Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Richard Jansen

27-05-196631-03-2022
   Dit is een algemene kennisgeving om u op de hoogte te brengen van dit verlies. U kunt dit bericht delen met andere bekenden. Naast informatie rondom het afscheid kunt u hier ook zelf reageren. Uw herinnering, reactie of condoleance wordt zeer op prijs gesteld.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Richard is er niet meer...
    reactie 39   |   niet OK
    Lieve Richard, wat ben ik geschrokken gisteren, daar stond ik met mijn zware koffer, die jij altijd de trap op droeg. Moeder vroeg of ze me kon helpen: ik zei: 'Is Richard er niet?'...
    Ruim 6 jaar kwam ik elke 7 weken langs als medisch pedicure. Ik kwam daar als professional, maar na 48 bezoeken door de jaren heen krijg je toch een band. Zeker met Richard en zijn moeder, altijd hartelijk en gastvrij. Richard sjouwde mijn koffer drie trappen op, maakte van die lekkere speciale koffie voor mij én ik mocht altijd zijn nieuwe Baantjer boek lenen. Richard zei: Neem maar mee, ik lees m later wel. Bij de deur stond dan een tas voor me klaar met nog wat sportlectuur voor mijn man en strips voor mijn zoon erbij. Richard was ook heel handig, dat zag ik wel aan alle mooie dingen die hij had gemaakt. Daarom vroeg ik of hij ook voor mij een inbouwkast wilde maken, dat heeft hij gedaan, samen met Appie.
    Op een dag had ik een nieuwe deur, die ik via via had gekregen. Hele mooie deur, maar net te lang. Richard wilde deze wel even korter maken. Nog voordat ik de koffie klaar had, had hij de deur al klaar. Wat moet je ervoor hebben Richard, mwahh het was zo weinig werk, het is wel goed zo. Gelukkig had ik donkere chocolade van Rodenburg gekocht, daar was hij toch wel blij mee. Donkere chocola uit de koelkast!
    Gisteren heb ik de koffer alleen omhoog gesjouwd, de geleende boeken mocht ik houden, ze krijgen een speciale plek. Van schrik wist ik eigenlijk niet wat moet ik moest en dat gebeurt me niet vaak.
    Onder in het trappen huis riep ik luid en een beetje verbaasd: Is Richard er niet? Nee, zei moeder, Richard is er niet meer...helemaal niet meer........ Onbegrijpelijk, oneerlijk en zo intens verdrietig. Lieve Richard dankjewel voor al je hulp, je humor en gezelligheid.

    Nienke - Haren
    17 mei 2022

    Deel deze pagina:

   • Oud collega en meer
    reactie 38   |   niet OK
    Afgelopen weekend kreeg ik het ongelofelijke trieste bericht dat je overleden bent Richard, ik kon het niet geloven, zo jong!
    Wij hebben een lange tijd samen gewerkt bij Jurriens Noord we zijn samen begonnen bij het pepergasthuis . Met uitvoerder Jaap aap die we de gek aan steekte. Op vrijdag middag naar de poelestraat een grote cola en grote shoarma eten. Wat een feest, we hadden altijd lol samen maar hard werken. Maar ook naast het werk kwamen we elkaar tegen in bar players.
    Toen ik mijn eerste huis verbouwd had heb ik je uitgenodigd, je zei; ik kom alleen als je een fles Bacardi hebt, en die had ik en je was er met je vrolijk voorkomen. Richard je was een harde werker, sociaal en altijd vrolijk, maar je kon ook duidelijk zijn. Ik hebt veel van je geleerd!
    Ik wens de familie heel veel sterkte!
    Marcel van Santen


    Marcel - Assen
    12 april 2022

    Deel deze pagina:

   • Richard - de schok is groot
    reactie 37   |   niet OK
    “Richard is dood!” Richard?! Zoveel Richards ken ik niet. Haastig zoek ik mijn geheugen af. Geen moment denk ik aan Richard, die handige vent die de afgelopen jaren regelmatig klussen bij ons uitvoert. Lampen ophangen, een kast in elkaar zetten. Met speels gemak pakte hij ook de lastige zaken aan, onderwijl honderd uitpratend. Die Richard? Ik kan het me gewoon niet voorstellen en, ... toch, hij is het! De schok is groot.

