Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Peter Nouwen

26-04-196812-10-2019
   Peter heeft altijd al een boek willen schrijven over 'vriendschap als basis van succes'. Hoewel hij dit nooit op papier heeft gezet, heeft hij zijn boek vorm gegeven door de verhalen die hij ons nalaat. Zijn boek bestaat uit onze herinneringen.

   Wij zouden het zeer op prijs stellen als je wilt beschrijven wat Peter voor jou betekend heeft. Op deze manier kunnen we alle verhalen ter nagedachtenis van Peter bundelen.

   Voeg uw reactie of herinnering toe met:

   Tips over condoleren of herinneringen delen?

   • Peter:….. ‘One Of The Boyz’
    reactie 136   |   niet OK

    Het is zo’n 40 jaar geleden dat wij elkaar leerden kennen tijdens het voorgezet onderwijs op het Van Maerlantlyceum.
    We waren allemaal jong en op zoek naar onze eigen identiteit. We vonden elkaar in onze onderlinge verschillen, het sporten en het uitgaan.
    En vooral dat laatste was een grote hobby van ons, samen maakten we het Stratumseind in Eindhoven onveilig. Maar ook wisten we de weg te vinden naar andere gelegenheden, zoals ‘de Rifrance’ en ‘de Kers’ in Veldhoven. We gingen uit tot in de vroege uurtjes.
    Als we de dag erna er over napraatten en Peter vertelde allemaal wat hij had meegemaakt en gezien de vorige avond, dan vroegen wij ons af of we wel in hetzelfde café als Peter waren geweest. Zó gedetailleerd onthield hij álles en kon het ook nog uitgebreid na vertellen. Vaak zeiden we dan: “waren wij daarbij…?”.
    Vriendinnetjes werden ‘geaccepteerd’ binnen onze groep, maar… moesten niet aan ons hoofddoel komen, dat wil zeggen: onze onderlinge vriendschap.
    Na de middelbare school gingen we allemaal onze eigen weg, maar we bleven contact houden en zochten elkaar iedere keer weer op.
    In de tijd na de middelbare school sloot Paul de Roij bij ons aan. De klik was er meteen en terwijl we verder niemand toelieten binnen ons groepje was hij meteen één van ons.
    Zonder dat we het wisten werd de basis gelegd voor wat we later ‘JTB’ zouden gaan noemen, een vriendschap die door de loop van de tijd alleen maar hechter werd.
    Omdat we elkaar door het jaar heen minder zagen door studie, loopbaan en het krijgen van een gezin, spraken we af één keer per jaar een weekendje weg te gaan zonder de vrouwen en gingen dat het ‘Just The Boyz-weekendje’ noemen. Peter heeft een grote rol in JTB gespeeld en er veel energie in gestoken. Een quasi-dreigende uitspraak van hem was: “als jullie het JTB-weekend niet net zo belangrijk vinden als ik…”. Hij bedoelde hiermee te zeggen dat onze vriendschap erg belangrijk voor hem was.
    Toen hij geveld werd door een hernia en zich thuis zat te vervelen, heeft hij voor ieder van ons een verzameling met 10 cd’s gemaakt. En iedere cd had een titel met een uitspraak uit het JTB-weekendje, zoals: ‘Een beetje thuiskomen’, ‘Wakker dan een gat in het ijs’, ‘Lekker dan een hijskraan’ en ‘Men United’. We luisteren ze nog graag. Zijn kledingkeuze was een tijdlang eigenzinnig te noemen. Dure overhemden met zilveren pajetjes of froezels, schoenen met plateauzolen en zijn haar omhoog gezet met FA zeep, die, later op de avond, in zijn ogen begon te prikken. Hij rook er wel fris door !
    Principes had Peter ook veel, maar we moesten iedere keer weer lachen als er één weggestreept werd, zoals:
    • “Ik ga nooit een stropdas dragen” (maar werken bij een autobedrijf zonder stropdas…?)
    • “Ik ga nooit trouwen” (de gelukkigste dag in zijn leven was toen hij Nicolle het ja-woord kon geven)
    • “Ik wil nooit geen kinderen” (maar: trots op Lesley, zijn vriend (kind)).

    Het mooie van Peter was dat hij ons liet zien dat vriendschap het belangrijkste is in het leven, en hij was een meester in het onderhouden ervan.
    Nicolle en Lesley, wij Boyz zullen er altijd voor jullie zijn, om een klein beetje het gigantische verlies te delen, verder te gaan en ‘het leven te vieren’. Dat is wat Peter wilde.

