Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Peter Smulders

Overleden op: 10-12-2012
   Zanger Peter Smulders (66) uit Tilburg overleden   De Tilburgse zanger Peter Smulders is maandagochtend plotseling overleden. Dat heeft zijn dochter aan Omroep Brabant bevestigd. Smulders was meer dan veertig jaar actief als feest- en carnavalszanger.

   Verjaardag nog gevierd
   Volgens dochter Nicole Engel komt het overlijden zeer onverwacht. "Het ging ontzettend goed met mijn vader. Zondagavond hebben we nog de verjaardag van mijn moeder gevierd", aldus de dochter van Peter Smulders. De zanger onderging enkele jaren geleden een hartoperatie, maar was daar goed van hersteld. "Tijdens laatste controle bleek alles in orde", zegt Nicole Engel.

   Peter Smulders was onder meer bekend van de nummers 'Hallo mooie meid' en 'My little Lady'. Daarnaast genoot hij bekendheid als carnavalszanger. De afgelopen jaren stond hij samen met de Tilburgse carnavalsvereniging Veul Gère op het podium van het Omroep Brabant-carnavalsprogramma 3 Uurkes Vurraf. Hij zong daar onder meer de liedjes 'Mag ik vanavond mee', 'Doe de Doedelzak' en 'D'n Elfde van de raad'. Smulders had een typerend stemgeluid, met als specialiteit de 'Brul van Smul'.

   Veul Gère
   Carnavalsvereniging Veul Gère waarmee Peter de afgelopen jaren tijdens carnaval de hort op ging heeft het slechte nieuws maandagmiddag 'met grote verslagenheid vernomen'. "Vorige week zette 'onze grote carnavalsvriend' het Tilburgse Café Brandpunt nog op z'n kop bij onze cd presentatie. Dat was een geweldig optreden wat helaas zijn laatste is geweest", aldus Veul Gère.

   'Morgen zien we weer'
   Voor de komende carnaval nam Peter een lied op met Nick Roucher met de titel 'Morgen zien we weer'.

   Peter Smulders is 66 jaar geworden.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • reactie 1
    Leon Ray

    Er is een reactie aan de nabestaanden achtergelaten door:


    Leon - Tilburg

    10 december 2014

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.