Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Piet 't Hart

17-03-193717-01-2021
   Fijn als u hier een reactie of herinnering aan Piet 't Hart wilt delen.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • een indringend, mooie herininnering
    reactie 23   |   niet OK
    Lieve Juul, Bas en familie,
    Ik heb net de afscheidsbijeenkomst via de link naar livestream mogen zien, daar ik niet in gelegenheid was om er zelf bij aanwezig te zijn. Wat hebben jullie dat waardig in elkaar gezet, echt om stil van te worden.
    Ontzettend knap hoe jij Juul een beeld geeft van hoe je vader als vader was in zijn leven voor zijn ziekte en een mooi verwoord verhaal van jou, Bas, tijdens het leven van je vader dat hij woonde in Wissehaege, prachtige anekdotes en tot laatste moment beschreven.
    Waardevol waren ook de andere sprekers, de indrukwekkende muziek, het uiten van de woorden en gebaren van jullie vader.
    Wat lief te horen dat ik 'de andere kleine' was, een blijvende herinnering aan vele herinneringen.
    Hoe gaat het, vroeg ik, dan zei je vader standaard: 'nu weer goed' De woorden krijgen steeds meer betekenis.
    Zo fijn als iemand, je vader, je zo lang waardeert in je werk, in je persoon, altijd enthousiast, altijd belangstellend, het is een meerwaarde dhr. `t Hart te hebben mogen kennen vanaf opname gesprek, 11 jaren voor mij op somatiek 2.

    Heel veel sterkte, hartelijke groet, Nicole Houben

    Nicole - Eindhoven
    27 januari 2021

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 22   |   niet OK
    Ik was in de negentiger jaren de jongste muziekschooldirecteur en Piet de oudste. We waren het overige sommige dingen hartgrondig oneens, maar konden het goed vinden samen. Meermalen was ik gecommitteerde bij examens op de muziekschool in Veldhoven en Piet was mijn gastspreker op een studiedag voor docenten in Roosendaal.
    Toen ik in Arnhem ging werken, hoorde ik dat Piet vroeger vaak op bezoek kwam bij mijn voorganger daar, Mart Visser - ook zo'n keurige kwajongen. Ik heb de heren samengebracht, eerst op de muziekschool, aansluitend volgens de traditie in café Hekking en daarna zijn we wat gaan eten. Een buitengewoon vrolijke en rijkelijk besprenkelde dag.
    Later heb ik Piet nog enkele keren thuis bezocht en ben met hem en Hans Braun en naar Antwerpen geweest en natuurlijk zag ik hem nog bij reünies.
    Ik zal me hem blijven herinneren als een buitengewoon mens, zo tref je er maar weinig.
    Het afscheid was mooi en smaakvol, complimenten daarvoor.
    Veel sterkte de komende tijd,
    Met vriendelijke groet,

    Ben Cartens

    Ben - Roosendaal
    23 januari 2021

    Deel deze pagina:

   • Herinnering aan ontmoeting met de heer P, 't Hart
    reactie 21   |   niet OK
    De vader van Bas werd 80 in 2017. Dit heuglijke feit en om hem in de gelegenheid te stellen zijn zoon Bas als dirigent in actie te zien, organiseerde het Haarlems Jazzkoor in nauwe samenwerking met de activiteiten begeleiding van Wissenhaege, een optreden aldaar. Nu alweer bijna 4 jaar geleden.
    De samenwerking werd een succes. De organisatie liep op rolletjes. Bas verraste zowel koor als zijn vader met een solo op een saxofoon.
    Wat waren we gespannen, want we wilden het goed doen voor de vader van Bas waar hij bij gelegenheid, zo liefdevol over vertelde en waarvan ook bekend was dat hij streng kon zijn.
    We werden hoffelijk begroet door een onberispelijk geklede heer met een vrolijke twinkeling in zijn ogen. Zittend in zijn rolstoel, hield hij audiëntie. Hij stal onze harten!
    Dat hij ervan genoten had, bleek achteraf toen hij na afloop werkelijk laaiend enthousiast in de kleedkamer tussen de koorleden doorgereden werd, steeds maar “geweldig” roepend.
    We hadden met alle liefde een reprise gegeven voor deze bijzondere man met zijn bewonderenswaardige geestkracht en levenslust. Het mocht niet zo zijn.
    We zullen de herinnering aan die gedenkwaardige gebeurtenis nooit meer vergeten
    Lieve Bas en familie. Hopelijk vullen de rijke, warme herinneringen, de leegte die hij achterlaat. Veel sterkte met het een plaats geven van jullie verlies
    Lieve groet,
    Yvonne Lusink en Vincent de Groot


    Yvonne - PURMEREND
    23 januari 2021

    Deel deze pagina:

