Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Peter Van Heijningen

21-07-195402-04-2024
   Stille wateren hebben diepe gronden.

   Als je denkt dat na regen de zonneschijn nooit meer komt,

   dan is het tijd om te gaan.

   Voor altijd in onze gedachten mijn lieve man,
   vader, opa, broer, schoonvader en zwager.

   Rust zacht!

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 50   |   niet OK
    Gisteren pas het bericht vernomen dat Peter is overleden, ik schrok hier heel erg van, Peter leren kennen in het hardloopwereldje en verscheidene evenementen met hem,en Deborah meegemaakt. Hij was een sympathieke kerel met altijd aandacht voor de ander ieder die hem kende zal dit beamen! Peter rust in vrede, en sterkte voor Ina, Deborah en Nathalie.

    Louis - Zeewolde
    11 mei 2024

    Deel deze pagina:

   • Peter een fijne vent
    reactie 49   |   niet OK
    Wij (Fred & Kitty Langereis) leerden Peter kennen op onze gezamenlijke eerste werkdag op 16-08-1974 bij toen nog de PTT. We volgen samen de Ecabo opleiding en gingen daarvan uit op cursus in Schoorl in het Zeepaard. Moesten daar paardrijden, Peters paard sloeg op hol en Peter viel van het paard. Gelukkig niets aan de hand maar werd een anekdote die we vandaag de dag nog herinneren. Wij hebben jarenlang gecarpoold van Almere Stad/Haven naar Amsterdam. Was altijd gezellig. Ook een tijd voor werktijd heel vroeg zwemmen in het Zuiderbad. Als Peter trainde voor de triatlon zetten wij hem regelmatig af bij de Maxis. Hij rende dan verder naar huis. Wij vol bewondering , dat na een lange werkdag. Pfff. Ook wij herinneren ons de gezelligheid in Elspeet en Enkhuizen. Door de jaren heen kwamen we elkaar soms weer tegen in Almere, even gezellig een praatje. En dan staat Peter opeens voor de deur met onze maaltijden van uitgekookt. Wat is de wereld klein. Wij zullen Peter altijd blijven herinneren als een sportieve, vriendelijk en zorgzame man. Wij wensen Ina en al Peters dierbaren heel veel sterkte toe.

    Fred en Kitty - Almere
    15 april 2024

    Deel deze pagina:

   • reactie 48
    Rosita

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Rosita - Soest

    15 april 2024

   • sprakeloos
    reactie 47   |   niet OK
    inderdaad geen woorden hiervoor

    rust zacht Peter

    liefs Henk

    Henk - Amstelveen
    15 april 2024

    Deel deze pagina:

   • Gecondoleerd Ina, kinderen, kleinkinderen, fam en vrienden
    reactie 46   |   niet OK
    Wat ben ik geschrokken toen het verdrietige nieuws medegedeeld werd. Met veel ongeloof denk ik er iedere dag aan.. We zouden samen nog een reunie regelen voor oud medewerkers KPN.. Vorig jaar mei zouden we elkaar weer zien op mijn feestje.. helaas kon je er niet bij zijn door omstandigheden wat ik heel erg jammer vond. We hebben zo enorm gelachen op afd crediteuren zo n 12,5 jaar lang. We hadden maar een blik nodig om te lachen en wisten waarom. Niet alleen op het werk maar ook prive was t altijd gezellig met de kids en Ina. Enkhuizen zijn we ook vaak geweest! Petter zo noemde ik je en ik was Eland.. zo had iedereen een bijnaam op de afdeling! Petter ik vind t verschrikkelijk jammer dat we ons plan niet meer kunnen doen…. Rust zacht lieve Peter.. je collegamaatje… Helen

    Helen - Amsterdam
    15 april 2024

    Deel deze pagina:

   • Een laatste groet voor onderweg
    reactie 45   |   niet OK

    Diep bedroefd, met pijn in ons hart, geschokt en ontdaan van jouw verlies, kunnen wij desondanks niet anders dan vrede hebben met jouw keuze.

