Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Ralph van Tuijl

08-02-197806-03-2022
   Voor ons zo onmisbaar en bij zoveel mensen geliefd
   Wij zijn dankbaar voor alle mooie herinneringen samen

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Ouwe reus
    reactie 26   |   niet OK

    Het leven is maar saai jongen, kzal blij zijn als het ooit is


    Andries - Gameren
    18 maart 2023

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 25   |   niet OK
    Een paar weken terug was het carnavalsdinsdag. Nog één laatste dagje, indien de stem het toelaat. En als de stem het niet toe laat, dan ligt ie waarschijnlijk ergens in de kroeg en dat is altijd een goed excuus om eventjes te gaan zoeken. Moeite om bier weg te krijgen, dus beginnen met cola. Om er na twee cola achter te komen dat dat ook helemaal nergens naar smaakt, dus wordt de greep gedaan naar de malibu of bacardi, want dat smaakt uiteindelijk toch beter. Om vervolgens weer kachelvet in de laatste trein van Den Bosch naar Zaltbommel te belanden, waar de jeugd ‘Ik moet zuipen’ afwisselt met ‘Ons moeder zei nog…’ afwisselt.

    Wakker worden op carnavalsdinsdag is nooit een heel erg fijne gewaarwording. Geen wonder, want op vrijdag gaat de gaskraan behoorlijk open en gestaag wordt het dan maandag. Maar altijd dat appje. Van Ralph. “Maat, ik ben om 12:57 uur bij je, we gaan nog één keer nooit meer naar huis.”
    Als je je dan uit bed gesleept hebt en met gepaste tegenzin een uitsmijter als bodem naar binnen hebt kunnen werken, is het tijd om te douchen. Eigenlijk zijn we dan best wel fit. Als de taxi er om 12:57 uur stipt is, pakken we nog één keer de trein naar Oeteldonk, per slot van rekening verandert Oeteldonk morgen weer in Den Bosch.
    Eigenlijk is carnavalsdinsdag een dag van zelf bedachte tradities: Malibu, de Korte Put en Reinders. Er mag uitgeweken worden, maar die drie elementen moeten worden afgevinkt. Over traditie gesproken: Op carnavalsdinsdag wordt Knillis, Oeteldonk symbool nummer 1, onder de belangstelling van een volle Bossche Markt begraven. Om 12 uur ’s nachts, het teken dat carnaval er voor dat jaar op zit.
    Bij de begrafenis van Knillis zit ik tot m’n nek toe vol, letterlijk. Ik kan niet meer, aanmoedigingen zijn tevergeefs.
    Op een carnavalsdinsdag, ik weet niet welk jaar, ben ik met m’n bonusbroer – en zus op pad. Zoals gebruikelijk. Afsluiten met de hele club, tot we niet meer kunnen. Dat punt bereikt Ralph nooit. Echt gebeurd: Om kwart voor 12 ’s avonds kiepert Ralph nog lachend een sixpack bier naar binnen. Het is alsof het zijn eerste biertjes zijn van die carnaval. Met open mond sta ik te kijken. Als de drie minuten verstreken zijn die hij over het sixpackje doet, zegt ie: “Kees. Wij gaan nooit meer naar huis.” De Keilenbak in optima forma.
    Ik dacht op dat moment al aan 24 uur slaap, een vitaminebooster, een woensdag zonder stem en blij dat ik de rest van de week vakantie heb. Ik moet er niet meer aan denken om Malibu, cola, Malibu-cola of alles wat er op lijkt te moeten drinken. Echt niet. Maar Ralph dus wel. Ongekend.
    Na de begrafenis van Knillis propten we ons met veel te veel mensen in een veel te kleine Suzuki Wagon en werden we naar huis gebracht. Een rit om nooit meer te vergeten. Carnaval met de bonusbroer en – zus zijn voor in de boeken, om nooit meer te vergeten.
    Het was overigens dezelfde carnaval als die ene carnaval dat we met z’n drieën opgehaald werden op het station in Zaltbommel. Esje, Ralph en ik, nog zatter dan dat we gelukkig waren en onmenselijk veel lol. Mijn vader zou ons oppikken op het station. Bij het instappen van mijn vaders auto noemde Ralph m’n vader met zijn drankschorre stem “Godverdomme d’n diksten Marokkaan die hij ooit had gezien.” Alle vier zeken we in ons broek van het lachen.
    Inmiddels woon ik in Den Bosch en hoef ik niet meer met de trein van en naar Oeteldonk. Het is jammer genoeg niet het enige wat er veranderd is.
    De ongekroonde Koning van Oeteldonk.
    De ongekroonde Koning van het toevoegen van leven aan de dagen.
    De gekroonde Koning van het zijn van een vader en een liefde van Esje d’r leven.
    De vriend waar iedereen gelukkig mee was.
    De deur liepen we bij elkaar niet plat, maar met carnaval waren we jarenlang onafscheidelijk, inclusief voorgloeien via de app en op het voetbalveld. Onze appjes zal ik me liefde en plezier bewaren.
    De afgelopen carnavalsdinsdag was de eerste carnavalsdinsdag dat Ralph er niet meer bij was. Kutziekte. Hij wordt vreselijk gemist.
    Ooit
    Zijn wij allen samen

