Overlijdensbericht en herinneringsplaats van

Nettie Winnubst - Segeren

18-02-193217-08-2022
  • 18 februari 1932 - Bergen op Zoom
  • twee zoons
  • Benedict Winnubst

Nettie Winnubst - Segeren werd geboren in Bergen op Zoom op 18 februari 1932. Ze had een relatie met Benedict Winnubst. Nettie en Benedict trouwden op 25 juni 1965. Nettie had twee zoons: Joost en Matthijs. De laatste woonplaats van Nettie was De Bilt.

Nettie Winnubst is in 1932 geboren als Nettie Segeren in Bergen op Zoom. Zij heeft haar hele jeugd in Brabant gewoond. Na de mulo heeft zij enige jaren kantoorwerkzaamheden verricht en als au pair gewerkt. Toen vond zij haar roeping als verpleegster en volgde zij een opleiding in de Klokkenberg in Breda en het Sint Jozef ziekenhuis in Eindhoven. In het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam haalde zij de aantekening kinderverpleging.

In de tijd dat Nettie als verpleegster in Amsterdam werkte, leerde zij Benedict nader kennen en besloten ze samen verder te gaan. Hun eerste stap was een verblijf van een jaar in Genève waar Benedict een studiejaar Frans had. Nettie werkte in die tijd bij het internationale onderzoeksinstituut CERN. Terug in Nederland zijn ze getrouwd (1965) en gingen ze in Arnhem wonen, waar Benedict een baan als docent Frans had gevonden. In 1967 kregen ze hun eerst zoon, Joost. Na een verhuizing naar Didam volgde de geboorte van hun tweede zoon, Matthijs. In 1972 verhuisde het gezin naar een nieuwbouwhuis in Odijk, waar Nettie en Benedict tot grote tevredenheid altijd zijn blijven wonen.

Naast de zorg voor het gezin had Nettie veel plezier in het behalen van haar VWO-diploma en de studie kunstgeschiedenis die ze daarna kon gaan volgen. Toen de jongens wat ouder werden, kwam er ruimte voor Nettie om zich in te zetten en te ontplooien als vrijwilliger op velerlei gebieden, zoals het besturen van de katholieke lagere school en van Welzijn Ouderen Odijk. Ze heeft zich ingezet voor de bibliotheek van de middelbare school van de jongens en is daarna 25 jaar vebonden geweest aan de patiëntenbibliotheek van het UMC Utrecht. Nettie is altijd zorgzaam geweest voor mensen in haar nabije omgeving die behoefte hadden aan gezelschap, een luisterend oor of een steuntje in de rug.

Nettie was dol op de buitenlucht, ze ging er dagelijks op uit met haar scootmobiel voor frisse lucht, om in contact met andere mensen te komen en om in de natuur te zijn. Ze las graag en volgde met aandacht de actualiteiten en was altijd in voor een spelletje of een puzzel.

In juni 2021 is Nettie met Benedict vanuit Odijk naar het Fraterhuis verhuisd, een verzorgingshuis in De Bilt. Ze hoopten samen nog een nieuw thuis te vinden, om nieuwe mensen te ontmoeten, en om ook in De Bilt en Zeist nog regelmatig van de buitenlucht te kunnen genieten. Hun beider gezondheid ging echter sneller dan verwacht achteruit. Noodgedwongen is Benedict in juli 2022 naar een verpleeghuis in Utrecht verhuisd en sindsdien woonde Nettie alleen.

Aan het eind van haar levenskracht werd Nettie op 12 augustus nog even opgenomen in het ziekenhuis. Een paar dagen later mocht ze weer terug naar huis, waar ze in haar kamer op woensdagavond 17 augustus 2022 om 23:50 uur is ingeslapen, in bijzijn van haar zoon Matthijs en schoonzoon Remco.

Op dinsdagnacht 23 augustus 2022, minder dan zes dagen na zijn geliefde Nettie, is ook Benedict vredig ingeslapen. Nettie en Benedict hebben samen hun laatste rustplaats gevonden op de Algemene Begraafplaats in hun geliefde Odijk, waar zij zovele jaren gelukkig hebben doorgebracht.

We zullen Nettie en Benedict enorm missen en met veel liefde aan hen blijven denken.

Het online condoleanceregister van Benedict kunt u hier vinden:
https://www.memori.nl/gedenkplaats/benedict-winnubst/


Biografie
* verplichte velden

Gedenkplaats geopend door:

Matthijs Winnubst

Help dit bericht te

verspreiden