Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Richard De Boef

16-05-196607-07-2021
   Onze Richard is op 7 juli 2021 overleden en wij gaan hem enorm missen. Zijn passie en gedrevenheid om het onderwijs naar een hoger plan te tillen heeft zijn levenspad bepaald. Richard was actief als leraar biologie tot aan hoofd van de school. Na een verblijf van iets meer dan drie jaar in India voor de Kunskapsskolan organisatie zou hij dit voorjaar al zijn kennis en ervaring gaan inzetten als directeur van het Staring College te Lochem en Borculo. Ondanks zijn ziekte heeft Richard tot het laatst de regie in eigen handen gehouden en afscheid kunnen nemen van mensen om hem heen. Voor allen die nog herinneringen aan Richard willen delen is dit online condoleanceregister opgezet.
   - - - - - - -
   Our Richard passed away on July 7, 2021 and we will miss him dearly. His passion and drive to take education to the next level defined his life path. Richard was active as a biology teacher all the way up to Head of School. After a stay of just over three years in India for the Kunskapsskolan Organization, this spring he was about to put into use all his knowledge and experience as principal of the Staring College in Lochem and Borculo. Despite his illness, Richard was able to stay in control until the very end and say goodbye to those around him. This online book of condolence has been set up for all those who still wish to share their memories of Richard.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Dank je wel voor wat je voor mijn kinderen betekent hebt
    reactie 11   |   niet OK
    Geschokt heb ik via LinkedIn kennis genomen van het overlijden van Richard. Ik wens zijn gezin, familie en vrienden heel veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.
    Voor mijn kinderen is Richard van grote betekenis geweest. Hij had hart en het inzicht om te zien wat mijn kids nodig hadden en had het lef om dat ook te organiseren, tegen de stroom in. Voor mijn kinderen absoluut hun redding geweest.
    Ik ga een kaarsje voor je branden als teken van dankbaarheid.

    Esther - Zoetermeer
    16 september 2021

    Deel deze pagina:

   • Dag opa Richard
    reactie 10   |   niet OK

    Het is jammer dat je al zo vroeg moest gaan, had nog veel vaker met je willen discussiëren over van alles en nog wat. Je had overal wel een onderbouwde mening over, ook al had je niet altijd gelijk (lol).

    Het mooiste wat je ons hebt gegeven is dat je een echte opa bent geweest voor Dylan en Jeffrey. Je was al in ons leven toen ze 15 jaar geleden geboren werden.. Je hebt ze geknuffeld als baby, en in de jaren daarna heel veel opa dingen met ze gedaan. Bezoekjes aan dierentuin, speeltuin, museum, archeon, theater en strand.. de logeerpartijtjes, spelletjes spelen.. Tijdens vakanties naar Frankrijk heb je ze leren duiken en de wereld helpen ontdekken door ze te vertellen wat je allemaal wist. Je eindeloze geduld op alle waarom vragen..

    Toen ze 10 waren wilde je iets speciaals met hun doen, iets wat echt bij hun paste. Met Dylan, die een passie heeft voor voetbal, ben je een paar dagen naar Barcelona gegaan waar jullie een wedstrijd van fc Barcelona hebben bijgewoond in Camp Nou. Jullie hebben Messi gewoon in het echt zien voetballen! Het Barcelona shirt wat Dylan van je kreeg zal hij altijd bewaren. Je hebt hem de bijzondere gebouwen en plekken laten zien in die stad, en een mooi fotoboek gemaakt van jullie reis. Dylan kon echt zichzelf zijn bij jou.. met zijn sterke eigen mening, zijn eigenwijsheid en vasthoudendheid.. Op de een of andere manier begreep jij hem heel goed.

    En met Jeffrey, die al jong iets had met de Engelse taal, ben je een week naar Engeland geweest waar jullie hebben gelogeerd bij een kennis. Jeffrey mocht zelfs met hun kleinzoon mee om lessen te volgen op zijn school. Op de heenweg heb je hem de universiteiten in Cambridge laten zien en op de terugweg de bekendste plekken in Londen zoals het Shakespeares theater en de Bigben om er maar een paar te noemen. Door deze reis kwam Jeffrey erachter wat hij graag zou willen na de basisschool en vond de motivatie om zijn best te doen zodat hij naar de middelbare school kon gaan die hij wilde.

    Al deze herinneringen zijn zo kostbaar en we zijn dankbaar dat je ons dat allemaal gegeven hebt.

    De laatste 3 jaar was je min of meer uit beeld omdat je naar India ging. Er was nauwelijks contact. De jongens gingen in die periode naar de middelbare school, hadden het ook druk met alles wat daarbij komt kijken. Maar ze wisten je was dáár.. je droom aan het volgen en er was daarna nog tijd genoeg dachten we…

    Maar toen je terugkwam bleek dat er helemaal niet zoveel tijd meer was. Je was ineens heel ziek. Gelukkig hebben we je nog kunnen zien, nog kunnen bijpraten en je een knuffel kunnen geven..

    Je vertelde dat je het contact uit de weg ging omdat je anders geconfronteerd werd met het verdriet wat Marie Christine had doordat je niet meer met haar verder wilde. Wij vertelde je dat we je hadden gemist. Dat de dingen in het leven gaan zoals ze gaan. Soms mooi, soms niet mooi en soms onwerkelijk zoals het feit dat jij die rotziekte kreeg.

    We hoopten dat er meer tijd zou zijn. Je wilde graag nog naar een voetbalwedstrijd komen kijken nu de jongens eindelijk in hetzelfde team zitten. We zouden weer langskomen na hun laatste toetsweek maar toen ik wilde afspreken bleek dat jij al aan je laatste dagen was begonnen.

