Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Rob Evers

01-12-194715-04-2020
   Selwyn en Lotte voelen zich heel erg gesteund als u een mooie herinnering aan, foto van of leuke anekdote over Rob hier wil plaatsen.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • reactie 25
    Rob Evers

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Rob - Boskoop

    22 mei 2021

   • De gave van het verstaan
    reactie 24   |   niet OK

    Ook na een maand is het moeilijk te beseffen dat Rob er niet meer is. Als dat al zo is voor ons, hoeveel te meer zal dat dan gelden voor jullie, lieve achterblijvers.

    Rob wàs er altijd, precies zoals jullie hem schetsen op de kaart: bescheiden, lief, behulpzaam - en uiteraard met de andere kwalificaties die jullie noemen. Ik zou er graag nog ééntje aan willen toevoegen. Want toen ik dik dertig jaar geleden voor het eerst aan de Leonardostraat kwam, was mijn eerste indruk: wat een vriendelijke, maar vooral originele man.

    Hij wist veel en wist daardoor wat hij níet wist. Hij stelde bijzondere vragen met originele invalshoeken. Hij was net zo geïnteresseerd in mijn werk als in mijn auto - dat was een Franse. Zijn liefde voor groen wordt terecht veel geroemd - maar ik heb verder nog nooit iemand ontmoet die op zijn Amsterdamse zolder de motor van een kapotte wasmachine bewaarde om daar ooit een bijzonder nuttig nog nader uit te vinden apparaat mee te bouwen.

    Met Rob hebben we vooral het leven gevierd. We herinneren ons talloze verjaardagen en feestjes, met uiteraard lekker eten en drinken. We herinneren ons kampeervakanties, onder andere in Luxemburg waar het onverwacht zo heet werd dat Mike en Rob er samen op uit gingen om een elektrisch koelkastje aan te schaffen dat aan onze uitrusting ontbrak. Ze maakten er een hele studie van, het moest wel een goede zijn, vonden ze. Ruim 25 jaar later is het nog in gebruik.

    Uiteraard waren jullie erbij toen we lang geleden trouwden. Daarvan getuigen deze foto’s. Op de ene is Rob in gesprek met mijn broer Arjen. Oók een origineel mens. Rob had de gave om hem te verstaan.

    We blijven Rob herdenken met vriendschap en respect.


    Mike en Marjolein - Heiloo
    15 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • Rob, de plantendokter
    reactie 23   |   niet OK
    Lieve Mariëtta, Lotte en Selwyn,
    Voor alle activiteiten van SOOZ met een groen karakter konden we een beroep doen op Rob. Snoeicursussen, advies voor geveltuinen en al dan niet zieke planten. Hij keek je aan, dacht een tijdje na, lachte een beetje en kwam met een vaak onverwacht antwoord. Alles voor de gezondheid van planten, maar dat je als mens er niet op gebouwd bent om te roken... Dokters letten vaak niet goed op hun eigen gezondheid. Dat is heel erg jammer. Ik herinner mij Rob als een heel aardige man aan wie SOOZ en vele anderen veel dank verschuldigd zijn voor zijn onbetaalde en onbetaalbare inzet!

    An - Amsterdam
    10 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • Marrietta
    reactie 22   |   niet OK
    Ik wil je hierbij condoleren met het verlies van Rob. Ik heb hem niet zoveel meegemaakt. Maar de keren dat ik hem heb ontmoet herinner ik mij hem als een warm mens. Ik wens jou en de kinderen veel liefs en sterkte voor de komende jaren!
    Met warme groet,
    Dick Couzy.

