Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Riet Van Diemen - De Jong

01-04-192821-05-2020
   “Diegene die ik lief heb verlaat ik, om degene die ik lief had terug te vinden”

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 27   |   niet OK
    Als ik tante Riet belde om weer eens een keertje te komen eten zei ze steevast”meid toch, zou je dat wel doen,zo’n oud mens”. Ja hoor, dat wilden we wel. Daarna moest ze in haar agenda kijken, want had ze wel tijd? En dan hadden we weer een heel gezellig middag en avond.
    Heerlijk zo actief ze altijd gebleven is; kon overal over meepraten, had overal interesse in en wist nog veel van vroeger.
    Ze is altijd in mijn leven geweest en ik heb altijd van haar genoten. En haar zeer bewonderd om haar positiviteit, gezelligheid en sportiviteit.
    Ik zal haar missen, maar ze zal altijd een bijzonder plekje in mijn hart houden!
    Cocky den Hollander-de Koning

    Cocky - Voorschoten
    10 juni 2020

    Deel deze pagina:

   • Verhaal van Carola tijdens de afscheidsdienst
    reactie 26   |   niet OK
    TROTS

    Lieve Oma,

    Als ik aan mijn leven terugdenk en alle herinneringen die ik aan u heb sinds mijn jeugd, komt er continue één gemene deler naar voren. Dat is het gevoel van trots dat steeds weer bij mij naar boven komt.

    Trots… op de geweldige herinneringen die u mij heeft gegeven in het huis in de Weipoort.
    Ohg, wat kwam ik hier als kind toch graag. In de zomer zwemmen in de vliet, vissen op de brug en vlaggenroof spelen met de buurkinderen rondom het huis. Een kopje thee met een koekje onder de perenboom, starend naar de koeien in de polder.
    In de winter met de hele familie sinterklaas vieren rond de openhaard en iedere kerst een nieuwe wedstrijd ‘kogeltjes vinden’ in een heerlijk door u gebraden haas.
    Ronald en ik kwamen graag bij u logeren. Het was altijd een feest. Op donkerdere dagen konden wij ons uren op zolder vermaken met de stroopbussen. Het bouwen van torens en hindernis parcours was altijd geweldig.

    Trots… dat u zo lang fit en vitaal bent geweest, en dat ik daarvan heb kunnen genieten.
    Uw schaatscarrière is bewonderenswaardig. Zo trots als een pauw vertelde ik tegen mijn vriendinnen dat mijn oma van 85 jaar nog steeds elke week schaatst. In mooie klederdracht gleed u sierlijk over het ijs. Een goede techniek was voor u o zo belangrijk. Als u vertelde over het schaatsen had u twinkelingen in uw ogen.
    Wat was ik trots op u, dat u dit nog allemaal deed.

    Trots… dat u zo een sterke en onafhankelijk vrouw was.
    Ook al heeft het verlies van Opa en tante Wilma een enorme emotionele schade bij u achtergelaten, u hield u altijd sterk. U regelde uw eigen zaakjes altijd goed, had een gigantisch sociaal netwerk en trok er lekker op uit als u dat wilde. U was zelfstandig en dat beviel u prima.

    Trots… dat u altijd zo zorgzaam en gastvrij bent geweest.
    Kaarten maken en daarop teksten schrijven met de kalligrafeer pen was lange tijd een grote hobby van u. U maakte een nieuw kaartje voor alle bijzondere gelegenheden in mijn leven.
    De deur stond altijd open voor iedereen. Nooit mocht je weg zonder iets te hebben gedronken of gegeten.

    Trots… dat u zo enorm fanatiek was, maar altijd sportief.
    Ik vond dit heerlijk aan u, omdat ik zelf ook fanatiek ben. Ondanks dat ik u de laatste maanden bij het rummicubben iedere ronde opnieuw moest vertellen hoeveel stenen u mocht afpakken en met hoeveel u uit mocht gaan, was het spel nog verre van een gelopen race. U maakte mij geregeld met 4-0 in en mocht ik blij zijn als ik een avond kon vertrekken met een 2-2 gelijke stand. U kende geen genade, ook niet voor uw kleindochter. Dan vertrok ik niet met een balend gevoel, maar trots dat mijn lieve oude oma, gewoon nog in staat was mij te verslaan.

    Trots…. Dat u zo een leuke hippe oma was.
    Altijd keurig gekleed met kleurrijke jasjes, altijd vrolijk en enthousiast, altijd in voor een gezellig spelletje, altijd van de partij bij een feestje en altijd zo dankbaar en liefdevol als ik bij u was.

    Oma, U bent mijn grote voorbeeld, een vrouw zoals u, zo wil ik zijn!
    Het is goed zo lieve oma. U heeft genoten van het leven en laat een geweldige herinnering en kracht achter voor iedereen die u lief had.
    Geef opa en tante Wilma een dikke knuffel van me. Ik ga u onwijs missen.
    Ik hou van u!