   • reactie 20
    annemarie wisse

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    annemarie - Amsterdam

    23 januari 2021

   • Dankbaarheid
    reactie 19   |   niet OK
    Lieve mijnheer 't Hart,
    De familie Appels uit Veldhoven - waarvan ik er een ben - heeft zoveel redenen om dankbaar te zijn voor wie u was, en voor ons altijd zult blijven. Muziek is in onze familie van levensbelang, en u heeft daar de best mogelijke bijdrage aan geleverd. U was de directeur van DE muziekschool (wat waren wij trots), waar u met een indrukwekkend gevoel voor kwaliteit een gouden basis legde onder onze met muziek gevulde levens. U was ook negen jaar lang mijn vioolleraar, streng en ongetwijfeld met veel meer geduld dan ik op die leeftijd kon bevroeden. En ook nog de dirigent van het jeugdorkest ('baby-orkest', hoorde ik net zeggen) waar zus Dorothe en ik vele jaren met veel plezier deel van uitmaakten. De vele rijke ervaringen hebben ons niet alleen muzikaal maar ook als mens gevormd.
    Toen onze moeder werd opgenomen in Wissehaege, troffen we in de kantine de reus uit ons verleden aan, nu in scootmobiel. mijnheer van Iersel heel vaak aan zijn zijde. Tijdens ons wekelijkse bezoek aan moeder maakten we natuurlijk altijd ook met u een praatje. Hoe pijnlijk de situatie voor u wellicht ook was, ook wij zagen altijd het oude vuur, de humor, het vingertje, de schaterende schouders. U en mijnheer van Iersel nog steeds als twee ondeugende jongetjes. We hadden het over uw kinderen, uw veranderde leven, mooie herinneringen van vroeger. En altijd vroeg u naar het wel en wee van onze moeder.
    Met grote bewondering en respect heb ik dit alles bij u gezien.
    Toen onze moeder zo'n vijf jaar geleden overleed kwamen we zelden meer in Eindhoven, en daarmee verdwenen helaas ook onze wekelijkse ontmoetingen. Ik heb wel veel aan u gedacht.
    Dank voor alles wat u voor ons heeft betekend. Het was en blijft van onschatbare waarde.
    Rust zacht, lieve mijnheer 't Hart!

    Ingrid Appels

    Ingrid - Voorschoten
    23 januari 2021

    Deel deze pagina:

   • reactie 18
    M Schreinemachers

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    M - Deurne

    23 januari 2021

   • Sterkte toegewenst
    reactie 17   |   niet OK
    Beste Bas en familie,
    Wat een mooie uitvaart. Een mooi eerbetoon aan je vader. Door alle prachtige verhalen heb ik je vader beter leren kennen.
    Sterkte bij de verwerking van dit verlies.
    Namens het Bertrand Russell college,
    Vonneke Broshuis

    Vonneke - Krommenie
    23 januari 2021

    Deel deze pagina:

   • Een man, een mens, aardig en vriendelijk
    reactie 16   |   niet OK
    Lieve familie

    Jaren heb ik mevr. en dhr. t Hart aan de balie van Wissehaege mogen begroeten en met beiden af en toe een praatje makend in t atrium.
    Als ik (de voorliggende maanden) dhr. t Hart, wachtend op zijn bezoek bij de balie trof, was er steeds die glimlach, herkenning en zijn vriendelijke begroeting!
    Zover ik dhr. t Hart gekend heb kan ik zeggen dat een mooi mens deze wereld verlaten heeft!
    Dat hij moge rusten in vrede.
    Sterkte voor jullie allemaal en moge er mooie herinneringen zijn om jullie te troosten bij dit afscheid!
    Shirley
    v/h coord. Receptie Wissehaege

    Shirley - Veldhoven
    23 januari 2021

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 15   |   niet OK
    Ik mocht Piet toespreken bij zijn afscheid. Hij ging met pensioen, waarvan hij veel te weinig heeft kunnen genieten. Een man van voorname signatuur, gedreven, hartelijk, soms streng maar altijd met een doel dat de muziekeducatie betrof. Ik ben blij dat ik hem nog verschillende keren heb kunnen ontmoeten en we gezamenlijk met Hans gezellige momenten aan tafel hadden. Het was hem van harte gegund. Rust in vrede.

    Nico - Antwerpen
    23 januari 2021

    Deel deze pagina:

   • Altijd bereid om te helpen
    reactie 14   |   niet OK
    Bij mijn benoeming tot hoofd van de afdeling muziek in Helmond was Piet de eerste om te bezoeken. In de 25 jaar dat ik in Helmond werkte is Piet altijd mijn adviseur en klankbord gebleven. Bij de laatste bijeenkomst van oud-directeuren mocht ik zijn tafelheer zijn. Piet ruste in vrede

    Jack - Nuenen
    23 januari 2021

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.