    Dick - Heemstede
    2 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • Buurman
    reactie 21   |   niet OK
    lieve Marietta, Selwyn en Lotte,
    Zo raar, het besef dat Rob er niet meer is, dat ik hem niet meer tegen zal komen in de Leonardostraat, geen praatje meer op de stoep, of bij het fietsenrek voor ons huis, zoveel jaren zo gewoon en vertrouwd.
    Ik koester vrolijke herinneringen aan de tijd met onze opgroeiende kinderen. Bijvoorbeeld de verjaardagspartijtjes die ook voor de papa"s en mama's erg gezellig waren. Eén van de jaarlijkse hoogtepunten was voor mij, in de zomervakantie, de dag van , of beter, de dag vóór vertrek, van de familie Evers naar het zonnige zuiden. Het beeld van Rob , druk bezig met het uitklappen, inklappen en inpakken van de vouwwagen, die voor de gelegenheid op de stoep was gezet, staat scherp op mijn netvlies. Rob druk in de weer, zweet op zijn voorhoofd, lichtelijk gestrest, helemaal als er weer een pakket door de kinderen of Marietta naar beneden werd gebracht , waar hij, uiteraard met beleid, een plek voor moest vinden. Deze inpakceremonie was een ware happening, die een dag duurde. Supergezellig, in mijn beleving, want er was tevens alle tijd om met elkaar te babbelen, het sigaretje moest ook worden gerookt.
    Bij de straatfeesten was Rob de stille kracht; ik zie hem zo voor me , achter de bbq, bezig om iedereen van een lekkere hap te voorzien.
    Natuurlijk Rob en de planten, maar ook zijn liefde voor architectuur, historie, Amsterdam. Niet zo lang geleden hadden we het daar nog over met elkaar, bij zo'n praatje op de stoep. We spraken over al die huizen in onze buurt, die zo drastisch verbouwd worden. Het ging hem aan het hart, al dat gesloop: "de ziel wordt uit zo'n huis gehaald". We waren het roerend eens. Voortaan zal ik niet meer langs een huis in Amsterdam, waar een verbouwing gaande is, kunnen lopen of fietsen, zonder aan Rob en zijn woorden te denken.
    Vaarwel lieve Rob, rust zacht, het zal erg wennen zijn , een Leonardostraat zonder jou.
    Wil


    Wil - Amsterdam
    1 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • reactie 20
    Evelien Tragter

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Evelien - Oudesluis

    30 april 2020

   • Foto
    reactie 19   |   niet OK

    warme herinneringen aan een hete zomer met Rob in Italie...


    Peter - Amsterdam
    26 april 2020

    Deel deze pagina:

   • Rosa
    reactie 18   |   niet OK
    Als het licht van het leven ons verlaat
    treed de berusting op in de tuin.

    doet de roos ontspruiten die licht aan de schaduw zal geven
    ondanks mijn pijn zal ik licht hebben om door te gaan
    Roos, voor die lange reis

    Roos de dood keert terug tot leven.

    Ricardo Anasagasti.


    wens ieder die om Rob rouwt , heel veel sterkte toe.

    hij gaf mij advies in de kruidentuin, erg geduldig en vriendelijke man.

    hartelijke groeten, Alicia.

    Alicia - Amsterdam
    25 april 2020

    Deel deze pagina:

   • de boom van Veroneseplantsoen
    reactie 17   |   niet OK

    Rob, bedankt voor het goede advies. De boom staat er heel mooi bij. We zullen Rob elk jaar gedenken bij de bloei van deze boom
    Sterkte aan de familie van Rob


    Lucien - Amsterdam
    23 april 2020

    Deel deze pagina:

   • plantendokter, tuinontwerper, leraar
    reactie 16   |   niet OK
    Lieve familie van Rob,
    Van het gezin Evers-De Zorzi heeft iedereen wel voor SOOZ gewerkt, maar Rob heeft dat als enige onbetaald gedaan.
    Hij heeft op veel plekken meegeholpen om de buurt mooier en groener te maken en ons iets van kennis over het groengebeuren bij te brengen. Bijna altijd met veel geduld soms een beetje knorrig over zoveel onkunde.
    Rob stond altijd klaar om anderen te helpen. Hij heeft vele waardevolle adviezen gegeven, zelfs ontwerpen gemaakt die soms wel goed werden uitgevoerd en soms te gronde gingen in minder deskundige handen.
    Ik zal Rob niet vergeten, door wie hij was, door de plekken in de stad die hij heeft helpen vormgeven - voor zijn werk of als vrijwilliger. Maar ook elke keer als ik kijk naar de foto's die hij maakte voor onze bruiloft. Natuurlijk ook buiten in het groen. Zonder Rob zou de wereld er toch een beetje minder mooi uitzien.
    Dank je Rob.

    David - Amsterdam
    23 april 2020

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.