    Jij bent dan wel heengegaan, maar ook zo verweven in ons leven, dat wij jou nooit kunnen vergeten: de liefdevolle echtgenoot, vader en opa in een harmonieus gezin en geliefd bij velen…
    Je bent en blijft voor altijd onze favoriete zwager!

    Hier ga je ontzettend gemist worden, maar daarboven zal voor jou hopelijk de zon weer schijnen.

    Veel liefs en een hemelse zoen van ons X

    Bary & Natascha


    Bary - Blaricum
    12 april 2024

    Deel deze pagina:

   • reactie 44
    Saskia

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Saskia - Almere

    11 april 2024

   • Liedje van Nathalie voor papa
    reactie 43   |   niet OK

    Deborah -
    11 april 2024

    Deel deze pagina:

   • Toespraak Nathalie Hazelhoff-van Heijningen (jongste dochter)
    reactie 42   |   niet OK
    Lieve papa,

    Op 24 oktober 1986 werd jij voor de tweede keer vader. We maakten weleens het grapje dat je poppenzaad had, want ook de tweede werd een meisje en dat vond jij wel best, want jij was niet de vader die hield van stoeien en van auto’s en nee klussen was ook niet aan jou besteed. Gelukkig kon je dat later uitbesteden aan je schoonzoons.

    Waar je wel van hield, was van voetbal. Op zondagavond om 7 uur keek je altijd naar Studio Sport. Ajax was jouw cluppie en daarna volgde Almere City. Voor Almere City had je zelfs een seizoenskaart.

    Tv kijken vond je ontspannend. Wij keken als gezin altijd naar Goede Tijden Slechte Tijden en in de weekenden naar andere Nederlandse series zoals Baantjer en Oppassen en altijd met wat lekkers. Daar komt denk ik mijn guilty pleasure voor chips vandaan.

    Jouw passie voor sport was een rode draad in jouw leven, welke je ook hebt overgebracht naar Deborah en mij. Bij ons stopte het toen we kinderen kregen, bij jou ging het door. Het was jouw uitlaatklap, een moment voor jezelf en sommige sportmaatjes werden vrienden voor het leven. En je was van vele markten thuis. In je jeugd zat je op voetbal, en later ontdekte je het hardlopen en de triathlon.

    Ik heb samen met jou 3 triathlons - in teamverband - gedaan. Ik was een zwemmer en jij hebt mij leren hardlopen en wielrennen. We trainden samen voor de triathlons. En toen ik al een paar jaar op dezelfde hardloopschoenen liep, zei je tegen mij dat de demping in de schoenen verdwijnt en dat we snel - samen - nieuwe schoenen moesten gaan kopen. En ja, ik ben zuinig opgevoed, dus ik liet mij sponsoren door de SP, op jouw aanraden. De SP betaalde mijn wedstrijden en als tegenprestatie fietste of rende ik in SP outfits. Het team van Deborah, mij en jou heette daarom heel toepasselijk De Tomaatjes. En bij triathlon, hoort ook fietsen. Ik weet nog goed dat ik voor het eerst mijn wielren schoenen vastklikte in mijn fiets, en probeerde weg te fietsen en toen omviel tegen jou en dat we samen op de grond lagen.

    Ik was vroeger al een waterrat. Als we aankwamen op vakantie in het Bravapark in Spanje, dan sprong ik gelijk het zwembad in en ik wilde elke dag samen met jou naar de boei zwemmen. Jij hield niet zo van water en zeker niet van open water. En dat bleek ook wel toen je uit het water werd gehaald tijdens onze triathlon. O wat was ik boos, want daardoor konden we niet officieel finishen. En om het nog erger te maken, de keer dat ik het zwemonderdeel van de triathlon deed, stopte Albert daarna tijdens het fietsen en kon jij geen marathon doen. Toen was jij net zo boos als ik.