    Je vertelde tijdens ons laatste bezoek dat je een mooi leven hebt gehad. Veel bereikt, veel gezien en heel veel mooie mensen ontmoet en dat het goed was. Dat je het moeilijk vond het verdriet te zien van de mensen die achterblijven. Ik hoop dat je besefte hoeveel je hebt betekend voor ons..

    We zullen je nooit vergeten en zijn dankbaar voor alle mooie herinneringen die je hebt nagelaten ❤️


    Angeliek - Hardinxveld-Giessendam
    18 juli 2021

    Deel deze pagina:

   • Opa
    reactie 9   |   niet OK
    Vandaag was het afscheid,
    Iets wat ik niet meer heb kunnen doen toen je nog leefde. Vandaag leek het dat ik niet bij jou hoorde Maar voor mij ben je mijn opa. Mischien weten mensen dat niet. Niet gewoon een opa maar mijn lievelings opa. Mijn vriend die ik nooit meer kan zien nooit meer mee kan praten. Maar hart doet pijn. Ik hou van je opa.
    Kusjes Mees.

    Mees - Ridderkerk
    16 juli 2021

    Deel deze pagina:

   • Dag lieve oom
    reactie 8   |   niet OK

    Laura - Gorinchem
    16 juli 2021

    Deel deze pagina:

   • Rust zacht lieve Boef
    reactie 7   |   niet OK

    Zachtmoedig, wijs, sociaal, trouw, inspirerend, luisterend, passie voor onderwijs en humorvol.

    Zomaar een paar woorden die Boef kenmerkten.

    Onze reis samen startte bij de studie Biologie en het UBV bestuur.
    Wat hebben we van je genoten tijdens bioweekenden en bestuursvergaderingen!
    En wat hadden we die reis graag samen met je voort willen zetten.

    Helaas mocht dat niet zo zijn.
    Jij bent er niet meer maar de vele mooie herinneringen aan jou blijven. En die zullen we blijven koesteren.

    Wij wensen familie en vrienden heel veel sterkte en kracht toe dit grote verlies te dragen.


    Janneke & Marcel - Eibergen
    16 juli 2021

    Deel deze pagina:

   • Grote boze wolf
    reactie 6   |   niet OK
    Ik heb Richard leren kennen tijdens de repetities van het docententoneel. Net nieuw op het Picasso heb ik met veel plezier meegespeeld aan een vreemd sprookjesverhaal en genoten van het enthousiasme waarmee Richard de rol van de grote boze wolf op zich nam.
    Tijdens de normale schooldagen kon ik goed bij hem terecht en had ik altijd het gevoel dat er aandachtig naar me geluisterd werd. Dat waardeerde ik erg.
    Hij vertrok plots van het Picasso en ik heb hem daarna niet meer gesproken, maar het bericht van zijn overlijden kwam hard aan. Ik had nog vele anderen gegund om Richard als collega en als vriend te hebben.
    Heel veel sterkte voor iedereen die hem moet missen.

    Karin - Leiden
    15 juli 2021

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 5   |   niet OK
    Richard was mijn biologieleraar. De man die mij bij mijn herexamen iedere dag examentraining gaf om een beter cijfer te halen. Een man met doorzettingsvermogen, maar bovenal zijn interesse in dit geval in mij als leerling maakte het dat het tijdens de examentrainingingen ook nog eens gezellig was.

    Heel veel sterkte gewenst!

    Simone - Hoogvliet Rotterdam
    15 juli 2021

    Deel deze pagina:

   • Fijn je hebben leren kennen
    reactie 4   |   niet OK
    Beste Richard,

    Onze eerste kennismaking ging een beetje mis. Ik stuurde er een leerling uit en jij vroeg wat ik ging doen. Ik was gewend, dat een conrector een “straf” uitsprak en daarmee was het afgelopen.
    Later toen mijn vrouw ziek werd, was je er als ik weer eens naar het ziekenhuis moest.
    Bij het docententoneel heb ik vaak om je moeten lachen. Je haren in alle richtingen en je gezicht vol met zwarte vegen vanwege een explosie en de koffie, die mijn vrouw iedere avond voor je klaarzette.
    Je verliet de school, voor mijn gevoel te vroeg. Veel contact hadden we daarna niet. Je zat te ver weg. Als je weer eens terugkwam op het Picasso was er altijd tijd voor een praatje.
    Dat je bent overleden, heeft mij doen schrikken. Ik wens je nabestaanden alle sterkte in deze moeilijke tijd.
    Astrid Berk

    Astrid - Alphen aan den Rijn
    14 juli 2021

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 3   |   niet OK
    Richard, ooit een van mijn fijnste teamleiders. Je hebt nu vast veel lol met Johan die jou voorging. Rust zacht lief mens. Ik ga je missen.

    Ellen - Hoogvliet
    14 juli 2021

    Deel deze pagina:

   • Fijn je te hebben leren kennen
    reactie 2   |   niet OK
    Lieve Richard,

    Wat hebben we veel plezier gehad bij de repetities en de uitvoeringen van het Docententoneel.
    Wat was jij een inspirator voor het Onderwijs op maat principe.
    Ik heb je verteld dat je te vroeg naar elders ging: je taak was nog niet volbracht bij Oom.
    Je taak op aarde was naar mijn idee ook nog niet volbracht.
    Het lot heeft anders beslist.
    XXX

    Yvonne

    Yvonne - Berkel en Rodenrijs
    14 juli 2021

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.