    Kees - Den Bosch
    6 maart 2023

    Deel deze pagina:

   • 1 jaar zonder jou loeve Ralph
    reactie 24   |   niet OK

    Lieve Es,Isa&Gwen,
    Een extra knuffel voor jullie vandaag ❤️
    Liefs


    Sandy - Gameren
    6 maart 2023

    Deel deze pagina:

   • 2022
    Eerste WK zonder jou
    reactie 23   |   niet OK

    Oranje, het Nederlands elftal, EK of WK, dat was voor jou altijd reden tot een feestje. Voetbal kijken met vrienden, biertje erbij en het liefst de hele straat, het huis en alle mensen helemaal oranje van top tot teen!
    Vandaag de doos met Oranje spullen opgezocht, zonder jou, maar met alle herinneringen. Wat is dit vreselijk saai én pijnlijk zo zonder jou... gelukkig stroomt jouw Oranje bloed ook door onze meiden en verkleden ze zich vol overgave. Gwen draagt met trots een van jouw vele oranje shirts (het ruikt gelukkig nog naar jou). En ik doe ook maar mee door jouw Oranje trainingsjack te dragen. Ik weet dat jij niets liever zou willen dan dat ik het draag, en zeker iets oranjes aan zou moeten doen. Zo voelt het alsof je toch iets meer bij ons bent. We doen kei hard ons best er toch maar wat van te maken samen...
    Maar, wat voetbalde ze slecht, je zou ze hebben vervloekt!
    En, er is voor het eerst een winter WK, het leeft ook nog niet, je had het niks gevonden.
    Er hangt trouwens geen vlaggetje in de straat, dit had jij echt niet laten gebeuren. Alles is anders... misschien maakt dat het wat dragelijker? Al komt het besef komt kei hard binnen, NOOIT zal een EK of WK nog worden zoals ik ze met jou hebt beleeft... mijn Oranje hart doet zoveel pijn en is gebroken van verdriet en gemis, omdat Oranje zonder jou gewoon niet zo'n mooie kleur meer is...

    Senegal - Nederland
    0 - 2
    C. Gakpo 84'
    D. Klaassen 90+9


    Esther - Gameren
    21 november 2022

    Deel deze pagina:

   • Foto
    reactie 22   |   niet OK

    ✨️❤️


    Sandy - Gameren
    2 juli 2022

    Deel deze pagina:

   • Vandaag 3 jaar geleden, ze zei JA ♡
    reactie 21   |   niet OK

    Natuurlijk zei ik JA, na 16 jaar samen zijn vroeg je me eindelijk ten huwelijk! En hoe, wat een verrassing!! In het mooie Fiss waar we door de jaren heen zoveel mooie herinneringen hebben gemaakt samen. In het bijzijn van m'n peetoom Henny en peettante Thea, m'n nichtje Yvon met haar (camera)man Sebas ;)
    Om nooit meer te vergeten, het toppunt van geluk! Voor mij ben jij, en blijf jij, DE liefde ♡
    -X-


    Esther - Gameren
    17 maart 2022

    Deel deze pagina:

   • You've got a friend!
    reactie 20   |   niet OK

    Lieve Ralph, wat hebben we samen veel hoogtepunten meegemaakt maar helaas ook heel veel diepe dalen! Ik ben dankbaar voor onze vriendschap. Lieve Es, Isa en Gwen
    You've got a friend! ❤

    Sandy - Gameren
    15 maart 2022

    Deel deze pagina:

   • Lieve Ralph,
    reactie 19   |   niet OK
    Wat wordt een familiedag zonder Henk en jou. Niet compleet. We missen je enorm.
    Dag lieverd
    Thess een Jos

    Thess - Poppel
    15 maart 2022

    Deel deze pagina:

   • woorden schieten te kort....
    reactie 18   |   niet OK
    Lieve Ralph
    eigenlijk heb ik geen woorden... wat heb jij gestreden om zo lang mogelijk bij je vrouw en kinderen te zijn. we hebben kort geleden nog contact gehad via messenger... je vertelde wat je allemaal doormaakte en hoe het met je ging.
    heel veel bewondering voor jou en je mooie gezin.
    rust in vrede! en heel veel sterkte voor je vrouw en je meiden. ook heel veel sterkte gewenst voor de rest van de familie en vrienden.
    Liefs Bea

    Bea - Heino
    14 maart 2022

    Deel deze pagina:

   • Oud en nieuw 2021-2022
    reactie 17   |   niet OK

    Bij Patrik en Nienke oud en nieuw gevierd samen met Rico & Sandy en Gilberto & Wendy en al onze kinderen.
    Het was goud dat we dit met z’n allen hebben gevierd!!


    Rian - Gameren
    13 maart 2022

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.