    Boos was je niet vaak. Je was een stille genieter. Tevreden met het simpele leven wat mama en jij hadden. Geen verre reizen, maar naar de camping in Enkhuizen, met de bus naar Lloret de Mar en later naar huisjes in Egmond aan Zee. Jullie namen weinig risico’s. Geen koophuis, niet te vaak verhuizen en van baan wisselen, alleen als het moest...

    De Harlingensingel hebben jullie verlaten, vanwege de onveilige situatie met jullie buren en bij de KPN werd je na 40 jaar ontslagen. Wat was je van slag! En ik weet nog heel goed dat ik met je meeging naar de rechtbank om je te steunen. En jaren later ging je met mij mee. Toen mij hetzelfde overkwam.

    Je hebt mij altijd gesteund in het pad wat ik bewandelde… want ja ik hield WEL van verhuizen en van baan wisselen. Toen ik na mijn Havo een particuliere hotelmanagement opleiding wilde gaan doen, maakte jullie dat mogelijk. Daar ging een deel jullie spaargeld. Ik hield er wel een mooie bijbaan als receptioniste in een hotel aan over.

    En ja met 2 dochters, volgen er ook schoonzoons. Mijn eerste vriendje woonde in Amsterdam en elke week bracht je mij of haalde je mij op. En toen ik het na een jaar uitmaakte, deed ik dat in de week dat mama en Deborah op vakantie waren in Turkije. Lekkere timing, je wist niet goed wat je met mij aan moest. Ik leerde er niet veel van, want toen ik het jaren later uitmaakte met vriendje nummer 2, vertrok ik de volgende dag in mijn eentje een week naar Turkije. O, wat waren jullie toen ongerust!

    En toen volgde er een rustigere periode. Ik leerde Don kennen. En wat jullie niet verwachtte gebeurde vrij snel, ik werd zwanger. Je jongste dochter die nooit had uitgesproken, dat ze moeder wilde worden, was in verwachting van een meisje. Toen Bella eenmaal geboren was, volgde er een gezellige tijd. Bijna elk weekend gingen we samen ontbijten boven bij de V&D of koffietjes drinken in de stad, waar ik toen woonde. En wat vond je het leuk dat daarna Harvey werd geboren. Je kleinzoon waar je je passie voor voetbal mee kon delen. En doordat Deborah en ik allebei nog een keer zijn getrouwd , bleef het aantal kleinkinderen toenemen. Een voetbal elftal hebben we samen - net - niet gered.

    Ik denk met een grote glimlach terug aan jouw optreden samen met mama op mijn bruiloft met Coen. Wat lief was dat. Ik had me toen niet kunnen bedenken, dat ik hier vandaag zou staan om afscheid te nemen.

    Ik voel een leegte die ik niet kende. Afgelopen zondag liep ik langs de IJspressie in de stad en ik kan je niet meer bellen of je ook komt. Gezellig samen een ijsje eten en genieten van de eerste lentestralen.

    Je was dol op de zon. Zodra het mooi weer werd, maakte je de tuin aan kant en zette je de ligbedden klaar. Je kon uren zonnen in de tuin of op het strand. Je liep er altijd gebruind bij, het liefst in een korte broek. Het zonnetje deed je goed. Als de eerste zonnestralen doorkwamen, dan zei je: “Meiden, het breekt open”.

    De laatste maanden hebben we het daar vaak over gehad, dat je geen zonnetje meer van binnen voelde. Wat had ik graag jouw zonnetje willen zijn, maar zo werkt het niet.

    Ik onthoud dat je laatste weken hebt gezegd hoe trots je op mij was. Je stuurde mij ook nog het nummer door van Wesley Bronkhorst, trots op jou. Muziek krijgt opeens een diepere betekenis. Mijn liefde voor Nederlandse muziek, komt uit mijn jeugd. André Hazes stond vaak aan. En daar ga ik straks ook mee afsluiten.

