe begrippen en woorden, zorgde Ron voor een helder betoog, onnavolgbaar volgbaar.
    We missen je logica, je kennis, je drive, maar vooral missen we Ron.
    Overal het maximale eruit halen, zich omringend met mooie spullen en mooie ervaringen. Het gezin op de eerste plaats.
    En minimaal 1 guilty pleasure: het raampje open in de tunnel.
    Harry Wolters

    Harry - Bellevue
    14 maart 2023

    Deel deze pagina:

   • Alpen, Honden en Dieselmotoren
    reactie 21   |   niet OK
    Lieve Tjarda, Olaf en Vreni,
    We herinneren Ron in vele momenten, met een drankje, bij de BBQ in Helmond maar vooral in Oostenrijk. Inspiratie bron voor onze honden - na het oppassen op Max als jullie gingen zeilen of een weekende naar Londen waren. Onze voorliefde voor Zwisteland wist je om te buigen naar Oostenrijk - vele jaren skiplezier gehad. Zelfs in de zomer werd een biertje (bij de caravan) vaste prik. Daarnaast een inspirerende collega, in de afgelopen 20 jaar bij DAF.
    Veel sterkte voor jullie in de komende tijd.
    Jantine en Ad Knobbe

    Jantine en Ad - Eindhoven
    14 maart 2023

    Deel deze pagina:

   • De Weg naar de Toekomst
    reactie 20   |   niet OK
    De drijvende kracht, een motoren man. Ron heeft ons de weg gewezen naar de toekomst. Hij was er van doordrongen dat er een weg is en dat deze getoond moest worden. We hebben zijn visie met vereende krachten mogen realiseren. We zullen hem bevlogen voortzetten.
    Peter, mede namens H2-ICE Team TNO

    Peter - Helmond
    13 maart 2023

    Deel deze pagina:

   • Dankbaar voor de mooie momenten samen met onze buren
    reactie 19   |   niet OK

    Lieve Tjarda, Olaf en Sam, Vreni en Daan,

    We gaan onze lieve buurman Ron missen. We hebben samen genoten van lekker eten, drinken en de liefde voor onze honden. Veel mooie en zeer verdrietige momenten gedeeld. We zijn erg dankbaar voor de mooie herinneringen. We leven erg met jullie mee.

    Heel veel liefs en knuffels van Isa, Sanne en Anne-Mieke


    Anne-Mieke, Sanne en Isa - Helmond
    13 maart 2023

    Deel deze pagina:

   • Herinneringen bij Stork-Wärtsilä en DAF
    reactie 18   |   niet OK
    In 1992 kwam ik als afstudeerder werken in Zwolle, bij Stork-Wärtsilä Diesel en heb daar aansluitend mijn eerste baan gehad. Ik heb daar met Ron veel gepraat over het minimaliseren van brandstofverbruik en emissies van scheepsmotoren. Van spoeldiagrammen, drukpulsen in de uitlaat die de ademhaling van de motoren verstoren en het bepalen van het wrijvingslijnnulpunt tot de wrijving van zuigerveren langs de cilinderwand en het klotsen van olie in de zuigers. Vooral het vergelijken met de andere motoren in de groep was belangrijk, het snappen van de details en het uitzetten van plannen om te verbeteren. Typerend voor de grotere motoren is dat je alles goed moet doordenken, want testen kan niet altijd. Ik heb daar veel van Ron geleerd, vooral het continu willen verbeteren en de push voor een beter resultaat.
    Toen ik eind jaren 90 bij DAF ging werken, kwam ik Ron daar na een paar jaar weer tegen. Wat mij het meeste bijstaat zijn de gesprekken die gingen van het snappen waarom de uitlaten in Europa beter vierkant zijn en in de USA beter cilindervorming, tot het risico van schadelijke emissies bij het toepassen van koper zeolieten in de katalytische coatings van keramiek delen in de uitlaat. Het vermogen van Ron om zowel over de kleinste details mee te praten als de hoog-over strategie te sturen vond ik indrukwekkend. We waren het vaak eens, soms ook niet natuurlijk, maar werden door Ron enorm gemotiveerd om het beste uit onszelf te halen.
    Met warme gevoelens en veel respect denk ik terug aan de samenwerking met Ron. Daar merk ik tot op de dag van vandaag nog de positieve effecten van.

