Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Roel Gathier

31-01-195314-03-2016
 

Voeg uw reactie of herinnering toe met:

Tips over condoleren of herinneringen delen?

 • reactie 44
  Teije

  Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


  Teije - Anna Horstinkstraat 120, 1382 MN Weesp

  28 maart 2016

 • Veel te vroeg ....
  reactie 43   |   niet OK
  Lieve Wilma en kinderen,

  Gecondoleerd met het grote en veel te plotselinge verlies van Roel. Nog steeds is het heel onwerkelijk dat Roel er niet meer is. Nog dagelijks op het werk hier bij OCW hebben mensen het erover. De afscheidsdienst afgelopen vrijdag was erg indrukwekkend, verdrietig en ook heel mooi, en geeft wel aan hoe geliefd Roel bij iedereen was. Roel was altijd heerlijk opgewekt, gelijkmatig en enorm charismatisch. Ik heb met heel veel plezier met en ook voor Roel gewerkt.
  Ik wens jullie heel veel kracht om dit enorme verlies een plekje te geven en koester de vele mooie lieve herinneringen aan Roel, een hele bijzondere fijne man .....

  Liefs Elvira

  Elvira - Zoetermeer
  25 maart 2016

  Deel deze pagina:

 • Persoonlijke reactie...
  reactie 42   |   niet OK
  Roel played a very important role in the establishment in Dwingeloo of the Joint Institute for Very long baseline interferometry in Europe (JIVE) while he was working in de Ministerie van Onderwijs en Wetenschappen. In 1990, MinO&W was already behind the idea of a large data processor for the European VLBI Network in Dwingeloo and used an opportunity of a bilateral meeting between Minister Jo Ritzen and Herbert van Curien, his equivalent in France, to agree to fund the correlator with other European partners. Roel was the "point man " in Min OW, and with his hard work, enthusiasm, and good humour he made it work. He organised a meeting in 1991 in Den Haag, and agreement was reached with France, UK and Sweden. And away we went... JIVE was established as a Stichting in 1993 and the data processor was opened in 1998.
  I'm very sad that Roel is no longer with us. He will be greatly missed.

  Richard Schilizzi (former Director of JIVE)

  Richard - Manchester, UK
  24 maart 2016

  Deel deze pagina:

 • Thanks.
  reactie 41   |   niet OK
  It was very sad and surprising for us that you passed away so suddenly. We, all the Hitomi (Astro-H) SXS team in Japan, will remember all your support on the collaboration, in particular on the MXS HVPS. We are obtaining nice data which we wanted to have shown you.

  Kazuhisa - Tokyo, Japan
  23 maart 2016

  Deel deze pagina:

 • veertig jaar een goede collega
  reactie 40   |   niet OK
  Midden jaren '70 kwam Roel als student op het Laboratorium voor Ruimte Onderzoek aan de Beneluxlaan te Utrecht met ons werken: altijd betrokken en gezellig. Jaren later kwam hij bij ons terug als adjunct-directeur van wat inmiddels SRON was gaan heten. In de verhouding was niets veranderd: altijd betrokken en constructief. Hij leek de eeuwige jeugd te hebben. Zijn veel te vroege overlijden is onbegrijpelijk en onwerkelijk. Iedereen zal hem blijven missen.

  Karel A. van der Hucht,

  Karel A. - 3971 ST Driebergen
  22 maart 2016

  Deel deze pagina:

 • reactie 39
  Linda

  Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


  Linda - Loenen

  22 maart 2016

 • Treurnis om het heengaan van een grote meneer
  reactie 38   |   niet OK
  Wanneer ik in mijn colleges aan mijn studenten plaatjes toon van planetaire nevels, dan zeg ik hun dat ze die kleurenpracht moeten zien als een laatste eerbetoon aan een verdienstelijke ster. Dat zal ik blijven doen, maar voortaan zal ik bij mezelf dan ook telkens aan Roel denken.
  We zijn generatiegenoten, en zo mocht ik de ontwikkeling van zijn voortreffelijke loopbaan meemaken. Eerst als enthoesiaste onderzoeker, later als voortreffelijke Nederlandse afgevaardigde in ESA'a SPC, de laatste jaren als directeur bij SRON. Telkens dezelfde Roel: constructief, verfijnd, collegiaal, een heerlijke mens, ten dienste van een groots project.
  De schok bij zijn plotse heengaan is dan ook immens. Het verlies voor de sterrenkunde is groot, maar wat moet dat dan zijn voor zijn nabestaanden? Aan hen bied ik mijn intense medeleven aan, en in stilte bid ik dat zij troost en sterkte mogen vinden.
  Vanuit Vlaanderen dank aan Roel voor wat hij betekend heeft en blijft betekenen.

  Christoffel - Tremelo (Belgie)
  21 maart 2016

  Deel deze pagina:

 • reactie 37
  Karin

  Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


  Karin - Zeist

  21 maart 2016

 • Wat een schok...
  reactie 36   |   niet OK
  Beste familie Gathier en beste medewerkers van SRON,
  Helaas kon ik niet op de begrafenis van Roel zijn; daarom deze reactie. Op de allereerste plaats oprecht gecondoleerd met het verlies van Roel. Het was een grote schok voor mij toen ik een email kreeg over het overlijden van Roel. Wij waren immers ongeveer even oud en ik had niet eerder van zijn gezondheidsproblemen gehoord. Het is ook onbegrijpelijk dat iemand in zo korte tijd kan wegvallen.
  Roel en ik hebben jarenlang heel goed samengewerkt op het gebied van het atmosfeeronderzoek, waar KNMI en SRON beide PI-instituten zijn. We trokken samen op om geld voor nieuwe satellietinstrumentatie beschikbaar te krijgen en om de industrie die de instrumenten bouwt, goed aan te sturen. Ik herinner me nog goed de vele vergaderingen hierover waar we samen aan deelnamen. Wat ik daar uit over houd is dat Roel altijd echt uit liefde voor de ruimtevaart handelde en zich altijd integer opstelde, ook als er wel eens iets speelde tussen SRON en KNMI. Wij konden goed met elkaar opschieten, zakelijk, maar ook persoonlijk; het was fijn om met hem samen te werken. Ik besef nauwelijks dat hij er niet meer is, maar zo wil ik me Roel herinneren!
  Ik wens u als zijn familie en de medewerkers van SRON veel sterkte om dit grote en plotselinge verlies te dragen

  Frits Brouwer, oud-hoofddirecteur KNMI

  Frits - Heemskerk
  21 maart 2016

  Deel deze pagina:

 • a clear mind
  reactie 35   |   niet OK
  I am very sad of the loss of Roel. I did like working with Roel at SPC. We always had constructive, straightforward and useful discussions. Roel had always in mind the scientific objectives of the program while being very attentive to people. We will miss him.
  Fabienne Casoli

  Fabienne - CNES
  21 maart 2016

  Deel deze pagina:

Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

Plaats een reactie

Inspiratie nodig voor uw reactie?


De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.