    Als wij al zo geschrokken zijn, hoe moet het zijn voor zijn familie en vrienden? We zijn vage kennissen op zijn best. Door zijn energie en met een kop vol haar schatten we hem 10 jaar jonger. Zijn strip verzameling toont dat het kind in hem nooit verloren is gegaan.

    Ik ben de familie erkentelijk dat ze mij in de gelegenheid hebben gesteld om afscheid te nemen en dankbaar voor het gastvrije onthaal. Je kind verliezen is het ergste wat een mens kan overkomen en ik wens moeder Jansen alle moed, kracht en doorzettingsvermogen toe om door te gaan.

    Dat hij ruste in vrede

    Peter & Agnieszka

    P.A. - Groningen
    9 april 2022

    Deel deze pagina:

   • reactie 36
    Lisette

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Lisette - Groningen

    7 april 2022

   • reactie 35
    milou

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    milou - groningen

    7 april 2022

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 34   |   niet OK
    Mevrouw Jansen, gecondoleerd met het overlijden van Richard.
    Altijd een afspraak laat op de middag of in de bouwvak. Hij had het altijd druk.
    Het is leuk om een opgewekte en aardige patiënt als laatste van de dag te zien. Nog even een opmerking over de FC en hup daar ging Richard weer.
    Veel sterkte gewenst.
    (Tandarts) Hans van Olm


    Hans - Groningen
    6 april 2022

    Deel deze pagina:

   • Appeltje Eitje
    reactie 33   |   niet OK
    Ja, hoe komen wij nu aan de uitdrukking Appeltje Eitje?
    In 1997 kregen wij een nieuwe keuken.....Uiteraard is de oude keuken gesloopt door Richard, en ik dacht noch, wat een bende!!!! Richard keek mij aan , en zei "Komt goed Tinus".
    3 dagen later kwam de nieuwe keuken en dus stonden de gang en schuur tjokvol. Ik dacht, het zijn alleen een heleboel planken. Mijn zoon Jordi, toen 7 jaar oud, riep "Mam, Richard, het zijn setjes...1...2...3...4....5, en dat staat op de doos.
    Appeltje Eitje hé Richard.......dat kunnen wij toch?
    Zo ging het ook met de badkamer, en diverse andere klussen in huis.
    Dit waren de 2 magische woorden die alleen hun uitspraken.
    Dus, als we ergens waren, en je hoorde de woorden Appeltje Eitje, kregen wij een glimlach op ons gezicht.

    Wij zullen Richard en zijn humor nooit vergeten ,
    Voor Altijd In Ons Hart.

    Henk en Tineke - Groningen
    6 april 2022

    Deel deze pagina:

   • ASTREA Selwerd
    reactie 32   |   niet OK
    Mijn eerste herinnering aan Richard is na een voetbalwedstrijd of training samen lachen in de kleedkamer en onder de douche van Astrea de club van onze buurt ,ik ken Richard niet anders dan lachend en aardig ,ook na jaren elkaar niet gezien te hebben altijd geïnteresseerd hoe t met je ging ,gewoon een heel erg fijn mens.

    Rust in vrede 🙏🕯

    ,Robbert

    Robbert - Ten Boer
    5 april 2022

    Deel deze pagina:

   • Portiers Ballast Nedam
    reactie 31   |   niet OK
    Richard was een icoon bij ons op de bouwplaats.
    Altijd het hoogste woord en een grap en een grol.
    Wij condoleren familie en vrienden.
    En zeker u, als moeder en directe collega's, en speciaal Geert van Kammen, wensen wij heel veel sterkte.

    Patricia
    Luc
    En
    Marvin

    Patricia - GRONINGEN
    5 april 2022

    Deel deze pagina:

   • reactie 30
    Directieteam Feringa Building

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Directieteam Feringa Building - Groningen

    5 april 2022

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.