    Lieve Peter, we houden van elkaar!
    Henry, Jeroen Paul en Paul(tje)

    Henry, Jeroen Paul en Paul(tje) - Eindhoven, Belgié, Best, Veldhoven
    22 september 2020

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 135   |   niet OK
    “Peter:
    Muziek was erg belangrijk voor je, we houden allebei van een stevig stukje muziek.
    Vaak ben ik met je naar de hardrockkelder in Dynamo geweest, samen met Erik Neelis. Ook las je veel muziekbladen. Wij spraken er samen graag en veel over en zijn regelmatig naar concerten geweest.
    Peter en ik hebben altijd veel gepraat over van alles. We spraken over het hebben van een relatie, hoe we in het werkveld stonden en welke ambities we hadden. Ook ‘hoe je in het leven staat’ was een geliefd thema. En ook al hadden we daar onze eigen gedachten over, we begrepen en respecteerden elkaar daarin. Dat maakte het leuk ‘sparren’ met elkaar. We hebben ooit samen op het terras voor een vakantiehuisje gezeten. Geen woord gewisseld met elkaar… We stonden tegelijk op en vielen elkaar in de armen en zeiden tegelijk: “Dat was een fijn gesprek”, en liepen samen naar binnen.
    Met zijn vieren, jij, Nicolle, Eugemiek en ik, hebben we veel leuke dingen samen gedaan, te veel om op te noemen. Bijvoorbeeld samen ‘oud op nieuw’ vieren waar we tot in de late uurtjes op de dansvloer stonden. Op stap met de tent wat later de caravan en camper werd. Toen de meiden naar Dublin wilden voor een concert van U2 keken wij elkaar aan en zeiden: “wij gaan ook mee”. Niet voor het concert, wij wisten nog wel enkele leuke pubs in Dublin!
    Ik kon hem altijd bellen en dan wist ik dat hij klaar stond voor mij. Zelfs tijdens een belangrijke voetbalwedstrijd (dat wist ik natuurlijk niet), belde ik hem op of hij tijd had en hij kwam.
    Peter, jij hebt mij laten zien wat vriendschap is. Wat hebben we altijd goed kunnen praten over alles, ontzettend veel plezier gehad en heel, heel veel samen gelachen.”

    Paul(tje) - Veldhoven
    22 september 2020

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 134   |   niet OK
    “Vriendschap & Liefde”
    Er is tijdens carnaval 1988 een hele hechte band met jou ontstaan die alleen maar intensiever is geworden in de tijd. Naast al het geweldige samenzijn met The Boyz, hebben we elkaar heel vaak gevonden. Jij hebt me zoveel plezier gegeven en mijn leven rijker gemaakt. En ik weet dat dit wederzijds was. Bij mij is er een groot gat geslagen door jouw dood.
    Dat geldt ook voor Mariëlle en onze kinderen, waarmee we samen meerdere vakanties hebben gehad. Gelachen, gehuild, gepraat, lekker gegeten en biertjes gedronken. Ja, ook te veel ! En natuurlijk de getuigenis van ons beider huwelijken maakte dat Nicolle, Mariëlle, jij en ik dikke, dikke vriendjes waren. Toen met z'n vieren, nu met z'n drieën.”

    Paul - Best
    22 september 2020

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 133   |   niet OK
    “Hello darkness, my old friend”, stond op jouw T-shirt toen je in het ziekenhuis lag.
    Peter, jij bent altijd in geweest voor een goeie grap!
    Je was stilgevallen op het laatst terwijl je van het spreken je kracht had gemaakt…soms onnavolgbaar gedetailleerd, maar altijd oprecht, toegewijd en met veel humor…
    De eerste keer dat we elkaar echt goed leerden kennen was tijdens een uitstap naar Londen met de middelbare school. We waren adolescenten, zaten in onze New-Wave periode en ons kapsel moest eruitzien zoals dat van Bono van U2 of, beter nog, dat van die bassist van Duran Duran. We waren zoekende naar zekerheden en op zoek naar een identiteit. We hadden nog geen verantwoordelijkheden en gedroegen ons ook zo. De basis van onze vriendschap werd daar in Londen gelegd.
    En andere herinneringen gaan natuurlijk over de legendarische ‘Just-The-Boyz-weekendjes’, maar ook samen een hilarisch verblijf in Praag dansend op Boney M, stevige nachten op het Stratumseind, in de Altstad, en de dag nadien gaan squashen om de kater weg te meppen…, een wedstrijd van Ajax-PSV in het Olympisch stadion tussen de harde kern van Ajax en niet durven juichen als PSV scoorde…, concerten in Paradiso Amsterdam, ’s nachts zwemmen in een Amsterdamse gracht en in onze onderbroek in het Red Light District onze kleren terug gaan zoeken, mooi zicht moet dat geweest zijn… “Goed feestje”, zei je, nadat we het huis van je ouders enigszins hadden ‘afgebroken’, een feest dat de geschiedenis zou ingaan als ‘het pergola-incident’. Een goed feestje inderdaad, toch iets te uitbundig gevierd misschien…? Zotte, geweldige momenten. Herinneringen, toffe herinneringen… te veel om op te noemen.
    Peter, het zal vaker gezegd worden, maar het kan niet genoeg herhaald worden: jij die altijd klaarstond voor een ander met steun, raad en daad met veel betrokkenheid, liefdevol …jij die het cement was tussen de Boyz…
    Peter, en nu ben je stilgevallen, stilgevallen maar nog volop aanwezig in onze gedachten en in ons hart…
    Rust zacht allerbeste vriend!
    Ik zien u graag!”