    Carola - Zoeterwoude
    2 juni 2020

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 25   |   niet OK
    Beste Familie van Diemen
    Gecondoleerd met het verlies van Riet
    Wij hebben haar leren kennen heel lang geleden
    Mijn man Theo van der Helm was n.l kaasboer en jullie vader Jan kwam iedere dinsdag kaas bij ons brengen in Voorschoten, en dronk dan gezellig een kopje koffie mee
    Hij was supertrots op zijn gezin, helaas is hij veel te vroeg overleden
    Als wij daarna in de Weipoort fietsten gingen wij altijd even bij Riet langs
    Wij waren altijd welkom voor een kopje koffie
    Jullie moeder was een mooie en geweldige vrouw
    Wij wensen jullie veel sterkte met het verlies
    Theo en Imelda van der Helm
    Voorschoten

    Theo en Imelda - Voorschoten
    30 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • Jammer dat ik er niet kon zijn.
    reactie 24   |   niet OK
    Lieve Anita en verdere familie,
    Helaas moest ik op het allerlaatste moment nog afzeggen om bij de uitvaart te zijn en heeft Marga de honeurs waargenomen van ons allemaal t.w. Wim - Sjaak - Kees+ - Joke - Marga en Lidy de Jong.
    Het gaat al een paar weken niet goed met Annie en vanmorgen heb ik ze naar het Beatrix ziekenhuis in Gorinchem gebracht. Ze is weer aan de zoveelste chemo kuur begonnen en dat valt deze keer erg zwaar. We bidden maar dat alles weer goed gaat komen. ik heb van Marga begrepen dat het een hele mooie uitvaart was geweest en ik hoop dat jullie dat ook als een mooie troost in jullie harten bewaren.
    Heel veel sterkte in de komende tijd want een ding is zeker dat jullie ze gaan missen.
    Lieve groet Wim de Jong - HANK - N.Br.

    Wim - Hank
    29 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • reactie 23
    Ank van den Eshof-Versteegen

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Ank - Zoeterwoude

    29 mei 2020

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 22   |   niet OK
    Beste familie van Riet van Diemen, allereerst gecondoleerd met dit verlies. Wij als ex schoonrijders hebben goede herinneringen aan Riet, wat kon ze mooi schaatsen. Ze droeg haar klederdracht zo waardig. Het was een genot om naar te kijken. We gaan een hele lieve en mooie vrouw missen binnen de LVS.

    Bernhard en Agatha - Burg. Jaslaan 70 3319 AC Dordrecht
    29 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • reactie 21
    Fam. Versteegen

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Fam. - Zoeterwoude

    28 mei 2020

   • schoonrijden in steekdrachten
    reactie 20   |   niet OK
    Het was prachtig als Riet haar kostuum droeg, tijdens een streekdrachten op treden. Het optreden deden wij op verzoek en soms op heel mooie locatie`s , bv.. het openluchtmuseum in Arnhem. Ik was een poosje coördinator van dit streekdrachten optreden.
    Riet deed dat met heel veel gratie.

    Alie - Soest
    28 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • Aan de familie van Riet van Diemen-de Jong
    reactie 19   |   niet OK
    Lieve Anita en verdere familie,
    Ik heb jullie moeder, schoonmoeder, oma pas echt leren kennen toen ik met mijn moeder meekwam als de 4 vriendinnen van vroeger, Riet, Riet, Jeanne en Co een dagje bij elkaar kwamen. Mijn moeder is Riet van Leeuwen. Vriendinnen al vanaf de lagere school, wie kan dat zeggen. Allen de 90 en meer aangetikt. De namen waren mijn hele leven al bekend maar echt kennen deed ik ze nog niet. Ik kende jullie moeder (etc.) wel al van het schaatsen op de Noord Aa. Zwieren met mijn ooms, mijn vader en moeder ook op kunstschaatsen. Ik heb er warme herinneringen aan. Jullie moeder is zo lang actief en sportief gebleven. Ik was er van onder de indruk hoe lang zij nog aan het schoonrijden heeft gedaan. Als ik aan de vriendinnendagen terug denk was het veel verhalen over Zoeterwoude. Over iedereen en van alles. Daar genoten ze alle 4 van. Foto's bekijken, rouwkaarten (helaas) die uit de tas naar boven kwamen.
    Ik wens jullie sterkte bij het verwerken van het verlies.
    Groeten, ook namens mijn broers en zussen, Mieke Neijzen-van Mil

    .

    Mieke - Delft
    27 mei 2020

    Deel deze pagina:

   • De Landelijke Vereniging van Schoonrijders
    reactie 18   |   niet OK
    Lieve familie, wij condoleren u allen met het verlies van uw moeder, schoonmoeder, grootmoeder , voor ons is een lieve schaatsvriendin heengegaan.
    Natuurlijk heeft ze een respectabele leeftijd bereikt maar het afscheid is wel definitief.
    De herinneringen aan Riet zijn talrijk, Riet heeft al schaatsend de absolute top bereikt bij de Kampioenschappen schoonrijden. Zij was een gewaardeerd lid van de Showgroep : De Schoonrijders in de traditionele streekdrachten. Wij verzorgden de P.R. voor de Landelijke Vereniging van Schoonrijders en kregen vele malen opdrachten van de KNSB om een show te verzorgen voor de diverse jubilerende ijsverenigingen door het hele land, van het Friese Bantega tot in het Zeeuwse, we schaatsten in de havens van Medemblik, Lemmer en Hindeloopen. We genoten volop van echte Hollandse winters.
    Tweemaal per maand trainden we op de Jaap Edenbaan in Amsterdam, het bijzondere was dat bij altijd de opkomst 100 procent was. Ik had zelf het voorrecht om deze groep te mogen trainen, opgeleid door Cees Kamp. Het formatierijden eiste veel discipline en daarom was deze training ook zo belangrijk . We hebben prachtige herinneringen aan ons optreden op de Weissensee en niet te vergeten het feest voor Heineken, onvergetelijk! Mede georganiseerd door Riet haar eigen dochter.
    Riet was een stijlvolle, zeer voorkomende, hartelijke vrouw die op haar geheel eigen wijze veel tegenslagen heeft kunnen verwerken om gesterkt door haar geloof weer door te kunnen gaan, dat oogst respect.
    Lieve Riet dank voor het vele wat je ons hebt gegeven, we zullen je node missen, maar nog veel over je praten.
    Namens de schoonrijders uit de glorietijd van de streekdrachtengroep,
    Mieke Peetoom-Slooves, jullie leidster.

    M. - WINKEL
    27 mei 2020

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.