    Ted Straten

    Ted - Grave
    13 maart 2023

    Deel deze pagina:

   • Herinneringen Appingedam
    reactie 17   |   niet OK
    Ron en ik zijn vrijwel gelijk, begin tachtiger jaren, begonnen bij Brons in Appingedam. Brons maakte primair motoren voor de kustvaarders op de Noord- en Oostzee. Ondanks dat er maar 200 mensen werkten was het een complete motorenfabriek met motoren van eigen ontwerp en ook een eigen gieterij voor bv de motorblokken.
    Daarnaast werden nog specifieke motoren gebouwd in licentie.
    Zo was Ron bezig met de ontwikkeling en afstemming van duikboot motoren en ik met gasmotoren voor toepassing in o.m. ziekenhuizen.
    We zaten naast elkaar in de “tekenkamer”, als jong garde.
    De sfeer was heel goed en omdat Brons zo klein was kreeg je heel veel mee van wat er bij Brons gebeurde. Toen al lagen nog steeds relevante problemen zoals Turbo charger matching, EGR en toepassing van zwavelhoudende brandstoffen op ons bord. In die tijd hebben we met vallen en opstaan veel geleerd, ook in de praktijk.

    Ron en ik woonden allebei in het westen. Overnachten was aan de orde van de dag. Ik herinner me de vele goede avonden in Ekenstein en het wapen van Appingedam. Zijn liefde voor wintersport was toen ook al heel duidelijk. En het ging toen nog niet over een Ferrari maar over een Ford Escort.
    Ook aan het uitgaan in Groningen met zijn vieren heb ik goede herinneringen.
    Eind tachtiger jaren stopte Brons en gingen we ieder ons weegs.

    Na enige omzwervingen was DAF voor ons allebei onze laatste werkgever.
    De steun, die je me ook bij DAF gegeven hebt, zal ik niet vergeten. De Belgische militaire tender hadden we niet kunnen indienen zonder jouw steun.
    Bij mijn presentaties aan de Board kwam jij af en toe terug op ons gezamenlijk verleden bij Brons. Dat deed me erg goed.

    Beste Tjarda, Vreni & Daan en Olaf & Sam gecondoleerd met het overlijden van Ron en heel veel sterkte in de komende tijd.

    Jan Jeen - Nijmegen
    11 maart 2023

    Deel deze pagina:

   • Rust zacht lieve Ron
    reactie 16   |   niet OK

    Lieve Tjarda, Vreni en Daan, Olaf en Sam,

    Van harte gecondoleerd met het overlijden van Ron, jullie vader en jullie schoonvader.

    We hebben Ron leren kennen op de trainingsavonden van wedstrijdskiteam De schans. De kinderen allemaal aan het trainen en wij als ouders toekijken. En op vrijdagavond was dat altijd heel gezellig. Zo ook iedere jaar met alle kinderen en een aantal ouders als begeleiding naar de NK sneeuw in Oostenrijk. Ron was daar ook altijd bij en kon de kinderen heel goed begeleiden tijdens de trainingen maar vooral tijdens wedstrijden wanneer ze boven op de berg lang moesten wachten voordat ze aan de beurt waren. De rust van Ron werd dan overgebracht op de kids en dat werkte goed.

    Zo ook reden we in een busje in Oostenrijk van hotel naar de wedstrijd en raakte in een flinke slip. Ron zat aan stuur en wist het busje op perfecte manier op de weg te houden. Later vertelde Ron dat hij dit geleerd had tijdens een speciale sliptraining in Noorwegen.
    Via Ron en Tjarda werden wij ook gewezen op een mooi appartement in Konigsleiten, daar zijn we nog steeds erg blij mee. We hebben daar inmiddels al vele gezellige jaren meegemaakt met vele vrienden vanuit het skiteam.

    Lieve Tjarda, Vreni en Daan, Olaf en Sam, wij wensen jullie heel veel sterkte toe met dit grote verlies van Ron.

    Veel liefs, Toin en Monique, Tim en Sandra, Luc


    Monique en Toin - Veghel
    10 maart 2023

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.