    Lieve papa,

    Als je denkt dat na regenschijn, de zon niet meer komt, dan is het tijd om te gaan. Jouw zonnetje is ondergegaan, maar de hemel is een ster rijker. Ik ga je missen.

    Deborah -
    11 april 2024

    Deel deze pagina:

   • Toespraak John van Aken (vriend)
    reactie 41   |   niet OK
    Lieve Vriend,


    “WAAROM” Dit vraag ik mij steeds af?


    Onze vriendschap begon 53 jaar geleden op de MEAO in Amsterdam.

    Jij een hippie uit Bovenkerk in je Afghaanse jas en ik een schoffie uit Amsterdam, het klikte gelijk tussen ons, we hebben een leuke schooltijd gehad, maar vooral flipperen in de koffieshop was ons ding, in de weekenden gingen we op onze Puch uit in Amstelveen. Voetballen in het Amsterdamse bos en daarna lekker biertje drinken bij cafe1890.

    Ik heb veel aan jou te danken, zoals “Marion” en “mijn baan bij de PTT”.

    We zouden met de auto naar Spanje gaan om te kamperen, maar gingen op jouw voorstel eerst in het voorseizoen naar Ommen om de tent uit te proberen.

    Je was daar in de buurt vaak met je ouders en Jeanette op vakantie geweest.

    Het beviel ons zo goed in Ommen, dat we niet meer naar Spanje zijn gegaan maar de hele zomer in Ommen zijn blijven hangen, waar ik de liefde van mijn leven heb ontmoet.

    Na de zomervakantie gingen we vaak met z’n 3e op stap. Tot dat we met z’n 3e op een verjaardag Ina ontmoeten, het was liefde op het eerste gezicht en was onze vriendschap compleet met Marion en Ina.

    Hoewel Ina een soul meisje was en jij een hippie, ging het toch goed tussen jullie.

    De weekenden met z’n viertjes waren altijd super gezellig, we gingen naar België, Duitsland en Kamperen in kleine tentjes bij Valkenburg (zonder te betalen, maar ook vaak naar Ommen en bleven daar slapen bij Marion haar moeder thuis.


    Met z’n viertjes hebben we veel gelachen maar ook verdriet gehad.

    Onze moeders en jouw vader zijn op veel te jonge leeftijd overleden.

    We hadden ook veel dingen gemeen:

    Een jonge moeder van 16 jaar

    Hebben allebei 2 mooie dochters gekregen

    Samen voetballen

    Zijn in Almere gaan wonen

    Luieren op het strand

    Hebben lang bij KPN gewerkt

    Meer dan 40 jaar getrouwd

    Gek op de muziek van de Golden Earring


    Je vertelde vaak hoe je trots was op je dochters, je schoonzonen en je kleinkinderen.


    ik was trots dat “mijn vriend” die de hele Triatlon een aantal keer had volbracht en ben bij het lopen vaak meegefietst.

    Een hilarisch moment uit onze vriendschap:

    We gingen uit eten in Zandvoort, ik zat te spelen met een zakje mayonaise, op een gegeven moment knapte het zakje en zat mijn gezicht onder de mayonaise.

    Dit moest ik elke keer horen als we gingen uit eten.

    Stijldansen bij Bonel, alleen had je niet veel gevoel voor dansen en stond je veel op Ina haar tenen, maar na het dansen een lekker sateetje eten en een biertje drinken bij het Zwaantje in de Jordaan, maakte het weer goed.


    Wat hebben we de afgelopen jaren veel leuke uitjes en vakanties met z’n vieren gehad, samen naar: Griekenland, Limburg, Egmond, Zandvoort, Volendam. Samen Bowlen en sjoelen. Wat zullen wij dit gaan missen.


    Voor ons zal het leven nooit meer zo leuk zijn zonder jou


    Hopelijk heb je nu je rust gevonden.


    Je blijft voor altijd in ons hart.

    Deborah -
    11 april 2024

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.