Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Riet Straatman - van Doorn

24-09-195130-07-2021
   Op deze plek hopen we zoveel mogelijk verhalen over en foto's van Riet te verzamelen. Troostberichtjes zijn natuurlijk ook altijd fijn...

   Alvast bedankt,
   Jan en familie

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Wat herinneringen...
    reactie 20   |   niet OK

    Jan - ALPHEN AAN DEN RIJN
    13 september 2021

    Deel deze pagina:

   • In Memoriam Riet
    reactie 19   |   niet OK
    Als kind ging Riet altijd naar de zondagsschool van het Leger des Heils.
    Daardoor wilde ze later ook heilsoldate worden. Dat mocht niet van haar ouders, maar die aanpak van “Soup, Soap and Salvation” is ze nooit meer kwijtgeraakt.
    Riet was altijd vol liefde voor de behoeftige medemens, en heeft ook diverse hulpzoekers en eenzamen begeleid en zelfs tijdelijk in huis gehad.
    Riet had een rotsvast geloof, dat ze nooit heeft losgelaten. Ook niet bij tegenslagen en teleurstellingen, ziekten en aftakeling. Het hielp haar door zware jaren van operaties, behandelingen, akelige onderzoeken, en door de spanning van het wachten op de uitslagen van die onderzoeken.
    Honden – honden waren haar leven. Ze kon niet zonder. “Ik heb een afwijking. Ik ben hondofiel” zei ze vaak. En: “Honden hebben een gevoelige ziel”. Ze is dan ook jarenlang trainster geweest op de Alphense Hondenclub.
    Als je haar vroeg wat ze wilde hebben voor haar verjaardag, zei ze altijd: Liefde, een BullMastiff, en een boerderijtje. Voor Bram, haar allereerste BullMastiff, zong ze elke ochtend, na het opstaan, zittend op de onderste trede van de trap,”You are my Sunshine”, van Willie Nelson. Echt elke dag.
    Maar haar kleinkinderen waren haar echte trots. Die kon ze niet vaak genoeg zien. Riet zag het hele jaar uit naar Sinterklaas. Vanaf april al liep ze overal te speuren naar kadootjes voor de kleinkinderen.
    Riet verzon altijd wat leuks. Reisbureau Rietje, noemde ik haar dan. Een rit naar het strand van Katwijk, voor een kop koffie en een lunch op een terras in de zon, met uitzicht op het strand en de zee. Ze organiseerde bezoeken aan dierentuinen, en ook een weekend in De Bonte Wever, waar alle kinderen en kleinkinderen zich dagenlang all-inclusive konden vermaken. Ze genoot altijd van die gezelligheid om haar heen.
    Riet zong graag, en is lid van diverse koren geweest. Ze fietste vaak zingend van haar werk naar huis. Ze zong altijd gekke liedjes voor de kleinkinderen. En het hoogtepunt van elk jaar was het driedaagse Muziekweekend van Opwekking, waar de nieuwe CD werd opgenomen.
    Riet is als moeder altijd thuis gebleven voor de schoolgaande kinderen.
    Toen die fase voorbij was, ging ze vrijwilligerswerk doen in de zorg. Dat vond ze zo leuk, dat ze, aangemoedigd door collega’s, de stap aandurfde om de opleiding voor Verzorgende te gaan doen. Groot was haar verbazing, dat ze zich daar als een vis in het water voelde. Groot was haar verbazing, dat ze geen enkele moeite had met studeren. Riet slaagde dan ook glansrijk voor haar examen. Huilend van vreugde rende ze op me af: Ik heb het gehaald!! Ze had, tot dan toe, in haar leven eigenlijk alleen maar gehoord dat ze voor een dubbeltje geboren was, en nooit een kwartje zou worden. Niemand die haar talenten zag, niemand die haar aanmoedigde. En omdat ze dat steeds hoorde, was ze het zelf ook gaan geloven.
    Deze doorbraak betekende enorm veel voor haar. Ze had zich bewezen.
    Ze kon wel wat!
    En daardoor kreeg ze langzamerhand ook steeds meer zelfvertrouwen. Ze ontlook, als een bloem. Ze veranderde, ze ging schoorvoetend allerlei dingen doen, die ze vroeger nooit durfde. Zoals voor zichzelf opkomen. Zoals op haar strepen staan. Zoals ergens alleen op af gaan.
    Riet bleek voor het werk in de verzorging geboren. Daar kon ze haar liefde kwijt. Op haar werk liep ze altijd te zingen, en de bewoners hoorden haar al op afstand aankomen: “O, daar komt zuster Riet, ik hoor haar al zingen”.
    Ze was op haar werk ook zeer gezien onder haar collega’s. Die noemden haar gekscherend Moeder Overste. Er is ooit een profetie over haar uitgesproken, dat ze moeder zou zijn voor vele vrouwen. En zo ging dat ook, en niet alleen op haar werk.
    Het is dan ook ontzettend wrang, dat ze, nadat ze eindelijk haar draai had gevonden, slechts een paar jaar dit werk heeft kunnen doen. Ze werd vanwege haar zware voortschrijdende reuma en artrose voor 100% afgekeurd.
    Riet heeft ook een jaar of 9 lang gestreden tegen kanker. Ondanks operaties, zelfs tweemaal met een robot, ondanks bestraling, ondanks ingrepen, soms zelfs met radioactief materiaal, bleef ze altijd moedig en strijdlustig. “Mevrouw wil al haar kleinkinderen nog groot zien worden”, stond bij elke dokter bovenaan in het dossier. Maar desondanks ging het het laatste jaren langzaam bergafwaarts, met name door haar afnemende mobiliteit, en de toenemende vermoeidheid.
    Maar ondanks dat haar wereld steeds kleiner werd, bleef ze altijd positief.
    Ze was elke dag weer blij met ons huisje aan het water, met de zon, de bomen, en de vogels. We hadden gehoopt, dat we zo nog jaren door hadden kunnen gaan.
    Het is dan ook erg wrang dat er opeens een ander acuut probleem opdoemde, dat haar fataal geworden is.
    Riet was mijn houvast in het leven, en ik die van haar. Zoals het hoort.
    Dank je wel Riet, voor al die mooie jaren. Voor al die mooie herinneringen.
    Bedankt voor je liefde, je wijsheid, en je geduld.

