Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Per Hettema

19-12-198801-05-2021
   In memoriam, Per Hettema.

   Zaterdag 1 mei werd bekend dat Per Hettema, student van Aeres Hogeschool Almere, die morgen was overleden. Per begon in september 2014 met de opleiding Toegepaste Biologie. We leerden Per kennen als een lieve, zachtaardige, leergierige en bovengemiddeld intelligente student. Hij had een grote passie voor paddenstoelen. Vrienden en medestudiegenoten nam hij graag mee op struintochten op zoek naar paddenstoelen.

   Per was hulpvaardig én een student met idealen, zowel maatschappelijk als wat betreft het behoud van de aarde. Hij stelde hoge eisen aan zichzelf. De eerste twee jaar van zijn studie gingen schijnbaar goed, maar vanaf het 3e jaar werd duidelijk dat het leven voor Per ook heel moeilijk was.

   Ondanks dat hij afgelopen schooljaar professionele hulp kreeg en ondanks zijn wil om de studie af te maken, is het hem niet gelukt om in deze wereld staande te blijven. Per was een student die je raakt: zijn puurheid, vriendelijke houding, zijn kwetsbaarheid en zijn worsteling met het leven. Een mooi mens met vele talenten is er niet meer. Een groot verlies. Wij leven mee met degenen die hem moeten missen.