    Jeroen - België
    22 september 2020

    Deel deze pagina:

   • Persoonlijke reactie...
    reactie 132   |   niet OK
    “Peter,
    ik ben dankbaar en trots dat ik 37 jaar jouw vriend heb mogen zijn.
    Ik koester de vele herinneringen die ik aan je heb; zoals de mountainbike tochten die ik met je gefietst heb. Uiteraard stippelde jij dan de route uit en ik liet mij door jou leiden.
    Jij wist als geen ander die ‘Tree of Life’ te vinden.
    Meermalen bracht jouw Roadmap ons hier, naar de rust van de Strabrechtse Heide. Maar de stilte groeide ook in je.
    Ik vind het zó oneerlijk dat je nu moest afstappen…”

    Henry - Eindhoven
    22 september 2020

    Deel deze pagina:

   • Vriendschap
    reactie 131   |   niet OK
    Vriendschap

    Vrienden voor t leven ontmoet je in de regel in je jeugd. Er is een klik, je gaat dingen samen doen.
    Voetballen, muziek luisteren, concerten bezoeken. En als rode draad overal doorheen: gedachten uitwisselen over het leven, de zin en de onzin ervan.
    Veel dingen doe je samen voor het eerst: op vakantie, op stap , samen dronken worden.
    Wanneer je ouder wordt, wordt zo’n vriendschap intenser. Je doet dezelfde dingen als vroeger, maar je weet intussen wat je vroeger niet wist: hoe uniek en bijzonder zo’n vriendschap is. Hoe waardevol.
    Een vriend die je door en door kent. Ook je donkere kanten. Hij zegt wat hij vindt, maar staat altijd aan jouw kant.
    Zo’n vriend is heengegaan. Hij zal gemist worden. Laat een leegte achter in mijn hart.
    Rust zacht, Peter Nouwen.
    Het was prachtig.

    Erik - Eindhoven
    19 september 2020

    Deel deze pagina:

   • Peter
    reactie 130   |   niet OK
    Het zal ongeveer in 1988 zijn geweest dat ik Peter leerde kennen. Ik kreeg verkering met 'one of the boys'. Vanaf die tijd kwam ik Peter regelmatig tegen tijdens het uitgaan in de Rifrance en de kers.
    Ik vond het een opmerkelijk clubje met verschillende persoonlijkheden en karakters. De boys waren veel met zichzelf bezig. Peter was vulploegleider bij de Edah geworden, hij vertelde hier veel en uitgebreid over. Peter was in die tijd bezig met het uitstippelen van zijn carierre. Op een gegeven moment gaf ik een feestje omdat ik mijn propedeuse had gehaald. Ik weet nog goed dat Peter een zwarte broek aan had, een door-kijk- blouse en plateauzolen. Hij gaf veel geld uit aan kleding die anderen niet droegen. Van de tijd dat Peter in Best woonde, weet ik niet meer zoveel, ik weet wel dat we in die periode regelmatig naar stratumseind gingen. Later verhuisde hij naar Breda. Regelmatig gingen we daar op stap. Ik weet nog dat Paul en Peter goed gedronken hadden en dat bij thuiskomst Peter de sleutel niet in het slot kreeg. Na het stappen was er een vast ritueel, Paul en Peter draaide op een behoorlijk volume hun muziek.
    Naast het uitgaan hadden we een gezamenlijke hobby en dat was gamen zoals bordspelen en kaart spelletjes.
    Toen leerde Peter, Nicolle kennen. Door de relatie met Nicolle, leerde Peter zichzelf bloot te geven en dichter bij zijn gevoel te blijven.
    Ondertussen werd onze vriendschap hechter en gingen we met z'n viertjes vanalles ondernemen. In de weekenden dat Les niet thuis was, konden wij op pad met de tent. Wat hebben we plezier gehad in Cochem aan de Moezel. Ik hoef het verhaal van de wijn en de biertjes die na het stappen onder water lagen niet te vertellen en ook niet hoe die weer naar boven zijn gekomen. Een andere keer waren Paul en ik op een zaterdagavond samen thuis, we waren melig en hadden een concert van de toppers op staan. We kregen ontzettend veel zin om op stap te gaan maar ja, wie kun je rond half èèn bellen om mee te gaan stappen. Ja je raadt het al.....Peter en Nicolle! We zijn met z'n viertjes die avond tot in de kleine uurtjes door gegaan, altijd eindigend in de friettent. De laatste jaren zijn we regelmatig samen weg geweest met de caravan en camper, naar Dublin of Duitsland. We namen altijd voor om een spel te spelen maar vaak kwam het daar niet van omdat er flink bij gekletst moest worden of gewoon lekker flauwekullen. Ook hebben we vaak oud op nieuw intensief gevierd.
    Ik heb mooie herinneringen aan de rode neuzen en mevrouw Habets.

