Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Rinus van Hamond

29-03-193925-06-2023
   Op een mooie zondagmorgen
   is hij toch nog onverwacht overleden.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 15   |   niet OK
    Marjan, Peggy en Marco en allen familieleden, veel sterkte met het verlies van Rinus. Rina en Toon

    rina - boxtel
    2 juli 2023

    Deel deze pagina:

   • Rinus, een prachtmens is niet meer
    reactie 14   |   niet OK

    Rinus was altijd een vaste waarde in Orkest Orventus. De nestor van de grote Orventusfamilie zal een leegte achterlaten, als musicus én als mens. . In al zijn bescheidenheid straalde desondanks zijn meesterschap uit naar alle orkestleden en dirigent. Rinus was ieders vriend en dat ging vanzelf en hij werd, zonder dat hij dat zeer waarschijnlijk zelf in de gaten had, door alle Orventusdeelnemers op handen gedragen.
    Rinus bedankt !!!
    Gerard Beijers, namens Orkest Orventus


    Gerard - Milheeze
    2 juli 2023

    Deel deze pagina:

   • Foto
    reactie 13   |   niet OK

    Beste Marjan, Peggy en Marco en overige familieleden,

    wat heeft Rinus vandaag een mooi en eerlijk afscheid gekregen. Het was indrukwekkend om mee te maken. Ik was in Elckerlyc samen met Willy vd Loo en diens echtgenote Gonnie. De gang naar Gouden Carolus hebben we niet meer gemaakt.

    Bedankt voor de rouwbrief. Die is afgelopen woensdag gedeeld op de repetitie van ons harmonieorkest dat een minuut stilte in acht nam. De kaart is ook aan alle overige leden gemaild.

    Bijgaand wat foto's uit het archief van de harmonie en Die Zwetschgenbub'n/Groot-Hofkapel. En bovendien het In Memoriam dat ik afgelopen donderdag in nieuwsblad Brabants Centrum publiceerde.

    We herinneren Rinus als een geweldige musicus die ons veel heeft gebracht. Heel veel sterkte om dit verlies een plekje te geven.

    Namens bestuur en leden Boxtel's Harmonie
    Henk v Weert, secretaris


    Henk - Boxtel
    1 juli 2023

    Deel deze pagina:

   • Onze Rinus, mijn collega
    reactie 12   |   niet OK
    Beste familie. Ik was erbij vanmorgen in Hilvarenbeek in cultureel centrum Elckerlyc en het was ontzettend mooi. Een herdenking zoals Rinus was. Ik ben vanaf 1983 een collega geweest van Rinus, als paukenist van Het Brabants Orkest. Rinus zat voor mij en was een super collega. Ik ben blij dat ik deze levensgenieter en musicus pur sang, maar bovenal "mooie mens" heb gekend. Ik wens jullie allemaal sterkte en het goede voor de toekomst. Vriendelijke groet Han Vogel

    Han - Veldhoven
    1 juli 2023

    Deel deze pagina:

   • reactie 11
    Annemarie

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Annemarie - Hilvarenbeek

    1 juli 2023

   • reactie 10
    Tom

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Tom - Hilvarenbeek

    30 juni 2023

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 8   |   niet OK
    Een warm welkom gaf Rinus me, elke keer als we elkaar ergens tegenkwamen. Wat een plezier om hem steeds te zien genieten van alle muzikale activiteiten en wat fijn dat ik daar soms aan mee mocht doen.
    Veel sterkte aan iedereen die hem nu moet missen, deze mooie mens.

    Martijne - Hilvarenbeek
    30 juni 2023

    Deel deze pagina:

   • We gaan jou enorm missen
    reactie 9   |   niet OK

    Rinus heeft Harmonie Sirena uit Hooge Mierde veel gebracht. Dertien jaar als dirigent waarbij enorme successen werden gevierd op concoursen, fantastische concerten werden gegeven en uiteraard was er ook altijd plaats om lol te hebben met elkaar tijdens o.a. de kampen en weekeindjes weg.
    Met Sirena hebben we 50 jaar Rinus als dirigent mogen vieren en dat uiteraard ook ten volle gedaan.
    Ik zelf heb Rinus pas leren kennen in 2006 toen ik bij Harmonie Sirena kwam. En onder zijn leiding ben ik in 2007 hoorn gaan spelen en ben hem altijd nog dankbaar voor het enthousiasme en de passie die hij kon overbrengen ten aanzien van muziek maken. De laatste 11 jaar heeft hij meegespeeld bij de klarinetten en heb ik hem ook naast het muziek maken leren kennen aan de "Tafel der Wijzen" waar we onder het genot van een drankje de wereld problemen oplosten.
    Rinus ik ga je enorm missen. Zowel jouw muzikaliteit als jouw persoonlijkheid met je nuchtere kijk op zaken aangevuld met een dosis humor. Dank je wel voor alle mooie herinneringen.
    Rust zacht.


    Erik - Hooge Mierde
    30 juni 2023

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 7   |   niet OK
    Marinus kwam in mijn leven in 1963, toen mijn vader mij op een zondag ochtend meenam naar een extra repetitie van de Harmonie in Vught voor het a.s. concours. Hij was als hele jonge musicus aangesteld bij de Vughtse Harmonie die tot die tijd nooit een echt bekwaam musicus als dirigent gekend hadden. Marinus lied ze muziek spelen in allerlei maatsoorten en ritme opvattingen. Maar overal zat wel een vleugje van zijn voorliefde voor Bach wel naar voren. Hij bracht The American Folk Suite van Harold Walters op de lessenaar, en For Contrasts voor Winds. van Trevor Ford, ging als een van de eerste op concours met moderne stukken van Ted Huggens. Hij introduceerde ook de zomer concerten buiten als laatste repetitie voor de zomer. Hij heeft het orkest ook omgevormd en sommige mensen op een heel ander instrument geplaatst. Zijn aanspreek titel werd DIRK en waagde het niet om hem bij zijn voornaam te noemen in de repetitie zaal of optreden. Humor had hij zeer zeker en kon soms heel doorspekt iets duidelijk maken. Veel van die man mogen leren, jammer dat hij ons ging verlaten voor nieuwe fase in zijn leven. Veel van hem mogen beleven en zodoende mogen leren. Muzikaal tot in het kleinste puntje van zijn nagel van zijn kleine teen. En niet te vergeten met heel veel respect, vanaf zijn aanstelling bij het HBO tot aan zijn pensioen zijn positie bij het orkest kunnen blijven handhaven.

    Marinus bedankt.

    Hans - Rosmalen
    30 juni 2023

    Deel deze pagina:

   • Dank je Rinus.
    reactie 6   |   niet OK
    Rinus heb ik leren kennen toen ik na 12 jaar pauze, mijn klarinet weer oppakte. Ik ging bij hem op les. Rinus heeft me muziek leren maken. Hij heeft me het plezier en genieten van muziek weer laten ervaren. Daarnaast was hij het die me bij het klarinetNsemble, Orkest Orventus en KHC nan 1839 introduceerde.
    Dank je wel Rinus, voor je liefde voor muziek en voor het leven!
    Marjan, kinderen en kleinkinderen, veel sterkte met dit grote verlies.
    Groet, Miquette van den Borne

    Miquette - Hooge Mierde
    28 juni 2023

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.