    Jan - ALPHEN AAN DEN RIJN
    13 september 2021

    Deel deze pagina:

   • Foto
    reactie 18   |   niet OK

    Riet in haar gloriejaren. Lang haar, haarband, gympen, lachend. Mooier kan niet.


    Jan - Alphen aan den Rijn
    10 augustus 2021

    Deel deze pagina:

   • Favoriete van Rietje
    reactie 17   |   niet OK

    Dit was Bram toen hij 5 maanden was. Foto gekregen van Riet.
    You are my Sunshine


    Tineke - Scheemda
    8 augustus 2021

    Deel deze pagina:

   • Foto
    reactie 16   |   niet OK

    Eerste puppy bezoek van Jan en Riet (één van de vele) 1999 het nest waar later Bram (Ringo) uit gekozen werd.


    Tineke - Scheemda
    8 augustus 2021

    Deel deze pagina:

   • Muziek
    reactie 15   |   niet OK

    Tijdens de vele bezoekjes van Jan en Riet hebben ze voor mij een CD meegenomen, omdat ik fan van Joe Cocker ben. Tijdens de uitvaart van Riet is dit nummer gedraaid. Bij het horen van dit nummer zal Riet altijd in mijn gedachten zijn.

    carl - Scheemda
    8 augustus 2021

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 14   |   niet OK
    Lieve Riet was een zeer groot liefhebber van de Bullmastiff.
    Eigenlijk vond ze alle honden wel leuk, maar de Bullmastiff het meest. Dat zijn honden met een gevoelige ziel zei ze altijd.
    We kwamen 22 jaar geleden met Jan en Riet in aanraking. Wij woonden in Nieuwekoop en hadden een nestje puppy’s liggen. David had rijles bij mij en vertelde dat zijn moeder gek was op honden.
    Al gauw kwamen Jan en Riet puppy’s kijken. Riet was meteen verliefd en slaakte speciale kreetjes uit van verwondering (blijdschap). Elke zondag na de kerk kwamen ze langs, 8 weken lang. Ze wilden graag een pup. Ze zijn zo lief zei Riet, ik kan niet kiezen, elke keer wilde ze weer de één en de andere keer de ander. Liefst neem ik ze allemaal. Uiteindelijk is het na veel wikken en wegen Bram (Ringo) geworden.
    We bleven uiteraard contact houden. Elke keer als wij een nestje hadden kwam Jan en Riet puppy’s snuiven, want Riet vond de geur zo lekker. Dat is al die jaren gebleven. We zijn naar Groningen verhuisd. Jan en Riet leerde ook Groningen kennen en de caravan werd op de naburige camping geparkeerd. Wanneer we puppy’s hadden kon Riet nog vaker even komen kijken. Helemaal naar Groningen rijden maakte voor Jan en voor Riet in het bijzonder niets uit, want elk nest waren ze present. Als het aan Riet lag wilde ze een huis vol met Bullen. Gelukkig was Jan er die soms op de rem trapte, want anders………
    Zo ook ging ik (Carl) met Jan en Riet naar de honden show in Poznan (Polen). Wat een belevenis. Ik achterin de auto met 3 kwijlende Bullen. Star, Moos en Bram. Slapen deden we bij Andrej een Pool die ze ontmoet hadden op een rit met Terrein rijden. Hij had ook een Bullmastiff.
    We sliepen op een kamer, Jan en Riet in een tweepersoonsbed en ik in een tuinstoel. Als ik er nog aan denk heb ik nog rugpijn, maar het was een prachtige belevenis. Dit zijn leuke herinneringen die ik koester.
    Wij herinneren Riet als zeer warmtevol, begrip vol, blijmoedig en altijd optimistische vrouw.
    Carl en Tineke Werter


    carl - Scheemda
    8 augustus 2021

    Deel deze pagina:

   • No scars in Heaven
    reactie 13   |   niet OK

    Als een geliefde lijdt, gaat door merg en been. Al zoveel jaren ging mijn moeder gebukt onder zoveel ziektes, en elke keer ging ze weer de strijd aan. Wat een vechtlust.
    Het vedriet is groot, met slechts 1 troost; mama is nu op die plek, waar nooit meer rouw, nooit meer tranen, nooit meer lijden en nooit meer nood zijn. Tot weer ziens mam. Cindy

    Cindy - Twente
    7 augustus 2021

    Deel deze pagina:

   • Gecondoleerd
    reactie 12   |   niet OK
    Beste Jan en familie,

    Gecondoleerd met het verlies van Riet.
    Wij wensen jullie veel sterkte.

    Hannie en Kees Kompier
    Uranusstraat 506
    (Oud leden van Golden Oldies)

    Hannie en Kees - Alphen aan den Rijn
    7 augustus 2021

    Deel deze pagina:

   • Foto
    reactie 11   |   niet OK

    Jan - Alphen aan den Rijn
    6 augustus 2021

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.