    Tja, en toen was die daar, de plek op Peter's hoofd. Wie had nu kunnen denken dat dit fataal zou worden? Net nu Peter zijn leven met Nicolle en Lesley op de rit had.

    We missen hem!
    Eugemiek xxx

    Eugemiek - Veldhoven
    15 september 2020

    Deel deze pagina:

   • Over talent gesproken ..
    reactie 129   |   niet OK
    .. dat zijn woorden die jij nog al eens gebruikte. Over talent dat je bij een ander zag. Maar het zegt ook heel veel over jou want je had zelf ook bakken vol talent en op vele vlakken. En die talenten gaan we helaas missen nu je echt veel te vroeg van ons bent heen gegaan. Je scherpe geest en hoe je dat kon uiten met woorden, je geweldige humor, de fantastische gesprekken die we konden voeren en de echt legendarische game avonden gaan we allemaal missen. Het is te veel om op te noemen.
    Je wordt ontzettend gemist kerel , de tranen staan nog altijd in mijn ogen als ik aan je denk. Het is zo oneerlijk.
    Maar we gaan door met alles en dus ook de game avonden omdat jij dat zo zou willen. En in die zin ben je er dan nog altijd een beetje bij.
    Reuben.

    Reuben - Rotterdam
    14 september 2020

    Deel deze pagina:

   • Unne fijne mens!
    reactie 128   |   niet OK
    Tsjonge jonge Peter, je leven is veel te kort geweest. In de tachtiger jaren hebben we elkaar ontmoet op het Van Maerlant Lyceum en een jaar of tien geleden 'her-ontmoet' bij een business netwerk. Gelijk had ik weer een fijn gevoel bij je en heb ik je geïntroduceerd bij mijn compagnon Jac. Met onder meer jouw hulp hebben we ons bedrijf een nieuwe identiteit gegeven. Gij waart unne fijne mens! Rust zacht en ik wens je familie heel veel sterkte. Freek

    Freek - Eindhoven
    3 januari 2020

    Deel deze pagina:

   • Een oprechte man met het hart op de juiste plaats
    reactie 127   |   niet OK
    We hadden elkaar al wat langer niet "echt"gesproken maar het sloeg in als een bom: wat een heftig nieuws . . . Ik heb je leren kennen bij Ford, en veel van je mogen leren: de belangrijkste les die ik van je geleerd heb is dat ondanks (on)ervarenheid en kennis je 100% vertrouwen kreeg, en zo keek je tegen iedereen aan. Vertrouwen is beter als controle ! zei je. Een super mooie gedachte, die ik graag vasthoud en koester. Zo mag ik me jou herinneren, en ondanks dat je er niet meer bent, zal ik zo aan je blijven denken.

    Nicolle en Lesley: veel kracht en wijsheid gedurende deze moeilijke periode en dank voor alles !

    Wim - "s Hertogenbosch
    17 november 2019

    Deel deze pagina:

   Laat nabestaanden weten dat u aan hen denkt

   Plaats een reactie

   Inspiratie nodig voor uw reactie?


   De mooiste herinneringen zijn vaak eenvoudige momenten waar je het eerst aan denkt. Condoleances zijn vaak de woorden die als eerste in je opkomen om verdriet te delen.


   Tips nodig voor het schrijven van condoleances of herinneringen?


   Niet iedereen die reageert kent zowel de nabestaanden als de persoon die overleden is.
   Het gaat om uw betrokkenheid, een reactie plaatsen is dan altijd gepast.